Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KPNCTNJAH

#2176 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Igrali smo protiv Bugarske i protiv Finske... Engleska, Rusija, Holandija, Gruzija, Andora, Island, Kipar, Svicarska, S. Irska i Crna Gora, s njima nismo igrali... a ni sa Srbijom...

Od ovih iz top 30 tu su jos Kolumbija, Obala Slonovace ( ili Bjelovace kako rece jedan komentator :D ) Ekvador, SAD i Mali...

naravno neke utakmice nije igrala A reprezentacija...

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2177 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

jesmo sa Srbijom
KPNCTNJAH

#2178 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Nismo s ovom Srbijom, jesmo sa Jugoslavijom i onom Srbija i Crna Gora...
PapeSusic

#2179 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PapeSusic »

Chmoljo wrote:sa Finskom? ne sjećam ni da smo sa njima...
Jesmo jednom kad je Miske zabio 1-0 u 90. minuti
PapeSusic

#2180 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PapeSusic »

KPNCTNJAH wrote:Nismo s ovom Srbijom, jesmo sa Jugoslavijom i onom Srbija i Crna Gora...
Srbija = Srbija i Crna Gora = FR Jugoslavija = SFRJ sto se tice Fife i Uefe. Fino odes na stranicu Uefe i citas kako je Halihodzic igro za srpsku reprezentaciju :-)
phillie

#2181 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

PapeSusic wrote:
Chmoljo wrote:sa Finskom? ne sjećam ni da smo sa njima...
Jesmo jednom kad je Miske zabio 1-0 u 90. minuti
Igrali smo u Zenici kad se Hibic oprastao cini mi se...tad je za njih Litmanen igrao
jeza u ledja

#2182 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Znaci fulio sam Bugarsku i San Marino.

A znaci igrali smo i sa Armenijom....a da mene budale i to nedavno.

Azerbejdzana se ne sjecam, ali evo guglam vidim ima neki video.

Kristijan, nisi stavio Kazahstan i Ukrajinu u tu listu. :D

NIsmo igrali s Ukrajincima jele?
KPNCTNJAH

#2183 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Na Kazahstan sam pomislio, ali zaboravio dodati na listu, a Ukrajinu sam skroz zaboravio kao drzavu :-) :mrgreen:
nismo ni s njima igrali koliko ja znam...

sto se tice Azerbejdzana igrali smo s njima kad je bio bojkot... mi na Kosevu gledali Kodru i Bolu, a oni igrali u Zenici pred 100 gledalaca... Stevo Nikolic dao gol :D
jeza u ledja

#2184 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

A da da da , famozni bojkot i tekma s Azerima.

Uglavnom, od ovih velikih Engleska i Holandija, i ovih nesto znacajnijih Svica, Ukrajina i Rusija.
KPNCTNJAH

#2185 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Bio bi merak odigrati s Engleskom, a Holandija bi bila zanimljivo gostovanje :D

Ovo je jedna od rijetkih utakmica nase reprezentacije koju nisam gledao... koliko se sjecam nije bilo TV prenosa, nego smo slusali na radiju...
Edin H.

#2186 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Bio je TV prenos (istina ne znam da li u BiH), ja se sjecam da sam gledao preko satelitske.
Logovan

#2187 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

KPNCTNJAH wrote:Bio bi merak odigrati s Engleskom, a Holandija bi bila zanimljivo gostovanje :D
Kako bi samo obje reprezentacije opalili po ušima, ne bi bili pri sebi nakon poraza. :D
Abacija

#2188 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Abacija »

zlo87 wrote:
KPNCTNJAH wrote:Bio bi merak odigrati s Engleskom, a Holandija bi bila zanimljivo gostovanje :D
Kako bi samo obje reprezentacije opalili po ušima, ne bi bili pri sebi nakon poraza. :D
Oni ili mi? :D
SSemir

#2190 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Edin H. wrote:Bio je TV prenos (istina ne znam da li u BiH), ja se sjecam da sam gledao preko satelitske.
gledalo se preko satelita (neki spanjolsi programi) a slusalo na radiju :thumbup:
SSemir

#2191 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

kad vec pricamo s kim smo igrali a sa kime ne, sto se mene tice bolje bi bilo da nismo sa portugalom nikad igrali...
hary

#2192 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hary »

Gledala se ta utakmica itekako na satelitu (TVE) :bih:
Sjecam se da mi je u toku prenosa Slovenija - BiH (1:2) nestalo struje kod 0:2. Vece mojih molitvi :mrgreen:
A cini mi se vise i od ovih protiv Portugala cekala se utakmica u Zenici, BiH - Albanija (0:0).
luckylaka

#2193 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

DA Li iole normalan novinar ima obraza ovo napisat :-) :-)
Lobiranja, dogovori...
AKO POSTOJI TAJNA KOALICIJA: Josip Bevanda novi predsjednik N/FS BiH!

Autor: Bakir Tiro
Datum: 2012-11-27 14:39:07

Na osnovu određenih, nepotvrđenih informacija napravljena koalicija hrvatskih i srpskih delegata za Izbornu skupštinu N/FS BiH...

Josip Bevanda bit će novi predsjednik Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, jedna je od javnih tajni"[/size] koje kolaju našim fudbalskim krugovima.

Kako mnogi tvrde, a što zvanično, logično, nisu htjeli potvrditi u Fudbalskom savezu Republike Srpske, ali ni sportski funkcioneri u Federaciji BiH, postoji dogovor hrvatskih i srpskih delegata da na Izbornoj skupštini N/FS BiH,13. decembra u Sarajevu, glasaju za Bevandu.

FS RS bez kandidata za predsjednika

Navodno, FS RS neće kandidirati nikoga za prvog predsjednika N/FS BiH u četverogodišnjem mandatu bez rotacije. Priča se, „zadovoljit će se potpredsjedničkim mjestom, kako bi na osnovu dogovora sa zapadnom Hercegovinom glas dali Bevandi“.

Prethodno, on će glat proći za člana Izvršnog odbora N/FS BiH, jer je Predrag Ćović, protukandidat iz NS Zapadnohercegovačke županije klasična marioneta, kako bi bila ispoštovana procedura izbora. Vrijedi istaći da je dogovor po uzoru na političku scenu u BiH između Banja Luke i zapadne Hercegovine postojao prije suspenzije N/FS BiH, te da je Bevanda jedan od funkcionera koje su FIFA i UEFA udaljili iz udobnih fotelja najprofitabilnije sportske organizacije u našoj zemlji. Da bi postao predsjednik N/FS BiH Bevandi treba prosta većina glasova na Izbornoj skupštini, odnosno glas više od polovine prisutnih na sjednici.

Narušavanje konstitutivnosti naroda

Ukoliko se istinski obistine trenutne tvrdnje o dogovoru srpskih i hrvatskih fudbalskih funkcionera drugi (Bošnjaci) neće imati šansu pobijediti u trci za predsjednika N/F BiH. Najbrojniji narod u BiH nikada nije imao predsjednika u FS RS, a posljednjih godina i u NS Federacije. Bošnjaci bi tako mogli ostati i bez čelne funkcije u državnom Savezu. Toliko o toleranciji i poštivanju konstitutivnosti na koju su se srpski i hrvatski fudbalski čelnici stalno pozivali prije suspenzije N/FS BiH.

Evidentno je da bi se izborom Bevande za predsjednika N/FS BiH vratio u mračni tunel iz kojeg je jedva izašao uz pomoć FIFA i UEFA. Definitivno je da se politika i njene produžene ruke na fudbalskom terenu BiH, polako, ali sigurno vraćaju na scenu.

Pitanje svih pitanja je hoće li i ovaj put Hrvati odigrati „duplu igru“? U Federaciji su nedavnim dogovor sa bošnjačkim fudbalskim „gazdama“ dobili mjesto predsjednika entitetskog saveza, a Hrvati su i kandidati za člana IO N/FS BiH iz Hercegovačkoneretvanskog kantona, dok će se dva Bošnjaka kandidirati iz Srednjebosanskog, drugog mješovitog kantona. Govorili su i jedni i drugi korektna raspodjela funkcija. Da, ali ukoliko malobrojniji fudbalski ne majoriziraju apsolutnu većinu po broju stanovnika, igrača, trenera, klubova!?

Ipak, tek je u toku (pre)oštra predizborna kampanja. Karte na stol bit će bačene na sjednici 13. dana u posljednjem mjesecu 2012. godine.

Kandidati za IO N/FS BiH iz Federacije BiH
Na osnovu Statuta N/FS BiH kao predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH direktno u Izvršni odbor naše državne fudbalske asocijacije ući će Mato Jozić iz Orašja (Ilija Marić, zamjenski član).
Za preostalih devet mjesta u „fudbalskoj vladi“ BiH koja pripadaju Federaciji na Izbornoj skupštini borit će se: Dino Begić, Dino Selimović (FS Kantona Sarajevo), Muhamed Begagić, Muhamed Islamović (NS Zeničkodobojskog kantona), Muhidin Raščić, Senad Islam (NS Bosanskopodrinjskog kantona), Nurdin Peštalić, Dževad Šećerbegović (FS Tuzlanskog kantona), Ibrahim Adilagić, Asim Selimović (NS Unskosanskog kantona), Ivan Beus, Mile Prusina (NS Hercegovačkoneretvanskog kantona), Ivan Perić, Stipe Duvnjak (NS Livanjskog kantona), Amer Halep, Begzudin Bektaš (NS Srednjebosanskog kantona), Josip Bevanda, Predrag Ćović (NS Zapadnohercegovačkog kantona).
Napomenimo, ukoliko postoji srpsko-hrvatski dogovor i u slučaju izbora funkcionera za IO N/FS BiH iz kantona Federacije niko drugi neće moći utjecati, jer će se i oni birati prostom većinom glasova.

Kandidati za IO N/FS BiH iz Republike Srpske
Mile Kovačević, predsjednik FS RS na osnovu Statutu direktno će postati član Izvršnog odbora N/FS BiH. I Kovačević, jedan od glavnih krivaca za suspenziju N/FS BiH u aprilu 2010. godine (kolovođa onih koji su odbili reforme zahtijevane iz FIFA i UEFA) tako se na velika vrata vraća na „mjesto zločina“!
Osim njega, za četiri preostala mjesta u IO koja trebaju popuniti članovi FS RS na Izbornoj skupštini takmičit će se: Milorad Sofrenić protiv Slobodana Đorđića (PFS Bijeljina), Nenad Šukurma - Zlatko Spasojević (PFS Doboj), Dragan Kulina (PFS I. Sarajevo) - Andrija Lečić (PFS Trebinje), te
Stanko Vujković (PFS Prijedor) - Darko Ljubojević (Banja Luka).
I u ovom slučaju bude li srpsko-hrvatske koalicije pobijedit će po njihovom izboru „već odabrani“.

Šezdeset članova Skupštine
Skupštinu Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sačinjava 60 delegata, 40 iz Federacije i 20 iz RS (po njih 20 iz svakog konstitutivnog bh. naroda).
Pojasnimo još jednom, da bi bila usvojena odluka o članu Izvršnog odbora, a potom i predsjednika N/FS BiH potrebna je prosta većina glasova (50 posto plus jedan). Konkretno, ukoliko na Skupštini budu svi prisutni za novog čelnika Saveza (člana IO, te za predsjednika i dva potpredsjednika N/FS BiH) glasat će najmanje 31 delegat.

Sjednica u „Holiday Innu“ u 11 ili 13 sati
Izborna skupština N/FS BiH održat će se u sarajevskom hotelu „Holiday Inn“ 13. decembra ove godine. Kako su za SCsport.ba istakli u Savezu, još nisu odlučili u koliko sati će početi historijski sastanak, 11 ili 13.

A
noiserr

#2194 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

SSemir wrote:kad vec pricamo s kim smo igrali a sa kime ne, sto se mene tice bolje bi bilo da nismo sa portugalom nikad igrali...
Iz poraza se i uci. Ali mi je ona posljednja itakmica protiv Portugal-a bila najteza utakmica koju sam gledao u zadnjih 10-30 godina.
Logovan

#2195 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

luckylaka wrote: AKO POSTOJI TAJNA KOALICIJA: Josip Bevanda novi predsjednik N/FS BiH!
Fuj. :x :x :run:
cindrlimindrli

#2196 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

luckylaka wrote:AKO POSTOJI TAJNA KOALICIJA: Josip Bevanda novi predsjednik N/FS BiH!
Ma predugo je bilo normalno, cudi me da ranije nisu poceli roviti.
luckylaka

#2198 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

hordasstuttgart wrote:Ja mislim da je ubrzo kraj svega

http://www.radiosarajevo.ba/novost/9566 ... nik-saveza
Ma pusti kretena i novinara,vidis da je rastelalio na sva zvona a nigdje nikakvog argumenta,dokaza.Sve se svodi na rekla,kazala.Qrca i novinara u p.m. ili je po zadatku da sjebe i ovo sto se ima
splend

#2199 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

nesto me zanima, pa kontam da je ovo prikladna tema.

kako je organizovan NSBiH. jel to udruzenje gradjana, ne vladina organizacija ili je na drzavnom aparatu. ko administraciji daje platu? kolike su plate administraciji (pravnicima, ekonomistima).
Logovan

#2200 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Sušić: Dobili smo poziv za prijateljski meč od Slovenije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će sa Slovenijom odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Slovenije.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kazao je u razgovoru za SportSport.ba kako je u Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine stigla ponuda iz Slovenije za odigravanje prijateljske utakmice u februarskom terminu.

"Za sada još uvijek ništa nije konkretno dogovoreno. Prije nekoliko dana me zvao generalni sekretar Jasmin Baković koji je mi je kazao kako su Slovenci zvali za prijateljsku utakmicu u februaru. To nama odgovara, a igralo bi se najvjerovatnije u Kopru. To je dobro, jer nam je blizu, a meni je želja bila da ne idemi predaleko igrati prijateljsku", kaže Sušić, pa dodaje:

"Slovenci nisu mnogo slabiji od nas, iako su u kvalifikacijama lošije počeli".

Sušić je zadovoljan formom reprezentativaca u klubovima, ali ga zabrinjava situacija u kojoj se nalazi Zvjezdan Misimović.

"Iz iskustva znam da forma ne mora značiti mnogo u ovakvim utakmicama. Meni je mnogo važnije da igrači igraju u svojim klubovima. Jedino št me brine situacija Zvjezdana Misimovića. Nema ga nigdje, nije ni na klupi i volio bih da što je prije moguće riješi svoj status i ode iz kluba".

Sušić je još jednom istakao kako vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, ali da pojedini igrači moraju sami odlučiti žele li igrati za BiH.

"Sada je aktuelan Sead Hajrović, ali ne mogu ja igračima vaditi pasoše i papire. Mora igrač da se deklariše, a kod Seada je ista situacija kao i kod njegovog brata Izeta. On se mora oprijedjeliti za BiH, pa da se ubrza procedura. Bez obzira ako imaju bh. pasoše, moraju vaditi sportsko državljanstvo", dodao je Pape na kraju razgovora za SportSport.ba.
Post Reply