Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#2176 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako ne bude Prcea, slabiji smo, brat-bratu, za 20 %. Uz Čelicu (koji je opet više defanizvan igrač), mi nemamo nijednog visokog beka što bi moglo biti presudno u npr. utakmici protiv Tunisa.
SkyLimit

#2177 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Je li to Panić obnovio povredu? Jer on je propustio par kola zbog povrede o kojoj se pričalo, ali u zadnjem kolu je nastupio i postigao par golova :roll: I on je poprilično visok, 197 cm.

Malinović 191 cm, Savić 191 cm, Karačić 190 cm... zato je Halilbegović 197 cm :D

Kako se nama uvijek te sujete odbiju u glavu, Sušić neće da zove trećeg napadača, pa mu se povrijede prva dva i onda igramo sa Kvržićem u napadu :-) Moglo bi se nešto slično dogoditi i u rukometnoj reprezentaciji.
SkyLimit

#2178 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Evo šta je Marković rekao za Sport o Halilbegoviću:
"Faruk Halilbegović nije u reprezentaciji zbog ljudskih kvaliteta prije svega. Što se tiče njegovog igračkog kvaliteta njegovo mjesto je da bude treći - četvrti bek naše selekcije...On je bio u akciji Latvija, meni se nije dopala njegova igra niti ponašanje. Iako igra dobro u Poljskoj, odudara mi od drugih igrača, ja to ne volim, kod mene se zna red."
Znači, Faruk Halilbegović = Ervin Zukanović :D

Reprezentacije je i bez njega postizala dobre rezultate u posljednje vrijeme, moglo se progutati da ga se ne poziva(barem do nastavka kvalifikacija za EP), ali ako Prce ne bude spreman za SP, Halilbegović jednostavno mora odmah unutra.

Inače ima opširan razgovor sa Markovićem, kaže da je sudar sa Austrijom u drugom kolu najvažnija utakmica prvenstva, da će ona pokazat gdje smo i šta smo, da je Tunis nepredvidljiva ekipa koja može svakog pobjediti ali i totalno podbaciti, da ima tajni recept kako će zaustaviti Lazarova kad budemo igrali protiv Makedonije...

Ipak kad sam vidio pljuvački tekst o BH Fanaticosima i Barbarezu na prvoj stranici, bilo mi je žao što sam kupio ovaj list.
phillie

#2179 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

De mi samo reci kako je Elber zatvorio vrata Bajerna Halimu Stupcu :D :D :D Nije mu dao uci na stadion, sta li? :D oj lovachke
SkyLimit

#2180 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

phillie wrote:De mi samo reci kako je Elber zatvorio vrata Bajerna Halimu Stupcu :D :D :D Nije mu dao uci na stadion, sta li? :D oj lovachke
Piše da je bio na probi u Bayernu, igrao prijateljske utakmice, on i Janker bili napadački tandem u tim utakmicama, nekom dao dva gola...I onda je Bayern doveo Elbera i rekli mu da im on nije potreban.
It_is_a_Leclerc

#2181 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Joj, belaja uvijek s povredama prije ovih takmičenja.... Panić je, mislim, ok. Igrao je, čini mi se, zadnje kolo. Al' Prce :( Malinović, Savić su, za bekovske standarde, dosta niski. Usporediš ih npr. sa Kopljarom, Karabatićem, Bo Spellelbergom...
SkyLimit

#2182 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Da ne zaboravim, Marković je rekao da je Marko Tarabochia novi reprezentativac, da na njega najozbiljnije računa i da bi ga zvao i na ovo SP, ali mu papirologija neće moći biti završena na vrijeme. Tarabochia je srednji bek tima Azoty za koji nastupaju i Prce i Savić, pa ćemo njihovu čitavu vanjsku liniju imati u reprezentaciji.
Miki123

#2183 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Miki123 »

Što se tiče njegovog igračkog kvaliteta njegovo mjesto je da bude treći - četvrti bek naše selekcije...
izjaviti ovo je obična sujeta selektora, podcjenjivanje. ne bih ni ja igro' da mi neko ovo poruči preko novina. realno, on je trenutno naš najbolji bek.
SkyLimit

#2184 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Panić definitivno propušta SP, Prce upitan. Dragane reaguj i nazovi momka, nemaš više šta čekati, evo i u zadnjem kolu u Poljskoj je dao 6 golova, zdrav je i u formi.
It_is_a_Leclerc

#2185 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Aman, neće, ljudi. Nemojte se nadati. Čovjek lijepo kaže da ne dolazi u obzir.
SkyLimit

#2186 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Miki123 wrote: izjaviti ovo je obična sujeta selektora, podcjenjivanje. ne bih ni ja igro' da mi neko ovo poruči preko novina. realno, on je trenutno naš najbolji bek.
I ja mislim da je on individualno u napadačkom segmentu igru naš najbolji bek, ali nije ni neka uvreda to što je Marković rekao, s obzirom da su uvijek tri beka na parketu, znači vidi ga kao startera ili kao prvu opciju sa klupe.

Mi smo se ionako plasirali na SP zahvaljujući dobroj atmosferi u timu i kolektivu, a ne individualnoj kvaliteti pojedinaca, Marković ima potpuno pravo da odvede na SP one koji su ga i izborili(već ignorisanje Halilbegovića u nastavku kvalifikacija za EP bi već bio veliki minus), ali usljed povreda Panića i Prcea(iako on još nije definitivno out sa SP), ostajemo sa poprilično niskom bekovskom postavom za ovaj nivo rukometa, Halilbegović bi nam legao kao kec na desetku.

Mada neću više ni da mislim ni da pišem ko će igrati, hoću da uživam u našem prvom nastupu na SP, kladionice su nas bezobrazno podcijenile, prema njima tek četiri reprezentacije na prvenstvu su lošije od naše, a ja sam uvjeren da prolazimo grupnu fazu, ima nešto u ovoj ekipi.

Kladionica
http://bookiesindex.bestbetting.com/han ... /odds-desc
SkyLimit

#2187 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nezavisne:
"Paniću su pukli ligamenti skočnog zgloba u utakmici koju je njegov Šamberi igrao u srijedu uvečer protiv Trembleja. Prema prvim prognozama, moraće na operaciju, a u tom slučaju je izgubljen za Svjetsko prvenstvo. Sličnu povredu, ali dosta ranije, zadobio je i Prce. No, u njegovom slučaju ipak postoje male šanse da izbjegne operativni zahvat. U tom slučaju bi Prce kroz terapije pokušao da se osposobi za Katar, a nakon toga bi se posvetio potpunom saniraju napuklih ligamenata skočnog zgloba. No, Prce će biti među putnicima za SP u svakom slučaju, bez obzira na to bude li mogao igrati ili ne", priča Marković.
__Phoenix__

#2188 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Šteta za Panića, naš najkorisniji igrač...
It_is_a_Leclerc

#2189 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Panić, Prce, Savić, Karačić... Pomor bekova. Nadati se da će makar Ivan biti spreman, jer bez njega je mrka kapa.
SkyLimit

#2190 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Marković skratio spisak:
Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Petar Jokanović, Mirko Mikić, Alen Ovčina, Vedran Delić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Kosta Savić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Stefan Janković, Josip Perić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić.
Nisu valjda Mikić i Zulfić zamjene Ovčini i Vražaliću na krilima? Pa oni će praktično svaku utakmicu morati igrati po 60 minuta, ova dvojica jednostavno nisu nivo ni za 5 minuta na utakmicama vrhunskog rukometa kakav se igra na SP. Ne znam kakav je ovaj Delić, ali ne vjerujem da je nešto puno bolji.

Ovako to izgleda kad se poreda po pozicijama:

Golmani - Grahovac, B. Burić, Dejanović, Jokanović

Desna krila - Vražalić, Zulfić

Lijeva krila - Ovčina, Mikić, Delić

Pivoti - Toromanović, Vranješ, S. Burić, Građan

Desni bekovi - Malinović, Savić

Srednji bekovi - Karačić, Perić, Janković

Lijevi bekovi - Prce, Terzić, Čelica, Milas

Očekujem da sa finalnog spiska otpadnu Jokanović, Delić, Građan i Milas, nemam pojma koja bi mogla još dvojica, možda Perić, ali onda bi ostali samo sa Karačićem na srednjem.

Sve u svemu, sasvim pristojna reprezentacija. Nećemo osvojiti medalju, ali mislim da prolazimo grupnu fazu.
SkyLimit

#2191 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Gledao sam utakmicu Seha lige Vezprem - Vojvodina, Terzić je dobio pristojnu minutažu i u napadu, i nije to uopće loše izgledalo. Naravno, u ozbiljnijim utakmicama on će vjerovatno igrati samo odbranu, ali bitno je zbog reprezentacije da vrati osjećaj igranja u napadu. Prce će biti rovit ako i bude spreman za SP, a i Karačića na srednjem teško da iko može bolje zamjeniti par minuta od Terzića. Protiv Danske je podvalio par lopti Toromanoviću u stilu Ivana Balića. Što se tiče šuta, tu je drastično ofalio, što je i razumljivo, jer se posljednih godina profilirao u isključivo odbrambenog igrača, i to odličnog. Ali nekad je mladi Terzić u dresu Izviđača jedno vrijeme bio i najbolji strijelac rukometne Lige Prvaka.
It_is_a_Leclerc

#2192 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Nikola Prce bit će spreman za Svjetsko prvenstvo koje će se od 15. januara do 1. februara održati u Kataru, piše Avaz.ba.

Ovo je odlična vijest za sve ljubitelje rukometa u našoj zemlji koji s nestrpljenjem očekuju historijski nastup reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu.

Nastup odličnog lijevog beka na smotri najboljih svjetskih rukometaša bio je pod znakom pitanja zbog povrede skočnog zgloba. No, nakon detaljnih pregleda koje je izvršio doktor Edin Buljugić odlučeno je da Prce ne mora ići na operaciju, potvrdili su nam iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prce će sedam dana biti u Sarajevu na terepiji, nakon čega će se priključiti pripremama u Mostaru.
Ne mora ni igrati protiv Irana. Nek' bude spreman za Austriju :)

Gledam malo ovaj skraćeni spisak, i koliko smo tanki na krilima, pa to nije za ljude nikako.
Mustang1

#2193 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Daj napravite podforum za svjetsko kao sto je bilo i za fudbalsko prvenstvo
perfect_guy

#2194 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by perfect_guy »

Mustang1 wrote:Daj napravite podforum za svjetsko kao sto je bilo i za fudbalsko prvenstvo
teško, ipak ovi ostali sportovi nemaju takvu popularnost
MOSALJOZE

#2195 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

perfect_guy wrote:
Mustang1 wrote:Daj napravite podforum za svjetsko kao sto je bilo i za fudbalsko prvenstvo
teško, ipak ovi ostali sportovi nemaju takvu popularnost
Ali mi učestvujemo,logično da će biti više interesa.

da je burek ovdje,on bi to časkom obavio
Logovan

#2196 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Red bi bio da se otvori podforum, ipak je SP u pitanju. Biće veliki interes, dosta će raje pratiti.
Mustang1

#2197 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Mislim da bi trebalo jer znam kako je kad smo na euru u kosarci igraki p o10 stranica dok trepnes i nepregledno do bola sve na jednoj temi
agnostic_front

#2198 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by agnostic_front »

Kad počinje SP?
perfect_guy

#2199 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by perfect_guy »

agnostic_front wrote:Kad počinje SP?
15.1.
It_is_a_Leclerc

#2200 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Izišli rosteri na stranici ihf.info, pa ko želi, može pogledati. Uglavnom, svi su u granicama "očekivanog". Ja i dalje ne znam zbog čega strahovanje od Tunisa i Austrije. Tuniški igrači su uglavnom upitnik, a klubovi neznanica. Austrija, nešto slično nama, uglavnom klubovi iz sredine tabele, ništa specijalno. Iranski selektor Borut Maček, slavni slovenski rukometaš, a Hasanefendić Tunisa.
Post Reply