Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- ljubav_aha
#2176 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
bez_ideje,da li korstis ulja za kosu ,npr argan oil 
- alica.k
#2177 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
japbez_ideje wrote:Ne mozes sa knom u svjetlije nikako......to zaboravi!
mozes naravno i sama probat, posvijetlit kosu, blansirat i sta vec, pa onda stavit farbu, al meni je ovo posao za frizera a ne za kucnu radinost.
- Zovem se Zelena
#2178 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
To znamalica.k wrote: mozes naravno i sama probat, posvijetlit kosu, blansirat i sta vec, pa onda stavit farbu, al meni je ovo posao za frizera a ne za kucnu radinost.
A kako sam se nafurala na crveno, aaaaaa
- bez_ideje
#2179 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
orah,kokos,ricinus,maslinovo ( u kombinaciji sa nekim nosecim) ......pa vrtim taj krug.....samo od pola kose doduse..ljubav_aha wrote:bez_ideje,da li korstis ulja za kosu ,npr argan oil
Nisam stavljala nista u posljednja 2 mjeseca,dok sam koristila onaj Alin losion i sampon, opadala mi kosa u kilogramima
- ljubav_aha
#2180 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pricala sam prosle sedmice sa djevjkom,posjetila me je na tebe,predivna kosa,njeni savjeti su :bez_ideje wrote:orah,kokos,ricinus,maslinovo ( u kombinaciji sa nekim nosecim) ......pa vrtim taj krug.....samo od pola kose doduse..ljubav_aha wrote:bez_ideje,da li korstis ulja za kosu ,npr argan oil
Nisam stavljala nista u posljednja 2 mjeseca,dok sam koristila onaj Alin losion i sampon, opadala mi kosa u kilogramima,ne znam sta je bilo....jedva sam stigla usisavat po kuci sto opadne....elem....prestalo je gotovo potpuno,nova kosa svuda raste,onih antena i cuperaka na sve strane,i vise nego sto je bilo.....elem,sad sam kontala ponovo malo ulja aktivirat ,mada ne znam....sada mi je kosa bolja nego kad sam se tim uljima mackala.....
![]()
![]()
![]()
prirodno susenje kose-nema feniranja
argian ulje,svaki drugi dan
jesti omega3 ulje,jesti ribu i flexseedoli (oprez sa kolicinom)
kokosivi ulje -vatica
sampon avalon organics biotin
bez_ideje,pocela sma korisiti aveeno sampone,bazirane na zobenihm pahuljicama,predugo korstim H&S protiv peruti,skalp me pece par sati nakon pranja kose
ti imas dobru kosu,ja se samo nadam da ne izgubim i ovo malo kose
hvala
- rinna0304
#2181 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
znal ko ko u Sarajevu radi sisanje vrucim makazama ili thermo cut i cijena ?
jel ko od vas to radio i kakva je razlika tj kako djeluje na kosu
jel ko od vas to radio i kakva je razlika tj kako djeluje na kosu
- alica.k
#2182 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imajul ovi lush kruti samponi neki rok trajanja?
-
zamzija
#2183 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
mora ti pisati na njima, ali kao na šminci nazad ili sastrane samo 12 ili 24 M ...alica.k wrote:imajul ovi lush kruti samponi neki rok trajanja?
- alica.k
#2184 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
am, sampon sam dobila umotan u onaj njihov papiric :S
-
zamzija
- alica.k
#2186 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pa ja, to je i poenta tog krutog sampona, dobijes ga u papiricu da bi smanjili na plasticnoj ambalazi. na onom papiricu sto bude zaljepljen mozda je pisalo, al nesto se sjecam ko da nije, to sam davno bacila.zamzija wrote:![]()
ugl, sampon jos fino opere kosu, al izgubio je miris skroz, pa zato pitam.
- frfi.
#2187 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja koristim te krute sampone, i nisam nikad obracala paznju na rok trajanja
nekako ga potrosim u relativno kratkom vremenu pa se i ne pitam...
mada, kada je sampon pri kraju, smanji se intenzitet mirisa u odnosu na pocetak koristenja, al to mi je i normalno... (ne izgubi mi skroz miris.. )
koji ti koristis
ja sam koristila onaj protiv opadanja dugo-crveni, pa mi je dosadio i promijenim na plavi sa nekakvim algama i sta ja znam-za sjaj i volumen.. nisam nesto zadovoljna sa njim kontam koji cu sljedeci uzeti 
mada, kada je sampon pri kraju, smanji se intenzitet mirisa u odnosu na pocetak koristenja, al to mi je i normalno... (ne izgubi mi skroz miris.. )
koji ti koristis
- alica.k
#2188 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
onaj ljubicasti za masnu kosu, mislim da se zove juniper nesto....jap jumping juniper

http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=pro ... vod&id=115
ugl, nije mi valjao ispocetka, pa sam ga skroz zaboravila, i nadjem ga ovih dana i odjednom mi valja. kupila sam ga nekad u septembru il oktobru...al izgubio je miris skroz, pa sam se zamislila ima li uopste to rok trajanja.
btw, za sjaj, ona maska H' Suan Wen Hua, jako dobra

ugl, nije mi valjao ispocetka, pa sam ga skroz zaboravila, i nadjem ga ovih dana i odjednom mi valja. kupila sam ga nekad u septembru il oktobru...al izgubio je miris skroz, pa sam se zamislila ima li uopste to rok trajanja.
- frfi.
#2189 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
meni je problem sto je nekad nakon sto sam pocela koristiti ovaj plavi pojavila se perut.. mislim da nije od sampona vec do mog pshickog stanja i to
pa sada stavljam ulje od cajevca pomijesano sa maslinovim na tjeme, prije kupanja, malo mi se perut smanjila al i dalje je lose
inace koristim lushov regenerator, mislim da se zove veganese-zadovoljna sam pravo
bas fino mirise kosa, a ja to svakako samo jednom sedmicno stavljam(necu da naviknem kosu skroz na regenerator) i onda mi se bas osjeti razlika...
mislim da ne bi trebalo da tome istekne rok trajanja, al najbolje ti je da svratis i provjeris..
inace koristim lushov regenerator, mislim da se zove veganese-zadovoljna sam pravo
mislim da ne bi trebalo da tome istekne rok trajanja, al najbolje ti je da svratis i provjeris..
- niko_niko_kao_ja
#2190 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
a koliko vam otprilike mogu trajati ovi kruti samponi i koliko kostaju kod nas?
- frfi.
#2191 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
meni traju praaaaaavo dugo, tipa par mjeseci-a perem kosu 2-3 puta sedmicno... 1 kosta 14 km 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2192 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja sam ovaj koristila ljetos neka 2 mjeseca i fakat mi je kosa i 3,4 dana znala izdrzati bez da se umasti, ali onda sam imala neku zbrku, sekiraciju svasta nesta i nakon toga vise nije funkcionisalo, nakon svog stresa i svega mislim da mi se kosa jos vise pocela mastitit, pa sad ne izdrzi ni 24 sata cista.alica.k wrote:onaj ljubicasti za masnu kosu, mislim da se zove juniper nesto....jap jumping juniper
- ljubav_aha
#2193 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nisam sigurna,da li se prodaje Aveeno u BiH ,ali sam prestala koristiti Head&Shoulder protiv peruti,uzasno je agresivan
novi sampon,zadavoljna sam
http://www.aveeno.com/hair-care/shampoo
novi sampon,zadavoljna sam
http://www.aveeno.com/hair-care/shampoo
- alica.k
#2194 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ma i uzela sam na tvoju preporuku, al valjda kako je bilo ljeto jos se vise masti kosa pa nije bas ni imalo efekta. dobro, nije bilo ljeto, al bilo je toploladyblue18 wrote:Ja sam ovaj koristila ljetos neka 2 mjeseca i fakat mi je kosa i 3,4 dana znala izdrzati bez da se umasti, ali onda sam imala neku zbrku, sekiraciju svasta nesta i nakon toga vise nije funkcionisalo, nakon svog stresa i svega mislim da mi se kosa jos vise pocela mastitit, pa sad ne izdrzi ni 24 sata cista.
- rinna0304
#2195 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Danas dok sam bila u merikatoru vidjeh u frizerskom salonu "Madona" nesto kao besplatno farbanje za brinete u toku ferbuara pa jel mi moze neko objasniti jel farbaju u smedju nijansu koju ti zelis i kako rade ? posto nesto mi to besplatno pa me strah na sta ce liciti 
- Michun
#2196 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
a to se kene reklamira. plavuse su farbali do neki dan, a sad brinete.rinna0304 wrote:Danas dok sam bila u merikatoru vidjeh u frizerskom salonu "Madona" nesto kao besplatno farbanje za brinete u toku ferbuara pa jel mi moze neko objasniti jel farbaju u smedju nijansu koju ti zelis i kako rade ? posto nesto mi to besplatno pa me strah na sta ce liciti
zovi pa pitaj, mislim da ide u koju ti hoces.
- hadzinicasa
#2197 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
morning.
evo s druge teme....
je li iko probao svijetliti kosu cimetom?
imam neki recept:
150ml regeneratora
3 kašike smrvljenog cimeta
100ml meda
to odstoji 2 sata, pa se namaže na kosu, pa odstoji par sati pod kesom i kažu do dvije nijanse svjetlija boja.
pošto se ja ne farbam niti imam pramenove - potpuno mi je prirodna kosa i tako godinama (da ne kažem desecima godina
), nešto bih ovo možda i probala
http://www.bh-index.com/index.php?optio ... Itemid=401
iko?
evo s druge teme....
je li iko probao svijetliti kosu cimetom?
imam neki recept:
150ml regeneratora
3 kašike smrvljenog cimeta
100ml meda
to odstoji 2 sata, pa se namaže na kosu, pa odstoji par sati pod kesom i kažu do dvije nijanse svjetlija boja.
pošto se ja ne farbam niti imam pramenove - potpuno mi je prirodna kosa i tako godinama (da ne kažem desecima godina
http://www.bh-index.com/index.php?optio ... Itemid=401
iko?
- alica.k
#2198 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
sa cimetom treba jako dugo da se kosa posvijetli
- kao i sa svim prirodnim. vremenom postaje svjetlja al dvije nijanse nikako i to jos nakon samo jednog stavljanja. ako taj ne upali recept probaj ovako:
med pomijesaj s vodom, na dvije kasike vode, regeneratora, bilo cega tecnog, ide jedna kasika meda (to onako okvirno da znas omjer, al mozes i proizvoljno, ni vise ni manje nece previse razlike praviti - ja bih stavila manje al to sam samo ja
- edit: ustvari nisam, evo ovdje recept 4:1), da se razvije hidrogen, mora odstojati barem 20min do pola sata 
(prije nego me opet napadnete oko ove rijeci hidrogen ko prosli put, med sadrzi enzim koji proizvodi hidrogen peroksid kad je razrijedjen, guglajte).
na to dodas toliko cimeta da dobijes guscu smjesu, stavis na kosu, drzis sto duze mozes izdrzat i tak jednom sedmicno....
ako ti kosa ima crvenkast podton, moze povuci na crveno vremenom al ne mora.
moze ovo inace i bez cimeta, samo med da stavljas, posvijetlice ti i od toga kosa, al sve to ako budes kontinuirano stavljala, a nece odjednom
e sad imam ja jedno pitanje, jel ima neko onu lush kutijicu za kruti sampon i kako to drzite unutra? ja dobila jer sam kupila sampon, i stavila, i zalijepilo mi se unutra i sad jedino mogu da komadic po komadic otkidam i tako perem kosu :S
med pomijesaj s vodom, na dvije kasike vode, regeneratora, bilo cega tecnog, ide jedna kasika meda (to onako okvirno da znas omjer, al mozes i proizvoljno, ni vise ni manje nece previse razlike praviti - ja bih stavila manje al to sam samo ja
(prije nego me opet napadnete oko ove rijeci hidrogen ko prosli put, med sadrzi enzim koji proizvodi hidrogen peroksid kad je razrijedjen, guglajte).
na to dodas toliko cimeta da dobijes guscu smjesu, stavis na kosu, drzis sto duze mozes izdrzat i tak jednom sedmicno....
moze ovo inace i bez cimeta, samo med da stavljas, posvijetlice ti i od toga kosa, al sve to ako budes kontinuirano stavljala, a nece odjednom
e sad imam ja jedno pitanje, jel ima neko onu lush kutijicu za kruti sampon i kako to drzite unutra? ja dobila jer sam kupila sampon, i stavila, i zalijepilo mi se unutra i sad jedino mogu da komadic po komadic otkidam i tako perem kosu :S
- Michun
#2199 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
isti problem sa kutijicom - na kraju sam nakiselila kutijicu da ostatke sampona izbacim i sad drzim sodu bikarbonu za cetkanje zuba.alica.k wrote:sa cimetom treba jako dugo da se kosa posvijetli- kao i sa svim prirodnim. vremenom postaje svjetlja al dvije nijanse nikako i to jos nakon samo jednog stavljanja. ako taj ne upali recept probaj ovako:
med pomijesaj s vodom, na dvije kasike vode, regeneratora, bilo cega tecnog, ide jedna kasika meda (to onako okvirno da znas omjer, al mozes i proizvoljno, ni vise ni manje nece previse razlike praviti - ja bih stavila manje al to sam samo ja- edit: ustvari nisam, evo ovdje recept 4:1), da se razvije hidrogen, mora odstojati barem 20min do pola sata
nije im cemu patent - mora se osusiti sampon/sapun pa zatvoriti. neJma zraka nikako kad zatvoris.
- alica.k
#2200 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
a kako sampon cuvas?
stvarno im je bezveze ovo, mislim da je gumeno pa da mozes izvaditi to ono da odlijepis, ili mozda da je malo vece da bi puno bolje bilo...nije ni cudo sto besplatno dijele (a iza jos cijena stoji zaljepljena 6KM, NE VRIJEDI)
stvarno im je bezveze ovo, mislim da je gumeno pa da mozes izvaditi to ono da odlijepis, ili mozda da je malo vece da bi puno bolje bilo...nije ni cudo sto besplatno dijele (a iza jos cijena stoji zaljepljena 6KM, NE VRIJEDI)