Ni meni se ne svidja odluka nikako,ali opet ponavljam ni ja na Otoku nisam mogoa otici sa salom svog kluba,ni u Ist. Sarajevo,ni u Gabelu.Zasto bi se vama napravio ustupak,a nama ne?hz__semir wrote:„Ne možemo igrati kviza, sigurno je da ćemo navijače sa transparentima Sarajeva odsraniti sa utakmice. O tome ćemo se posavjetovati sa komesarom za bezbjednost i delegatom utakmice. Mi nismo dobili nikakve detalnje upute, a svi oni koji budu imali šal ili bilo koje obilježje Sarajeva bit će odstranjeni sa stadiona“, rekao je Rusmir Cviko, team menager Željezničara.ultima_palabra wrote:Mislim da je Đelo predlagao nešto slično... ali vjerovatno bi se time odluka prekršila.hz__semir wrote:Pa zašto se onda ne odvoji dio tribine na koji navijači Sarajeva sa kupljenom ulaznicom mogu ući, neorganizovano, kao pojedinci?
Toliko o tome da ja mogu ući na stadion sa šalom Sarajeva.
A vi i dalje naprđujte da ovo nije diskriminacija.
Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- banovan
#2176 Re: Komitet za normalizaciju
- cappy_tempo
#2177 Re: Komitet za normalizaciju
potrudit cu se da nabavim tablu pa da vam nacrtam, mozda neki skontaju. DERBI JE DERBI i kao sto amaw rece khaj phice. svaka tekma je obicna tekma i manje vise nije vrijedna pomena ali DERBI je nesta drugo. nekad se za derbi zivjelo,a sad se derbi ceka da se sjebe gost ili da se navrne koja marka vise
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2178 Re: Komitet za normalizaciju
Vi cete moci na Kosevo doci za derbi....mi ne mozemo na Grbavicubanovan wrote:
Ni meni se ne svidja odluka nikako,ali opet ponavljam ni ja na Otoku nisam mogoa otici sa salom svog kluba,ni u Ist. Sarajevo,ni u Gabelu.Zasto bi se vama napravio ustupak,a nama ne?
- veljaca
#2179 Re: Komitet za normalizaciju
Mislim da Amar previse ovo posmatra samo iz ugla para ....veljaca wrote:"NAJVIŠE SMO OŠTEĆENI ODLUKOM KOMITETA"
"Izgubit ćemo najmanje 10 do 15 hiljada maraka.
Ovo mi bas nije jasno - ako zele isti tretman kao i svi - zasto traze izuzece SAMO za ovu utakmicu ... jer ovo " ... posebno ako se uzme primjer da Komitet ukine odluku na proljeće " je hipotetski ....veljaca wrote:Sa Koševa ponovili: Ne dolazimo na derbi ako se ne promjeni odluka
Još jednom je iskazano generalno nezadovoljstvo odlukom Komiteta, jer je u ovom slučaju najviše oštećeno Sarajevo, posebno ako se uzme primjer da Komitet ukine odluku na proljeće. Naime, tada će na Koševu gostovati jače ekipe koje će imati podršku svojih navijača. Bordo tim želi samo da imaju isti tretman kao i svi.
- banovan
#2180 Re: Komitet za normalizaciju
Treba li se tebi crtati da nema izuzetaka.Ako nismo mogli mi,ne mozete ni vi i kraj price.cappy_tempo wrote:potrudit cu se da nabavim tablu pa da vam nacrtam, mozda neki skontaju. DERBI JE DERBI i kao sto amaw rece khaj phice. svaka tekma je obicna tekma i manje vise nije vrijedna pomena ali DERBI je nesta drugo. nekad se za derbi zivjelo,a sad se derbi ceka da se sjebe gost ili da se navrne koja marka vise
- banovan
#2181 Re: Komitet za normalizaciju
I vi ste mogli u Ist.Sarajevo,a mi nismo.Vi cete moci na Otoku,mi nismo moglirashtiman wrote:Vi cete moci na Kosevo doci za derbi....mi ne mozemo na Grbavicubanovan wrote:
Ni meni se ne svidja odluka nikako,ali opet ponavljam ni ja na Otoku nisam mogoa otici sa salom svog kluba,ni u Ist. Sarajevo,ni u Gabelu.Zasto bi se vama napravio ustupak,a nama ne?
- Dammme
#2182 Re: Komitet za normalizaciju
Toliko o ravnopravnosti i ljudskim pravima.veljaca wrote:„Ne možemo igrati kviza, sigurno je da ćemo navijače sa transparentima Sarajeva odsraniti sa utakmice. O tome ćemo se posavjetovati sa komesarom za bezbjednost i delegatom utakmice. Mi nismo dobili nikakve detalnje upute, a svi oni koji budu imali šal ili bilo koje obilježje Sarajeva bit će odstranjeni sa stadiona“, rekao je Rusmir Cviko, team menager Željezničara.
I Osim i Cviko složni su u ocjeni da odluka Komiteta nije ishitrena i da je donešena radi spašavanja ljudskih života (neredi u Banja Luci, Mostaru...).
„Treba li neko poginuti kako bi se urazumili. Sarajevo uvijek ima neke ideje kako nešto riješiti, pa i globalne i svjetske probleme“, bio je malo ironičan Osim,
A ovaj "ironični" je poslije svoje izjave, gdje poredi GRADSKI DERBI sa svojom kafanom, izgubio pravo da ga bilo ko ozbiljno shvata kada je u pitanju DERBI.
- bordo gandalf
#2183 Re: Komitet za normalizaciju
Porediti vjeciti derbi sa tim utakmicama je smijesno ali hajde tvoje misljenjebanovan wrote:I vi ste mogli u Ist.Sarajevo,a mi nismo.Vi cete moci na Otoku,mi nismo moglirashtiman wrote:Vi cete moci na Kosevo doci za derbi....mi ne mozemo na Grbavicubanovan wrote:
- cappy_tempo
#2184 Re: Komitet za normalizaciju
banovan blago tebi kad ti je derbi obicna utakmica. nije ni cudo sto je sve u kurac otislo
- veljaca
#2185 Re: Komitet za normalizaciju
Jeli ti imas problem sa tastaturom - slovo w i slovo r ili samo zelis da VRIJEDJAS ......cappy_tempo wrote:potrudit cu se da nabavim tablu pa da vam nacrtam, mozda neki skontaju. DERBI JE DERBI i kao sto amaw rece khaj phice. svaka tekma je obicna tekma i manje vise nije vrijedna pomena ali DERBI je nesta drugo. nekad se za derbi zivjelo,a sad se derbi ceka da se sjebe gost ili da se navrne koja marka vise
Samo je jedan VJECITI derbi , a derbiji su i : Velez - Zrinjski, Borac - Zeljo, Borac - Sarajevo, Siroki - Zrinjski , .... da ne pravim ostale kombinacije ....
- Obuca9
#2186 Re: Komitet za normalizaciju
Čitaj malo, čitaj šta piše, nemoj samo vaditi ono što tebi odgovara.veljaca wrote:Mislim da Amar previse ovo posmatra samo iz ugla para ....veljaca wrote:"NAJVIŠE SMO OŠTEĆENI ODLUKOM KOMITETA"
Ovo mi bas nije jasno - ako zele isti tretman kao i svi - zasto traze izuzece SAMO za ovu utakmicu ... jer ovo " ... posebno ako se uzme primjer da Komitet ukine odluku na proljeće " je hipotetski ....veljaca wrote:Sa Koševa ponovili: Ne dolazimo na derbi ako se ne promjeni odluka
Još jednom je iskazano generalno nezadovoljstvo odlukom Komiteta, jer je u ovom slučaju najviše oštećeno Sarajevo, posebno ako se uzme primjer da Komitet ukine odluku na proljeće. Naime, tada će na Koševu gostovati jače ekipe koje će imati podršku svojih navijača. Bordo tim želi samo da imaju isti tretman kao i svi.
Sarajevo neće imati podršku kod direktnih konkurenata za titulu, Borca i Željezničara, a ova dva tima će na proljeće imati podršku na Koševu. O tome se govori.
- banovan
#2187 Re: Komitet za normalizaciju
Nije meni derbi obicna utakmica,i vjeruj mi da bih vise volio da vam je dozvoljeno da dodjete organizovano,i da je i meni smijesna odluka ova.Ali ona je donesena takva kakva jeste,i ako ja nisam mogao ici na gostovanja,sto bi vi onda mogli?
- veljaca
#2188 Re: Komitet za normalizaciju
Citaj malo i ti citaj sta pise ..... Ja nista ne vadim i napisao sam cijeli pasus i svoje misljenje ... Ovde se kaze da " BORDO tim zeli imati isti tretman kao i SVI ..." . A nisu to samo Boraz, Zeljo i Sarajevo - nego jos 13 klubova ....hz__semir wrote:Čitaj malo, čitaj šta piše, nemoj samo vaditi ono što tebi odgovara.veljaca wrote:Mislim da Amar previse ovo posmatra samo iz ugla para ....veljaca wrote:"NAJVIŠE SMO OŠTEĆENI ODLUKOM KOMITETA"
Sarajevo neće imati podršku kod direktnih konkurenata za titulu, Borca i Željezničara, a ova dva tima će na proljeće imati podršku na Koševu. O tome se govori.
- daisy80
#2189 Re: Komitet za normalizaciju
da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju 
- banovan
#2190 Re: Komitet za normalizaciju
daisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
- bordo gandalf
#2191 Re: Komitet za normalizaciju
Koji je za sve samo ne za normalizacijudaisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
- daisy80
#2192 Re: Komitet za normalizaciju
tako i djeluje iz ugla onih koje treba normaliziratirashtiman wrote:Koji je za sve samo ne za normalizacijudaisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
- veljaca
#2193 Re: Komitet za normalizaciju
banovan wrote:daisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
E vala u moru crnjaka - da se covjek nasmije ......
- cappy_tempo
#2194 Re: Komitet za normalizaciju
ma ovo je sve zbog cijene karte ba isto kao i prosle sezone. nema se para pa zato mi necemo da dodjemo i eto. covjek vam fino objasni da necemo da se 3000 ljudi gura u prostor gdje jedva 1000 stane i vi opalite na karte,sad vam covjek kaze da je derbi derbi i vi kazete "sto bi vi mogli kad mi ne mozemo otici u cekrcice". samo uzivajte sa amawom ali vidjet cemo dokle cete dogurati sa ovim retardiranim izjavama.
amaw kaze "pala bi mrtva glava",a ne konta da ovim njegovim retardiranim izjavama priziva tu mrtvu glavu jer na derbi ce doci bubam 2000 navijaca Sarajeva koji ce kad tad skociti,zapjevati i ispast ce belaj manje vise zbog izjava i nafurane raje.
amaw kaze "pala bi mrtva glava",a ne konta da ovim njegovim retardiranim izjavama priziva tu mrtvu glavu jer na derbi ce doci bubam 2000 navijaca Sarajeva koji ce kad tad skociti,zapjevati i ispast ce belaj manje vise zbog izjava i nafurane raje.
- banovan
#2195 Re: Komitet za normalizaciju
daisy80 wrote:tako i djeluje iz ugla onih koje treba normaliziratirashtiman wrote:Koji je za sve samo ne za normalizacijudaisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
-
adore
#2196 Re: Komitet za normalizaciju
Na zadnjem derbiju na Grbavici na kojem su bili prisutni horde su pokazale svoj primitivizam sa konstantnim bacanjem svega(petarde, topovski udari, i poneka baklja) među navijače na sjeveru među kojima je bilo puno djece i starijih ljudi, tako da sva priča o tome kako ste vazda bili fini pada u vodu. Osim toga mirno i dostojanstveno su pokidali i sve stolice jer su bili pušteni na čuveno slovo O. Bio sam sa malim rođakom koji je jednostavno imao traumu i dugo poslije toga nije došao ni na jednu utakmicu. I slažem se da niko do kraja godine ne ide na gostovanja jer smo svi zajedno primitivci koji ne zaslužuju bolje od zabrane koju je komitet donio. Ne kažem da nema i normalnih ljudi ali pojedinci koji se (samo) u masi i na internetu osjećaju zahebanim se jednostavno ne mogu kontrolisati.
BRAVO KOMITET
BRAVO KOMITET
- van Basten
#2197 Re: Komitet za normalizaciju
komitet je ovom kaznom nadmašio samog sebe... cirkus columbia u punom obimu...
čak ni u najcrnje doba Munje nije se kažnjavalo za parole i skandiranja, Munja je to sve stoički podnosio, a ovi iz NENORMALNOG komiteta traže staus krave u Indiji
čak ni u najcrnje doba Munje nije se kažnjavalo za parole i skandiranja, Munja je to sve stoički podnosio, a ovi iz NENORMALNOG komiteta traže staus krave u Indiji
- Obuca9
#2198 Re: Komitet za normalizaciju
E samo su nam još bistri dijasporci falili, pa da normalizacija bude potpuna.daisy80 wrote:tako i djeluje iz ugla onih koje treba normaliziratirashtiman wrote:Koji je za sve samo ne za normalizacijudaisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
O vi veliki zapadnjaci, normalizujte nas svevišnjeg vam dolara.
- bordo gandalf
#2199 Re: Komitet za normalizaciju
A tebi je ovo sve normalnodaisy80 wrote:tako i djeluje iz ugla onih koje treba normaliziratirashtiman wrote:Koji je za sve samo ne za normalizacijudaisy80 wrote:da je iko u ovoj zemlji normalan ne bi imali Komitet za normalizaciju
- cappy_tempo
#2200 Re: Komitet za normalizaciju
adore wrote:Na zadnjem derbiju na Grbavici na kojem su bili prisutni horde su pokazale svoj primitivizam sa konstantnim bacanjem svega(petarde, topovski udari, i poneka baklja) među navijače na sjeveru među kojima je bilo puno djece i starijih ljudi, tako da sva priča o tome kako ste vazda bili fini pada u vodu. Osim toga mirno i dostojanstveno su pokidali i sve stolice jer su bili pušteni na čuveno slovo O. Bio sam sa malim rođakom koji je jednostavno imao traumu i dugo poslije toga nije došao ni na jednu utakmicu. I slažem se da niko do kraja godine ne ide na gostovanja jer smo svi zajedno primitivci koji ne zaslužuju bolje od zabrane koju je komitet donio. Ne kažem da nema i normalnih ljudi ali pojedinci koji se (samo) u masi i na internetu osjećaju zahebanim se jednostavno ne mogu kontrolisati.
BRAVO KOMITET
molim ljepo sliku ili video gdje se vidi to gadjanje navijaca zelje na sjeveru.
i vi o finoci nemate pravo sta pricati. prvih par redova na jugu koseva,a nozeve i pistolje da ne spominjem. ah da sad se sjetih "pazi bomba"