Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#2176 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:Hmmm...cudna tekma sinoc. Krenuli su oprezno i jedni i drugi. Mourinho je i postavio taktiku tako sto bi prvo poluvrijeme igrao defanzivnije, sa isturenim Ronaldom, a u drugom pojacava napad sa Adebayorom.
Barcelona je, opet, igrala taktiku ''vrati nazad loptu'', Xavi, Buskets, Puyol, Pique, Valdes...pa opet tako u krug, i onda nekad Messi i Villa. Jbg, neko broji 400 i nesto nekakvih pasova, to sto je 300 tih pasova izmedju zadnjeg veznog i odbrane, nikom nista. To objasnjava i posjed lopte. Ali to je Barcelonina igra, doduse, malo manje se dodaju u defanzivi sa drugim ekipama.
Do crvenog kartona, bila je to rovovska bitka sa obje strane, daleko od bilo kakve ljepote, sa puno vatre i naguravanja. Ne moze se reci da je Real ili Barcelona bili bolji u tom periodu. Po meni nije bilo razloga za crveni karton nakon onog prekrsaja, sudija je samo dolio ulje na vatru, ali obzirom da je ekipa zaduzena za glumu od pocetka stvarala pritisak za tim crvenim, nista zacudjujuce :roll:
Shega mi je da su u Realu sve ''mesari'', ''simulanti'' i sta ja znam kakvi igraci, al su zato Barcini svi dobrice. :oops:
Pa to, obje ekipe su igrale zatvoreno kao što smo i govorili prije utakmice, obje ekipe su tukle i simulirale u istoj mjeri do tog crvenog... i obje ekipe bi bile zadovoljne rezultatom 0-0 do tog trenutka, pa da odluka padne u Barceloni.
Samo sto Real nema takve glumce kao Barcelona da sudiju dovoljno isprovocira za crveni karton. A Pepeov crvendac je rezultat Busketsovih i Pedrovih valjanja zbog jakog istocnog vjetra :oops: Nakupilo se, pa Pepe morao iskihati. Poslije toga je bilo lahko, kad potrgas konce ekipe, onda nije tesko ni pobijediti. Tako da je sudijski dio na terenu u mnogome uticao na ishod na terenu.
Obuca9

#2177 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Vjerovatno bi i Mascherano dobio crveni karton, da je sudiju zaganjalo svih deset igrača Reala. Baš kao što ni Pepe ne bi dobio crveni, da nije bilo onog trčanja za sudijom, preko cijelog terena.
fixer

#2178 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

hz__semir wrote:Vjerovatno bi i Mascherano dobio crveni karton, da je sudiju zaganjalo svih deset igrača Reala. Baš kao što ni Pepe ne bi dobio crveni, da nije bilo onog trčanja za sudijom, preko cijelog terena.
Sto uz nedavanje crvenih Adebayoru i Marcelu govori da nije postojao kriterij. Pomozi koliko bude trebao, i kad bude trebalo, a poslije se vadi :)
Last edited by fixer on 28/04/2011 09:57, edited 1 time in total.
veljaca

#2179 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by veljaca »

Rutinska pobjeda velike Barcelone ..... :thumbup:
žuti

#2180 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by žuti »

ali nije još sve gotovo :D
xXBl0odXx

#2181 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by xXBl0odXx »

veljaca wrote:Rutinska pobjeda velike Barcelone ..... :thumbup:

:thumbup: :thumbup:
Borej

#2182 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Borej »

JoseMujica wrote:sMorinjo lupa o zavjerama ko da je Srbin :lol:

Al realno Pepe nije za crvenog već za žutog, ali zato Adebajor za ono kasnije ne da je trebao crveni dobit već i da ga dobro namlate. Al hebiga to je fudbal...igra za koju pored muda treba imati i sreće i meni je drago da oni koji igraju na rezultat te sreće nisu imali.

Realova igra samo zaslužuje jednu reakciju..prezir...sinoć sam gledao tekmu na JSC Sports sa engleskim komentatorima i gostima u studiju i to je jednoglasna ocjena gostiju za igru Reala..prezir...ali razumijem tako mali klubovi igraju protiv velikih :D

i mislim da, ako ne prođe Real u finale + izgubi Primeru...sMorinjo noga ti je iz Reala na kraju sezone i konačno ćemo naredne godine na terenu gledati pravi El Classico sa dva velika kluba, a ne mačku koja ganja miša :lol:
jos mi samo nije jasna fascinacija murinjom koji od ekipe na koju je potroseno 250 000 napravi mesare i brani se s minimumum 7 igraca! respekt za rezultate i karijeru ali dosta ga je......:)
ultima_palabra

#2183 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Vjerovatno bi i Mascherano dobio crveni karton, da je sudiju zaganjalo svih deset igrača Reala. Baš kao što ni Pepe ne bi dobio crveni, da nije bilo onog trčanja za sudijom, preko cijelog terena.
UEFA obično detektira neki problem koji se tiče suđenja, pa onda daje direktive da se to riješi. Ovo ganjanje i okruživanje sudije sad već postaje problem, dešavaju se situacije kao iz naše lige.

Međutim, vidjećeš da se to pitanje neće rješavati, jer u njemu prednjače "spasioci fudbala" ;-)
fixer

#2184 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Borej wrote: jos mi samo nije jasna fascinacija murinjom koji od ekipe na koju je potroseno 250 000 napravi mesare i brani se s minimumum 7 igraca! respekt za rezultate i karijeru ali dosta ga je......:)
Meni nije jasno kako, u kupu, jedna svemirska ekipa uputi prvi udarac u 50oj minuti.
tzipiripi

#2185 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

Shta shvabo kaze:
ZDF:
"Der souveräne Schiedsrichter Wolfgang Stark war neben Messi bester Mann auf dem Platz."
Suvereni sudija Woffgang Stark je, pored Messia, bio najbolji choik na terenu.
Matthias Sammer za SKY:
„Unter normalen sportlichen Umständen kann Real mit Barcelona eben nicht mithalten. Deshalb sieht man diese Feindseligkeit und Aggressivität”, sagte Sammer bei Sky.
"U normalnim sportskim situacijama Real ne moze konkurirati Barceloni. Radi toga vidimo toliko neprijateljstvo i agresiju" kaze Sammer za Sky
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2186 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by prljavi Hare »

JoseMujica wrote:sMorinjo lupa o zavjerama ko da je Srbin :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To Mujice,svaka ti dala!!!!Jos da uzmu Rajka Vasica za potparola!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

OMJER POSJEDA LOPTE
Barcelona 72%
Real M. 28%

A igraju ljudi polufinale LP-a na svom stadionu!!!Otvorenije iga Drina iz Zvornika!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#2187 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
UEFA obično detektira neki problem koji se tiče suđenja, pa onda daje direktive da se to riješi. Ovo ganjanje i okruživanje sudije sad već postaje problem, dešavaju se situacije kao iz naše lige.

Međutim, vidjećeš da se to pitanje neće rješavati, jer u njemu prednjače "spasioci fudbala" ;-)
To je već regulisano, prije dvije godine je doneseno pravilo da se svaka, pa i najmanja gestikulacija prema sudiji mora kazniti žutim kartonom. A pogotovo je zabranjeno traziti od sudije da pokaže karton protivničkom igraču. Ispočetka su to fakat žestoko kažnjavali, pa se znalo desiti da igrač napravi faul za karton, ovaj drugi maše sudiji rukom, aludirajući na karton, a on im podijeli kartone obojici.

Zašto to sudije sada ne primjenjuju, to već ne bih znao, vjerovatno jer bi bilo pregršt kartona na utakmici. Sam Ronaldo bi svaku drugu tekmu mogao dobiti dva žuta, s onim svojim raširenim rukama :D
Last edited by Obuca9 on 28/04/2011 10:13, edited 1 time in total.
ratata

#2188 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ratata »

JoseMujica wrote:sMorinjo lupa o zavjerama ko da je Srbin
Ti izgleda mozes da napises sta god hoces i da ne budes sankcionisan,i jako mi je drago da postoje takve privilegije za navijace Barcelone, ali to ni u kom slucaju ne znaci da ti poznajes moderni fudbal i odnose sa medijima.

O tvom nedostatku postovanja prema onima koji su napravili veliki uspjeh u zivotu za jako kratko vrijeme necu da trosim vrijeme jer ne vrijedi, takvima kao ti zapravo ne vrijedi ni replicirati ali ovaj put mi nije mrsko.

Medjutim ima jedna pozitivna stvar za koju je u tvom zivotu Mourinho zasluzan, toliko te on nervira svojom inteligencijom, svojom moci, svojim osvojenim trofejima i podrskom koju ima od igraca koje je trenirao da si cak i posebnu temu za pljuvanje otvorio, aplauz za tebe.

A ova tvoja izjava koju sam citirao gore , je klasicni sovinizam za koju bi te ja strpao u zatvor na najmanje 10 godina.

Posto Chmoljo simpatise Barcelonu, ne bi me cudilo da me raznese s foruma a da ti nastavis sa svojim intelektualnim prostituisanjem
fixer

#2189 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

tzipiripi wrote:Shta shvabo kaze:
ZDF:
"Der souveräne Schiedsrichter Wolfgang Stark war neben Messi bester Mann auf dem Platz."
Suvereni sudija Woffgang Stark je, pored Messia, bio najbolji choik na terenu.
Matthias Sammer za SKY:
„Unter normalen sportlichen Umständen kann Real mit Barcelona eben nicht mithalten. Deshalb sieht man diese Feindseligkeit und Aggressivität”, sagte Sammer bei Sky.
"U normalnim sportskim situacijama Real ne moze konkurirati Barceloni. Radi toga vidimo toliko neprijateljstvo i agresiju" kaze Sammer za Sky
Haj jos Zidaka kopiraj i pocelo je kolektivno ludilo. Real gaji neprijateljstvo, a Keita i Pinto otvoreno napadaju Arbelou na putu prema svlacionici. Zatim Pedro napada Marcela nakon sto mu je ovaj propisno uzeo loptu :-) Nema sta, Neprijateljstvo na kvadrat.
taxi_driver

#2190 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

nisam strucnjak za fudbal kao pojedinci na forumu, ali braniti se sa devet igraca na pedeset metara ispred svog gola je klasican bunker.Ono je sramota od fudbala.I neki kazu pa barcelona se samo dodaje, sta drugo raditi kad niko od realovih ne zna preci centar , sem ako im nije poluprilika za kontra napad.Cak i Ronaldo u svom sesnaetercu se brani.
real je igrao kao nekad Crvena Zvezda protiv Milana (godinu prije neko sto ce biti prvaci). bunker i ako ispadne kontra dobro i jest ako ne onda i 0:0 je super rezultat.Kod kuce.
tzipiripi

#2191 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

fixer wrote: Meni nije jasno kako, u kupu, jedna svemirska ekipa uputi prvi udarac u 50oj minuti.
Zato je Smou jasno.
Shukno mu Pep takticki.
Shukno mu Messi igracki. Dva puta!
Shukno mu i Stark (jako), jer mu nije nasjeo na taktiku sranja po sudijama danima prije utakmice pa mu uvalio crveni.
fixer

#2192 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

taxi_driver wrote:nisam strucnjak za fudbal kao pojedinci na forumu, ali braniti se sa devet igraca na pedeset metara ispred svog gola je klasican bunker.Ono je sramota od fudbala.I neki kazu pa barcelona se samo dodaje, sta drugo raditi kad niko od realovih ne zna preci centar , sem ako im nije poluprilika za kontra napad.Cak i Ronaldo u svom sesnaetercu se brani.
real je igrao kao nekad Crvena Zvezda protiv Milana (godinu prije neko sto ce biti prvaci). bunker i ako ispadne kontra dobro i jest ako ne onda i 0:0 je super rezultat.Kod kuce.
I to se mora sankcionisati izbacivanjem? Bunker je sramota za fudbal :) :-)
mrtva kokoš

#2193 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

niste normalni. pa jeste li vi gledali utakmicu. :shock: :shock: evo ko nije highlights...
pa barcelona ih je nadigrala i sa 11 igraca...

11 minutu mozete par puta ponoviti. ono je za odstranit iz fudbala. :sad:
ja ne znam ako ono nije za crvenog onda treba ukinuti kartone u fudbalu.
budite jednom posteni pa priznajte, znam da boli ali ako ono nije za crvenog
bolje da prestanem gledati fudbal. ima hokej, ragbi, ufc, nace se nesto :-) :-)
fixer

#2194 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

tzipiripi wrote:
fixer wrote: Meni nije jasno kako, u kupu, jedna svemirska ekipa uputi prvi udarac u 50oj minuti.
Zato je Smou jasno.
Shukno mu Pep takticki.
Shukno mu Messi igracki. Dva puta!
Shukno mu i Stark (jako), jer mu nije nasjeo na taktiku sranja po sudijama danima prije utakmice pa mu uvalio crveni.
Starke je nasjeo na Barcelonin pritisak.Da nije, ne bi se poslije vadio ;)
ratata

#2195 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ratata »

taxi_driver wrote:nisam strucnjak za fudbal kao pojedinci na forumu, ali braniti se sa devet igraca na pedeset metara ispred svog gola je klasican bunker.Ono je sramota od fudbala
zar nije veca sramota za fudbal kad 11 igraca jedne Barcelone opkoli sudiju svaki put kad ovaj svira bilo koji prekrsaj
skenderija04

#2196 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Dobro jutro. Nadam se da su se duhovi smirili i da mozemo napokon pricati o fudbalu. Utakmica smor. Barca, poprilicno ogranicena povredama, pocinje utakmicu sa Puyolom na lijevoj strani koji u toku citave utakmice nije presao u fazu napada, Keitom defanzivcem koji je odigrao fantasticnu utakmicu, i sa viljom i pedrom zaljepljenim na aut linije cime je dobijeno na prostoru. Pique nije iznosio loptu kao u prve dvije utakmice . Nisu se ponovile situacije od prije sedam dana kada Pique dodje sa loptom do nekih 40 metara od gola Reala a onda glavom u zid. Znaci Pep je napravio par rokada bez da narusi filozofiju igre. Barca je opet imala loptu . R.Madid, repriza prve dvije utakmice. Isti sistem isti nacin igre.. Mozda je i logicno nije im nije islo lose u prve dvije utakmice protiv Barce. Prvi detalj: Rukovanje pred pocetak utakmice. Hladno, bez da se gledaju u oci. Cak je izostao i vec tradicionalni zagrljaj Casillasa y Puyola kapitena na protokolu oko bacanja novcica. Vec se spekulise da su odnosi dobro naruseni i da ce spanska reprezentacija biti najveci gubitnik nakon ovih silnih utakmica. Drugi detalj: 15 min prvog poluvremena. CR vidno nervozan , poziva svoje saigrace da pritisnu blize golu Barce. Potez koji je prinudio Mourinha da ustane sa klupe i da ga smiri. Ovaj potez je izuzetno znacajan za buducnost R.Madrida. Iako izgleda da su svi bitni faktori u Madridu uz Mourinha i opravdavaju ovaj nacin igre, u slucaju ispadanja mnogi ce traziti objasnjenja zasto su tri centarfora i Kaka na klupi u najvaznijoj utakmici sezone.Treci detalj. Sudjenje/iskljucenje- Crveni karton je prestrogo dosudjen! Nema diskusije. Zuti karton je adekvatna kazna. Madrid je ostecen u toj situaciji. Izgleda da je Pepe iskljucen na reklamaciju pomocnog sudije.Ipak, sudjenje ne mozemo ocjenjivati na osnovu jednog detalja. Sudija je usao u utakmicu sa ciljem da ne vadi olako kartone.. Ko je profitirao? R. Madrid! S.Ramos nije vidio karton nakon namjernog igranja rukom.Marcelo nije vidio karton nakon gazenja Pedra. Kartoni Alvesa i Arbeloe su sumnjivi. Cetvrti detalj. Mesi! Veliki igraci za velike utakmice. Kao CR u kupu Messi je veceras pokazao zasto se placaju tolike pare za takve majstore.....A pokusali su nas ubijediti je da je najveca zvijezda Pepe!!!!!!
Sve u svemu razocarenje nakon utakmice jer su ocekivanja bila velika. Ovo jos nije zavrseno. Madrid je opasan i ima argumente . Sve zavisi od Mourinha.
fixer

#2197 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Splinter wrote:niste normalni. pa jeste li vi gledali utakmicu. :shock: :shock: evo ko nije highlights...
pa barcelona ih je nadigrala i sa 11 igraca...

11 minutu mozete par puta ponoviti. ono je za odstranit iz fudbala. :sad:
ja ne znam ako ono nije za crvenog onda treba ukinuti kartone u fudbalu.
budite jednom posteni pa priznajte, znam da boli ali ako ono nije za crvenog
bolje da prestanem gledati fudbal. ima hokej, ragbi, ufc, nace se nesto :-) :-)
Pa reklo je par simpatizera Barcelone da nije za crvenog. Ne, nakon sto ga nije ni MAscherano dobio.
ganjeta

#2198 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

Realu je dosta kup,i onako ne znaju da rukuju sa peharima...pustite ove sto znaju koji su navikli. :D
Imati ekipu od 250 miliona sto neko rece i igrati mesarski nije u redu,Smorinjo nije igrao ovako grubo sa Interom i Chelsijem ja ne znam sto mu ovo treba sa Realom,ili je fakat ova ekipa Realo tolika isfrustrirana i puna kompleksa da je to za nepovjerovati...pa moraju ovako grubo igrati.

Prije sam mrzio Real a sad jos vise zbog ovakog nacina igre ;-)
ultima_palabra

#2199 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
ultima_palabra wrote:

To je već regulisano, prije dvije godine je doneseno pravilo da se svaka, pa i najmanja gestikulacija prema sudiji mora kazniti žutim kartonom. A pogotovo je zabranjeno traziti od sudije da pokaže karton protivničkom igraču. Ispočetka su to fakat žestoko kažnjavali, pa se znalo desiti da igrač napravi faul za karton, ovaj drugi maše sudiji rukom, aludirajući na karton, a on im podijeli kartone obojici.

Zašto to sudije sada ne primjenjuju, to već ne bih znao, vjerovatno jer bi bilo pregršt kartona na utakmici. Sam Ronaldo bi svaku drugu tekmu mogao dobiti dva žuta, s onim svojim raširenim rukama :D
Prije dvije godine se stvarno oštrije kažnjavalo... imao si situacija kad kapiten priđe da nešto kaže i odmah fasuje karton. I igrači su se fakat smirili... ne znam zašto su sad opet dopustili sve to, kad mogu kažnjavati skidanje dresa i izlazak na atletsku stazu mogu i ovo.
tzipiripi

#2200 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

fixer wrote: Haj jos Zidaka kopiraj i pocelo je kolektivno ludilo. Real gaji neprijateljstvo, a Keita i Pinto otvoreno napadaju Arbelou na putu prema svlacionici. Zatim Pedro napada Marcela nakon sto mu je ovaj propisno uzeo loptu :-) (hebo te ovo ni Smou ne bi bolje srocio) Nema sta, Neprijateljstvo na kvadrat.
Jok kopiracu Smoua i Marcu. I nije na kvadrat neg na kub. Kad pojedinci iz BiH toliko mrze Barcu, mogu mislit kako je Smou, Pepeu, Sergiu Ramosu, Marcelu... i ostaloj bandi iz Madrida.

Jedino sto kontam da u repki Spanije igra vise Barcinih igraca, tako da bi se neki iz RM mogli budit sa kaladontom, kremom za cipele ili chiliem u nosu i ushima.

Hasta la vista Madridista. Joystik u shake i derite Barcu na PS. Ako i tu morete.
Locked