Nije bas da su jednno do drugog ali nisu ni daleko, a pri tome ukalkulisi da se vozi min 60km/h pa ti to dodje kao da si u pogresnoj traci 100m pred semafor, a ne moze se prestrojiti...quarterback wrote:tako je, u lijevu![]()
ma ima do tih odvajanja koliko hoces
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#2176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
goran16v
#2177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer vidim Ford Fusion frontalno i bez kocenja zakucan za betonski blok na gradilistu Stupska petlja. Blok je odbacio bar 10m, oko auta gomila smeca, djelova i ulja, tablica nema, vjerovatno je veseli vozac maknuo tablice sa auta da ga se ne moze identifikovati dok se ne otrjezni (bice da je u pitanju kakav standrdna tuzna prica o suboti navecer).
- Bilki
#2178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije regulisan, barem u austriji, ali svakako se uci o tome u auto skoli, iz pristojnosti prema drugim vozacima i da se nebi stvarala guzva u traci za ubrzanje, a i zbog toga ako bi se netko ubacio da ne moras kocitigoran16v wrote:Taj fol sam i ja tamo "pokupio" pa predpostavljam da je zakonski regulisan.dadoka84 wrote:Ako je lijeva slobodna uvijek se sklonim da vozila iz ulivne trake mogu normalno da se ukljuce. To je scena koju sam cesto vidjao prolazeci kroz neke evropske zemlje.
- dadoka84
#2179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjerovatno je samo pristojna navika, kao što čovjek reče, ali veoma korisna. Kao i zipper ubrzava saobracaj, ne stvara guzve i nervozne vozace.
I ja sam to najčešće viđao po austriji.
I ja sam to najčešće viđao po austriji.
-
suza81
#2180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me zmigavac pri ukljucivanju u kruzni, a pri izlasku iz kruznog ga nigdje 
- fidoremilienko
#2181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najviše, kružni tok s dvije trake. Nama to ne treba, jer svi vozimo vanjskom, ili ti ga desnom 
- MOSALJOZE
#2182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
suza81 wrote:Nervira me zmigavac pri ukljucivanju u kruzni, a pri izlasku iz kruznog ga nigdje
- seoBIH
#2183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To radim na auto putu. Ako se neko ukljucuje lagano predjem u lijevu traku.
- DoradO
#2184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad se krecem lagano prema semaforu (na kojem je crveno) i ono mi se zalijepi pa me pretekne u zadnjih deset metara i stane ispred mene

-
quarterback
#2185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
uuu i mene to opasno nervira, jest da ispadnem veci papak od njega ali jace je od mene, lagano prebacim u drugu, noga na kvacilu i kotrljam se do semafora i kad lola krene obici i uvaliti se samo pustim kvacilo i opletem po gasu...
nista draze nego gledati panicnu facu da se ne zabije u tipa pred sobom...
nista draze nego gledati panicnu facu da se ne zabije u tipa pred sobom...
- insomnia78
#2186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A mene vala nervira to cvrljanje do semafora
Po kilometra prije on izbaci iz brzine i gusla dvadeset, stedite gorivo valjda, sta li
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Po kilometra prije on izbaci iz brzine i gusla dvadeset, stedite gorivo valjda, sta li
-
quarterback
#2187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vec mi dugo ides na zivce, ignore
- insomnia78
#2188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kme, kme
-
zdruzdjo
#2189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne kontam sta treba? Prilazim semaforu sa 200-300 metara na kojem se pali crveno. Jel trebam voziti 60km/h do 20 metara ispred semafora pa skakati na kocinicu??? Lagano fiknem u trecu i pustim sve i nek se lagano dovalja do semafora 30ak km/h. Ako se upali zeleno u mesjuvremenu, jos bolje.insomnia78 wrote:A mene vala nervira to cvrljanje do semafora
Sent from my iphoneta
-
goran16v
#2190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne trebas skakati na kocnicu, ni ja ne razumijem one sto razvijaju nevjerovatne brzine izmedju 2 semafora, ali ne trebas ni guslati 30 km/h i kalkulisati kako bez kocenja i cistom inercijom uhvatiti zeleno svjetlo udaljeno 400m od tebe (ako ces racunati da ustedis 2 kapi goriva i 0,0000000000000001mm disk plocice - zapali auto).zdruzdjo wrote:Ne kontam sta treba? Prilazim semaforu sa 200-300 metara na kojem se pali crveno. Jel trebam voziti 60km/h do 20 metara ispred semafora pa skakati na kocinicu??? Lagano fiknem u trecu i pustim sve i nek se lagano dovalja do semafora 30ak km/h. Ako se upali zeleno u mesjuvremenu, jos bolje.insomnia78 wrote:A mene vala nervira to cvrljanje do semafora
Sent from my iphoneta
Zbog takvih "kalkulanata" koji sa semafora kod Holiday In-a "ciljaju" semafor Na Mdvoru i do njega vuku sa 32 km/h lijevom trakom redovno zakasnim na strelicu za skretanje lijevo u FA Zvizdovica koja se pali instovremeno kad i njihovo zeleno jer ih "iznenadi" 200m od semafora.
- insomnia78
#2191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E upravo to sto Goran kaze
Jbt ne kontas da pravis kolonu iza sebe i da ce ljude ufatiti crveno i na drugom semaforu?
Na kraju krajeva vozi kako hoces al cuj kad ga neko hoce preteci on po gasu???
Jbt ne kontas da pravis kolonu iza sebe i da ce ljude ufatiti crveno i na drugom semaforu?
-
goran16v
#2192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne pisem iz perpsektive nekog ko vozi 90 pa su mu ovi "po ogranicenju" spori guslaci nego iz perspektive nekog ko vozi po ogranicenju, a ovaj slucaj na potezu Holiday Inn - Mdvor je postao pravilo i za razliku od laganog prilaska semaforu na kojem je crveno, ovdje se radi o laganom kretanju sa semafora i guslanju izmedju 2 semafora da bi se na sljedecem uhvatilo zeleno.
- shibonja
-
mirzet87sa
#2194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa kad mi kaze sto divljas od semafora do semafora, kud prodah v8cu
-
zdruzdjo
#2195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma dobro i ja sam se krivo "odrazio". to necu nikad uraditi: kad ima vise od jednog auta iza mene, kad vozim srednjom ili lijevom trakom, ako nekoga usporavam.insomnia78 wrote:E upravo to sto Goran kaze
i uoooooopste mi ni na kraj pameti nije cilj toga da bih ustedio u bilo kojem smislu.
jednostavno ne volim cekati na semaforima ako ne moram
npr. (ljudi iz sarajeva ce znati o cemu pricam) kad idem na posao idem linijom podvoznjak u buca potoku, skrenem kod pijace na ch vili na dzemala bijedica prema ilidzi......
kad se upali zeleno kod pijace i krenes prema semaforu kod "texa" pijace imas dvije varijante. Da naberes preko 100-je do texa-e pijace i proletis na (mozda) zeleno ili da vozis laganini 40-ak da bi stigao na paljenje zelenog. svi koji te preteknu na tom potezu su vise nego smjesni kad ih sustignes taman kad se njima pali zeleno svjetlo nakon sto su cekali da im dodjes. i cemu onda oplitanje po gasu pa onda kocenje. opet napominjem, nikad ako vidim 5-6 auta iza. cisto da mi se mami ne stuca. cemu "holcanje" od muzeja do marijin dvora jer te jedan semafor ustopa, pa taman naholcas a ono te ustopa kod Al Shiddi-ja pa opet naholcas a ono te zaustavi onaj sljedeci.....lagano 40-ak i stizes svaki. higijenski, hotel zagreb, holidej inn-tehicka skola je ista stvar. pravo mi je interesantno gledati sumanute "vozace" kad zagasaju pa onda koci na jednom semaforu kod zagreba, pa drugi.... i onda ti ga sustizes kod holideja a on ceka u desnoj traci jer ga je zeznuo neki zuti taxi koji stoji na tramvajskim sinama a on ga taman mislio namotati pa prestici sviju da zakoci kod tehnicke....i onda nabere a u pofalicima.... gle cuda, ceka tebe dok lagano "cruising" prema njemu sa 50-60 km/h.... pa cemu????? samo napeta i stresna situacija i voznja bez ikakve potrebe.
ne kazem naholcam i ja ponekad kad gdje zurim ali u vecini slucajeva samo skontas da nema nikakvog "dobitka" tu.
bio sam svjedok situaciji od skupstine do al-shiddi-ja kad sam ja vozio sasvim normalno srednjom trakom pored mene je bio lik koji je vozio isto tako i nasao se baja koji je preletio preko tramvajskih sina a na semaforu je taxista primao putnika i onda je baja uletio liku do mene makazicama traku i skocio po kocinici (jer je bilo crveno) tako krvnicki da ga je ovaj lik pored mene krknuo u guzicu a stotinku kasnije se upalilo zeleno. bukvalno nije imao sanse da zakoci.
kod lika do mene je bilo djete u autu pa sam stao da vidim jel sve u redu. srecom bilo je. rekao sam frajeru da uslika situaciju, moje auto .... i dao mu podatke za svjedocenje. rado bih svjedocio o situaciji na sudu da su me zvali. "baja" je bio "gaser" od svojih 20-21 godinu.
- relax11
#2196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E vidis mene nervira kad neko razvlaci do semafora kada je crvenoDoradO wrote:kad se krecem lagano prema semaforu (na kojem je crveno) i ono mi se zalijepi pa me pretekne u zadnjih deset metara i stane ispred mene![]()
Idi normalno pocni kociti 50-tak metara ispred semafora, a ne 500 metara, pa 10 na sat
- dadoka84
#2197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se čini da mi imamo puno semafora i da nam fali petlji van nivoa i kruznih tokova
Ovi naši samo sade semafore.
-
goran16v
#2198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na semaforima ne mozes cekati na 2 nacina:zdruzdjo wrote: i uoooooopste mi ni na kraj pameti nije cilj toga da bih ustedio u bilo kojem smislu.
jednostavno ne volim cekati na semaforima ako ne moram
cemu "holcanje" od muzeja do marijin dvora jer te jedan semafor ustopa, pa taman naholcas a ono te ustopa kod Al Shiddi-ja pa opet naholcas a ono te zaustavi onaj sljedeci.....lagano 40-ak i stizes svaki. higijenski, hotel zagreb, holidej inn-tehicka skola je ista stvar.
1. Vozis 60 istim pravcem i hvatas zeleni val
2. Peglas 40 da usporavanjem saobracaja nasilu hvatis zeleni val jer NIJE predvidjeno da onaj koji se ukljuci sa bocne ceste odmah na sljedecem semaforu hvata zeleni val vec oni koji ne mjenjaju pravac!
Sto se tice poteza teh. skola - muzej - Mdvor x 2 - Hiseta - Skenderija nisi u pravu i nista te ne stopa kad vozis normalno jer je to moja "ruta" i upravo zbog takvih mudraca i kalkulanata ekonomista sto voze 40 i misle da hvataju svaki semafor ljudi gube vrijeme.
Kad od teh, skole krenes na zeleno normalnom voznjom od 60km/h, pa i brze ako hoces, stizes na pocetak zelenog kod muzeja, na pocetak zelenog na Mdvoru i na pocetak zelenog na sljedecem semaforu dok je na raskrsnici Hiseta/Gunduliceva vjestacki prekid zelenog vala radi rasterecenja raskrsnice Skenderija da bi te normalnom voznjom od 60 na Skenderiji opet hvatalo zeleno.
-
BadBoy
#2199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U suštini, nervira me svako ko ne vozi kao ja, jer sam ja najbolji vozač i moja vožnja je najbolja vožnja 
Kraj teme
Kraj teme
- drndalo
#2200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja bas volim da gledam pacenike kako se pate da brzo stignu do semafora gdje ih ceka crveno... I stoje 20-30 sekundi... Prva, gas, spremni... A ja se lagano kotrljam 30-40 na sat zadnjih 100 metara, i ako potrefim traku koja je slobodna, sa paljenjem zutog, i ja sam na gasu, samo sto oni polaze prvom, a ja drugom-trecom i jos se kotrljam...Pa dok oni stignu do 20 na sat, ja sam vec prohujao pored njih kao pored kamenja na cesti...
I onda vidim u retrovizoru po njihovim farovima gasanja da me stignu, iako ja vozim svojih 65... I nije se jednom desilo, zadnji put preksinoc da u tim gasanjima nalete na radar kao na rudu... Preksinoc kod Kumrovca radar, a kod Vjetrenjace sam ostavio neke sporace vozeci 1600/min...
I onda vidim u retrovizoru po njihovim farovima gasanja da me stignu, iako ja vozim svojih 65... I nije se jednom desilo, zadnji put preksinoc da u tim gasanjima nalete na radar kao na rudu... Preksinoc kod Kumrovca radar, a kod Vjetrenjace sam ostavio neke sporace vozeci 1600/min...