Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

zecko_kupuz

#2176 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zecko_kupuz »

Pa ne znam šta fali da Begović brani. Neki dan mi presmiješno bilo čitati komentare kako je Begović "debitant". Kakav ba debitant?! :shock: Čovjek je branio nekoliko mečeva, istina, nekada samo poluvrijeme, ali ima dovoljno dodirnih tačaka s ostatkom momčadi da može izdržati i takav izazov kakav je sutrašnja tekma. ;-)

Ostaje da vidimo koliko će oprezna i usklađena zadnja linija biti, ne zbog Begovića nego zbog nepredvidivog Pandže i pomalo statičnog Papca koji često voli loptu vraćati golmanu. Ali eto, valjda se taj "otočki" par pokaže u najboljem svjetlu. :-D :bih:

Bjelorusi su toliko hitri da ponekad i sami sebe predriblaju, biće nezgodno našoj zadnjoj liniji, fali nam brz štoper kao captain.
mustang

#2177 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mustang »

palermo wrote:
mustang wrote:
palermo wrote:Mene strah, nervoza, svašta nešto. jebem ti Spahića i njegov žuti karton, ko će strijepiti kod svake njihove akcije, pa onda ko će dodati Džeksonui ako ne bude misketa, huuuuu, valjda će sve na dobro izaći......
što ne bi bio Miske :?:
Negdje pročitah da Sušić planira Lulića staviti na mjesto Pjanića, a odbranu pokriti sa Mujdžom i Mravcem.
nije da se petljam u izbor selektora, ali volio bih Misketa......mislim da ima ko za njega trčati a bili bi neuporedivo opasniji sa njim.....al eto, nek mi dobijemo pa ko god igrao....

Edit: sad pročitah na ss forumu da je pape izjavio da pandža i Mravac sigurno neče skupa igrati......malo mi je lakše odmah
mislim da bi onda Rahimagu vratio na stopera,Papac na beku, a Medolino umjesto Rahime malo gore,gdje bi Lulić išao ofanzivno lijevo, al ovo s Rahimom na stoperu bi bilo samoubistvo
legionar2010

#2178 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by legionar2010 »

Belarus 0-2 Bosnia-Herzegovina (Bjelorusija - BiH) Full Highlights 2-9-2011

Ridjobrki

#2179 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Ridjobrki »

mustang wrote: al ovo s Rahimom na stoperu bi bilo samoubistvo
Zašto? To se jako često radi i daje dobre rezultate, ne znaš dok ne probaš. Jeste da se to isprobava na prijateljskim utakmicama ali trener i igrač znaju jako dobro mogućnosti, postoje treninzi na kojima se to može isprobati i ako su velike šanse da može uspjeti - zašto da ne?

Ne vrijedi kritikovati Sušića tu jer je povukao jako dosta dobrih poteza i zaradio kredite. Meni se jako sviđa ovo što on radi a bio sam jako rezervisan i skeptičan.
Obuca9

#2180 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Treba biti oprezan s tim kartonima. Poslije Mourinha, UEFA je najavial da će strogo sankcionsita namjerno dobijanje kartona, pravljenjem grubih prekršaja.

Dakle treba ih pametno dobiti, odugovlačiti, simulirati faul, skinuti dres poslije gola i slične budalaštine.
zecko_kupuz

#2181 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zecko_kupuz »

hz__semir wrote:Treba biti oprezan s tim kartonima. Poslije Mourinha, UEFA je najavial da će strogo sankcionsita namjerno dobijanje kartona, pravljenjem grubih prekršaja.

Dakle treba ih pametno dobiti, odugovlačiti, simulirati faul, skinuti dres poslije gola i slične budalaštine.
Trebamo rotirati igrače s prijetnjom suspenzije u napadu i neka redom zabijaju i skidaju dresove. :D
BHF_Manijak

#2182 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:
arzuhal wrote:Pretpostavljam da se kartoni prenose u baraž. Samo da ne bude k'o sa Ćirom: ''ne prenose se..'', pa ''nismo znali za ta pravila..'', pa onda ''namjerno čistiti kartone nije sportski..'', pa ga dobijemo momački...
Ovo za kartone je prilično zeznuto. Ćiro je puno lakše mogao očistiti kartone jer zadnja utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj za nas onda, a ovaj put će biti itekako bitna.

Problem je što će pojedinci vrlo vjerovatno u duel sa Francuzima ući sa jednim žutim kartonom, a u žaru borbe mogu vrlo lahko dobiti drugi. Onda bi ih izgubili za početak baraža.
Zato lagano sad dobit kartone i cistiti ih na tekmi protiv Luksenburga, a ako tu tekmu ne mozemo dobiti bez Rahimica, Papca i Lulica onda nek se ranimo! :mrgreen: Zato sad nek Papac i Rahimic ulete nekom onako u kontri, a Lulic nek se snalazi, nek se pocne gurkat s nekim, uvijek to upali... :mrgreen:
Korisničkoime

#2183 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

Ridjobrki wrote:
mustang wrote: al ovo s Rahimom na stoperu bi bilo samoubistvo
Zašto? To se jako često radi i daje dobre rezultate, ne znaš dok ne probaš. Jeste da se to isprobava na prijateljskim utakmicama ali trener i igrač znaju jako dobro mogućnosti, postoje treninzi na kojima se to može isprobati i ako su velike šanse da može uspjeti - zašto da ne?

Ne vrijedi kritikovati Sušića tu jer je povukao jako dosta dobrih poteza i zaradio kredite. Meni se jako sviđa ovo što on radi a bio sam jako rezervisan i skeptičan.
I opet ista priča hajmo malo bacati igrače po terenu i to po mogućnosti stavljati ih na njima ne prirodne pozicije koje u klubu ( gdje igraju znatno više nego u repki ) nikad nisu igrali. Prošli puta je bio Lulić, ala čovjek desni bek i nema druge neda skoro pa niko reći da momak u biti ne igra desno, kad pitaš gdje je i kad igrao desnog beka i koliko puta desno krilo ništa. Sad eto nije dovoljno da Lulić ide na neprirodnu poziciju valja i Rahimića trpati na neprirodno mjesto. Ovako ako Misimović ili Medunjanin budu igrali desno biće makar jedan na neprirodnoj poziciji.
Zeza ta desna nema šta ni Medunjanin ni Misimović nisu za nje, po meni Misimović još po najmanje ali mislim da te rotacije i eksperimente sa igračima na pozicijama koje ne igraju moramo držati na minimumu u ovoj utakmici.
Hajd evo sad malo rizične ideje ako se već hoće rizikovati sutra-početi sa mladim Stevanovićem desno.
plemba

#2184 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by plemba »

ajmo karata, karata....

kako se krece cijena karata za sjever, zna li ko?
kamen spoticanja

#2185 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kamen spoticanja »

plemba wrote:ajmo karata, karata....

nema ni sjevera ni juga nikako
vozač

#2186 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vozač »

najbolja opcija za kupovinu karte je otići u zenicu na dan utakmice i kupiti karte kod švercera koji će sigurno popadati u poslu iz jednog jednostavnog razloga, ova utakmica još uvijek ništa ne rješava jer su rumuni i dalje u igri

stadion će vjerovatno biti pun i pored činjenice da se neće prodati sve karte (pusti ovog, pusti onog itd.), a šverceri će sigurno pred utakmicu davati karte "po nabavnoj" samo da se izvade

veća će potražnja biti za ulaznicama protiv luksemburga, pogotovo ako rumuni ne dobiju francuze, u slučaju da rumuni dobiju francuze ni protiv luksemburga neće biti pun stadion, polako će se već spominjati mama papetu i igračima bez obzira na sve odlične partije, to je naš mentalitet

realno, mislim da nema šansi da rumuni dobiju sve tri utakmice do kraja, onako čisto statistički gledano, nadam se da sam u pravu
BHF_Manijak

#2187 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

Ma najbolja opcija ostaje kako sam i reko dati ljudima na ulazu pare, bolje i njima nego svercerima koji na obicnoj buraniji zaradjuju! Skupi se vas 2-3 ili koliko vec, po cenera se utali i fino neofirno momka pitate da udjete... :wink:
arzuhal

#2188 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

Više bih volio da ne gledam tekmu, a da pobijedimo Bjeloruse, nego da gledam a da izgubimo :D ...'em ti strinu, danas me filozofija hoće. Ovako bi nešto rekli u Alanu Fordu, možda na Grunfovoj majici i to...
Sasvim_Obican

#2189 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Bravo za Papeta ! Sretno Asmire ! :bih:
hary

#2190 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by hary »

Ne vjerujem da ce Pape rizikovati ista sutra, osim mozda ove varijante sa Rahimicem. Moguce da ce, kao protiv Albanije u Zenici (kada je uveo Maletica), uvesti malog Stevanovica u 2. poluvremenu, naravno, u zavisnosti od desavanja na terenu. Vec je dovoljno premetacina zbog izostanka Spahica. Nije ni meni losa ova varijanta sa Rahimicem, ali to treba do sutra uvjezbati koliko se moze. Medunjanin bi u tom slucaju ponovo morao igrati povucenije, sto bi, s obzirom na jedinog isturenog Dzeku, mogao biti mali problem, jer mu se u ofanzivi mogu pridruziti jedino Lulic ili Misimovic.Isto tako se nadam da ce Zahirovic biti kao u prethodne dvije utakmice, jer cemo dobrim dijelom zavisiti od njega.
Obuca9

#2191 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Vidim ja, nešto mi fali, kad ono fali epitet utakmice, ali evo pobrniuo se ss.ba za to:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/jos-jedn ... mica/63800

Znači, ova je povijesna :D Haj vala nismo nikad imali povijesnu, imali smo historijske, istorijske, ključne, odlučujuće, prelomne, ali nikad povijesne utakmice.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2192 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

halo baa... ljudi! MI IMAMO DŽEKU! Kakvog oni samo mogu sanjati!

Mislite li da oni ne pišu o njemu na njihovim forumima?

Pa odbrana cijela će im se na njega usmjeriti...

Nisu oni tako dobri u odbrani koliko je Džeko u napadu! 8-)
Sasvim_Obican

#2193 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

hz__semir wrote:Vidim ja, nešto mi fali, kad ono fali epitet utakmice, ali evo pobrniuo se ss.ba za to:

Znači, ova je povijesna :D Haj vala nismo nikad imali povijesnu, imali smo historijske, istorijske, ključne, odlučujuće, prelomne, ali nikad povijesne utakmice.
Čekaj samo onu protiv Francuske ( aBd za prvo mjesto ) ili one u baražu. Tim ne gine epitet - epohalnih, intergalaktičkih ili milenijskih.
arzuhal

#2194 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

Sasvim_Obican wrote:
hz__semir wrote:Vidim ja, nešto mi fali, kad ono fali epitet utakmice, ali evo pobrniuo se ss.ba za to:

Čekaj samo onu protiv Francuske ( aBd za prvo mjesto ) ili one u baražu. Tim ne gine epitet - epohalnih, intergalaktičkih ili milenijskih.
A mi se, kao, ljutnemo kad nam zapadnjaci kažu kako Balkan pati od viška historije :lol:
plemba

#2195 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by plemba »

kamen spoticanja wrote:
plemba wrote:ajmo karata, karata....

nema ni sjevera ni juga nikako
ma imam ja ulaznica, nego da vidim isplati li se prodati :lol: :lol: :lol:
vernes81

#2196 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vernes81 »

Timotije

#2197 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Timotije »

denimb wrote:Pa upravo o tome i govorim, papak se ispred tebe popne na stolicu i automatski moras i ti jer ne vidis nista...
onda slusas negodovanje ljudi iza sebe, jer neki ciko je dosao sa zenom koja ne moze gledati sa stolice, pa im onda smetas i ti...
Na stadionu ne smijes popiti nista, jer kod nas stepenice i prolazi primaju i do 1000 gledalaca, pa je dolazak do WC-a cista fikcija :-)

Onda se u svoj toj guzvi nađe pijani hairlija koji stalno pada i povlaci za sobom jos 5-6 ljudi...

Ma nema smisla pricati o tome, valjda ce se nekada nesto i promijeniti.
Protiv Francusa na Kosevu, cini mi se 2006, zatvorili mi vrata zapada pred nosom :x
Sa Spancima u Zenici, prestajao u prvom redu uz onu metalnu zicu, nista dibidus nisam vidio, smrzo se ko nikad u zivotu i cvrsto sebi obecao: Samo gostovanja....nek kosta sta kosta!
BHanibal

#2198 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

arzuhal wrote:
Baudelaire wrote:
arzuhal wrote:Pretpostavljam da se kartoni prenose u baraž. Samo da ne bude k'o sa Ćirom: ''ne prenose se..'', pa ''nismo znali za ta pravila..'', pa onda ''namjerno čistiti kartone nije sportski..'', pa ga dobijemo momački...
Ovo za kartone je prilično zeznuto. Ćiro je puno lakše mogao očistiti kartone jer zadnja utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj za nas onda, a ovaj put će biti itekako bitna.

Problem je što će pojedinci vrlo vjerovatno u duel sa Francuzima ući sa jednim žutim kartonom, a u žaru borbe mogu vrlo lahko dobiti drugi. Onda bi ih izgubili za početak baraža.
Jest zeznuto. Spaha, Miralem i Darko će očistit. Valja drhtat sad zbog Rahimića, Papca...I radije bih volio vidjet par namjernih pa ići na drugo mjesto i baraž bez kartona, nego da se protiv Francuza polomimo i u baraž odemo desetkovani...Okači ga onda..
Papac i Rahimic ce se ocistiti kartona protiv luksemburga a za ostale ne znam jer sam siguran da ce sutra dobiti zuti nenamjerno jer ce morati sjeci kontre bjelorusa i tu su kartoni!
Johnny_x

#2199 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Johnny_x »

DinoZe wrote:Vozdrica,

evo malo infomacija iz carsije za raju koja misli doci a nemaju karata.

Kao sto je poznato karata oficijelno nema. Po gradu se mogu kupiti i ima ih dosta.
Cijena:
Zapad 60-100KM
Istok oko 40-50KM
Jug - sjever je skoro rasprodat i tu je tesko cak i na crnom trzistu dobiti nesto.
ZAto se karta nabavi prije utakmice u Minsku i nemas problema sa ovim svercerima
todd_smith

#2200 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

Normala da ce staviti boljeg golmana, kada ce nam odbrana biti znatno slabija :oops: :mrgreen:
Locked