Ti si haman najbolja tablicasafran wrote:Ove dvije tabličarke - ne znam koja je šta spomenula - ja bih heljdu u zrnu preskočila (ne mogu sad da guglam - znam da sadrži neke toksine koji izazivaju mučninu i suzbijaju apetit) a i patlidžan bih ostavila za kasnije (sve biljke iz porodice pomoćnica (paradajz, paprika, krompir, patlidzan) sadrže alkaloide - u prirodno zrelom paradajzu u tragovima - u industrijskom i ovom zimskom u priličnim količinama jer se bere nezreo, u gomolju krompira u tragovima, patlidžan ipak u većim količinama).putujucidzindas wrote:Gdje je safran i mali pljuskavci?
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Alhemicarkaa
#2176 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- putujucidzindas
#2177 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hajde, bar nek je sad bez temperature.
Srećom pa nam nije prvi put odmah 40
Onda bi bila panika
Hvala safran.
Valjda će se i kod tebe situacija uskoro srediti. Mada bih ja rekla da ti ne znaš živjeti bez frke
Srećom pa nam nije prvi put odmah 40
Nego šta je, rekoh ja već da me fascinira sa svim podacima koje pamti i izvlači.Alhemicarkaa wrote:
Ti si haman najbolja tablica
Valjda će se i kod tebe situacija uskoro srediti. Mada bih ja rekla da ti ne znaš živjeti bez frke
- putujucidzindas
#2178 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Javi ona samo da je bila noć frka (ti si tad slavilaAlhemicarkaa wrote:
džindas, kako ja nisam vidjela da je mali od niko_niko_kao ja bolestan. Kako je sad?
- niko_niko_kao_ja
#2179 Re: Bebe - ALL ABOUT!
evo i nas, bebac je puno bolji, temperatura hvala Bogu vise nije rasla, ali sad pomalo kasljucamo
i muku mucimo sa guzom. guza se pravo ojela, a izgleda da su nam i gornji zubici krenuli. elem veselo. ali bebac je super, jadan ziv se ne cuje.
kako su ostale bebe? dzindas? safran? alhemicarka?
- Alhemicarkaa
#2180 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam kako nam se bebe tako prate u stopuputujucidzindas wrote:Hajde, bar nek je sad bez temperature.
Srećom pa nam nije prvi put odmah 40Onda bi bila panika
![]()
-
safran
#2181 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Duša draga - taj neki trpeći. Da vidimo - guza - ako ne pomaže arsenal koji imaš na raspolaganju onda ovako: Bepanten mast (ili krema - nešto sigurno imaš u kući) + propolis kapi - iscijediš mast u kutijicu i ukapaš 10-15 kapi propolisa - promiješaš - dva mazanja i guza ko nova.niko_niko_kao_ja wrote:evo i nas, bebac je puno bolji, temperatura hvala Bogu vise nije rasla, ali sad pomalo kasljucamoi muku mucimo sa guzom. guza se pravo ojela, a izgleda da su nam i gornji zubici krenuli. elem veselo. ali bebac je super, jadan ziv se ne cuje.
- niko_niko_kao_ja
#2182 Re: Bebe - ALL ABOUT!
hvala safran. probamo i to.safran wrote:Duša draga - taj neki trpeći. Da vidimo - guza - ako ne pomaže arsenal koji imaš na raspolaganju onda ovako: Bepanten mast (ili krema - nešto sigurno imaš u kući) + propolis kapi - iscijediš mast u kutijicu i ukapaš 10-15 kapi propolisa - promiješaš - dva mazanja i guza ko nova.niko_niko_kao_ja wrote:evo i nas, bebac je puno bolji, temperatura hvala Bogu vise nije rasla, ali sad pomalo kasljucamoi muku mucimo sa guzom. guza se pravo ojela, a izgleda da su nam i gornji zubici krenuli. elem veselo. ali bebac je super, jadan ziv se ne cuje.
sinoc i danas ga mazem babylove lanolinskom kremom za bradavice i vidim da mu je puno bolje. vidjecemo sta ce dalje biti.
- putujucidzindas
#2183 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi bili u šetnji. Zamotali ga kooo.. Kontam, nema temperaturu, samo hripa, bolje da malo dahne.niko_niko_kao_ja wrote:evo i nas, bebac je puno bolji, temperatura hvala Bogu vise nije rasla, ali sad pomalo kasljucamoi muku mucimo sa guzom. guza se pravo ojela, a izgleda da su nam i gornji zubici krenuli. elem veselo. ali bebac je super, jadan ziv se ne cuje.
Nama se guza ojela dan nakon što smo počeli piti antibiotik. I s donje strane testisa je isto mnogo crveno. Meni se čini da nam je sad bepanten najbolji, kao da se lagano smiruje. Često kaki, pa ga često i perem, ali mu kaka ima jak miris ( ahaaa miris
Mi smo na 5 zuba, 6. na putu. I zbog tog nam je još gore.
- putujucidzindas
#2184 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A od mahnitih mama, pa im istoAlhemicarkaa wrote:Ne znam kako nam se bebe tako prate u stopuputujucidzindas wrote:Hajde, bar nek je sad bez temperature.
Srećom pa nam nije prvi put odmah 40Onda bi bila panika
![]()
-
safran
#2185 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma kakav antibiotik - to je od zuba. Kad im rastu zubi na guzu čista kiselina izlazi - oči suze, uši peku, grlo štipa .... i ne ojeo se. To su kod njega gornje dvojčice? Donje obično prođu sa manje problema. Ostaje vam još velika patnja oko 3 i 4 nekad nakon 14 mjeseca (tad radi paracetamol) i to je to. Petice obično ne prave velike probleme - moj malac proslinio, prokihao i kad smo se igrali zabaci on glavicu i nasmija se punih usta kad gornja lijeva petica potpuno izrasla a desna samo što nije probila. Japutujucidzindas wrote: Često kaki, pa ga često i perem, ali mu kaka ima jak miris ( ahaaa miris), ja mislim da je to sve antibiotik.
Mi smo na 5 zuba, 6. na putu. I zbog tog nam je još gore.
- vanad
#2186 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Trice su najgore
Ma sa zubima vazda patnja...
-
safran
#2187 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hihi, čekaj, čekaj kad počnu da se mijenjaju. Moj krezo krenuo u prvi razred sa stalnim donjim kečevima. I sad, kući neće da jede meso, slabo povrće, a u školi pojede šta mu spremim pa ja koristila priliku da mu uvalim barem faširanu šniclu u zemičku, drugi dan malo piletine a onda mi je počeo vraćati sendviče. Gotovo je - rekoh, provalio me, sad neće jesti nikako. E onda mi je jedan dan vratio kroasan neotpakovan. Kaže - ne može da jede bole ga zubi. Ja pogledam - gornji kečevi labavi ali ni blizu za vađenje. Mislim ja mislim i smislim - sreća pa sam bila na porodiljnom - svako jutro prije škole skuham griz, u kutiju, ubacim kašiku i salvetu i u torbu. Cijeli prvi razred je tako jeo - i kad su zubi ispali. Sad čekamo gornje dvice da se više pojave. Smiješan je sa dva stalna.vanad wrote:Trice su najgoreMa sa zubima vazda patnja...
- putujucidzindas
#2188 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jesu gornje dvojke, jedna je izašla, druga je blizu.
Ma meni dr. reče da može biti promjena u stolici zbog antibiotika, pa sam mislila da je to to.
Znači, i ti misliš da mu ovaj malo oslabljen imunitet može biti zbog zubića? Ja sam mnogo uvjerena, a eto, ona mi ne da reći.
Ja mu opet dadoh sljez, on opet bljucnu uglavnom šlajm, sa malo vrlo hrane. Ovo je jedini način da ga imalo izbaci, kontam da mu i sutra dam, a ne znam je li OK to što bljucne?
Ma meni dr. reče da može biti promjena u stolici zbog antibiotika, pa sam mislila da je to to.
Znači, i ti misliš da mu ovaj malo oslabljen imunitet može biti zbog zubića? Ja sam mnogo uvjerena, a eto, ona mi ne da reći.
Ja mu opet dadoh sljez, on opet bljucnu uglavnom šlajm, sa malo vrlo hrane. Ovo je jedini način da ga imalo izbaci, kontam da mu i sutra dam, a ne znam je li OK to što bljucne?
-
safran
#2189 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma samo neka izbaci šlajm ako sljez pomaže onda neka ide - ja sam bebanu znala prst u grlo gurnuti (imao je oko 9 mjeseci).
Ovako ti otprilike ide - kad im rastu zubi opadne im imunitet pa ako ne naleti nikakva baja onda se to završi sa nekom blažom ili kratkotrajnom temperaturom eventualno slinama, kihanjem. Međutim, ako na oslabljen imunitet naleti kakva bakterija ili virus onda se tijelo slabije bori i realno imaš bolesno dijete. I naravno pedijatar to tada tako i posmatra.
Ovako ti otprilike ide - kad im rastu zubi opadne im imunitet pa ako ne naleti nikakva baja onda se to završi sa nekom blažom ili kratkotrajnom temperaturom eventualno slinama, kihanjem. Međutim, ako na oslabljen imunitet naleti kakva bakterija ili virus onda se tijelo slabije bori i realno imaš bolesno dijete. I naravno pedijatar to tada tako i posmatra.
- Alhemicarkaa
#2190 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mene su obje doktorice izignorisale kad sam pitala da proliv i temperatura nisu od zuba i opet po svome.
Ja nemam pojma kad će ovoj mojoj, eto, nisam znala i da oči od toga suze, a primjetila sam u zadnje vrijeme da joj se pojave suzice, iz čista mira, ona vesela, ali suzice tu. Nijednog zuba nema ni na pomolu (koliko ja to mogu prepoznati). Nerviraju me svi ti simptomi i stalno govorenje to je od zuba, a njih nigdje.
Kikica je super sada, eno je pajki, danas sam joj samo jednom mjerila temperaturu i bila je 37 i nisam ništa poduzimala. Ona je bila aktivnija nego inače, ali i nekako maznija. Stavila je u krevetac i ona se okrenu na stranu i zaspa, ja ustanem da izađem (to nam je redovna procedura) ona se okrenu i zaplaka, čim sam se vratila i sjela pored krevetca ona opet guzicu meni i zaspa. Tako nekoliko puta. Duša moja mala.
Šta sam posla od 7 sati uradila ni sama ne mogu da vjerujem. Napravila sam i kolač i eto, većeras sam saznala da čak i onaj šolja svega može da ne uspije. S vana se fino ispeko, iznutra se mrvi, ali je jestiv.
Svim mamama sa šmrcavcima želim mirnu noć, a i onim sa zdravom i pravom djecom
Ja nemam pojma kad će ovoj mojoj, eto, nisam znala i da oči od toga suze, a primjetila sam u zadnje vrijeme da joj se pojave suzice, iz čista mira, ona vesela, ali suzice tu. Nijednog zuba nema ni na pomolu (koliko ja to mogu prepoznati). Nerviraju me svi ti simptomi i stalno govorenje to je od zuba, a njih nigdje.
Kikica je super sada, eno je pajki, danas sam joj samo jednom mjerila temperaturu i bila je 37 i nisam ništa poduzimala. Ona je bila aktivnija nego inače, ali i nekako maznija. Stavila je u krevetac i ona se okrenu na stranu i zaspa, ja ustanem da izađem (to nam je redovna procedura) ona se okrenu i zaplaka, čim sam se vratila i sjela pored krevetca ona opet guzicu meni i zaspa. Tako nekoliko puta. Duša moja mala.
Šta sam posla od 7 sati uradila ni sama ne mogu da vjerujem. Napravila sam i kolač i eto, većeras sam saznala da čak i onaj šolja svega može da ne uspije. S vana se fino ispeko, iznutra se mrvi, ali je jestiv.
Svim mamama sa šmrcavcima želim mirnu noć, a i onim sa zdravom i pravom djecom
- putujucidzindas
#2191 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nama su nalazi pokazali malo oslabljen imunitet, a radili smo ih 10 dana prije nego se razbolio. Zato sam za to zapela
Naravno da je sad prehlađen i da zubi nisu bitni.
alhemicarka - prepoznaćeš kad se ukažu, baš su očigledni, bar kod nas. Hajde drago mi je da je mala bolja.
Čuj ona se uhvatila i kolač praviti. Meni već tri dana stoji paket lignji koje čekaju da budu pojedene za ručak, a ručka nigdje. Muž evo totalno pao, sutra ne ide na posao. Ne znam oko kojeg od njih dvojice ima više posla.Dobro, ovaj veliki ne nosi pelene

alhemicarka - prepoznaćeš kad se ukažu, baš su očigledni, bar kod nas. Hajde drago mi je da je mala bolja.
Čuj ona se uhvatila i kolač praviti. Meni već tri dana stoji paket lignji koje čekaju da budu pojedene za ručak, a ručka nigdje. Muž evo totalno pao, sutra ne ide na posao. Ne znam oko kojeg od njih dvojice ima više posla.Dobro, ovaj veliki ne nosi pelene
-
safran
#2192 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Alhemicarkaa wrote:Mene su obje doktorice izignorisale kad sam pitala da proliv i temperatura nisu od zuba i opet po svome.
Ja nemam pojma kad će ovoj mojoj, eto, nisam znala i da oči od toga suze, a primjetila sam u zadnje vrijeme da joj se pojave suzice, iz čista mira, ona vesela, ali suzice tu. Nijednog zuba nema ni na pomolu (koliko ja to mogu prepoznati).
E što me nasmija. Tebi oči suze dok presvlačiš kiselu kaku - a kaka je kisela od zuba.
- Alhemicarkaa
#2193 Re: Bebe - ALL ABOUT!
safran wrote:Alhemicarkaa wrote:Mene su obje doktorice izignorisale kad sam pitala da proliv i temperatura nisu od zuba i opet po svome.
Ja nemam pojma kad će ovoj mojoj, eto, nisam znala i da oči od toga suze, a primjetila sam u zadnje vrijeme da joj se pojave suzice, iz čista mira, ona vesela, ali suzice tu. Nijednog zuba nema ni na pomolu (koliko ja to mogu prepoznati).![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E što me nasmija. Tebi oči suze dok presvlačiš kiselu kaku - a kaka je kisela od zuba.
- otherside
#2194 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jeste ljenguze, pravite kolace iz mikrovalne ili nikakve
a ja 2 torte u zadnja 3 dana
moja starija kaslje vec sedam dana, nisam je vodila nikako pedijatru, nije ni imala temperaturu hB, na svoju ruku sam joj dala bisolvon suspenziju za iskasljavanje i sinoc je skoro sasvim mirno spavala.
imam jos neki prirodni sirup za iskasljavanje pa cu sad nastaviti s njim.
ova malecka dosad nije nista pokupila od seke hvala Bogu iako je ona redovno ljubi i kaslje joj u facu momacki. nekad pomislim da to radi i namjerno
jer joj stalno govorim da ne kaslje u seku.
ova starija je postala strasno agresivna. ocekivala sam to u prvih mjesec dana dolaska bebe u kucu ali eto, tek sad smo krenuli sa pravim izljevima. cudno, sa sekom je dosta pazljiva ali najgora je prema meni.
istina, i moje strpljenje je granicno, lako se iznerviram i vristim na nju jer absolutno sve radi kontra od onog sto joj kazem. priznajem da je i pucnem ponekad kad skontam da je histerija presla svaku mjeru ili kad bi u svom divljanju mogla povrijediti sebe ili seku.
pocela je da me grebe po licu, stalno pokusava da me ugrize, cupa me za kosu....
valja prezivjeti sve djecije faze.
a ja 2 torte u zadnja 3 dana
moja starija kaslje vec sedam dana, nisam je vodila nikako pedijatru, nije ni imala temperaturu hB, na svoju ruku sam joj dala bisolvon suspenziju za iskasljavanje i sinoc je skoro sasvim mirno spavala.
imam jos neki prirodni sirup za iskasljavanje pa cu sad nastaviti s njim.
ova malecka dosad nije nista pokupila od seke hvala Bogu iako je ona redovno ljubi i kaslje joj u facu momacki. nekad pomislim da to radi i namjerno
ova starija je postala strasno agresivna. ocekivala sam to u prvih mjesec dana dolaska bebe u kucu ali eto, tek sad smo krenuli sa pravim izljevima. cudno, sa sekom je dosta pazljiva ali najgora je prema meni.
istina, i moje strpljenje je granicno, lako se iznerviram i vristim na nju jer absolutno sve radi kontra od onog sto joj kazem. priznajem da je i pucnem ponekad kad skontam da je histerija presla svaku mjeru ili kad bi u svom divljanju mogla povrijediti sebe ili seku.
pocela je da me grebe po licu, stalno pokusava da me ugrize, cupa me za kosu....
valja prezivjeti sve djecije faze.
-
duboka_misao
#2195 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@otherside ovaj moj praktikuje samokaznjavanje udara sam sebe od muke i to jedino kada je dojim, nikako je ne voli vidjeti da doji a ostalo je ok kada je presvlacim kaze se izvodi piptiz 
- otherside
#2196 Re: Bebe - ALL ABOUT!
e dobro si, i moja se udara po glavi kad vidi da sam pravo ljuta i kad vicem na nju.
ja kontala da je to vidjela u obdanistu a vidis i tvoj se napucava.
ma meni ova moja pomaze kad presvlacimo bebu, donese cistu pelenu, baci u kantu prljavu, u vecini slucajeva dok je dojim ona je ljubi ili miluje po glavi...
to kad je dobre volje ali kad podivlja, unistava kucu
a prva cuje kad beba place i onda trci meni i vuce me : seka pjace
ja kontala da je to vidjela u obdanistu a vidis i tvoj se napucava.
ma meni ova moja pomaze kad presvlacimo bebu, donese cistu pelenu, baci u kantu prljavu, u vecini slucajeva dok je dojim ona je ljubi ili miluje po glavi...
to kad je dobre volje ali kad podivlja, unistava kucu
a prva cuje kad beba place i onda trci meni i vuce me : seka pjace
- Alhemicarkaa
#2197 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hoćete vi da budete majke drugog djeteta i pametujete 
-
duboka_misao
#2198 Re: Bebe - ALL ABOUT!
neka neka omaknuce se i tebi !Alhemicarkaa wrote:Hoćete vi da budete majke drugog djeteta i pametujete
- Alhemicarkaa
#2199 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Aminduboka_misao wrote:neka neka omaknuce se i tebi !Alhemicarkaa wrote:Hoćete vi da budete majke drugog djeteta i pametujete
-
duboka_misao
#2200 Re: Bebe - ALL ABOUT!
predpostavljam da smo gledali na facetv onu porodicu sa petero childrenchadi, mene bi nakon treceg komada u Jagomir na odmor poslali....Alhemicarkaa wrote:Aminduboka_misao wrote:neka neka omaknuce se i tebi !Alhemicarkaa wrote:Hoćete vi da budete majke drugog djeteta i pametujete