Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
Joe McCarthy

#2176 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Hafis wrote:
Joe McCarthy wrote: Samo gledam intrese Bošnjaka, a njihovi intresi sigurno nisu sa narodom koji ih je prije 25 godina izdao i onda probao protjerat.
Obećavajuća konstatacija. Nego, što bi im ti onda kao alternativu predložio... da se kojim slučajem pitaš?
Segregacija i konačna podijela grada na dva dijela ili općine, najpametnije po ratnim linijama.

Zelene izrasline iz SDA nebi se mogle kriti iza "sabotaža šokaca" nit bi crveni gmizacvi opravdavali svoje propale mandate zbog nedostatka multiviaminstva, a Bobanovci dobijaju "stolni grad" ili bar trćinu njega. WIN WIN situacija.
Hafis

#2177 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Joe McCarthy wrote:
Hafis wrote:
Joe McCarthy wrote: Samo gledam intrese Bošnjaka, a njihovi intresi sigurno nisu sa narodom koji ih je prije 25 godina izdao i onda probao protjerat.
Obećavajuća konstatacija. Nego, što bi im ti onda kao alternativu predložio... da se kojim slučajem pitaš?
Segregacija i konačna podijela grada na dva dijela ili općine, najpametnije po ratnim linijama.

Zelene izrasline iz SDA nebi se mogle kriti iza "sabotaža šokaca" nit bi crveni gmizacvi opravdavali svoje propale mandate zbog nedostatka multiviaminstva, a Bobanovci dobijaju "stolni grad" ili bar trćinu njega. WIN WIN situacija.
Pa ne znam onda u što ode ovih 20 godina. Ispade da nismo ni trebali uklanjati onaj punkt kod Hita.
Doduše nije ta opcija beznadežna, jer koliko vidim na terenu postoji veliki interes za nju i koji se već sada primijeti kroz neke stidljive prijedloge 2,3,6 općina i sl.
Doduše, treba sačekati što će se desiti s onim HDZ-ovim prijedlogom o jednoj izbornoj jedinici, koji je već dobio podršku u Domu naroda. budući da ne postoji nikakav drugačiji prijedlog, ako ovo ne prođe onda ti nema ništa iduće 2-3 godine...osta Ljubo i folovi.
Poezija

#2178 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

Win Win situacija?

Nisu mogli puškama ništa i ti misliš da bi to neko dopustio u Mostaru? Očigledno je da ne živiš ovdje, ne budi lud.
Joe McCarthy

#2179 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Hafis wrote: Pa ne znam onda u što ode ovih 20 godina. Ispade da nismo ni trebali uklanjati onaj punkt kod Hita.
Propali eksperimenti I pokušaji majorizacije sa obje obale pretpostavljam.
Hafis wrote:Doduše nije ta opcija beznadežna, jer koliko vidim na terenu postoji veliki interes za nju i koji se već sada primijeti kroz neke stidljive prijedloge 2,3,6 općina i sl.
Na dva dijela, etnička struktura/ratne granice izgleda najpametnije.
Hafis wrote:Doduše, treba sačekati što će se desiti s onim HDZ-ovim prijedlogom o jednoj izbornoj jedinici, koji je već dobio podršku u Domu naroda. budući da ne postoji nikakav drugačiji prijedlog, ako ovo ne prođe onda ti nema ništa iduće 2-3 godine...osta Ljubo i folovi.
Koliko god trebalo stanje će se ispraviti, ja samo vidim koje je optimalno riješenje za Bošnjake.
Poezija

#2180 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

Jesi li to ti Rasime? :wink:
Joe McCarthy

#2181 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Poezija wrote:Win Win situacija?
Predstavi svoje protiv-argumente i pokaži gdje sam pogriješio.
Poezija wrote:Nisu mogli puškama ništa i ti misliš da bi to neko dopustio u Mostaru?
Nisu mogli puškama ali mogu sa namjernom političkom stagnacijom i ekonomskom deprivaciom završiti posao na mnogo čišći način, ili možda nisi primjetio da tvoj grad ne funkcioniše zadnjih desetak godina. Ogradjivanje torova će jednostavno dat svima dovoljno prostora i vremena da riješe probleme u svojim kućama prije nego što možete ponovo pričat o multikultiviranju.
Poezija wrote:Očigledno je da ne živiš ovdje, ne budi lud.
Nažalost ne živim drug, ali mi se stvarno svidja biser južne Bosne i zavolio sam ljude dole kao moje Sarajlije. :-D A ako dozvolimo koratizaciju jednog tako važnog Bošnjačkog grada, možemo odmah i odpisat centralnu Bosnu :thumbup:
no_mani=no_fjučr

#2182 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by no_mani=no_fjučr »

Joe McCarthy wrote:
Poezija wrote:Win Win situacija?
Predstavi svoje protiv-argumente i pokaži gdje sam pogriješio.
Poezija wrote:Nisu mogli puškama ništa i ti misliš da bi to neko dopustio u Mostaru?
Nisu mogli puškama ali mogu sa namjernom političkom stagnacijom i ekonomskom deprivaciom završiti posao na mnogo čišći način, ili možda nisi primjetio da tvoj grad ne funkcioniše zadnjih desetak godina. Ogradjivanje torova će jednostavno dat svima dovoljno prostora i vremena da riješe probleme u svojim kućama prije nego što možete ponovo pričat o multikultiviranju.
Poezija wrote:Očigledno je da ne živiš ovdje, ne budi lud.
Nažalost ne živim drug, ali mi se stvarno svidja biser južne Bosne i zavolio sam ljude dole kao moje Sarajlije. :-D A ako dozvolimo koratizaciju jednog tako važnog Bošnjačkog grada, možemo odmah i odpisat centralnu Bosnu :thumbup:
Mostar nije vazan bosnjacki grad. Pravi Bosnjaci nisu komunisti, cak su i masovno osudjivani od strane komunista.
Joe McCarthy

#2183 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

no_mani=no_fjučr wrote: Mostar nije vazan bosnjacki grad.
Imaš pravo na svoje mišljenja, a ja imam pravo na svoje potkrepljeno historijom i argumentima. Mostar je bio i ostao Bošnjački bedem koji je pokrivao srednju Bosnu, a pružao sigurnu luku i utočište svim Bošnjacima južne Bosne od Stolca i Počitelja do malih sela i zaseoka po istočnoj Hercegovini. Znači bez Mostara u bošnjačkim rukama nebi bilo Bošnjaka po jugu Bosne i Humu, dok bi centralna Bosna bila puno više kroatizirana :bih:
no_mani=no_fjučr wrote:Pravi Bosnjaci nisu komunisti, cak su i masovno osudjivani od strane komunista.
:thumbup:
Last edited by Joe McCarthy on 15/05/2014 18:00, edited 1 time in total.
Itakoto

#2184 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Jao padobranca. Kad se podijeli Sarajevo onda cemo i Mostar. Moze? Drzava ne funkcionise jer je podijeljena ali eto kao Mostar bi procvjetao. :D
I nemoj previse brinuti o nama Joe, svega ti. Svaki put kad se neko iz "Sarajeva" zabrine oko Mostara i Bosnjaka mi znamo da nam se lose pise.
Joe McCarthy

#2185 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Itakoto wrote:Jao padobranca. Kad se podijeli Sarajevo onda cemo i Mostar. Moze?
More drug, Sarajevo je podijeljeno na Federalni i RS dio. I oni imaju svoju administraciju, školstvo i praznike koji postoje paralelno sa Bošnjačkim dijelom. Mogu samo zamisliti koja bi sranja i omalovažavanja pravili SDSovci i SNSDovci da smo u istom loncu.
Itakoto wrote:Drzava ne funkcionise jer je podijeljena ali eto kao Mostar bi procvjetao. :D
Nebi funkcionisla i da je cjelovita. Previše krokodila, a mala bara.

Treba se naći kompromis, zlatna sredina između centralizacije i obezbjedjivanja prava konstitutivnih naroda u dobro zapišanim torovoima.
Itakoto wrote:I nemoj previse brinuti o nama Joe, svega ti.
Moram, ako želim sebi i svojoj djeci dobro, jer što se dogodi danas u Mostaru prekosutra će se osjetiti u Sarajevu.
Svaki put kad se neko iz "Sarajeva" zabrine o Mostaru i Bosnjacima mi znamo da nam se lose pise.
Aha,

Image

Mostar je za sada svjetionik multivitaminstva i multi kulture.

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... i-bosnjake
Itakoto

#2186 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Reinkarnacija Mister Yes-a :D
no_mani=no_fjučr

#2187 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by no_mani=no_fjučr »

Itakoto wrote:Jao padobranca. Kad se podijeli Sarajevo onda cemo i Mostar. Moze? Drzava ne funkcionise jer je podijeljena ali eto kao Mostar bi procvjetao. :D
I nemoj previse brinuti o nama Joe, svega ti. Svaki put kad se neko iz "Sarajeva" zabrine oko Mostara i Bosnjaka mi znamo da nam se lose pise.
Nedao bog da Mostar bude kao Sarajevo, Sarajevo je jedan od najjadnijih administrativnih sredista Europe, kvaliteta zivota se vise ni sa Tiranom ne moze mjeriti, bolje da bilo koji agresori vladaju, Novi Bosnjaci nisu dorasli, cast ovima iz Istocne BiH.
Joe McCarthy

#2188 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Itakoto wrote:Reinkarnacija Mister Yes-a :D
Mora da je bio pametan čovijek :thumbup:
Joe McCarthy

#2189 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

no_mani=no_fjučr wrote:
Itakoto wrote:Jao padobranca. Kad se podijeli Sarajevo onda cemo i Mostar. Moze? Drzava ne funkcionise jer je podijeljena ali eto kao Mostar bi procvjetao. :D
Nedao bog da Mostar bude kao Sarajevo, Sarajevo je jedan od najjadnijih administrativnih sredista Europe, kvaliteta zivota se vise ni sa Tiranom ne moze mjeriti, bolje da bilo koji agresori vladaju, Novi Bosnjaci nisu dorasli, cast ovima iz Istocne BiH.
Izvini nisam te mogao čuti od 56% višeg životnog standarda u Sarajevu :D
sechijash

#2190 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sechijash »

Mostar kao jedna izborna jedinica, a FBiH kao dvije.

Eh, ni lukavi Latini nisu što su nekada bili.
Joe McCarthy

#2191 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

sechijash wrote:Mostar kao jedna izborna jedinica, a FBiH kao dvije.

Eh, ni lukavi Latini nisu što su nekada bili.
KEK :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2192 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Truba »

mostar... ne volim ni proći kroz
Joe McCarthy

#2193 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Black swan wrote:mostar... ne volim ni proći kroz
Zbog lijeve ili desne obale?
Poezija

#2194 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

Možda zbog Neretve jer je puna fekalija. Većina kanalizacije odlazi u Neretvu i ne mogu shvatiti ljude koji se kupaju u njoj unatoč savjetima stručnjaka da to rade isključivo na svoju odgovornost.

Rijeka Neretva u južnom dijelu svog toka opasno je zagađena bakterijama zbog čega se ne preporučuje kupanje u njenim vodama, objavio je u ponedjeljak sarajevski Dnevni avaz prenoseći nalaze Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Posljednje analize koje su proveli stručnjaci tog zavoda pokazale su da je u Neretvi zabilježena iznimno visoka koncentracija bakterija poput Escherichie coli, Enterococus faecali i Serratia.

Te bakterije mogu izazvati teške bolesti poput sepse, meningitisa te infekcija gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta.

Koncentracija opasnih bakterija zabilježena je količinama većim od 20 tisuća kolonija u litri vode, što znači automatsku zabranu kupanja. Zavod za javno zdravstvo HNK najavio je kako će zbog ovakvog stanja u suradnji s nadležnim tijelima Hrvatske provesti posebnu analizu ispravnosti vode u Neretvi ne bi li se utvrdio točan stupanj njezina zagađenja u cijelom toku.

Procjena je da je pojačano zagađenje Neretve posebice izraženo na području Mostara, gdje nema pročistača otpadnih voda pa se tamo izravno u rijeku izlijevaju otpadne tvari i fekalije.
Poezija

#2195 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/kandida ... r-za-stelu

Koliko nepravde, nevjerovatno. Stranački interesi ispred poštenih ljudi. Da ne znam par osoba koji su upali i koji nisu ne bi ovo ni postavljao ovdje.

2014. godina i Premijer kantona licemjerno laže sve u oči sa: - Bilo je, vjerovatno, utjecaja svake vrste, no povjerenstvo je bilo nezavisno i ja sam ih maksimalno zaštitio da im se niko ne upliće u rad - dodao je Lasić.

Neću da koristim teške riječi jer mi ne priliče ali ovo je pokazatelj da ovo nije ni d od države.
JohnnyS

#2196 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by JohnnyS »

Poezija wrote:Možda zbog Neretve jer je puna fekalija. Većina kanalizacije odlazi u Neretvu i ne mogu shvatiti ljude koji se kupaju u njoj unatoč savjetima stručnjaka da to rade isključivo na svoju odgovornost.

Rijeka Neretva u južnom dijelu svog toka opasno je zagađena bakterijama zbog čega se ne preporučuje kupanje u njenim vodama, objavio je u ponedjeljak sarajevski Dnevni avaz prenoseći nalaze Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Posljednje analize koje su proveli stručnjaci tog zavoda pokazale su da je u Neretvi zabilježena iznimno visoka koncentracija bakterija poput Escherichie coli, Enterococus faecali i Serratia.

Te bakterije mogu izazvati teške bolesti poput sepse, meningitisa te infekcija gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta.

Koncentracija opasnih bakterija zabilježena je količinama većim od 20 tisuća kolonija u litri vode, što znači automatsku zabranu kupanja. Zavod za javno zdravstvo HNK najavio je kako će zbog ovakvog stanja u suradnji s nadležnim tijelima Hrvatske provesti posebnu analizu ispravnosti vode u Neretvi ne bi li se utvrdio točan stupanj njezina zagađenja u cijelom toku.

Procjena je da je pojačano zagađenje Neretve posebice izraženo na području Mostara, gdje nema pročistača otpadnih voda pa se tamo izravno u rijeku izlijevaju otpadne tvari i fekalije.
Svaki put kad pređem preko Carinskog mosta i vidim one smeđe potole kanalizacije kako se ulijevaju u Neretvu muka mi dođe. I onda u Maloševićima vidim raju koja peca, pa ne bih tu ribu mogao ni pod razno... Možda je do mene
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2197 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by crysis »

Poezija wrote:Možda zbog Neretve jer je puna fekalija. Većina kanalizacije odlazi u Neretvu i ne mogu shvatiti ljude koji se kupaju u njoj unatoč savjetima stručnjaka da to rade isključivo na svoju odgovornost.

čuj većina , ide sva ukljucujuci oborinske vode sa ulica i magistralnog puta m-17. mjesto za kolektor postoji ali banditi su spičili pare pa cekaju da se opet neko zajebe pa da pošalje.
Poezija

#2198 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

Majorizacija novokomponovanih nazovimo ih "Hrvata" leži i u činjenicu da nošenje dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine, države u kojoj žive na nekim dijelovima grada nazivaju "PROVOKACIJOM" :lol:

Dakle imate slučaj da Bosna i Hercegovina, državna reprezentacija ima svoju utakmicu, nebitno fudbal, košarka, rukomet itd i vi ne smijete obući dres svoje domovine jer se to smatra provokacijom. Čovjek jedva čeka neki sportski događaj da zaboravi na 90 minuta, 60, 40 (fudbal, rukomet, košarka itd) na sve probleme i onda imaš zanimljivu situaciju kada u svojoj vlastitoj državi u kojoj si rođen, gdje živiš, gdje se trudiš da opstaneš ne smiješ obući dres Bosne i Hercegovine.

Majorizacija na dijelu!

Napominjem samo da je 2014. godina u pitanju :)

Zaboravih napomenuti da je tu naravno bio i transparent podrške dariju kordiću, Haškom osuđeniku koji je izvršio etničko čišćenje muslimana jer neće ljudi na portalima namjerno napisati Bošnjaka. Čitam komentare "heroj", "za dom", "ponos", jašta, podrška čovjeku koji je ubijao, gdje nestade čovjek. Bitno je biti čovjek prije svega, a toga ima sve manje u ovoj državi, gradu.
Poezija

#2199 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

Image

Upratio sam još negdje tvoje pisanje, zaboravih samo gdje.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2200 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by crysis »

pa nije nista slago , svaka mu je tacna ko svicarski sat.
Locked