WTF? Kakvi su to potezi, molim lijepo? Nešto u stilu Bundes Republik BiH?ultima_palabra wrote: Pa oni isti o kojima govoriš... pod navodnike stavljam zato jer nisam član SDP-a, ali otprilike znam šta su njihovi potezi u slijedeće 4 godine.
Politicka pozadina FTV i 60 minuta
-
uroborus
#2176 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- ultima_palabra
#2177 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
uroborus wrote:WTF? Kakvi su to potezi, molim lijepo? Nešto u stilu Bundes Republik BiH?ultima_palabra wrote: Pa oni isti o kojima govoriš... pod navodnike stavljam zato jer nisam član SDP-a, ali otprilike znam šta su njihovi potezi u slijedeće 4 godine.
-
uroborus
#2178 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Aha, a to...ultima_palabra wrote:
-
uroborus
#2179 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
On je imao hrabrosti da se testira na političkom tržištu. Za dvadesetak hiljada glasova mu je izmaklo Predsjedništvo BiH. Radončić za mene više nije vlasnik Avaza, već predsjednik stranke koja je osvojila više glasova i od oba HDZ-a i od Stranke za BiH. Kako će se on snaći u toj ulozi još uvijek ne znam, jer to prvenstveno od njega zavisi.
(Bakir Hadžiomerović za ** No links **.ba portal)
On je imao hrabrosti da se testira na političkom tržištu. Za dvadesetak hiljada glasova mu je izmaklo Predsjedništvo BiH. Radončić za mene više nije vlasnik Avaza, već predsjednik stranke koja je osvojila više glasova i od oba HDZ-a i od Stranke za BiH. Kako će se on snaći u toj ulozi još uvijek ne znam, jer to prvenstveno od njega zavisi.
- mO k3
#2180 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
loooool fahro ako bude neki novi lider na politickoj sjeni u bih odrcem se bih drzavljanstva.. jer sam onda izgubio svu naduuroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
-
uroborus
#2181 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Kad Bakir kaže da se ne treba bojati Fahre, onda se ne treba bojati Fahre! 
- 1gorstak
#2182 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bakire, Bakire ...uroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
- vivaldi
#2183 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa u sustini Bakir nista nije izvalio - to i jeste tako. Kad lopatom razgrnes tone psovki, uvreda, kletvi..na kraju otkrijes ono najvaznije - on je osvojio 142, a stranka 125 hiljada glasova sto jeste impresivan rezultat.Ženski Dr.Med wrote:loooool fahro ako bude neki novi lider na politickoj sjeni u bih odrcem se bih drzavljanstva.. jer sam onda izgubio svu naduuroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
Ko god da je ovo rekao nebi bilo nikakvo cudo, ali jeste malo neobicno kada to kaze neko ko pljuje po njemu godinama, cak i poslije izbora, pa je sam sebi skocio u stomak. Medjutim, to je kod nas normalno jer ovdje ni u politici ni u medijima nema dosljednosti kod bilo koga.
- Co0l
#2184 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
A kad neko kaze da je Bakir obicni ljigavac koji se okrece kako vjetar puse bas isto onako kao i oni protiv kojih se navodno bori onda se ovi koji ga brene natjecu ko ce te prije proglasit naci-klero-fasisto-torasem ili kakvom drugom slozenicom iz tog repertoarauroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
-
uroborus
#2185 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bakirova kurs-škola iz osnova etikiranja i denunciranja!Co0l wrote:A kad neko kaze da je Bakir obicni ljigavac koji se okrece kako vjetar puse bas isto onako kao i oni protiv kojih se navodno bori onda se ovi koji ga brene natjecu ko ce te prije proglasit naci-klero-fasisto-torasem ili kakvom drugom slozenicom iz tog repertoarauroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
-
hecimnadri
#2186 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
U depeši se opisuje Radončić, njegove namjere, moguće koalicije i šanse na izborima. Izvjestilac iz sarajevske ambasade tvrdi da Radončić ima podršku Islamske zajednice te da će svoju novinu koristiti za izbornu propagandu.uroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
“Radončićeva reputacija nepouzdanih poslovnih dogovora sa partnerom širom političke scene, kombinovana sa njegovom željom da utjeće na sudstvo kako bi izbjegao suđenje za korupciju, sugerira da će tražiti političke saveze zasnovane na vlastitim interesima, radije nego ideologiji ili čak entičkom jedinstvu”, navodi se u izvještaju.
Dodaje se da bi Radončić mogao ukrasti glasove Harisu Silajdžiću, što se na kraju i desilo.
Za Radončića se navodi da Avaz koristi kao alat protiv tužilaca, dok se njegov urednik Sead Numanović spominje kao "jedan od ljudi sa najboljim vezama u BiH".
Spominju se Radončićeve afere sa Razvojnom bankom i njegova veza sa direktorom ove banke Ramizom Džaferovićem; veze sa “dilerom droge” Naserom Keljmendijem i OHR-ove šeme u kojima se Radončić povezuje sa međunarodnom mrežom za pranje novca.
O Radočićevom ulasku u politiku se navodi da je to uradio kako bi se zaštitio od suđenja za korupciju pa zbog toga političke partnere bira na osnovu vlastitih interesa, a ne ideologije.
Šta reći na sve ovo ,nekad je Bakir Hadžiomerović pisao o ovome sad to više i nepominje to.
Čudan je ovaj Bakir Hadžiomerović
- Corto Maltese
#2187 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Nije čudan. Kada guzicom zatvoriš sva vrata, preostaju ti samo ona koja se guzicom otvaraju.hecimnadri wrote:
Šta reći na sve ovo ,nekad je Bakir Hadžiomerović pisao o ovome sad to više i nepominje to.
Čudan je ovaj Bakir Hadžiomerović
- stochar
#2188 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
zanima me sta kazu oni koji su bili veliki pobornici Bakira&akcije "marka za Avaz-marka protiv BiH"? da li akcija jos vazi, ili ce sad reci da oni takvo sto nikada nisu rekli i da su oni u stvari uvijek govorili da Fahro valja, ali da ne valjaju oni oko njega... uglavnom, zanimljivo, jedva cekam da vidim kako ce nas sad uvjeravati da "Fahro ipak ima legitimitet", "da treba postovati volju glasaca", "da je platforma otvorena sve pa i za SBBBiH jer Fahro vise nije vlasnik Avaza, vec predsjednik stranke"...1gorstak wrote:Bakire, Bakire ...uroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2189 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
jok, sad cemo se dzematile pretplatiti na Avazstochar wrote:zanima me sta kazu oni koji su bili veliki pobornici Bakira&akcije "marka za Avaz-marka protiv BiH"? da li akcija jos vazi, ili ce sad reci da oni takvo sto nikada nisu rekli i da su oni u stvari uvijek govorili da Fahro valja, ali da ne valjaju oni oko njega... uglavnom, zanimljivo, jedva cekam da vidim kako ce nas sad uvjeravati da "Fahro ipak ima legitimitet", "da treba postovati volju glasaca", "da je platforma otvorena sve pa i za SBBBiH jer Fahro vise nije vlasnik Avaza, vec predsjednik stranke"...1gorstak wrote:Bakire, Bakire ...uroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
- Co0l
#2190 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
A de,bice Fahro dobar,samo kad potpise 'Platformu'.Odmah ce bit olicenje svega dobrog na dunjaluku,bas kao i ovi 'platformasi':
Ovih je dana Haško tužiteljstvo zatražilo ukupno 220 godina zatvora za bivše dužnosnike HVO-a i Herceg-Bosne, što je sramotno i za svaku osudu. Riječ o optužnici po navodnoj zapovjednoj odgovornosti, i to za one koji su se branili od velikosrpske politike, tvrdi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatske stranke prava (HSP)...
... BiH. HSPBiH osuđuje zahtjev Haškog tužiteljstva i smatra da je jedina pravedna odluka puštanje na slobodu spomenute šestorke -Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Čorića i Berislava Pušića.
Oni su, kako se tvrdi u priopćenju, bez ikakve osobne krivnje proveli već daleko više godina u pritvoru nego je to i jedan zločinac velikosrpske politike, kao što su Slobodan Milošević, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i drugi.
Potpuno je jasno da je ovdje riječ o politički montiranoj optužnici i kazni žrtve kako bi se na kraju izjednačio agresor i žrtva te nametnula povijesna laž da je na Balkanu devedesetih godina izbio građanski rat. Iz svega rečenog, može se zaključiti da je srpska politika, pravno i diplomatski, pobijedila hrvatske postrojbe, iako joj to nije uspjelo u ratu.
"O ovom slučaju hrvatske stranke uopće ne govore i ne reagiraju, a trebale bi sve, i to zajednički, u obliku hrvatskog bloka. Inicijativu bi trebao povesti HDZBiH jer je i najodgovorniji za ovakvo stanje i omalovažavanje Domovinskog rata", tvrdi se u priopćenju.
(Vijesti.ba/Fena)
http://www.vijesti.ba/licnosti-dana-los ... P-BiH.html
Ovih je dana Haško tužiteljstvo zatražilo ukupno 220 godina zatvora za bivše dužnosnike HVO-a i Herceg-Bosne, što je sramotno i za svaku osudu. Riječ o optužnici po navodnoj zapovjednoj odgovornosti, i to za one koji su se branili od velikosrpske politike, tvrdi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatske stranke prava (HSP)...
... BiH. HSPBiH osuđuje zahtjev Haškog tužiteljstva i smatra da je jedina pravedna odluka puštanje na slobodu spomenute šestorke -Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Čorića i Berislava Pušića.
Oni su, kako se tvrdi u priopćenju, bez ikakve osobne krivnje proveli već daleko više godina u pritvoru nego je to i jedan zločinac velikosrpske politike, kao što su Slobodan Milošević, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i drugi.
Potpuno je jasno da je ovdje riječ o politički montiranoj optužnici i kazni žrtve kako bi se na kraju izjednačio agresor i žrtva te nametnula povijesna laž da je na Balkanu devedesetih godina izbio građanski rat. Iz svega rečenog, može se zaključiti da je srpska politika, pravno i diplomatski, pobijedila hrvatske postrojbe, iako joj to nije uspjelo u ratu.
"O ovom slučaju hrvatske stranke uopće ne govore i ne reagiraju, a trebale bi sve, i to zajednički, u obliku hrvatskog bloka. Inicijativu bi trebao povesti HDZBiH jer je i najodgovorniji za ovakvo stanje i omalovažavanje Domovinskog rata", tvrdi se u priopćenju.
(Vijesti.ba/Fena)
http://www.vijesti.ba/licnosti-dana-los ... P-BiH.html
- kamen spoticanja
#2191 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
uroborus wrote:Šta mislite o Fahrudinu Radončiću kao novom lideru na bh. političkoj sceni?
sto vise vremena prolazi vise sam misljenja da su novinari u nasoj drzavi jadni cemerni...rekao bih i nesto teze ali ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2192 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bilo bi zanimljivo napraviti anketu u kojoj bi pitali kojem novinaru vjerujete, pa bar 80 posto..
Sumnjam da bi iko ikoga imenovao
- kamen spoticanja
#2193 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
a mogli su biti avangarda drustva...ovako su zlo...tacnije ZLOplain vanilla wrote:Bilo bi zanimljivo napraviti anketu u kojoj bi pitali kojem novinaru vjerujete, pa bar 80 posto..
- stochar
#2194 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ja samo vjerujem F. Mandalu. kad on napise da je neko kurva, isprdak, iscjedak, potrcko, onda to mora da je tako... i, gledam u intervjuu Depou, kaze lik:kamen spoticanja wrote:a mogli su biti avangarda drustva...ovako su zlo...tacnije ZLOplain vanilla wrote:Bilo bi zanimljivo napraviti anketu u kojoj bi pitali kojem novinaru vjerujete, pa bar 80 posto..
jeste, tuzno je, ali meni je jos tuznije da neko sa duplerice avaza napada tu istu Dušku (i druge kolege), dusku kojoj su nekoliko mjeseci ranije u toj istoj novini preprojavali krvna zrnca, i u kojoj su njegove kolege castili nadimcima kakvih bi se postidio i Risto Djogo...Duška je izabrala put konflikta i mislim da je napravila kardinalnu grešku. Tužno je za novinarku sa takvom karijerom da je danas brani SDA.
- kamen spoticanja
#2195 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
a onda se cudimo izbornim rezultatima...pa bolan u zenici nismo u stanju organizovat proteste protiv Mittalove politike da nas sve smjesti na onkologiju,samo zato sto pola grada ne zeli u isti saf s dostovcima i avazovim novinarom iz zenice...stochar wrote:
Ja samo vjerujem F. Mandalu. kad on napise da je neko kurva, isprdak, iscjedak, potrcko, onda to mora da je tako... i, gledam u intervjuu Depou, kaze lik:
ZLO su oni ZLO
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2196 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
kamen spoticanja wrote: a onda se cudimo izbornim rezultatima...pa bolan u zenici nismo u stanju organizovat proteste protiv Mittalove politike da nas sve smjesti na onkologiju,samo zato sto pola grada ne zeli u isti saf s dostovcima i avazovim novinarom iz zenice...
ZLO su oni ZLO
kakvi principi, radije rak dobija nego što se staje u isti red sa nekim ljudima (niti je bitno kojim, niti zbog čega)...
još samo da mi je u to i povjerovati
- kamen spoticanja
#2197 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
znas koliko nas je bilo na protestima? iz dva puta ukupno 700 dusa...Chmoljo wrote:kamen spoticanja wrote: a onda se cudimo izbornim rezultatima...pa bolan u zenici nismo u stanju organizovat proteste protiv Mittalove politike da nas sve smjesti na onkologiju,samo zato sto pola grada ne zeli u isti saf s dostovcima i avazovim novinarom iz zenice...
ZLO su oni ZLO![]()
![]()
![]()
kakvi principi, radije rak dobija nego što se staje u isti red sa nekim ljudima (niti je bitno kojim, niti zbog čega)...
još samo da mi je u to i povjerovati
al tako to bude kad politizujes cancerogena oboljenja...doduse jasno je to tebi
- Chmoljo
#2198 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
šta je to meni jasno? de mi reci, jer fakat ne čitam misli drugih forumaša.
niti znam uopšte na šta ciljaš, ali mi je bezvezna tvrdnja da, citiram tebe: samo zbog nekoliko pojedinaca, narod u Zenici se ne može skupiti. i to zato što ne žele stati u isti red sa njima.
eto, naš narod principijelan
pa prije ću povjerovati nekome da je imao neodložnu kaHvu pa nije došao na proteste nego na ganjanje principa dok svi čoporativno dobijaju rak.
niti znam uopšte na šta ciljaš, ali mi je bezvezna tvrdnja da, citiram tebe: samo zbog nekoliko pojedinaca, narod u Zenici se ne može skupiti. i to zato što ne žele stati u isti red sa njima.
eto, naš narod principijelan
- kamen spoticanja
#2199 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
dobro nije ti jasno da se protesti politizuju...do kahve jeChmoljo wrote:šta je to meni jasno? de mi reci, jer fakat ne čitam misli drugih forumaša.
eto, naš narod principijelanpa prije ću povjerovati nekome da je imao neodložnu kaHvu pa nije došao na proteste nego na ganjanje principa dok svi čoporativno dobijaju rak.
- Chmoljo
#2200 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
a tebi nije jasno da je to samo izgovor za upravo tu "kafu". ili to govori o (ne)sposobnosti dotičnih da ne znaju organizovati protest bez tih koje si naveokamen spoticanja wrote: dobro nije ti jasno da se protesti politizuju...do kahve je
shvataš li koliko je tvoja tvrdnja smiješna?
svaka čast, Zenica, grad talac jednog novinara i nekoliko dostaša.