Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#21751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Komšić: Ukoliko se SDA i HDZ-u ne sviđa DF, neka odaberu drugu stranku za formiranje vlasti

11.03.15, 11:47h
... :roll:
Hafis

#21752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Dugo je i potrajao.
Nakon Lagumdžije, uvjerljivo najveća politička štetočina u postdaytonskoj BiH.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:Dugo je i potrajao.

pa nezma jel komšo ima kod radobolje villu od pet miliJona euriĆa il Legitimni :mrgreen:
pici

#21754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Banksy wrote:

Komšić: Ukoliko se SDA i HDZ-u ne sviđa DF, neka odaberu drugu stranku za formiranje vlasti

tako i teba...s NACI strankama samo oštro ko ih Jebe nek osnuju manjisku vladu i nek prcaju tornjake :thumbup: :bih:
seln

#21755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote: Tako je. Više volim da me vodi čovjek čija imovina vrijedi nekoliko milijuna s nadom da mu je konačno dosta i da će nešto korisno uraditi na kraju, već zadrigla, neotesana i šovinistička seljačina koja se čak hvali da nema para za automobila. Valjda trebam čekati da se i on nakupi?
Tebe vec vodi zadrigla, neotesana seljacina, kojoj nikad nece biti dosta. A i tovar bi se prestao nadati poslije 20 godina promasaja.
seln

#21756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

pici wrote:

pa nezma jel komšo ima kod radobolje villu od pet miliJona euriĆa il Legitimni :mrgreen:
Sad ti je covjek objasnio...kod njih je moto "ko krade, taj i znade". :D
JThomas

#21757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

pošto inače ljudima koji ukradu milione najednom bude dosta i samo prestanu...
almir90

#21758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by almir90 »

It_is_a_Leclerc wrote: Iskreno, da sam ja Komšić, ja bih ih i dao. Pa šta ako HDZ i SNSD budu imali većinu u UO UIO BIH ?! Imali su je i 2002. i 2006., pa nismo propali. Uostalom, uvijek se može tražiti pozicija direktora UIO u zamjenu za to ministarstvo finansija.

Jednostavno, u poziciji smo gdje je inzistirati na takvim nekakvim principima potpuno suludo. Ako Čović traži finansije, ja bih ih dao. Tražio bih energetiku i rudarstvo, i MUP, i gotovo.
Više nisu ta vremena, i ja lično smatram da je tim separatistima loše dati da upravljaju državnim financijama, koje itekako utiču i na nas Bošnjake. Više nije 2002. i 2006., dotična gospoda danas na sav glas šire kako je ovo; "nemoguća država za održati u cjelini" i "samo je pitanje vremena kad će se raspasti". Dodik je opuhao RS, njihova je privreda bačena na samo dno od strane Mileta ronhila, iako to mene apsolutno ne dodiruje kakva im je "tamo" ekonomska situacija, a u Federaciji me itekako brine, dati čovjeku poput Dodika da upravlja državnim novcem, je totalna budalaština, barem u današnje vrijeme. Što se tiče Ćirila, ništa nije bolji. Ja vjerujem da će im se stvarno u Međugorju ukazati Gospa jednog dana, prije nego što se u kasi ukaže uplaćen PDV od strane "privrednika" iz Hercegovine.
pametolog

#21759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

Iako sam se iskreno nadao da je g. Komsic sazrio kao politicar, on nastavlja po starom, povlaceci se na pola puta. Taman kad treba poturiti ledja i uraditi nesto konktetno, on se elegantno izvlaci iz vlasti, predajuci 180,000 ruku za DF nekome drugome. To su glasovi koje su glasaci ulozili u nadu da ce DF uci u vlast I jos juce poceti mijenjati situaciju na bolje. Ali je DF okrenuo tezu kao da SDA prodaje svoje glasace jer prepustaju jedno ministarstvo. A DF ih prepusta barem tri! I to nije prodaja glasova?

Nazalost, g. Komsic je jako sposoban kao "spin doctor", pa to svoje povlacenje ljudima po petnaesti put predstavlja kao svoju pozitivnu stranu. Procitah na ovom forumu da ce kao prepustanjem vlasti SDA-u I HDZ-u ogoliti te stranke I pokazati da su one nesposobne. Vecina stanovnika preko 22 godine u ovoj zemlji imalo zainteresiranih za politiku su vec prilicno dobro formirali misljenje i o jednoj i o drugoj stranki, pa ih nove cetiri godine sigurno nece uvjeriti u drugacije. Sve i da se pokazu kao losi, to ne dokazuje da je DF dobar. Zelim da DF vidim na djelu, a ne na rijecima iz opozicije.

Svojim ponasanjem ce g. Komsic (uz g. Suljagica i g. Podzica) samo otjerati dobar dio glasackih nomada koji mijenjaju stranke od izbora do izbora, od SBiH, preko Nase stranke, SDP, SBB, sada DF, a stabilno glasacko tijelo SDA I HDZ ce kao I do sada ostati neokrnjeno. Stavise, samo dobar izgovor za te stranke kako su ih kao svi ostavili na vjetrometini, da se sami bore sa problemima, I jos im svi podmecu noge.

U DF sam zelio da vidim hrabru I energicnu stranku, sa velikim brojem strucnjaka, drugaciju od dosadasnjih, koja ce se dobrovoljno hvatati najvecih problema u ovoj zemlji, u najtezim uslovima, pokrenuti pozitivno razmisljanje, ohrabriti stanovnistvo da i oni rade tako, ali opet vidim samo povlacenje i povlacenje i povlacenje i povlacenje. i spinovanje, spinovanje, spinovanje, i slatkorjecivost, slatkorjecivost, slatkorjecivost.
ultima_palabra

#21760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Nemoj samo političke analitike sa hb foruma... sahranjujete ga već treća godina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Dobar jer je ukro milione, pa nece vise :roll:
zagor 19

#21762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Image[/quote]
Tako je. Više volim da me vodi čovjek čija imovina vrijedi nekoliko milijuna s nadom da mu je konačno dosta i da će nešto korisno uraditi na kraju, već zadrigla, neotesana i šovinistička seljačina koja se čak hvali da nema para za automobila. Valjda trebam čekati da se i on nakupi?[/quote]

Pa čovječe dragi, svaka cigla na vili sa ove fotografije je ukradena od usta hrvatske sirotinje. Nemam riječi zaista.. no comment, samo možda ovo da je VEEELIKA šteta što je zatvoren Goli Otok, da tamo ovakvi narodni neprijatelji i uzrupatori narodne imovine skupa sa svojim simpatizerima "ljetuju".
batara

#21763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by batara »

Kolinda wrote:
batara wrote:
Lokman wrote:Ako je Bošnjak premijer onda ministar finansija i zamjenik premijera treba da bude Hrvat. Tu je HDZ u pravu.
Zajebi ti tu logiku, gdje to ima da manjina od 100hiljada i nesto glasova, uslovljava vecinu i striktno zahtjeva 6ministarstava uključujući minstarstvo finansija (po ustavu im se garantuje 5 ali bratu DODI se jedno minstarstvo obecalo) i pri tome se osvrću kako SDA ima premijera i na drzavnom i na federalnom nivou i idu logikom da tako treba i u vezi pomenutog ministarstva.

Znači, budala je ako iko popusti manjini, namjerno kažem manjina..zato što građana, Bosanaca i hercegovaca ima više od pomenutih, sam popis će to i pokazati, sam pokazatelj je rezolucija hns-a hoce ljude da se ograde u tor i da se osiguraju ko četalji..biće tor al u qurcu, u ratu ga niste dobili a necete bogami ni sada!

DF, definitivno neće popustiti i zato od mene imaju jedan veliki respekt. A ne vidim i drugi način da se sda izvuče iz ovoga, jednostavno nemaju sa kim drugim formirati vlast (sa šošonom nema teoretske šanse), tako da manjino...uzmite šta vam se nudi, ili će te na federalnu vladu gledati preko razglednica, ko što gospodin Suljagić reče.

DF :bih:
Naša europska većina ovako elegantno svojim sunarodnjacima šalje poruku , svaka čast , radi ovakvih kao ti ja BiH još više volim . Bravo većino , Europa Vas čeka raširenih ruku , plješću Emiru SuljAgi na svaki njegov istup u rušenju prava KONSTITUTIVNOG NARODA U BIH A TO SU HRVATI ALI OPET USPRKOS SVEMU NEMA VLADE DOK TO DRAGAN NE ODOBRI .
Šta ima konstituivni, nisam te prepoznao :lol: Statistička greško, ćao! Gledaćete federalnu vladu preko razglednica. Ti skupa sa čovom i njegovim fašističkim piskaralom ninom raspudićem(Ime namjerno napisano malim slovom, fašističko-ustaško govno i to ne zaslužuje).

DF :bih:
Kolinda

#21764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Ćao kulturni šta ima ,nije bolest sve što boli .
lerdi

#21765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

pametolog wrote:Iako sam se iskreno nadao da je g. Komsic sazrio kao politicar, on nastavlja po starom, povlaceci se na pola puta. Taman kad treba poturiti ledja i uraditi nesto konktetno, on se elegantno izvlaci iz vlasti, predajuci 180,000 ruku za DF nekome drugome. To su glasovi koje su glasaci ulozili u nadu da ce DF uci u vlast I jos juce poceti mijenjati situaciju na bolje. Ali je DF okrenuo tezu kao da SDA prodaje svoje glasace jer prepustaju jedno ministarstvo. A DF ih prepusta barem tri! I to nije prodaja glasova?

Nazalost, g. Komsic je jako sposoban kao "spin doctor", pa to svoje povlacenje ljudima po petnaesti put predstavlja kao svoju pozitivnu stranu. Procitah na ovom forumu da ce kao prepustanjem vlasti SDA-u I HDZ-u ogoliti te stranke I pokazati da su one nesposobne. Vecina stanovnika preko 22 godine u ovoj zemlji imalo zainteresiranih za politiku su vec prilicno dobro formirali misljenje i o jednoj i o drugoj stranki, pa ih nove cetiri godine sigurno nece uvjeriti u drugacije. Sve i da se pokazu kao losi, to ne dokazuje da je DF dobar. Zelim da DF vidim na djelu, a ne na rijecima iz opozicije.

Svojim ponasanjem ce g. Komsic (uz g. Suljagica i g. Podzica) samo otjerati dobar dio glasackih nomada koji mijenjaju stranke od izbora do izbora, od SBiH, preko Nase stranke, SDP, SBB, sada DF, a stabilno glasacko tijelo SDA I HDZ ce kao I do sada ostati neokrnjeno. Stavise, samo dobar izgovor za te stranke kako su ih kao svi ostavili na vjetrometini, da se sami bore sa problemima, I jos im svi podmecu noge.

U DF sam zelio da vidim hrabru I energicnu stranku, sa velikim brojem strucnjaka, drugaciju od dosadasnjih, koja ce se dobrovoljno hvatati najvecih problema u ovoj zemlji, u najtezim uslovima, pokrenuti pozitivno razmisljanje, ohrabriti stanovnistvo da i oni rade tako, ali opet vidim samo povlacenje i povlacenje i povlacenje i povlacenje. i spinovanje, spinovanje, spinovanje, i slatkorjecivost, slatkorjecivost, slatkorjecivost.
Ako je iko zagovarao tezu da DF treba uči u vlast i probati uraditi nešto to sam ja. Ipak da bi se uradilo nešto kvaltetno moraš imati jaku startnu poziciju i mehanizme koji će ti omogućiti da se uhvatiš u koštac sa problemima. DF nije u nimalo laganoj poziciji jer su mu partneri stranke koje već dugo godina uspješno sarađuju i koje u svakom trenutku mogu početi raditi na štetu DF-a što razgovori i neki potezi u toku samih ovih pregovora i dokazuju. Zbog toga je jako bitno da se DF ponaša ovako i pokaže partnerima da je ravnopravan u ovoj priči jer drugačije bi bio zapišan, gurnut u stranu i služio bi kao privjesak ovom dvojcu bez kormilara. U neku ruku sam i iznenađen, nakon nekih početnih poteza, da DF u ovoj krizi ovako dobro balansira i ma koliko puta ti ponovio neke stvari, činjenica je da se Komšić za sada pokazao kao jako iskusan i sposoban političar. U patu držati dvije najveće stranke u federaciji nije mnogim polazilo za rukom.
Hafis

#21766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Srećom pa se federacija dobro osjeća, tako da taj pat može komotno nastaviti do daljnjeg.
lerdi

#21767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Hafis wrote:Srećom pa se federacija dobro osjeća, tako da taj pat može komotno nastaviti do daljnjeg.
I opet HDZ kriv što je to tako. Win-Win kako god okreneš ;)
Dr. Kuca

#21768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Banksy wrote:

buhuhu poor me... tacno mi ga zao.
JohnnyS

#21769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Čuj HDZ kriv, pa Komšić stalno povećava svoje zahtjeve, HDZ-ovi su isti od početka.
pici

#21770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote: Tako je. Više volim da me vodi čovjek čija imovina vrijedi nekoliko milijuna s nadom da mu je konačno dosta i da će nešto korisno uraditi na kraju, već zadrigla, neotesana i šovinistička seljačina koja se čak hvali da nema para za automobila. Valjda trebam čekati da se i on nakupi?

ovo ide u ANALe fHoruma :mrgreen: jebate kuHac pa bašH morašH bitnut uvlakČ na kvadraturu da ovo izjavišH :mrgreen:
Novak20

#21771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

pametolog wrote:Iako sam se iskreno nadao da je g. Komsic sazrio kao politicar, on nastavlja po starom, povlaceci se na pola puta. Taman kad treba poturiti ledja i uraditi nesto konktetno, on se elegantno izvlaci iz vlasti, predajuci 180,000 ruku za DF nekome drugome. To su glasovi koje su glasaci ulozili u nadu da ce DF uci u vlast I jos juce poceti mijenjati situaciju na bolje. Ali je DF okrenuo tezu kao da SDA prodaje svoje glasace jer prepustaju jedno ministarstvo. A DF ih prepusta barem tri! I to nije prodaja glasova?

Ako se u ovoj državi želi išta razriješiti, uz nacionalne stranke SDA, HDZ, SDS-SNSD, ne bi smjela da stane niti jedna druga politička opcija koja se ne smatra desnom i nacionalnom/nacionalističkom strankom.

Najveća greška je ulazak u vlast sa onima koji neuspješno vladaju torovima praktično od 1991, onima koji ne žele promjenu ni evoluciju društva, države i pojedinca.

Da sam ja predsjednik stranke poput DF ne bi mi palo na pamet da učestvujem u vlasti sa sestrinskim strankamam SDA i HDZ.
VjecitiStudent

#21772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

lerdi wrote:Ako je iko zagovarao tezu da DF treba uči u vlast i probati uraditi nešto to sam ja. Ipak da bi se uradilo nešto kvaltetno moraš imati jaku startnu poziciju i mehanizme koji će ti omogućiti da se uhvatiš u koštac sa problemima. DF nije u nimalo laganoj poziciji jer su mu partneri stranke koje već dugo godina uspješno sarađuju i koje u svakom trenutku mogu početi raditi na štetu DF-a što razgovori i neki potezi u toku samih ovih pregovora i dokazuju. Zbog toga je jako bitno da se DF ponaša ovako i pokaže partnerima da je ravnopravan u ovoj priči jer drugačije bi bio zapišan, gurnut u stranu i služio bi kao privjesak ovom dvojcu bez kormilara. U neku ruku sam i iznenađen, nakon nekih početnih poteza, da DF u ovoj krizi ovako dobro balansira i ma koliko puta ti ponovio neke stvari, činjenica je da se Komšić za sada pokazao kao jako iskusan i sposoban političar. U patu držati dvije najveće stranke u federaciji nije mnogim polazilo za rukom.
Oko ulaska u vlast DF-a, više si ti teza izmijenjao zadnjih mjeseci nego Berilo stranaka.
pici

#21773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

JohnnyS wrote:Čuj HDZ kriv, pa Komšić stalno povećava svoje zahtjeve, HDZ-ovi su isti od početka.

Kako nije KRIV...pa dobili su u VM minisera višHe nego što treba da bi pristali ući u isti i sad bi u Pederalnoj vladi da im se naguze...malo morgen...UcjenjivaČi od kad postoje, HDZ je največa sramota upravo Hrvatskom Puku :oops: ona Kreštalica krišto samo dajoj se muž nadje naplatnom spisku branitelja...koji cirkuz od stranke
JohnnyS

#21774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

pici wrote:
JohnnyS wrote:Čuj HDZ kriv, pa Komšić stalno povećava svoje zahtjeve, HDZ-ovi su isti od početka.

Kako nije KRIV...pa dobili su u VM minisera višHe nego što treba da bi pristali ući u isti i sad bi u Pederalnoj vladi da im se naguze...malo morgen...UcjenjivaČi od kad postoje, HDZ je največa sramota upravo Hrvatskom Puku :oops: ona Kreštalica krišto samo dajoj se muž nadje naplatnom spisku branitelja...koji cirkuz od stranke

Druže pici, ja o toj mafijaškoj stranci (HDZ u ovom konkretnom slučaju) mislim sve najgore, samo sam se osvrnuo na lerdijevu izjavu s obzirom da je ŽK počeo s pričom kako mu fotelje nisu bitne, pa onda kako su 4 taman, pa onda 5, pa onda 5, ali da su tu financije i energetika itd itd.
bh.tornjak

#21775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bh.tornjak »

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ogorčen je zbog činjenice da je SDS, umjesto Nikole Špirića, u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH predložio Željka Komšića iz Demokratske fronte (DF), što su podržali i poslanici SDA.

Zlaja majorizator je izgleda mala maca sta ovaj radi....

ovaj*ebe a ne vadi .... :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Post Reply