pa vi ste se nasekirali...odmah nam je boljecyprus wrote:
![]()
![]()
Volio bih da mi kažeš kako je ovo BiH učinilo boljom državom
ima tema o nikabu,probajte tamo
pa vi ste se nasekirali...odmah nam je boljecyprus wrote:
![]()
![]()
Ko mi? Kome vama? Diskreditacija čega?kamen spoticanja wrote:pa vi ste se nasekirali...odmah nam je boljecyprus wrote:
![]()
![]()
Volio bih da mi kažeš kako je ovo BiH učinilo boljom državom...nego kako ide diskreditiranje...slabo menscini...ko i tihom da se opere
![]()
pa vi ,vama,i njegacyprus wrote:Ko mi? Kome vama? Diskreditacija čega?kamen spoticanja wrote:pa vi ste se nasekirali...odmah nam je boljecyprus wrote:
![]()
![]()
Volio bih da mi kažeš kako je ovo BiH učinilo boljom državom...nego kako ide diskreditiranje...slabo menscini...ko i tihom da se opere
![]()
To mozda formacija u kojoj si ti bio.Shoba wrote:Jedinice Armije BiH su sjedile u bajtama i pile kafu.
red01 wrote:@Beter man,
Stalni pokušaji da se diskreditira i ganić i Silajdžić, su više smiješni... , iako se trsiš da si pravnik... očigledno nisi ,nažalost, puno naučio, jer bi MAKAR GORLJIVO branio pravo ganića na pravdi... koja je u Srbiji ima naziv KRIVDA..... stoga smatram TOVJU patetilu lažnom, kao i tvoje znanje pravnika....
A da razuveriš neverne Tome pri'vati se ti obrane Jurišića.... I OBRANI GA JUNAČE....
Pritom je ga lahko obraniti za Pravnika tvoje reputacije... Jurišić samo prenio naredbu RE'KTO : PA VATRU ODGORI VATROM... i niko ga nije prepozno u sudnici.... AFERIM PRAVNIČE...![]()
![]()
89 jeste na raspologanju, ali fali gomila stranica izbrisanih od strane moderatora, tu je bilo svegaVjecitiStudent wrote:Citiraj me ti, molim te! 89 stranica ove teme ti je na raspolaganju.Sezam wrote: STo njih citiras? Sto sebe ne citiras, sa ove iste teme, prije nekoliko mjeseci...kako si samo likovao i otvoreno zagovarao da se Ganic isporuci Srbiji...ima nas koji se sjecamno tvojih bljuvotina...![]()
najbitinije je da je juce u Londonu pobijedila PRAVDA i da velikosrpska politika lazi i prevare vise nema potporu ama bas nigdje![]()
U suprotnom, zamolicu moderaciju da mi dozvoli da te pocastim odgovarajucim atributom.
cyprus wrote:zavrzlama wrote:normalno da je odbrana BIH..nego tebi uvijek smeta bilo sta sto cini BIH boljom drzavom,pa konstantno trazis bilo sta da taj uspjeh obesmislis i omalovazis.....cyprus wrote:Opet mentalitet kolektivizacije na sceni![]()
. Odbrana Ganića je odbrana Bosne
Jašta je
Šta? Da je britanski sud proslijedio Ganića Srbiji, odjednom bi karakter rata bio promjenljen? A vako je spašen?
![]()
![]()
Ponavljam, drago mi je što Srbija nije uspjela politizacijom pravosuđa ostvariti svoj cilj, ali stvarat od ovoga pobjedu BiH ... vala besmisleno skroz![]()
![]()
Posto ti vazda volis da nesto naucis, evo ti za danas nauci da u nasem neposrednom komsiluku zive puno veci amateri od Damira ArnautaVjecitiStudent wrote:Evo dijela Zenevske konvencije zbog kojeg je Srbija morala priznati da je u pitanju bio medjunarodni vojni konflikt u pokusaju da dobije slucaj i na osnovu koga Dobrovoljacka JESTE ratni zlocin.Real Khan wrote: @Vječiti,
Ovakva tvoja izjava je potpuno jednaka izjavi Tihića i ne samo da su te dvije izjave opasne nego su i podjednako daleko od istine (a valjda je u svačijem interesu doznati ISTINU).
Kada će i tebi i Tihiću biti jasno da u Dobrovoljačkoj ulici 3. maja 1992. godine NIJE POČINJEN NIKAKAV ZLOČIN?! Tačno je da su neki vojnici poginuli, ali to ne znači da je u pitanju bilo kakvo krivično djelo. Možda ti zvuči paradoksalno, nehumano, neljudski...ali su činjenice takve. Evo, pred sobom imam dvije knjige koje sadrže sve ženevske konvencije i dodatne protokole i vjerovao ili ne - nigdje nema nabrojano kao zločin kada se u toku rata puca u naoružane neprijateljske vojnike (bilo u organiziranoj koloni ili individualno, svejedno). Da su se vojnici tada kretali kroz grad NENAORUŽANI, tek tada bi čitava akcija imala karakter kršenja ženevske konvencije i običaja rata, te bi se kvalificiralo kao ratni zločin. Kada ćete i ti i Tihić razumjeti da u ratu ubistvo naoružanog neprijateljskog vojnika nije kažnjivo djelo nego LEGITIMNA AKCIJA PROTIV LEGITIMNE METE...
Protocol Additional to the Geneva Conventions of 12 August 1949, and relating to the Protection of Victims of International Armed Conflicts (Protocol I), 8 June 1977.
Art 37. Prohibition of Perfidy
1. It is prohibited to kill, injure or capture an adversary by resort to perfidy. Acts inviting the confidence of an adversary to lead him to believe that he is entitled to, or is obliged to accord, protection under the rules of international law applicable in armed conflict, with intent to betray that confidence, shall constitute perfidy. The following acts are examples of perfidy:
(a) the feigning of an intent to negotiate under a flag of truce or of a surrender;
(b) the feigning of an incapacitation by wounds or sickness;
(c) the feigning of civilian, non-combatant status; and
(d) the feigning of protected status by the use of signs, emblems or uniforms of the United Nations or of neutral or other States not Parties to the conflict.
http://www.icrc.org/ihl.nsf/7c4d08d9b28 ... enDocument
Sezam wrote:Posto ti vazda volis da nesto naucis, evo ti za danas nauci da u nasem neposrednom komsiluku zive puno veci amateri od Damira ArnautaVjecitiStudent wrote:Real Khan wrote: @Vječiti,
Ovakva tvoja izjava je potpuno jednaka izjavi Tihića i ne samo da su te dvije izjave opasne nego su i podjednako daleko od istine (a valjda je u svačijem interesu doznati ISTINU).
Kada će i tebi i Tihiću biti jasno da u Dobrovoljačkoj ulici 3. maja 1992. godine NIJE POČINJEN NIKAKAV ZLOČIN?! Tačno je da su neki vojnici poginuli, ali to ne znači da je u pitanju bilo kakvo krivično djelo. Možda ti zvuči paradoksalno, nehumano, neljudski...ali su činjenice takve. Evo, pred sobom imam dvije knjige koje sadrže sve ženevske konvencije i dodatne protokole i vjerovao ili ne - nigdje nema nabrojano kao zločin kada se u toku rata puca u naoružane neprijateljske vojnike (bilo u organiziranoj koloni ili individualno, svejedno). Da su se vojnici tada kretali kroz grad NENAORUŽANI, tek tada bi čitava akcija imala karakter kršenja ženevske konvencije i običaja rata, te bi se kvalificiralo kao ratni zločin. Kada ćete i ti i Tihić razumjeti da u ratu ubistvo naoružanog neprijateljskog vojnika nije kažnjivo djelo nego LEGITIMNA AKCIJA PROTIV LEGITIMNE METE...
Tihić je vjerovao da je Ganić izgubljen slučaj, pa se probao dodvoriti Beogradu. Loša procjena koja će ga skupo koštati.
Evo dijela Zenevske konvencije zbog kojeg je Srbija morala priznati da je u pitanju bio medjunarodni vojni konflikt u pokusaju da dobije slucaj i na osnovu koga Dobrovoljacka JESTE ratni zlocin.
Protocol Additional to the Geneva Conventions of 12 August 1949, and relating to the Protection of Victims of International Armed Conflicts (Protocol I), 8 June 1977.
1. It is prohibited to kill, injure or capture an adversary by resort to perfidy. Acts inviting the confidence of an adversary to lead him to believe that he is entitled to, or is obliged to accord, protection under the rules of international law applicable in armed conflict, with intent to betray that confidence, shall constitute perfidy. The following acts are examples of perfidy:
(a) the feigning of an intent to negotiate under a flag of truce or of a surrender;
(d) the feigning of protected status by the use of signs, emblems or uniforms of the United Nations or of neutral or other States not Parties to the conflict.
Samo mi pokazi ovdje kako se vodi puska glede koncepta 'feigning-a' bilo cega.VjecitiStudent wrote:Evo dijela Zenevske konvencije zbog kojeg je Srbija morala priznati da je u pitanju bio medjunarodni vojni konflikt u pokusaju da dobije slucaj i na osnovu koga Dobrovoljacka JESTE ratni zlocin.Real Khan wrote: @Vječiti,
Ma ništa, uživaj i raduj se što je Bosna i Hercegovina je postala bolja država. Ne daj da te išta smeta. Evo reis uspoređuje Ganića sa Huseinom Kapetanom Gradaščevićemzavrzlama wrote:iz svakog tvog posta se krije frustracija...sad cu ja tebi prevesti ovu tvoju kratku receniocu sta predstavlja..
ispada da BIH patriote ne smiju se radovati nikakvim politickim pobjedama protiv srbije i velikosrpsatva,jer ce oni se razljutiti i jos vise pojacati antibosansku politiku,pa ti napises"sta je ovo ucinilo BIH boljom " aludirajuci na to da treba slegnuti ramenima i na velikosrpski poraz se praviti kao da se nije ni desio, jer za boga dragog ko smo mi u BIH da se smijemo i radujemo sto smo potukli srbiju na moralnom,vojnom i strateskom polju do nogu...gos'n @cyprus nisu BIH vojnici okruzili Beograd i ubijali po srbiji,nije Ganic nicim izazvao srbiju da trazi njegovo hapsenje po VB...
BIH je ovim cinom puno bolja ,jer je izvojevala moralnu i pravnu pobjedu,a sto je ovom pobjedom razljutila velikosrbe "boli nas ku..c zato"....po tebi u rodjenoj drzavi se treba crveniti i ponizavati nekom koje iz druge drzave pokusavao i dan danas pokusava da unisti tvoju drzavu,,,malo sutra...stvari izvesti na cistac i gotovo..zapad je vec poceo svoj dio ,sad je na red da i mi odradimo svoj dio,a zavrsnicu ce odraditi srbi u srbiji koji se nakon ovih debakala tadica i jeremica pocinju da okrecu drugacijim shvacanjima i upiru prstom u pravog krivca a to je srbiju i njenu fasisticku i velikosrpsku garnituru politicara..a ti @cyprrus dok je vakta izaberi stranu..bice jos ofiranja i padanja maski,svakimm novim porazom velikosrpske politike..
ima osnove,ALI ne treba podizati protutuzbu....cistu ko suza presudu od suda VB u kojoj je odbacila srbijanske optuzbe i jos optuzila srbiju za koristenje suda VB u politicke svrhe i igre ,bi Ganicevom protutuzbom samo dalo sansu srbiji da ublazi u naknadnom sporu ovo sto je sud presudio,jer srbija je majstor lazi,obmana i satanizacije...zna to i Ganic,zato nece ni potezati kontratuzbu,jer da je srbija imala iskrenosti o obraza nebi do ovoga ni doslo....bierkof wrote:Zavrzlama je potpuno upravu.
Da je nedaj Boze, prsuda bila u korist srbije to nebi bila presuda samo protiv ganica nego protiv svih boraca, patriota i heroja koji su branili ovu zemlju. Agresor i zrtva bi se izjednacili. To bi bacilo ljagu na sve Sehide i zrtve ove krvave cetnicke agresije. Zbog toga se mi radujemo. Mnogi od nas ne vole lepog Hareta ili Ganica, ali istina je da su mnogi od njih postupili dobro i casno kada se bosna branila golim rukama, i nisu dozvolili da se na nas danas ljepe epiteti genocida, zlocina i kriminala, i sacuvali su nam obraz, a to je nesto najbolje sto su mogli da urade.
Niko nije rekao da je BiH postupila dobro u odbrani Ilije, istina je da smo mogli bolje da se angazujemo. Ali predlazem vama koji kritikujete slucaj ganica i ilije da procitate teme na sa-x forumu kada je slucaj Ilije bio u centru paznje pa pogledajte malo kakvo je srpsko pravosudje. Istina je da ne postoji novac ili advokatski tim na svijetu koji je mogao spasiti Iliju. Njekova presuda je donesena prije nego je sudjenje pocelo. Citavo sudnjenje je bila cetnicka lakrdija. Stvari ipak krecu na bolje, sjetite se tuzbe za genocid i citavog slucaja. I tu smo zakazali zestoko.
Mislim da se bosanci svakim danom sve vise bude, i da postajemo manje naivni kao nacija. Ne padamo vise na licemjernu politiku srbije, i to ne samo mi nego i citava Evropa. Trebalo nam je dosta da shvatimo da nema vise bratsva jedinstva, da braca danas mrze iz dna duse.
Mi cemo da se obracunamo sa fasizmom u ovoj zemlji.
Zelim da ponovim pitanje, na koje nisam dobio odgovor ili komentar:
Da li Ganic sada ima osnove za protutuzbu i ako je odgovor da, mislite li da ce Ganic uci u tu avanturu? Nevin covjek je bio ponizen i maltretiran dugo vremena, i da li bi ova pobjeda mogla donjeti neke koristi u tuzbi Ganica (privatno) ili Bosne I Hercegovine protiv Srbije za genocid?
jutarnji wrote:To mozda formacija u kojoj si ti bio.Shoba wrote:Jedinice Armije BiH su sjedile u bajtama i pile kafu.
garant je aktivna ...BiH-x wrote:Dobra plavka![]()
Naravno, dajuci podrsku drzavnom sudu i tuzilastvu. Nije problem da se sudi Ganicu niti da se sudi za Dobrovoljacku, problem je kada bolesni Beograd odluci da nekom sudi uz objasnjenje da Sarajevo ne radi svoj posao kako treba. Nakon svega Beograd da bude moralna vertikala i da ocjenjuje integritet Sarajeva (Zagreba, Podgorice, Pristine) ? Smijesno.King_Eric wrote:A ako Tužiteljstvo BiH podigne optužnicu protiv Ganića za Dobrovoljačku? Hoćemo li i tada biti dosljedne patriote...
Bravo zavrzlama, to je to.zavrzlama wrote:sta danas (zadnjih 20 godina) radi srbija...pa laze,relativizira i sto je najgore svim resursima pomaze rezultate rata(mali ausvic)...normalno je da ce srbija placati ceh duze od njemacke,jer njemacki fasizam su pobijedili i drugi i sami nijemci,dok velikosrpski fasizam je dopola pobijedjen od drugih,a srbija i ne pomislja da se rijesi svog fasizma jer nije odustala od otimanja teritorija drugih susjednih drzava i nije sposobna niti istinski hoce da prizna vojni,moralni i ideoloski poraz....