koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- medjutim
#2176 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ovaj konstantno imam, a druge mijenjam.

- Michun
#2177 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
mogu li ovi muski poznavaoci sugerisati neke zemske parfeme ali koji su izniktten kao vasi?Kllikker wrote:green irish tweed, miris princa čarlsa i majkla daglasaKiberluskoni wrote:Creed mi je odavno želja da isprobam, ali do sad nisam uspio. Neki dan pročitah, da je Irish Tweed najkopiranjij (ilegalno) parfem, te da ih ima takvih kopija da ni najbolji poznavaoci ne mogu provaliti da li je original.
miriše na irsku travu, jako lijep, svjež, ali elegantan do bola, pravi office scent. kupio sam ga prije dvije godine u budimpešti i uništio ga za kratko vrijeme. inače, sličan je sa davidoff cool wather, ali mnogo ljepši, masniji i postojaniji. naravno, kažem sličan, ali niĐe veze da neko kaže da je isti.
da ga malo dočaram
najljepši cvjetni miris koji je ikada napravljen. zato su ga i plagirali jer je od svih creedova najpopularniji. iskren da budem, nisam imao priliku da čujem tu informaciju, ali svakako treba biti oprezan. najjači onlajn šop ausliebe radi isključivo nabavku direktno sa mirisnim kućama tako da tu nema dileme da li je orginal ili nije. orginal je 100%
da imate sliku kakve volim...la prairie midnight rain i balenciaga paris su mi dva omiljena (od malo skupljih)
hvala
- Michun
#2178 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
sve osim niche "poznajem"Kllikker wrote:cristobal balenciaga paris & la prairie midnight rain pripadaju cvjetnoj grupi mirisa, pa se nazire da ti se cvjetni mirisi najviše i dopadaju. iako je teško davati prijedloge vezane za mirise, ja ću ispaliti nekoliko za one koje odlično poznajem i koji su među najuglednijim mirisima iz ove grupe.
niche:
1. byredo la tulipe
2. creed spring flower
3. creed love in white
design:
1. narciso rodriguez essence
2. narciso rodriguez for her
3. narciso rodriguez for her musc
svakako treba ododti i bvl omnia - crystaline, amethyste, green jade, coral
kreator ovih omnia kao i narcisso rodriguez essence kojeg sam predložio je je alberto morillas, čovjek koji je napravio mnoge bestsellere od acqua di gio, ysl m7, bvl bleu, bvl man, ch212, givenchy pi, i da ne nabrajam. kreator je mnogih mirisa, a radio je za skoro sve parfemske kuće.
moram to malo procackati
hvala na prijedlozima
-
Kiberluskoni
#2179 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Od cvijetnih ženskih sam se susreo sa Rosine parfemima i stvarno su izuzetni:
http://www.les-parfums-de-rosine.com/mo ... ub=produit
Svaki počinje sa ružom, ali se dosta razlikuju. Pravi niche parfemi, sa sasvim ok cijenom.
Svaki počinje sa ružom, ali se dosta razlikuju. Pravi niche parfemi, sa sasvim ok cijenom.
- Michun
#2180 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
zaboli me glava od ruzeKiberluskoni wrote:Od cvijetnih ženskih sam se susreo sa Rosine parfemima i stvarno su izuzetni:
-
Kiberluskoni
#2181 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Evo još cvijetnih:Michun wrote:zaboli me glava od ruzeKiberluskoni wrote:Od cvijetnih ženskih sam se susreo sa Rosine parfemima i stvarno su izuzetni:
http://www.vixen.ba/l-eau-d-issey-florale-1.html
http://www.vixen.ba/l-eau-d-issey-absolue-1.html
- Michun
#2182 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
da znas da sam upravo ovaj gledala da narucim tester maleshni da oprobamKllikker wrote:kupi ti sebi michune byredo la tulipe. nešto najljepše što sam imao priliku pomirisati.
spominjaćete me i ti i tvoj hairlija cijeli život
ooo, great minds i tako to
-
RtrnOfSalisbury
#2183 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
... glede ovog givenchy pija ... po flasi bi reko da je inspirisat egiptom, faraonima, piramidama .... po mirisu ko da su ga turci smuckali, jedna kap je dovoljna za cijeli autobus
mescini da je nekakvo drvo u pitanje, med, secer sta li ... i nekako za zime je, premda egipat, piramide i snijeg nisu bas svakodnevnica al jebga, piramide se ne prave samo u toplijem krajevima, u svakom slucaju mora da se stedi, ako se precera sa prskanjem moze dobacit do deset metara. ja ne volem da stedim parfeme al se ovaj brale mora stedit, ako se imalo precera svi te nekako cudno gledaju. ovi sto su placeni za to kazu da je pravi muski, maco, muzevan .... ma sta to znacilo.
... glede de caron-a iz 1934. .... iznenadjenje. prvih desetak minuta more posluzit za tjeranje komaraca i muha. morebit da sam potrefio plagijat ali jos neki komentarisu da u pocetku lici na sprej protiv komaraca ali kasnije se pojavi vanilija i lavanda i ko zna sta jos tako da ... namirisati se obavezno prije pojavljivanja u javnosti i koristiti one male maske sto kinezi koriste. ako ga prave od 1934. ima nesto i u njemu.
poslije plagijatske pusione sa armanijem odvazio sam se za code summer i zabari zbilja dobro to smuckaju, da ne zafali moro sam nabavit i obicni code i jos ako naletim na dobru cijenu, cu da spicim emporia i dosta vala i armanija.
... glede de caron-a iz 1934. .... iznenadjenje. prvih desetak minuta more posluzit za tjeranje komaraca i muha. morebit da sam potrefio plagijat ali jos neki komentarisu da u pocetku lici na sprej protiv komaraca ali kasnije se pojavi vanilija i lavanda i ko zna sta jos tako da ... namirisati se obavezno prije pojavljivanja u javnosti i koristiti one male maske sto kinezi koriste. ako ga prave od 1934. ima nesto i u njemu.
poslije plagijatske pusione sa armanijem odvazio sam se za code summer i zabari zbilja dobro to smuckaju, da ne zafali moro sam nabavit i obicni code i jos ako naletim na dobru cijenu, cu da spicim emporia i dosta vala i armanija.
-
Zoya
#2184 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
@michun,gdje si kontala onaj tulipanov tester narucivati? Ako ima kakva provjerena stranica,napisi je ovdje.I jos da pitam za predlog nekog zenskog parfema za ljeto,da ne gushi ali da nije ni isuvise blag i da ne mirise na limun, krusku,lubenicu i sl. Hvala 
-
Lilyen
#2185 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I jos da pitam za predlog nekog zenskog parfema za ljeto,da ne gushi ali da nije ni isuvise blag i da ne mirise na limun, krusku,lubenicu i sl. Hvala
[/quote]
I mene interesuju prijedlozi
I mene interesuju prijedlozi
- Michun
#2186 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa neJma ga nigdje - kontala sam na ebay ako ima.Zoya wrote:@michun,gdje si kontala onaj tulipanov tester narucivati? Ako ima kakva provjerena stranica,napisi je ovdje.I jos da pitam za predlog nekog zenskog parfema za ljeto,da ne gushi ali da nije ni isuvise blag i da ne mirise na limun, krusku,lubenicu i sl. Hvala
pisala i firmi ali se ne javljaju
-
švrljo
#2187 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Da li je neko koristio ovaj parfem?

- shmizlica
- nasa
- leki hz
#2190 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
shmizlica wrote:
-
Kiberluskoni
#2191 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pokušao sam sebi probrati jedan od Guerlaina i probao sve što se može naći kod nas. Ipak je to jedan od najstarijih proizvođača parfema, ali nekako zapostavljen.Kllikker wrote:zoya, ranije sam napisao prijedloge ovoj curi, pa eto, okoristi se. nije niti jedan na fazon koji ti se ne sviđa
today...
Nažalost, imaju neku baznu notu koja je jako iritantna i nikako je ne podnosim (mislim da je mošus). Kvalitet samog parfema je nevjerovatan. Jedino je Vetiver imao prolaz, ali mi je ipak preozbiljan trenutno.
Ženski Guerlain su nešto posebno i toplo ih preporučujem kao niche alternativu Chanelu i Dioru.
http://www.vixen.ba/la-petite-robe-noire.html
- NeKi_LiK
#2192 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Niš poznaoci, može li mala pomoć da ne lutam, iako je najnezahvalnije parfem preporučiti. 
Nešto iz niche segmenta što podsjeća na JPG Le Male i Dior Homme Intense.
-
Kiberluskoni
#2193 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Za Le Male ne znam, ali ti je Kliker postavio jednog kandidata, a ovaj je još bliži Dioru:NeKi_LiK wrote:Niš poznaoci, može li mala pomoć da ne lutam, iako je najnezahvalnije parfem preporučiti.
http://www.vixen.ba/l-instant-de-guerla ... homme.html
ili u čisto parfemskoj verziji (jedan od rijetkih EDP za muškarce na tržištu):
http://www.vixen.ba/l-instant-de-guerla ... mme-7.html
- Danguba
#2194 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Samo neka je Davidoff...
svi znaju pa tako mi i poklanjaju

svi znaju pa tako mi i poklanjaju

- Not My Idea
#2195 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
jesi dobio karte i zetone? 
- MIA_1
#2196 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jedan od omiljenih.... ponovo kupljen

-
M_Orfei
#2197 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
nasa wrote:
Najdrazi!
Dobar, dobar! Jak, mocan, neizbjezan..
- Danguba
#2198 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
.
Last edited by Danguba on 07/06/2013 00:58, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#2199 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
.
Last edited by Not My Idea on 07/06/2013 00:50, edited 1 time in total.
- Danguba