Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- pukepuke
#2176 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by pukepuke on 04/12/2015 08:16, edited 1 time in total.
- vanad
#2177 Re: Trudnjače i porodilje online
@zbunjena - jel se tvoja beba okrenula?
Mi evo skoro kraj 31. sedmice, danas bili na UTZ, malac masala 1700 gr ali je poprijeko. Meni kaze doktorica da je jos rano, da se iz ovog polozaja djeca jos okrecu - jal glavom jal guzom...Ja mislim da on jos ima prostora jer mu je sestrica napravila dosta prostora u materici. Ja bas kontam sto je fino pa me ne pritisce na mjehur a on jos lezeci - ljencuga mala moja
. Inace su me prekjucer tako bolile stidne kosti da nisam skoro hodati mogla...u prvoj trudnoci ovih problema nisam imala pa se nadam da je i ovo bila iznimka.
Mi evo skoro kraj 31. sedmice, danas bili na UTZ, malac masala 1700 gr ali je poprijeko. Meni kaze doktorica da je jos rano, da se iz ovog polozaja djeca jos okrecu - jal glavom jal guzom...Ja mislim da on jos ima prostora jer mu je sestrica napravila dosta prostora u materici. Ja bas kontam sto je fino pa me ne pritisce na mjehur a on jos lezeci - ljencuga mala moja
- niko_niko_kao_ja
#2178 Re: Trudnjače i porodilje online
sta nam je sa LaCici? je li se haman porodila 
- Alhemicarkaa
#2179 Re: Trudnjače i porodilje online
I ja htjedoh da pitam za našu LaCiciniko_niko_kao_ja wrote:sta nam je sa LaCici? je li se haman porodila
- swirl
-
LaCici
#2181 Re: Trudnjače i porodilje online
Cekamo jos
U 39. smo sedmici, pa je ocekujemo svaki dan. Nadam se samo da necu prenijeti.
-
LaCici
#2182 Re: Trudnjače i porodilje online
Bila sam jutros na pregledu i dr me je pregledao vaginalno. Uzasno me je boljelo, imala sam osjecaj da mi je cijelu ruku uvalio dole, kad se nisam onesvijestila od bola.
I evo dosla kuci, kad krvarim pomalo. Citala sam da je par dana pred porod moguce krvarenje, ali ja kontam da ovo nije samo od pregleda. Je li kod neke od vas taj pregled bio tako bolan ili da ste krvarile nakon njega? Kontam da je sve to normalno ali eto ipak da se informisem. 
- vanad
#2183 Re: Trudnjače i porodilje online
jesam ja nekoliko puta
to se radi da bi se pokrenuo porodjaj. Prema mojim laickim informacijama doktor "odlijepi" membranu grlica materice i radi toga se pocne luciti oxytocin, koji pokrece porodjaj. Znam puno zena koje su nakon toga do dan, dva stvarno rodile. Kod mene to nije uspjelo. Ali nista ne brini, to je normalna procedura, boli i krvari se nakon nje.
- Aurora_25
#2184 Re: Trudnjače i porodilje online
Lacici tako ti je to pred kraj.. svima. Meni kad oci nisu ispale tad nece nikad
nisam ni sanjala da onako nesto boli. Zenama nakon tog "provociranog pregleda" krene porod, najdalje nakon dan-dva. Meni nazalost nije. Prenijela sam i nakon toga 9 dana, svaki dan krvarila zbog tog pregleda i ostalih koji su mi radjeni svaki drugi dan. Bljak, kad se sjetim one odvratne stolice.. ako preneses,rade amnioskopiju, koja uopste ne boli, i nije neugodna, samo dok drze svoje sape vani. Jos malo, izdrzi, sve smo to prosle.. sve ce se to zvati "lani" . 
-
LaCici
#2185 Re: Trudnjače i porodilje online
Nisam uopste ocekivala takav pregled, ja leglo fino kontam pregledat ce me speculumom da vidi jesam li otvorena. Kad mi uvali ruku, u momentu sam se preznojila i vrisnula. Odvratno bas. Znaci ceka me to sad svaki drugi dan, jer me je vec za subotu narucio. Uh, nadam se da ce kod mene uspjeti, jer na samu pomisao da ce biti jos takvih pregleda znoj me obljeva.
Hvala vam zene.
Hvala vam zene.
- putujucidzindas
#2186 Re: Trudnjače i porodilje online
meni je doktor radio u 37/38. sedmici pregled i isto me je mnogo boljelo i prokrvarila sam poslije, ali je krvarenje stalo vec sljedeci dan. posto sam isla na dogovoreni carski, nisam docekala ni 39. ni 40. sedmicu, pa ne znam sta bi dalje bilo.
- yellow cat
#2187 Re: Trudnjače i porodilje online
ručno otvaranje.
amnioskopija.

amnioskopija.
- Alhemicarkaa
#2188 Re: Trudnjače i porodilje online
I ja sam prokrvarila poslije jednog od pregleda, ali nikad mi taj pregled nije bio Bog zna šta bolan, dok me nisu u porodilištu pred porod pregledali 
- niko_niko_kao_ja
#2189 Re: Trudnjače i porodilje online
mene je Masic upozorio da cu krvariti nakon pregleda. inace ti pregledi mene nisu bolili, a ni amnioskopija, ili sam se ja mozda psihicki pripremila na puno goru bol, jer sam cula da su katastrofa bolni, pogotovo da je Masic jako "njezan" kod tih pregleda, i kad mi je prvi put htio raditi pregled ja se istraumirala, jer je prije mene pregledao neku zenu koja je tokom pregleda toliko vristala da smo svi mislili da se poradja
medjutim meni uopste nije bilo bolno. jedini bolni pregledi su mi bili u toku poroda kad su provjeravali je li se beba spustila, kad gurnu ruku dok kontrakcije traju, uzas 
-
LaCici
#2190 Re: Trudnjače i porodilje online
Mene je uhvatio na prepad, nije mi rekao sta ce raditi tako da nisam ocekivala toliku bol. Doduse bio je u frci pa vjerovatno nije imao vremena da mi objasnjava i da mi kaze da cu poslije krvariti. I mene je muz ispred ordinacije cuo kako vristim.
Ma uzas, imala sam osjecaj da je do lakta zabio ruku, sutra opet imam pregled i evo vec se psihicki pripremam. 
-
spacebound
#2191 Re: Trudnjače i porodilje online
Zašto takav pregled?Ja nisam čula za to nikad.Eh kad smo već kod vrištanja,može li mi neka porodilja objasnit zašto neke žene vrište na porodu?Nikad mi neće biti jasno.
- niko_niko_kao_ja
#2192 Re: Trudnjače i porodilje online
ma i mene je uhvatio na prepad, sreca pa sam ja ranije cula da je pregled uzasLaCici wrote:Mene je uhvatio na prepad, nije mi rekao sta ce raditi tako da nisam ocekivala toliku bol. Doduse bio je u frci pa vjerovatno nije imao vremena da mi objasnjava i da mi kaze da cu poslije krvariti. I mene je muz ispred ordinacije cuo kako vristim.Ma uzas, imala sam osjecaj da je do lakta zabio ruku, sutra opet imam pregled i evo vec se psihicki pripremam.
-
LaCici
#2193 Re: Trudnjače i porodilje online
Nakon njegovog cackanja od jucer garant sam se pocela otvarati. Sve me boli, a jos dodatno imam problema i sa simfizom, jedva sam stajala jucer na nogama. Ni meni nije jasno zasto se rade takvi pregledi, jer mi sestra koja inace zivi vani kaze da je na zapadu zabranjeno bilo kakvo cackanje dok samo ne krene, dozvoljen je samo 1-2 vaginalna pregleda u toku trudnoce. Nego, moze li se taj pregled odbiti? Fino da mu kazem da ne zelim jer me boli?
- niko_niko_kao_ja
#2194 Re: Trudnjače i porodilje online
pa mozes odbiti, zasto ne bi mogla!?
meni do 9. mjeseca nikad nije radio vaginalni pregled, a onda sam imala prije termina jedan i poslije termina 2 plus amnioskopiju, a kad su me ostavili u bolnici cetri pregleda samo da vide hoce li me tu noc poradjati ili ce me ostaviti na patologiji
a kad je porod poceo ne sjecam se vise koliko puta i ko me sve pregledao, cini mi se komplet osoblje vojne bolnice 
meni do 9. mjeseca nikad nije radio vaginalni pregled, a onda sam imala prije termina jedan i poslije termina 2 plus amnioskopiju, a kad su me ostavili u bolnici cetri pregleda samo da vide hoce li me tu noc poradjati ili ce me ostaviti na patologiji
-
LaCici
#2195 Re: Trudnjače i porodilje online
Dosla je i moja bebica na svijet prije 3 dana i mamu obradovala za rodjendan.
Kako je dr i rekao krupna bebica, 4 kg. Porod kao porod prilicno tezak jer je bio isprovociran a trudovi trajali nekih 20 sati ali sve se zaboravi kada se vidi bebac. Eto toliko od mene, vidimo se na temi Bebe. 
-
duboka_misao
#2196 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam Cici sve najbolje od srca vam želim!!
- Alhemicarkaa
#2197 Re: Trudnjače i porodilje online
LaCici wrote:Dosla je i moja bebica na svijet prije 3 dana i mamu obradovala za rodjendan.Kako je dr i rekao krupna bebica, 4 kg. Porod kao porod prilicno tezak jer je bio isprovociran a trudovi trajali nekih 20 sati ali sve se zaboravi kada se vidi bebac. Eto toliko od mene, vidimo se na temi Bebe.
- otherside
#2198 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam LaCici, da vam sve ide od ruke i sike
grlite se i ljubite
grlite se i ljubite
- wewa
#2199 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam od srca, bas si me obradovala! pomirisi bebaca za meneLaCici wrote:Dosla je i moja bebica na svijet prije 3 dana i mamu obradovala za rodjendan.Kako je dr i rekao krupna bebica, 4 kg. Porod kao porod prilicno tezak jer je bio isprovociran a trudovi trajali nekih 20 sati ali sve se zaboravi kada se vidi bebac. Eto toliko od mene, vidimo se na temi Bebe.