SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
shin
#2176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Evo cujem belaj na alipasinu, neki lik slozio u semafor koji je pao valjda na auto i nekog pjesaka.
- O'zone
- Globalni moderator
#2177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jes' al' more'š i na taktičko pa se ušteliš u princip urbane borbesumirprimus wrote:
lovci se sastaju po sumama i gorama,uvjek nesto i krćka,a i terenski za nedaj boze,
-
r_faruk
#2178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
na ovoj raskrsnici svako malo je neki sudar, raja se zafura da stigne na zeleno i sastavi u drugo auto, covjeka, semafor itd........ inace saobracaj na alipasinom polju se slabo kontrolise...... radis sta ti je cejf, ovdje znakovi ne vrijede.....
vidio sam da je neko smece od auta...........
vidio sam da je neko smece od auta...........
- Tina SA
#2179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Što volim što sam vidovita -odmah sam znala da je serijski ubica .
Gdje je onaj dežurni policajac da kaže kako je slučaj bezopasan i da je sada otišao na oporavak jer mu vrijeme škodi
Gdje je onaj dežurni policajac da kaže kako je slučaj bezopasan i da je sada otišao na oporavak jer mu vrijeme škodi
-
gilbert
#2180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hvala bio je lapsus otisao na pokojnog Matu Parlova.holowey wrote:vjerovatno lapsus...parlov je umro, a benes jos uvijek ziv...T8 wrote:Otkad je to Marijan pokojni. Kolko znam čo'ek živi u svojoj Banjalucigilbert wrote: Joj to su urbane legende , malo je problem ako si pokojni Marijan Benes sve ostalo . Dok napad traje imas pravo da se branis kada napad prestane onda moras i ti prestati jer je tada prekoracenje nuzen odbrane i ti postajes napadac.
Mi trebamo uvesti kaznjavanje sluzbenih lica koja daju pogresne informacije kao ako ti udje u vikendicu ako ga udaris ti ces platiti kaznu . A svi moji prijatelji koji rade u policiji nose svoje licne pistolje na svoje vikendice bas iz tog razloga ako im ko provali i sl.
-
gilbert
#2181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
UkratkoBaudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
Zahtjev za izdavanje odobrenja
uvijerenje o nekaznjavanju i nevodjenju krivicnog postupka
Ljekarsko da si zdrav
Uplata /iznos varira od kantona do kantona
Nazovi ili svrati u PU u svom gradu do referenta za naoruzanje .
- HaHaHa2
#2182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
... i terenska provjera PU od koje ti sve zavisigilbert wrote:UkratkoBaudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
Ljekarsko da si zdrav
-
sen555
#2183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Znam da će sad biti onih koji će me napadati ali i ja imam pravo da iznesem svoje mišljenje koje se možda razlikuje od mišljenja drugih ovdje prisutnih. Nevolja ne dolazi sama pa tako ni dotični fotograf nije slučajna žrtva, nije ni njegovo maslo za ramazana. šta čovjek od 67 godina traži sa ženom od 30, a koji uz to ima porodicu, pa čak i praunuče??? Što će on ku.rvi uplaćivati socijalno, zdravstveno ili šta već? Zamislite kako je sada njegovoj porodici. Ja da sam umjesto njegove žene mrtvog bih ga se odrekla. On da je bio kako treba ne bi takvu osobu ni za pasoš slikao a da ne govorimo o poluobnaženim fotografijama čiji je autor. I ne slažem se sa onom "o mrtvima sve najbolje", treba biti realan. Mrtvi ili živi svi imamo svoje greške. Ne podržavam ubistvo i žao mi je svakog života koji se okonča na ovakav tragičan način. A opet, na kraju sve se sazna. I koliko god je taj čovjek bio dobar ostaće upamćen kao nastrani seksualni ovisnik. Žalosno!
- plejka2
#2184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozda sam nesto promasio al po onom sto sam cito do sad i sto znam vezano za ovu pricu ko garantuje da doticna nije izmislila sve kako bi se makar malo pokusala"oprat".
Mozda je pokojnik nije ni dotako nego ga ona skinula tek da bi plasirala laznu pricu koju je smislila u među vremenu
Ja bi mozda obratio paznju na kljuceve gdje su stajali kad je dosla policija(ako su to uopste gledali)
Da su radili bezobrazne stvari u radnji sigurno bi ista bila zakljucana iznutra.....pa otkljucana a kljucevi bili u bravi ili mozda kod ove dame jer je izasla posljednja iz radnje
my name is bond james bond
Mozda je pokojnik nije ni dotako nego ga ona skinula tek da bi plasirala laznu pricu koju je smislila u među vremenu
Ja bi mozda obratio paznju na kljuceve gdje su stajali kad je dosla policija(ako su to uopste gledali)
Da su radili bezobrazne stvari u radnji sigurno bi ista bila zakljucana iznutra.....pa otkljucana a kljucevi bili u bravi ili mozda kod ove dame jer je izasla posljednja iz radnje
my name is bond james bond
- Comrad
#2185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E jbg poirot i ti ga prećera. Takvu capri da izmisli i da zaboravi ovo sa kljucevima.
U policiji sigurno ima nehljebovica, ali ima ljudi koji znaju radit posao. Ne ide to bas tako, ona dodje, isprica i ovi zakljuce slucaj. Mozda za neku siću, ali ovdje je ipak rijec o ubistvu. Jos covjek fotograf, bog sami zna sta su sve nasli od dokaza.
U policiji sigurno ima nehljebovica, ali ima ljudi koji znaju radit posao. Ne ide to bas tako, ona dodje, isprica i ovi zakljuce slucaj. Mozda za neku siću, ali ovdje je ipak rijec o ubistvu. Jos covjek fotograf, bog sami zna sta su sve nasli od dokaza.
-
gilbert
#2186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mislis ono sto su svratili na kafu , nisu ni pricali sa komsijama .HaHaHa2 wrote:... i terenska provjera PU od koje ti sve zavisigilbert wrote:UkratkoBaudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
Ljekarsko da si zdrav
Terensku padnes bas ako nemas stele u muriji i ako si sa svima u komsiluku na ratnoj nozi , ja koliko znam u ZE-DO dodju ti kuci iz lokalne PS da vide znaju li te kao klijenta nisam siguran da li vise uopste pricaju sa komsijama kao prije rata.
- strong69
#2187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zalosno je sto se sve to iznosi u medije. Neprovjerene informacije koje nisu ni za zutu stampu. To je li on imao ovakve ili onakve seksualne sklonosti NJEGOVA je stvar. Koji zakon brani covjeku od 67 godina da ima nesto sa zenom od 30? Pa nije maloljetnica!sen555 wrote:Znam da će sad biti onih koji će me napadati ali i ja imam pravo da iznesem svoje mišljenje koje se možda razlikuje od mišljenja drugih ovdje prisutnih. Nevolja ne dolazi sama pa tako ni dotični fotograf nije slučajna žrtva, nije ni njegovo maslo za ramazana. šta čovjek od 67 godina traži sa ženom od 30, a koji uz to ima porodicu, pa čak i praunuče??? Što će on ku.rvi uplaćivati socijalno, zdravstveno ili šta već? Zamislite kako je sada njegovoj porodici. Ja da sam umjesto njegove žene mrtvog bih ga se odrekla. On da je bio kako treba ne bi takvu osobu ni za pasoš slikao a da ne govorimo o poluobnaženim fotografijama čiji je autor. I ne slažem se sa onom "o mrtvima sve najbolje", treba biti realan. Mrtvi ili živi svi imamo svoje greške. Ne podržavam ubistvo i žao mi je svakog života koji se okonča na ovakav tragičan način. A opet, na kraju sve se sazna. I koliko god je taj čovjek bio dobar ostaće upamćen kao nastrani seksualni ovisnik. Žalosno!
Ovo ti je super, ti ne podrzavas ubistvo ali eto... Sazna se sve na kraju. I kakve veze ima necija ljudskost sa seksualnim sklonostima??? Znaci ako neko voli neku vrstu sexa koja je "cudna" on je los covjek.
Kakvi smo samo puritanci, to nema nigdje na svijetu
Zalosno je vidjeti da ima ovakvih razmisljanja!
- Qler
#2188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Stara poslovica
Sex is dirty only when it's done right
Sex is dirty only when it's done right
- plejka2
#2189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Slazem se ja da ima ljudi sto znaju radit svoju rabotu al mi onda nema smisla davat izjave tipa ubica korac,pa nije nego je ona,pa odjednom nasli ga golog(kontam da nije taj korac mozda gayComrad wrote:E jbg poirot i ti ga prećera. Takvu capri da izmisli i da zaboravi ovo sa kljucevima.![]()
Mislim da je to sasvim ne profesionalno a kad je tako zasto ne pomislit da se mozda potkrala i neka greska...
Covjek je na zalost mrtav i nema smisla javno iznosit neke stvari pa sve i da ih je radio.Meni nista ne znaci to sto je on nju zadovoljavao onako ili ovako.Ubila ga je i za to nema opravdanja(jedino ako je samoodbrana u pitanju pa da nemas drugi izlaz).
- quasar
#2190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne bi murija tako odlucno odbacila njegovu umjesanost i prebacila se na nju da nemaju jak i cvrst dokaz za to.
Iz prvog izvjestaja sa mjesta zlocina medijima je receno da je na popristu zateceno mnogo za istragu interesantnih materijala.
Iz ovoga bih zakljucio da je u pitanju video ili foto materijal, te ostali forenzicki dokazi, koji su nedvojbeno usmjerili sumnju na jednu osobu.
Nije bezveze u Mostaru uhapsena dan poslije. Dakle, odmah su znali ko je ubica, a iz tog razloga nije data ni slika Koraća u medije, jer su bili 100% sigurni da nije on taj.
Iz prvog izvjestaja sa mjesta zlocina medijima je receno da je na popristu zateceno mnogo za istragu interesantnih materijala.
Iz ovoga bih zakljucio da je u pitanju video ili foto materijal, te ostali forenzicki dokazi, koji su nedvojbeno usmjerili sumnju na jednu osobu.
Nije bezveze u Mostaru uhapsena dan poslije. Dakle, odmah su znali ko je ubica, a iz tog razloga nije data ni slika Koraća u medije, jer su bili 100% sigurni da nije on taj.
- Comrad
#2191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Koliko znam iz policije nista nisu rekli za ovog Koraća, niko ga nije spomenuo.plejka2 wrote:Slazem se ja da ima ljudi sto znaju radit svoju rabotu al mi onda nema smisla davat izjave tipa ubica korac,pa nije nego je ona,pa odjednom nasli ga golog(kontam da nije taj korac mozda gayComrad wrote:E jbg poirot i ti ga prećera. Takvu capri da izmisli i da zaboravi ovo sa kljucevima.![]()
U policiji sigurno ima nehljebovica, ali ima ljudi koji znaju radit posao. Ne ide to bas tako, ona dodje, isprica i ovi zakljuce slucaj. Mozda za neku siću, ali ovdje je ipak rijec o ubistvu. Jos covjek fotograf, bog sami zna sta su sve nasli od dokaza.)itd itd....
Mislim da je to sasvim ne profesionalno a kad je tako zasto ne pomislit da se mozda potkrala i neka greska...
Covjek je na zalost mrtav i nema smisla javno iznosit neke stvari pa sve i da ih je radio.Meni nista ne znaci to sto je on nju zadovoljavao onako ili ovako.Ubila ga je i za to nema opravdanja(jedino ako je samoodbrana u pitanju pa da nemas drugi izlaz).
Dan poslije je uhvacena ova Skrba, a havaz i ostali mediji jedva docekali da isceprkaju ko je sta je i pretpostavljam skontali da joj je muz Korac, vidjeli da je pobio familiju, i poceli sa nebuloznim povezivanjima. I onda napisu narod u strahu, pa kako nece bit u strahu kad im serviras iz dana u dan ubica na slobodi, koljac dobrinjski slobodno hoda itd. A lik sve vrijeme u bolnici, a pravi ubica pritvoren dan poslije.
Novinari...fuj.
- plejka2
#2192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ok slazem se.Koliko sam procitao rekli su da je on navodno zvao i prijetio da ce pobit one koji budu pisali o tome i sl....Lik koji je svoje pobio znaci prijeti i on kao nema veze sa tim slucajem?quasar wrote:Ne bi murija tako odlucno odbacila njegovu umjesanost i prebacila se na nju da nemaju jak i cvrst dokaz za to.
Nije ubio al ako je zvao i prijetio onda je kako tako umjesan i nije 100% cist.
- Comrad
#2193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa sa ovim slucajem nema veze, ne znam sta ti nije jasno. Evo vidis i gore doktor govori da je policija samo jednom dosla i ispitivala ga. Da ima neke veze, bio bi i on pritvoren. Jedina veza je ta sto mu je ovo supruga i tu sve zavrsava. Ako je i zvao on Avaz, opet ne mora nista znaciti...mozda mu je to bio samo pokusaj da brani ovu zbahu.plejka2 wrote:Ok slazem se.Koliko sam procitao rekli su da je on navodno zvao i prijetio da ce pobit one koji budu pisali o tome i sl....Lik koji je svoje pobio znaci prijeti i on kao nema veze sa tim slucajem?quasar wrote:Ne bi murija tako odlucno odbacila njegovu umjesanost i prebacila se na nju da nemaju jak i cvrst dokaz za to.
Nije bezveze u Mostaru uhapsena dan poslije. Dakle, odmah su znali ko je ubica, a iz tog razloga nije data ni slika Koraća u medije, jer su bili 100% sigurni da nije on taj.![]()
Pusti se avaza i bombasticnih naslova kojima hoce da prodaju novinu vise. Zar ne vidis da iskoristavaju bilo koji slucaj da naprave sapunicu. Svaki dan novi clanak, nesto novo isceprkaju...a na kraju nista ni sa cim.
- quasar
#2194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne znas pouzdano ni da li je zvao, niti sta je rekao, jer se sad i to promijenilo...plejka2 wrote: Ok slazem se.Koliko sam procitao rekli su da je on navodno zvao i prijetio da ce pobit one koji budu pisali o tome i sl....Lik koji je svoje pobio znaci prijeti i on kao nema veze sa tim slucajem?![]()
Nase medije uzimaj samo za osnovni input. Dakle da se nesto desilo- u ovom slucaju smrt fotografa, koja je vjerovatno ubistvo.
Ostalo slobodno smatraj beletristikom, jer tu svako ima pravo da pise sta mu padne na pamet, a sto ce prodati novine.
Dalje sljedeci input - uhapsen osumniceni. Dalje je roman...
- plejka2
#2195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa to je ono najgore sto pisu cas ovako cas onako.Eno sad citam kao poslo nekom sms da ga je on ubio jer mu je zenu....
Treba sve primat sa rezervom sta god ko napise od ovih mudraca
...nemaju pametnija posla pa pisu svakakve gluposti a narod se prima ko saucesce. 
Treba sve primat sa rezervom sta god ko napise od ovih mudraca
- kokuz_sa
-
sen555
#2197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
strong69 wrote:Zalosno je sto se sve to iznosi u medije. Neprovjerene informacije koje nisu ni za zutu stampu. To je li on imao ovakve ili onakve seksualne sklonosti NJEGOVA je stvar. Koji zakon brani covjeku od 67 godina da ima nesto sa zenom od 30? Pa nije maloljetnica!sen555 wrote:Znam da će sad biti onih koji će me napadati ali i ja imam pravo da iznesem svoje mišljenje koje se možda razlikuje od mišljenja drugih ovdje prisutnih. Nevolja ne dolazi sama pa tako ni dotični fotograf nije slučajna žrtva, nije ni njegovo maslo za ramazana. šta čovjek od 67 godina traži sa ženom od 30, a koji uz to ima porodicu, pa čak i praunuče??? Što će on ku.rvi uplaćivati socijalno, zdravstveno ili šta već? Zamislite kako je sada njegovoj porodici. Ja da sam umjesto njegove žene mrtvog bih ga se odrekla. On da je bio kako treba ne bi takvu osobu ni za pasoš slikao a da ne govorimo o poluobnaženim fotografijama čiji je autor. I ne slažem se sa onom "o mrtvima sve najbolje", treba biti realan. Mrtvi ili živi svi imamo svoje greške. Ne podržavam ubistvo i žao mi je svakog života koji se okonča na ovakav tragičan način. A opet, na kraju sve se sazna. I koliko god je taj čovjek bio dobar ostaće upamćen kao nastrani seksualni ovisnik. Žalosno!
Ovo ti je super, ti ne podrzavas ubistvo ali eto... Sazna se sve na kraju. I kakve veze ima necija ljudskost sa seksualnim sklonostima??? Znaci ako neko voli neku vrstu sexa koja je "cudna" on je los covjek.
Kakvi smo samo puritanci, to nema nigdje na svijetu
Zalosno je vidjeti da ima ovakvih razmisljanja!
Ne interesuju me njegove seksualne sklonosti, ali smatram da je čovjek koji je bio oženjen, imao porodicu i petljao se sa nastranom ženom koja mu može biti unuka sam upao u zamku iz koje se nije izvukao. Nisam konzervativna niti me interesuje neciji seksualni zivot, neka radi ko kako hoce sa svojim zivotom. A za ovo boldirano - po čemu možemo procijeniti njegovu ljudskost - po tome što je bio "raja" ili po tome što je iza leđa radio svojoj porodici, prije svega ženi????
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sen555 wrote:Ne interesuju me njegove seksualne sklonosti, ali smatram da je čovjek koji je bio oženjen, imao porodicu i petljao se sa nastranom ženom koja mu može biti unuka sam upao u zamku iz koje se nije izvukao. Nisam konzervativna niti me interesuje neciji seksualni zivot, neka radi ko kako hoce sa svojim zivotom. A za ovo boldirano - po čemu možemo procijeniti njegovu ljudskost - po tome što je bio "raja" ili po tome što je iza leđa radio svojoj porodici, prije svega ženi????
Odnos njega i njegove žene se nikoga ne tiče i odlika je malograđanskog mentaliteta "suditi" kako, eto nije dobar čo ek što je radio ženi iza leđa, pa mu se i o glavu razbilo
Druga je stvar što ovo u normalnoj državi baš iz obzira prema porodici ne bi izašlo iz policijske stanice ili ko bi dao inf dobio bi otkaz, baš radi ovih i ovakvih komentara. Čovjek je ubijen, to je poenta.. ništa više
- kokuz_sa
#2199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sad su policajci krivi sto se saznalo da je on kaljao obraz svoje porodice varajuci zenu s nekom tamo i sto mu porodica trpi sramotuKatarinaKosaca wrote:sen555 wrote:Ne interesuju me njegove seksualne sklonosti, ali smatram da je čovjek koji je bio oženjen, imao porodicu i petljao se sa nastranom ženom koja mu može biti unuka sam upao u zamku iz koje se nije izvukao. Nisam konzervativna niti me interesuje neciji seksualni zivot, neka radi ko kako hoce sa svojim zivotom. A za ovo boldirano - po čemu možemo procijeniti njegovu ljudskost - po tome što je bio "raja" ili po tome što je iza leđa radio svojoj porodici, prije svega ženi????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odnos njega i njegove žene se nikoga ne tiče i odlika je malograđanskog mentaliteta "suditi" kako, eto nije dobar čo ek što je radio ženi iza leđa, pa mu se i o glavu razbilo![]()
![]()
Druga je stvar što ovo u normalnoj državi baš iz obzira prema porodici ne bi izašlo iz policijske stanice ili ko bi dao inf dobio bi otkaz, baš radi ovih i ovakvih komentara. Čovjek je ubijen, to je poenta.. ništa više
- amrica
#2200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
KatarinaKosaca wrote:sen555 wrote:Ne interesuju me njegove seksualne sklonosti, ali smatram da je čovjek koji je bio oženjen, imao porodicu i petljao se sa nastranom ženom koja mu može biti unuka sam upao u zamku iz koje se nije izvukao. Nisam konzervativna niti me interesuje neciji seksualni zivot, neka radi ko kako hoce sa svojim zivotom. A za ovo boldirano - po čemu možemo procijeniti njegovu ljudskost - po tome što je bio "raja" ili po tome što je iza leđa radio svojoj porodici, prije svega ženi????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odnos njega i njegove žene se nikoga ne tiče i odlika je malograđanskog mentaliteta "suditi" kako, eto nije dobar čo ek što je radio ženi iza leđa, pa mu se i o glavu razbilo![]()
![]()
dobar covjek ne vara zenu!!!! dobar, posten cestit covjek.
ako hoce "ta trane" neka se razvede.