jao gigantaLovelyL wrote:Ovo nije prica o najgorem date-u, jer do date-a nije ni doslo....
Poslije posla sam sjedila sa kolegicom u jednom poznatom sarajevskom kaficu recimo da se zove "Cheers", u neka doba su nam se za susjednim stolom pridruzili kolege. Za jednog od njih sam znala da sam mu tajna simpatija... Vecer smo proveli opusteno, prepricavajuci zezancije sa posla, dok je doticni kolega popio gajbu pive. Ja sam prva napustila skup, s obzirom da je sutra radni dan i da stvarno ne mogu popiti 5 flasa kole (koliko su zvali rundi pica)
itd.
Doticni kolega (u medjuvremenu ohrabren postotkom alkohola u krvi) poceo oblijetati kao satelit (te lijepa kosa, lijepi zubi, lijepo ovo ono, narukvica i dzidze), prilazi i nudi se da me odveze kuci, a ja ne bih bas (ne osjecam se sigurno, nakon gajbe piva). Posto je bio uporan, priskoci mi kolegica u pomoc i kaze da ce me otpratiti do taksija, da cu biti sigurna bla bla. Popusti pasha i ona mene isprati vani i posadi u taksi (ljudi nisam popila kapi, niti sam maloljetna, niti je bilo 2 sata ujutro).
Samo sto sam odmakla koji kilometar, zove me kolegica, jedva je cujem, ali sam razabrala rijeci "on, lud, auto, ode, budala, popio, kuci..." i veza se prekine, a taksista naglo zakoci i poce psovati. Ja onako sa zadnjeg sjedista buljim, kad auto doticnog kolege. Na sred' ulice, ja izbezumljena platim taksi i izadjem, taksista "nidje nista ne ostavlja".
Doticni kolega se predomislio sto me pustio da idem sama, pa je ipak krenuo da me odveze kuci i on insistira.... Ja mu hladno okrenem ledja i uputim se kuci, jer imam jos nekih 100m do zgrade (lijep nov drvored). Cujem kako pali auto i onda samo vidim kako odlazi -vozeci autom slalom izmedju novih lijepih sadnica drveca -koje su btw na pjesackom.
Ja sam ostala, i cekala sam da u potpunosti nestane iz vidokruga prije nego sam
![]()
Slijedeci dan sam dobila poruku: "Ako nisi impresionirana slalomom, dodjes mi 1500KM za popravku auta!"
Vasa najgora date iskustva :P
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PeppermintSA
#2176 Re: Vasa najgora date iskustva :P
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2177 Re: Vasa najgora date iskustva :P
ono, je l' ovdje iko ikad sa gurbetom izaš'o? 
- S4mpion
#2178 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Izlazak sa gurbetom je posljedica blind datea 
- 50%angel-50%devil
#2179 Re: Vasa najgora date iskustva :P
prvi put cujem tu rijec ''gurbet''.
explain me, pls
explain me, pls
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2180 Re: Vasa najgora date iskustva :P
ljepotan/ljepotica 
- Michun
#2182 Re: Vasa najgora date iskustva :P
cigan/rom ali u najpogrdnijem smislu rijeci.50%angel-50%devil wrote:prvi put cujem tu rijec ''gurbet''.
explain me, pls
prljav, smrdljiv, cergar i sl.
- Lakat Jebić
#2183 Re: Vasa najgora date iskustva :P
evo kako miljenko jergovic pocinje svoju pricu gurbet:
Moje ime je Mustafa. Od onih sam koje ti je bolje ne pogledati. Ako i među takvima ima najgorega, onda sam taj. Kad u Tešnju žena zanese, zabrane joj da pokraj moje kuće prolazi. Ako me pogleda, vele, dijete će bit ružno ko niko njegov. Tog adeta drže se i turske i njihove žene. A kad sam bio maksum, svojoj majci do ispod koljena, ona bi me gladila po glavi i govorila: Moj Mustafa, tebe je dobri Allah od ljubomore stvorio. Takvog da te samo on može pogledat, a da mu ne dođe muka.
Moje ime je Mustafa. Od onih sam koje ti je bolje ne pogledati. Ako i među takvima ima najgorega, onda sam taj. Kad u Tešnju žena zanese, zabrane joj da pokraj moje kuće prolazi. Ako me pogleda, vele, dijete će bit ružno ko niko njegov. Tog adeta drže se i turske i njihove žene. A kad sam bio maksum, svojoj majci do ispod koljena, ona bi me gladila po glavi i govorila: Moj Mustafa, tebe je dobri Allah od ljubomore stvorio. Takvog da te samo on može pogledat, a da mu ne dođe muka.
-
trpimir
#2184 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Rodila majka rasistu svogMichun wrote:cigan/rom ali u najpogrdnijem smislu rijeci.50%angel-50%devil wrote:prvi put cujem tu rijec ''gurbet''.
explain me, pls
- 50%angel-50%devil
#2185 Re: Vasa najgora date iskustva :P
romi su drustvena zajednica a ne neka nova rasa, tako da ta izjava o rasizmu nije prikladna.
A nakon malo guglanja, nasla sam sljedece.
''Sama riječ gurbet živa je u našim jezicima u Bosni, arapskog je korijena i označava skitanje po tuđini, pečalbu ili - kako bi se to moderno reklo - emigraciju. Iz te riječi nastaje riječ gurbetluk, koja znači potucanje po stranome svijetu. Biti gurbet je loše i zlosretno. Tako je, iz naše predrasude, i biti Rom, biti crni Ciganin.''
''Sama riječ gurbet živa je u našim jezicima u Bosni, arapskog je korijena i označava skitanje po tuđini, pečalbu ili - kako bi se to moderno reklo - emigraciju. Iz te riječi nastaje riječ gurbetluk, koja znači potucanje po stranome svijetu. Biti gurbet je loše i zlosretno. Tako je, iz naše predrasude, i biti Rom, biti crni Ciganin.''
- hodža
#2186 Re: Vasa najgora date iskustva :P
ama lik je mislio na havarija ružnu curu kad je napisao gurbet..nikakvi cigani, skitanje, i sl...
- Michun
#2187 Re: Vasa najgora date iskustva :P
da si citao ista sto sam do sad napisala, ne bi lupio ovu izjavu. svi sada znaju da ocjene na osnovu jednog posta ko je rasista, ko je postuje prava manjina i ko je nacionalistatrpimir wrote:Rodila majka rasistu svogMichun wrote:cigan/rom ali u najpogrdnijem smislu rijeci.50%angel-50%devil wrote:prvi put cujem tu rijec ''gurbet''.
explain me, pls
nisam ja rasista nego sam objasnila znacenje rijeci. a kako andjeo i djavo citira gugleta bila sam u pravu, samo se nisam poeticno izrazila...
hodza...zamisli koliko je ruzna kad je uporedio sa gurbetom.
- hodža
#2188 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Michun wrote: hodza...zamisli koliko je ruzna kad je uporedio sa gurbetom.
pa baš zato čovjek pita jel se nekom desilo, kao što je očigledno njemu
- respo
#2189 Re: Vasa najgora date iskustva :P
ne vjerujem da je mislio na ruznocu nego na njene postupkehodža wrote:ama lik je mislio na havarija ružnu curu kad je napisao gurbet..nikakvi cigani, skitanje, i sl...
onaj ko se ne kupa ko prdi po srce supu prdi bez ikakvog ustezanja i tako te radnje te ljude se naziva gurbetom
pa vjerovatno je u tom smislu nazvao gurbetom
-
trpimir
#2190 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Romi su nomadski narod a ne drustvena zajednicaporijeklom iz indije pa tako su pripadaju azijatima sto znaci da su druge rase, sto znaci da koristenje imena naroda rom u ovakvom smislu svakako moze da bude rasizam.50%angel-50%devil wrote:romi su drustvena zajednica a ne neka nova rasa, tako da ta izjava o rasizmu nije prikladna.
Gurbet je prljava, peksinava, neugledna, ruzna osoba ali nikako nije rezervisana za rome (pogotovo sto se tice ljepote, vidio sam ljepsih romkinja 10 puta od ovih 'nasih').
Al hajd, da ja ne pametujem i ne ispravljam krive drine, sto no nek rece, znam ja nas jebo ti nas.
- warna 1444
#2191 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Da ja ipak pitam, jel se ovdje raspravlja o " vašim najgorim date iskustvima " ili o pojmu šta znači riječ " gurbet " i pojam " Romi " ? 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2192 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Hajmo, vratite se na temu. 
-
sha_ba
#2193 Re: Vasa najgora date iskustva :P
podsjeti me.... davno jednom lik meni kao... neceš sa MNOM... heeeej, čuj neće sa MNOM.... pojma nemaš šta propuštaš.... kajačeš se... biće to žao...Sunrise00 wrote:Meni je jedan na kraju dejta rekao "Dje ces me bona odbiti, ja te izveo i sve ti platio"![]()
nakon sto me 15 minuta ubjedjivao da bi se mi trebali poceti zabavljati iako se on meni ne svidja - mozda mi se svidi![]()
sto je najgore ja sam tek kad je poceo tu pricu nekad na kraju skontala da je to trebao biti dejt![]()
![]()
- Sunrise00
#2194 Re: Vasa najgora date iskustva :P
joooj, znam ja curusha_ba wrote:podsjeti me.... davno jednom lik meni kao... neceš sa MNOM... heeeej, čuj neće sa MNOM.... pojma nemaš šta propuštaš.... kajačeš se... biće to žao...Sunrise00 wrote:Meni je jedan na kraju dejta rekao "Dje ces me bona odbiti, ja te izveo i sve ti platio"![]()
nakon sto me 15 minuta ubjedjivao da bi se mi trebali poceti zabavljati iako se on meni ne svidja - mozda mi se svidi![]()
sto je najgore ja sam tek kad je poceo tu pricu nekad na kraju skontala da je to trebao biti dejt![]()
![]()
![]()
![]()
-
sha_ba
#2195 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Sunrise..
heheheheh malo sam se raspoložila
ima svega.... 
- Dugi nožni nokti
#2196 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Uh, vjerujem da bi one koje sam ja izveo uživale na ovoj temi. Spominjale bi me sve u šesnaest.
Imao sam par "jebem ti, zar ti je ovo trebalo" izlazaka i fakat ne znam kako nisam završio na robiji.
Kada, nakon svega, mislim o tim dateovima, shvatim da sam idealizovao dotične gospođice, te da sam očekivao neku spiku u kojoj bismo pronašli zajedniči jezik, a ne da se osjećam kao da glumim pokretnu metu. Onda ide neofirno gledanje na sat, zijevanje, jeftina gluma pomoću koje pokušavam pokazati koliko sam umoran zbog posla, učenja ili nečeg trećeg te slična sranja koja jasno govore kako je vrijeme da se kupe prnje. Mada, uvijek mi bude gore kad ih sljedeći put sretnem.
Boga pitaj zbog čega.
Imao sam par "jebem ti, zar ti je ovo trebalo" izlazaka i fakat ne znam kako nisam završio na robiji.
-
tuspasim
#2197 Re: Vasa najgora date iskustva :P
hahaha, pisam se od smijeha
predobra tema
da i ja podijelim svoje najgore date iskustvo. imam 22 godine i nikad nisam imao djevojku
da i ja podijelim svoje najgore date iskustvo. imam 22 godine i nikad nisam imao djevojku
- CartmanSA
#2198 Re: Vasa najgora date iskustva :P
sreca pa nisi nista propustiotuspasim wrote:hahaha, pisam se od smijehapredobra tema
- duplanula
#2199 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Extra, mogao si se ljubiti i to usta, a sta bi ondatuspasim wrote:hahaha, pisam se od smijehapredobra tema
-
tuspasim
#2200 Re: Vasa najgora date iskustva :P
otkud znam sta biduplanula wrote:Extra, mogao si se ljubiti i to usta, a sta bi ondatuspasim wrote:hahaha, pisam se od smijehapredobra tema