Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Srebrni

#2176 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

Jedno po jedno, sve sto valja odlazi..
mousstapha

#2177 Re: Al Jazeera Balkans

Post by mousstapha »

E vala Hrga nije nikakav gubitak. Svakako je patila za lijepom njenom.
IgiPop

#2178 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Mirjana Hrga je bila najbolja voditeljica i novinarka na AJB. Svakako da je ovo gubitak i šteta, nakon Marka sa biznisa.
StupskaBitanga

#2179 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Kazem ja proslo 5 godina
Srebrni

#2180 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

Postoji li mogućnost da završe kao AJ America?
It_is_a_Leclerc

#2181 Re: Al Jazeera Balkans

Post by It_is_a_Leclerc »

Novinarka koja je sluzila svakoj vlasti, koja je za hrvatske medije sa neskrivenim gadjenjem govorila o BiH i Sarajevu (sjetite se afere - Sarajevski pakao) sigurno nece medostajati nikom. Tim vise sto doticna za 5 godina koliko nas je maltretirala pogresnim akcentovanjem rijeci, ritmom govora prosjecnog pacijenta s mozdanim udarom, nije uspjela nauciti elementarne pojmove bh. politike poput - ombudsman, predstavnicki dom i slicno.

Al Jazeera ce sigurno biti puno bolja bez nje.
mousstapha

#2182 Re: Al Jazeera Balkans

Post by mousstapha »

Srebrni wrote:Postoji li mogućnost da završe kao AJ America?
AJ America je bila daleko veci projekat od ovog regionalnog. Imam osjecaj da je AJB u finansijskom smislu obicna igracka za cijelu mrezu.
Perla7419

#2183 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

Dok ne ode, ne vjerujem. " Zgrnula" je dovoljno love, pa sada neka pali u lijepu njihovu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2184 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

nisi joj ti davao pare niti bosanci/bosnjaci pa da tim tonalitetom pises
karanana

#2185 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

naravno da ce zavrsiti kao aj america. u finansijskom smislu nije samoodrziva, ne postoji strateski niti politicki niti popularni razlog da opstane niti da bude finansirana iz vana. sheki je dao neku lovu i obecanje za odrzivost od 4-5 godina. ne znam koliko ce jos trajati ili im je vac receno da se lagano pripremaju za razlaz.
Perla7419

#2186 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

Black swan wrote:nisi joj ti davao pare niti bosanci/bosnjaci pa da tim tonalitetom pises
Svako ima pravo na svoje misljenje.
navedeni

#2187 Re: Al Jazeera Balkans

Post by navedeni »

Nije tajna ni čudno što N1 i AJB neće još dugo poslovati na ex/yu teritoriju. Koncept takvih televizija ne pali, pogotovo ne kod nas. Ono što hoće biti tužno je rasulo novinara, kamermana, montažera, voditeljica koji će opet raditi za 3x manje para na drugim televizijama, a sumnjam da će ih i htjeti tada neki medij. Waitnsee
savsvoj

#2188 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

Sinoc gledam AJB, Hrgica u Briselu! Pa me zbuni. Kao da je nenasminkana ili nenaspavana... :D

holowey

#2189 Re: Al Jazeera Balkans

Post by holowey »

kako mislite samoodrziva? pa ajb nije komercijalna televizija da bude u neko doba samoodrziva... kod nas cak i komercijalne televizije muku muce da sastave kraj s krajem... ajb je informativni kanal koji mora imati finansiranje sa strane, a to finansiranje ce teci sve dok ima interesa da se na nasem govornom podrucju plasiraju odredjene informacije i tumacenja... cim taj interes prestane, prestace i finansiranje
quarterback

#2190 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

holowey wrote:kako mislite samoodrziva? pa ajb nije komercijalna televizija da bude u neko doba samoodrziva... kod nas cak i komercijalne televizije muku muce da sastave kraj s krajem... ajb je informativni kanal koji mora imati finansiranje sa strane, a to finansiranje ce teci sve dok ima interesa da se na nasem govornom podrucju plasiraju odredjene informacije i tumacenja... cim taj interes prestane, prestace i finansiranje
:thumbup:

imam dosta prijatelja na ajb, kazu da je to na neki nacin brendiranje kuvajta (ili koja vec zemlja stoji iza ajb) u smislu da njihova drzava finansiranje aj smatra reklamom za svoju zemlju, a naravno kao sto holowey kaze tu je i interes oblikovanja neke odredjene javnosti prema nekim svojim zeljama (ne ide mi u glavu zasto zatvorise aja kad bi lobiranje tamo bilo vjerovatno najbolje ulozen novac)
karanana

#2191 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

pa upravo to.....
kako to da im se nametane misljenja u najjacoj zemlji svijeta nije ucinilo privlacnim a privlacno im je uticanje na misljenje ljudi na balkanu gdje im je ionako veoma mala gledanost?
mousstapha

#2192 Re: Al Jazeera Balkans

Post by mousstapha »

U Americi nisu uspjeli postici gledanost. Jednostavno, ameri naucili na fox, cnn i slicne kanale. Kad im dodje nesto sa strane, jos arapsko, tesko moze imati prolaz.
holowey

#2193 Re: Al Jazeera Balkans

Post by holowey »

amerika je selebriti kultura, bitnije je koja je frizura kod xy selebritija nego zivotna prica crnje iz predgradja... a aja je, prema zadnjem njihovom clanku, pokusala da objasni da nijedna sudbina nije nebitna bez obzira da li je to crnac iz predgradja, izbjeglica iz sirije, domacica iz rusije...
ostaje i dalje aje pa ce ipak imati nacina da proture svoje vijesti na to trziste...
m_l

#2194 Re: Al Jazeera Balkans

Post by m_l »

holowey wrote:amerika je selebriti kultura, bitnije je koja je frizura kod xy selebritija nego zivotna prica crnje iz predgradja... a aja je, prema zadnjem njihovom clanku, pokusala da objasni da nijedna sudbina nije nebitna bez obzira da li je to crnac iz predgradja, izbjeglica iz sirije, domacica iz rusije...
ostaje i dalje aje pa ce ipak imati nacina da proture svoje vijesti na to trziste...
Upravo, price treceg svijeta imaju veliku paznju i na AJB.
Srebrni

#2195 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

mousstapha wrote:
Srebrni wrote:Postoji li mogućnost da završe kao AJ America?
AJ America je bila daleko veci projekat od ovog regionalnog. Imam osjecaj da je AJB u finansijskom smislu obicna igracka za cijelu mrezu.
Moram priznati da nije ni meni do kraja jasna svrha njihovog postojanja ovdje u regionu. Nije ovo svjetsko žarište, nije politički centar moći, jednostavno nije dovoljno interesantno da se otvara toliki projekat. NEgdje sam pročitao da je AJ America uložila milijarde dolara u taj prekookeanski projekat, i na kraju propadoše... šteta jbt.. sad će imati samo portal u Americi
StupskaBitanga

#2196 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Definitivno se osjeti da im nema glavnih likova poput Marka za AJB, Lamije kao urednice Vijesti, Bobetić kao reporter
sinuhe

#2197 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sinuhe »

Milic sebi zaradio penziju yu..arabtelom, naravno u Sarajevu.
m_l

#2198 Re: Al Jazeera Balkans

Post by m_l »

Senka Hadzovic izvjestava iz Istanbula. Hoce li i Kenan istim putem?
quarterback

#2199 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

m_l wrote:Senka Hadzovic izvjestava iz Istanbula. Hoce li i Kenan istim putem?
on je odavno u turskoj, mislim da radi za tursku neku tv ili neku ispostavu i sl...
znao, zaboravio
Dzontra_Volta

#2200 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

quarterback wrote:
m_l wrote:Senka Hadzovic izvjestava iz Istanbula. Hoce li i Kenan istim putem?
on je odavno u turskoj, mislim da radi za tursku neku tv ili neku ispostavu i sl...
znao, zaboravio
Njih dvoje i Nasifa Latić su prešli sa N1 na TRT World.
Locked