SDA-All about

Post Reply
Doktor29

#2176 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

StupskaBitanga wrote:Sramota sta vjerski sluzbenici mogu sebi dozvoliti a ovo najnovije govori samo za sebe
Iz posljednje hutbe hafiza Ismeta ef. Spahića: Oni koji danas vode SDA otići će na smeće historije
Autor F. VELE 2011-07-24 06:05:00
Decrease font Enlarge font
Hafiz Spahić: Sa čvrstom vjerom, Allah će dati izlaz

Šetu su smijenili oni koji rade i igraju za tuđi tim • Bošnjački narod jednom će morati suditi izdajnicima

Govoreći o dolazećem ramazanu, zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH hafiz Ismet ef. Spahić osvrnuo se u svojoj posljednjoj hutbi u Begovoj džamiji i na aktuelne političke odnose među Bošnjacima i previranja u Stranci demokratske akcije (SDA).

On je, između ostaog, kazao da su Sarajlije i Kanton Sarajevo ovih dana "primili jedan dobar šamar od naših ljudi".

- Jednog čestitog čovjeka, koji je bio na čelu Kantonalnog odbora SDA (Abdulharis Šeta, op. a.), smijenili su oni koji rade i igraju za tuđi cilj! Ja sam to u jednom intervjuu rekao, pa mi kažu: Pretjerao si. Sad mi prilaze ljudi i kažu: "Hafize, nisi pretjerao, istinu si rekao." Ljudi koji igraju u tuđem timu ne vole nijednog moralnog ni poštenog čovjeka. Njima trebaju oni koji nemaju svoje ja. Zato nam post treba izgraditi čvrst iman, da čovjek bude stabilan, da se nikoga ne plaši, da se samo Bogu klanja - istakao je hafiz Spahić.

Allah je, nastavio je Spahić, svakome odredio rok trajanja.

- I ove naše prodane duše koje vode ovu našu stranku (SDA, op. a.) imaju svoj rok trajanja. Otići će, zapamtite. Otići će na smeće historije, jer im je tamo i mjesto, na smeću historije. Bošnjački narod jednog će dana morati da im sudi, braćo moja. Morat će da im sudi za izdaju koju su izvršili i što su popljuvali na onaj lijepi put Alije Izetbegovića, da ga Allah obraduje dženetom - kazao je Spahić.

Post nije samo ne jesti i ne piti

Govoreći o ramazanu, hafiz Spahić naglasio je da u njemu moramo obnoviti svoj iman, svoje vjerovanje.

- Post nije samo ne jesti i ne piti, braćo moja mila. Post je kontrolirati sebe kao čovjeka. Ako hoćeš pravu dobrotu, onda si postač ramazana. Pravi postači ulaze u dženet bez polaganja računa, jer je on ovdje, na ovom svijetu, obračunao račun, on je ovdje obračunao (sam) sa sobom. ...Ko se osloni na Allaha, on mu je dovoljan oslonac.

Ne treba ti ni ovaj niti onaj. Vidite šta znači post. Izgradit ćemo čvrst iman, da budemo ljudi. Da se samo Boga bojimo. I u ovom vaktu najpotrebnija nam je vjera. Vjera je danas jedini faktor stabilnosti kod čovjeka. Nemate stabilnosti ni u državi, ni ovdje, niti ondje... Zato nam treba vjera da nas ustabili. Sa čvrstom vjerom, Allah će dati izlaz - poručio je Spahić.
D.Avaz

Kada je ovo bilo, ja sam ga slusao prosle sedmice na Otoci, pljuvao je po SDP-u naveliko i onima koji su sa njima, ne znam jel mislio na SBB, ali je rekao da se ne glasa za njih jer je to grijeh
Last edited by Doktor29 on 10/08/2012 17:14, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#2177 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

ultima_palabra wrote:
Skijaš wrote:pa s kim se to vas dvojica družite kad tako mislite o narodu ?
"Otkad sam samog sebe uhvatio u laži, više nikom ne vjerujem!" :D
Šalu na stranu, družim se sa dosta ljudi... teško da ima dvocifren broj onih za koje bi se mogao zakleti da bi 100% pošteno obavljali dužnost.
xxx
Janjicar

#2178 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Image

:-) :-)
Obicni covjek bez pristupnice i u jednoj stranCi, na proslim izborima bio dijelom njihov glasac, je zasmetalo ovo :)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2179 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Ma šta ti je zasmetalo? :mrgreen: Jesi ti osjetljiv! :lol: :lol: :lol:

P.S.Ide promjena,iz najgoreg u još gore. :wink:
Legionar987

#2180 Re: SDA-All about

Post by Legionar987 »

Janjicar wrote:Image

:-) :-)
Obicni covjek bez pristupnice i u jednoj stranCi, na proslim izborima bio dijelom njihov glasac, je zasmetalo ovo :)
A šta je čudno što traže promjene?!

U Gračanici je na vlasti SDP, i to već 12 godina!

Zar je čudno što je nekome dojadila dvanaestogodišnja strahovlada načelnika Helića (ovog) pa želi promjene?

neki ljudi nikako da shvate da je SDA u mnogim lokalnim sredinama OPOZICIJA. U Tuzli oduvijek, u Gračanici 12 godina, u Živinicama isto toliko, pa u Bihaću itd. itd.

I ja sam bio glasač SDA-a na dosadašnjim izborima, ali ne na svim nivoima vlasti. Po mom mišljenju, SDA je u zadnjih 10 godina vodila jako dobru politiku na državnom nivou, katastrofalnu na federalnom, solidnu do lošu na kantonalnom (živim u TK, mandat Bajazita Jašarevića smatram solidnim, dok je Mujićeva vlada bila loša). Pošto živim baš u ovakvoj sredini gdje je SDP dugi niz godina na vlasti, glasaću ZA PROMJENE time što ću u oktobru podržati kandidata SDA za načelnika.
FOČANSKI PROPISI

#2181 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Molio bih nekog da mi odgovori:
Je li Sena(h)id Memić kandidat SDA za načelnika Ilidže ili privatni kandidat Sulje Tihića?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2182 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Formulisati SDA u bilo kojoj varijanti kao neku opciju koja bi przila promjene je ili interesno ili se ne shvata zista pojam PROMJEN.

Polarizacija na relaciji SPD-SDA nije jedina opcija u ovoj zemlji. Istina ima ih par stotina :D (stranaka) sto je i vise nego previse ali eto...
Promjene su oni postupci i politike koji ce radikalno odstupiti od nacina rezonovanja kojom su se vodije i rukovodile dosadasnje vladajuce strukture (na svim nivoima vlasti). To sto su jedni ili drugi bili u opoziciji na nekim mikro podrucijima ne znaci da su oni ta ocekivana promjena, jer svi oni na nizim nivoima itekako imaju nacin rezonovanja, shvatanja politike i upravljanja dobrima i budjetima kao njihove stranacke kolege u drugim sredinama i nivoima u kojima su na vlasti.

Pojam PROMJENA je sasvim precizno definisan, a druga je stvar sto (kada se vec oni spominju) SDA Gracanica pokusava baciti prasinu u oci svojim potencijalnim glasacima pozivajuci se na (toboznje) promjene.
zahvalan

#2183 Re: SDA-All about

Post by zahvalan »

Ako moze neko da mi odgovori gdje je Sulejman Tihic AKA veliki Bosnjak i patriota bio za vrijeme rata ?

imam jos jedno pitanje dal je istina da Hanka Paldum ima zlatnog Ljiljana ? (kako,sta i zbog cega je dobijen ) ?
S4mpion

#2184 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

zahvalan wrote:Ako moze neko da mi odgovori gdje je Sulejman Tihic AKA veliki Bosnjak i patriota bio za vrijeme rata ?

imam jos jedno pitanje dal je istina da Hanka Paldum ima zlatnog Ljiljana ? (kako,sta i zbog cega je dobijen ) ?
U podrumu kao i svi ostali "veliki Bosnjaci i patriote" :lol:
Prvi put cujem to da Hanka ima zlatni ljiljan,ali me ne bi cudilo uopste buduci da su zlatne ljiljane dobivale i mnoge sekretarice,ljudi iz statistike i mnogi drugi koji liniju ocima nisu vidjeli-sto bi se reklo "i Kunto i Panto" iako je zlatni ljiljan ordenje koje je bilo namjenjeno iskljucivo istaknutim borcima koji su svoje zivote rizikovali na liniji odbrane.
Bosnjak333

#2185 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

S4mpion wrote:
zahvalan wrote:Ako moze neko da mi odgovori gdje je Sulejman Tihic AKA veliki Bosnjak i patriota bio za vrijeme rata ?

Prvi put cujem to da Hanka ima zlatni ljiljan,ali me ne bi cudilo uopste buduci da su zlatne ljiljane dobivale i mnoge sekretarice,ljudi iz statistike i mnogi drugi koji liniju ocima nisu vidjeli-sto bi se reklo "i Kunto i Panto" iako je zlatni ljiljan ordenje koje je bilo namjenjeno iskljucivo istaknutim borcima koji su svoje zivote rizikovali na liniji odbrane.
Neko provalio da Hanka ima zlatnog ljiljana i vi odmah povjerovali.Mozda stvarno i ima jer ni ja ne znam,ali zasto povjerovati u nesto sto jos niste provjerili.Hajde da kazem da sam cuo da i Milorad Dodik ima zlatnog ljiljana za hrabrost u ratu jer je kao pripadnik odreda Hamze unistio 42 cetnicka tenka na Grabezu.
Doktor29

#2186 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

S4mpion wrote:

Sta mislis kako ga je Komsic dobio, nisu imali ni jednog nebosnjaka pa njega nasli. Ja sam to nedavno saznao
jazzer

#2187 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Doktor29 wrote:Sta mislis kako ga je Komsic dobio, nisu imali ni jednog nebosnjaka pa njega nasli. Ja sam to nedavno saznao
Kada zelis da minimiziras ulogu SDA u davanju zlatnih ljiljana kuharima i magacinerima, braci i sestrama, Nedzadu Brankovicu, kada ta ista pogan od stranke predlozi Tihica za prvoborca iako je bio maticar u njemackoj, onda izvalis ovako nesto.

Tu pogan pokusas dovesti u istu liniju sa Zeljkom Komsicem (govorim o Komsicu borcu a ne politicaru).

Mozda neko to i proguta ali vecina mislim da ne.
Doktor29

#2188 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

jazzer wrote:
Doktor29 wrote:Sta mislis kako ga je Komsic dobio, nisu imali ni jednog nebosnjaka pa njega nasli. Ja sam to nedavno saznao
Kada zelis da minimiziras ulogu SDA u davanju zlatnih ljiljana kuharima i magacinerima, braci i sestrama, Nedzadu Brankovicu, kada ta ista pogan od stranke predlozi Tihica za prvoborca iako je bio maticar u njemackoj, onda izvalis ovako nesto.

Tu pogan pokusas dovesti u istu liniju sa Zeljkom Komsicem (govorim o Komsicu borcu a ne politicaru).

Nedzad Brankovic je dobio Ljiljan za projekat Tunela ispod Aerodroma i to je valjda jedina dobra stvar koju je taj uradio za ovu zemlju.Ovo ua Komsica je istina, ti se pjeni koliko zelis ali njega su izvadili iz naftalina i dali mu Ljiljan, raspitaj se malo
Corto Maltese

#2189 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

jazzer wrote:

Sudeći po žaru kojim ga zastupaš, pretpostavljam da ćeš moći odgovoriti na pitanje koje već dugo postavljam- za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Doktor29

#2190 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Corto Maltese wrote:
jazzer wrote:

Sudeći po žaru kojim ga zastupaš, pretpostavljam da ćeš moći odgovoriti na pitanje koje već dugo postavljam- za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
:bih:
S4mpion

#2191 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Doktor29 wrote:
jazzer wrote:

Nedzad Brankovic je dobio Ljiljan za projekat Tunela ispod Aerodroma i to je valjda jedina dobra stvar koju je taj uradio za ovu zemlju.Ovo ua Komsica je istina, ti se pjeni koliko zelis ali njega su izvadili iz naftalina i dali mu Ljiljan, raspitaj se malo
Ljudi misle da je taj tunel napravljen prvenstveno za gradjane Sarajeva,ali nije!Napravljen je prvenstveno kako bi se implementirao sverc komerc ratnih profitera.Borci su nekada i po 48 sati sa torbama na ledjima cekali pred tunelom u blatu i vodi,zato sto je prednost data prolasku robe ratnih profitera,a policajci na tunelu su prica za sebe,krali sve sto su mogli,od postenog svijeta uzimali robu kako bi ovi mogli proci kroz tunel-pravi reketasi.Tunel nam nije poklonjen,tunel nam je dobro naplacen.Brankovic se cak i dan danas,kada ga optuze za nelegalno sticanje imovinske koristi,vadi na pricu"ja sam napravio tunel".
Doktor29

#2192 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Ja se mogu cak i sloziti sa tobom, cinjenica da je on to projektirao, cemu i kome je sluzio mi to svi manje vise znamo.
S4mpion

#2193 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Corto Maltese wrote:
jazzer wrote:

Komsic je bio u vojsci,taman da je lezao sve vrijeme,po cemu ga to mislis poravnati sa Tihicem koji se ispario u Njemacku :?
Doktor29

#2194 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Komsic je bio u vojsci,taman da je lezao sve vrijeme,po cemu ga to mislis poravnati sa Tihicem koji se ispario u Njemacku

Kakva su to poredjenja, glup ti je argument i ne znam gdje nalazis zajednicku crtu izmedju njih dvojice
jazzer

#2195 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Corto Maltese wrote:Sudeći po žaru kojim ga zastupaš, pretpostavljam da ćeš moći odgovoriti na pitanje koje već dugo postavljam- za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Ne zastupam Zeljka K. nego mi se gadi prica po kojoj je ZK zlatnog ljiljana dobio jer je falilo srba
pa ajde da uzmemo Zeljka i damo mu ga kako bi sve nacionalnosti bile zastupljene. Da je to tacno do sada bi
hiljadu puta bilo iskoristeno u predizborne svrhe.

To izvali neki lik jer je, zaboga, tako tek nedavno cuo. Cuo, od koga? I to se prihvata zdravo za gotovo.
I ja sam svasta cuo ali ne iznosim ovdje na forumu ako to ne mogu adekvano potvrditi.
seln

#2196 Re: SDA-All about

Post by seln »

jazzer wrote:
Corto Maltese wrote:Sudeći po žaru kojim ga zastupaš, pretpostavljam da ćeš moći odgovoriti na pitanje koje već dugo postavljam- za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Ne zastupam Zeljka K. nego mi se gadi prica po kojoj je ZK zlatnog ljiljana dobio jer je falilo srba
pa ajde da uzmemo Zeljka i damo mu ga kako bi sve nacionalnosti bile zastupljene. Da je to tacno do sada bi

To izvali neki lik jer je, zaboga, tako tek nedavno cuo. Cuo, od koga? I to se prihvata zdravo za gotovo.
I ja sam svasta cuo ali ne iznosim ovdje na forumu ako to ne mogu adekvano potvrditi.
Ja se vis ene ibretim. Znam da nema nista zlobnije od balijice koji misli da je zakinut. Tako i njihove price o Zeljku....
naknadna naklapanja.
A Corto jedva docekao priliku za orgazam.
ikota

#2197 Re: SDA-All about

Post by ikota »

SDA su govna ko i svi ostali,al smrde najmanje,pa ću ipak za njih glasati dok ne dođu neki bolji
Corto Maltese

#2198 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

S4mpion wrote:
Corto Maltese wrote:
jazzer wrote:

Komsic je bio u vojsci,taman da je lezao sve vrijeme,po cemu ga to mislis poravnati sa Tihicem koji se ispario u Njemacku :?
Ja bio u vojsci 3 i po godine, on bio u vojsci 3 i po godine. Ja demobilisan u činu nadporučnika, on demobilisan u činu nadporučnika. Razlikuju nas samo dvije sitnice. Ja iz rata izišao poderan kao 60% RVI sa mjesečnom invalidninom od 57,41KM, Komšić izišao neogreban kao Zlatni Ljiljan, sa mjesečnom naknadom od 250KM. Ako nemam pravo postaviti pitanje odakle mu taj Ljiljan, ne znam ko ima. Uostalom, prestajem sa propitivanjem, čim mi neko da odgovor. Dokle god umjesto odgovora, dobijam samo preispitivanje mojih motiva, istraga se nastavlja. Dakle, za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Doktor29

#2199 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

jazzer wrote:

Pa to je istina, zasto ti to tako tesko pada, pitaj ljude koji su bili sa njim, raspitaj se malo sta oni misle o tome ljiljanu i kako ga je dobio. Politicka odluka kao i za mnoge druge
Corto Maltese

#2200 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

S4mpion wrote: Ljudi misle da je taj tunel napravljen prvenstveno za gradjane Sarajeva,ali nije!Napravljen je prvenstveno kako bi se implementirao sverc komerc ratnih profitera.Borci su nekada i po 48 sati sa torbama na ledjima cekali pred tunelom u blatu i vodi,zato sto je prednost data prolasku robe ratnih profitera,a policajci na tunelu su prica za sebe,krali sve sto su mogli,od postenog svijeta uzimali robu kako bi ovi mogli proci kroz tunel-pravi reketasi.Tunel nam nije poklonjen,tunel nam je dobro naplacen.Brankovic se cak i dan danas,kada ga optuze za nelegalno sticanje imovinske koristi,vadi na pricu"ja sam napravio tunel".
Kako god, od kada je Nedžad Branković dobio Zlatnog Ljiljana za crtanje, taj orden je otišao u k.... krasni. Moja jedinica ih je, dobila mašala, ali nakon tog datuma, skoro svi su bili "Za opšti doprinos borbi... za zalaganje... za organizacioni rad...", a rijetko koji za konkretnu herojsku akciju, što je bila osnovna ideja kada je Sefer ustanovio to odličje. Tužno, i najviše ide na obraz rahmetli Rasimu Deliću, koji je u to doba bio na vrhu komandnog lanca, barem formalno.
Post Reply