Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Janjicar

#2176 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Kako psa zastiti odnosno istrijebiti Buhe/Buve s njega ? :S
pakica_

#2177 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Janjicar wrote:Kako psa zastiti odnosno istrijebiti Buhe/Buve s njega ? :S
neo pitroid, frontline (za ovo najbolji frontline plus), sirce, scalibor, kiltix, itd itd itd :)
Pasiflora

#2178 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Nekada sam negdje procitala da treba povremeno poprskati Biokil protiv buha. Ja njime prskala biljne usi na cvijecu i radi! :D
Janjicar

#2180 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

pakica_ wrote:
Janjicar wrote:Kako psa zastiti odnosno istrijebiti Buhe/Buve s njega ? :S
neo pitroid, frontline (za ovo najbolji frontline plus), sirce, scalibor, kiltix, itd itd itd :)
Pasiflora wrote:Nekada sam negdje procitala da treba povremeno poprskati Biokil protiv buha. Ja njime prskala biljne usi na cvijecu i radi! :D
Biokilom ga prašim non stop ali izgleda ne pomaze...

Pakice kako sirce ?
Dobro ga natopit ili ?
pakica_

#2181 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Janjicar wrote:
Pakice kako sirce ?
Dobro ga natopit ili ?
2/3 vode i 1/3 sirceta ide u neku posudu, natopis u tome krpu, isjedis je (ja je nikad ne cijedim da je totalno suha, vec da ostane malo tog miksa) i trljas kera k'o da ga cistis :D usi, vrat, pazuh, ledja, bla, bla :D to tjera buhe, krpelje i komarce i prdibabe :lol: :lol:
Janjicar

#2182 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

pakica_ wrote:
Janjicar wrote:
Pakice kako sirce ?
Dobro ga natopit ili ?
2/3 vode i 1/3 sirceta ide u neku posudu, natopis u tome krpu, isjedis je (ja je nikad ne cijedim da je totalno suha, vec da ostane malo tog miksa) i trljas kera k'o da ga cistis :D usi, vrat, pazuh, ledja, bla, bla :D to tjera buhe, krpelje i komarce i prdibabe :lol: :lol:
Eh aBd danas to probam (Y)

I sljedeceg dana odmah kupanje ?
jasmina_mo

#2183 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jasmina_mo »

Imam i ja pitanje..Moja Bela puni dva mjeseca 02.07......rekli su mi da je ne smijem nicim tretirati protiv buha i krpelja jer je jos mala...da li je to istina??i da li mogu pokusati ovu pakicinu metodu sa sircetom????
Pasiflora

#2184 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

jasmina_mo wrote:Imam i ja pitanje..Moja Bela puni dva mjeseca 02.07......rekli su mi da je ne smijem nicim tretirati protiv buha i krpelja jer je jos mala...da li je to istina??i da li mogu pokusati ovu pakicinu metodu sa sircetom????
Ja mislim da mozes. Pokusaj samo naci domace jabukovo sirce. To bi joj trebalo biti dobro da se rijeci bebece dlake, a i da je zastiti od nametnika. Naravno napravi neki skroz blagi omjer sirceta i vode. Ovo je naravno samo moje misljenje i ne znaci da je ispravno. Ako neko ima nesto dodati...

Edit: janjicar, sto bi ga sutradan kupao? Nema potrebe, smell sirceta ce nestati cim se osusi, a zastita ostaje
Janjicar

#2185 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

eh hvala aBd danas cu to probati...
Zalosno je gledati kada se pati, i ne znam gdje ih pokupi :/
una_bo

#2186 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

zar nema onaj frontline junior?
ne vidim zašto se tako mali pas ne smije tretirati, barem nekom ogrlicom.
to sirće je super, ali nisam sigurna da li svaki dan moraš da psa s tim da čistiš.
u svakom slučaju, imao ti pas frontline, ogrlicu, ili bilo koju drugu zaštitu, psa moraš svaki put poslije šetnje pregledati, ili barem navečer pred spavanje, jer meni ta zaštita više ništa ne znači, nalazila sam krpelje i sa fronlineom, i sa scaliborom, i sa scudom. vjerujem samo sebi kad detaljno pregledam psa, da ne pričam o tome da smo krpelje nalazili i po krevetu, i po sebi, kako se pas otrese tako oni na krevet pa smo im mi sljedeće žrtve.
a da, ja sam kupila u BBI jedan sprej koji je na biljnoj bazi i traje 8 sati, kako sam to počela njima da stavljam, stvarno nisam našla ni jednom krpelja.
pakica_

#2187 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

moze sirce i za stence, samo ja za stenad koristim, kako rece @pasiflora, blazi omjer tj. manje sirceta i stavim u onaj rasprsivac k'o za steleks :lol: s tim ih naprscem i onda posusim visak krpom.. takodjer, ako negdje namaknem para, za njih moze i frontline sprej, ali se stencima stavlja kao spot on, tj. jedan spric za vrat :)
@janjicar, ne moras kupat kera, sirce ispari za par minuta, i to mozes koristiti svaki dan.. super mu i dlaka bude od toga. ja koristim ono najobicnije Kplus jabukovo sirce (alkoholno, vinsko i sl. nisam probavala, mada kazu da crni kerovi jace sijaju od vinskog :lol: ) i tretiram ih s tim svaki drugi, treci dan, ali moze i svaki.. jedino kad cemo negdje u divljinu gdje mozda ima hejbet krpelja, onda ih naprscem prije setnje da sam rahat.. inace ih brisem poslije setnje, jer mi to ujedno dodje i kao ciscenje :) i jos nesto, @janjicar, morat ces pregledati mjesto gdje ti pas spava/boravi, jer i to moras ocistiti, zato sto se i na tim mjestima znaju zakotiti baje, tako da ces samo ukrug ici. takodjer, ako ti se voza u autu, i auto naprasi neo pitroidom ili tako necim..
i naravno, kako rece @una_bo, opet ih pregledam za ne daj Boze, mada evo za haman dvije godine samo jednom nadjoh (mrtvog) krpelja na njemu i to nakon sto mu je izlapila ogrlica, ali otkako sirce koristim, NITI JEDNOM hvala Bogu (kuc kuc u drvo), a ni buhe isto tako.. :)
Janjicar

#2188 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Namazao sam ga odnosno natopio i to s domacim jabukovim :D
Najvise je bilo ispod vrata ali ih sada nema pobjegli su, pa cu par dana uzastopno nebi li otisli.
Takodje i kucicu sam mu unutra i oko nje ispoljevao a i zaprasio.
damirc_sa

#2189 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by damirc_sa »

Pozdrav forumasi, jedno pitanje kuju Njemačkog ovčara sam pario 28.04 i sve je proslo uredu i ostala je skotna. Evo vec polako prolazi 60-ti dan kako sam je pario sise su joj se vec spustile, dlaka joj pomalo opada oko sisa, i sad me interesuje otprilike koliko je jos vremena ostalo do okota.
Da li neko zna iz iskustva da li je to dan, dva pet, deset. Hvala
Bane555

#2190 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

ja imam bernardinca Maxa starog 7 mjeseci i naucio sam ga da pravilno hoda kad ga setam ,da sjedne i da donese stap....pametan je jako ali jucer su mi dosli gosti i jedan mali od 5 godina...on se igrao sa Maxom sve dok nismo poceli igrat nogomet..mali je poceo trcat a Max je mislio da se oce igrat snjim i ugrizo ga za ruku to nije normalno odmah sam ga zatvorio u boks. :oops: to se moze rijesit samo treba provoditi vise vremena sa djecom....e sad jucer sam izasao van da se igram snjim i sagnio je glavu skroz do poda izmedu nogu mojih i s jednom nogom me lagano gura kad ga maknem pocne da skace i da grize al ne jako ugrizao me je za ruku rame skoro za grkljan i sad kako da ja postupim prema njemu kad ga udarim vicem na njega nece se maknit tek kada odem po metlu.....meni to sve djeluje kao da se on oce igrat ali zasto ne bjezi ili tak nes kad ga udarim on jos vise.sve znam sa psom al neznam sta on hoce stim postic ne razumijem ga.nigdje nisam mogao doznat ni vidjet tako slicno jel kod mene to prvi put na svijetu ili ???kako da ja postupim i kako da znam sta hoce stim??? molim vas pomozite ..unaprijed hvala :sad:
febo_acm

#2191 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Cim skoci na tebe ili te ugrize posalji ga u boks I ignorisi ga. Moras I povisiti ton I sankcije preduzericako bude kriticno.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Bane555

#2192 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

hvala ali njega jedino mozes vuc u boks jer sam nece uc...izderem se na njega i nista umjesto da se promjeni bjezi makne se al bas nista i zasto to radi ako se hoce igrat kad ga udarim mora znat da to vise nesmije radit ali kao da ga nisam udario :cry:
Bane555

#2193 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

probat cu vam stavit sliku da ga vidite
una_bo

#2194 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

nisam baš sigurna da psa moraš kažnjavati tako što ćeš ga odvesti u boks. boks treba da je psu sigurno mjesto a ne da ga veže sa kaznom, naravno da neće htjeti ići, misliće da je kažnjen.

a što se tiče tog da te pas grize, mislim da je on u toj kući glavni (imam jednu takvu kući) i tu ti može pomoći neko ko je stručan (pomozite i meni :D )
Cholina_Lokica

#2195 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

una_bo wrote:nisam baš sigurna da psa moraš kažnjavati tako što ćeš ga odvesti u boks. boks treba da je psu sigurno mjesto a ne da ga veže sa kaznom, naravno da neće htjeti ići, misliće da je kažnjen.

a što se tiče tog da te pas grize, mislim da je on u toj kući glavni (imam jednu takvu kući) i tu ti može pomoći neko ko je stručan (pomozite i meni :D )
Tebi je kasno za pomoc :lol: :lol: :lol:

On jos moze uspostaviti dominaciju, kad pocne obori ga da lezi i da se malo smiri da skonta da ne moze to raditi, nema potrebe za udaranjem i to. Ili probaj nekog profesionalca uposliti malo :D

Edit: Ja sam Carlija tako izdominirala, sad kad pocne pravit haos, samo kazem dosta on odmah legne sam i ohladi se :lol: :lol: :lol: :lol:
febo_acm

#2196 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

una_bo wrote:nisam baš sigurna da psa moraš kažnjavati tako što ćeš ga odvesti u boks. boks treba da je psu sigurno mjesto a ne da ga veže sa kaznom, naravno da neće htjeti ići, misliće da je kažnjen.

Krene igra, pas poludi, vlasnik prekida igru i šalje ga u boks... Sasvim normalna situacija :D
Bane555

#2197 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

ja mislim da ovo za boks bi funkcioniralo zato sto mrzi boks...al moramga odvuc na silu 50 kg nije to lako...ja 50 on 50.....hahah al nije to bas da on griz ja njemu mogu ruku stavit u njegova usta on ce ju polako grickat al tako ce se naucit...e sad kad ga oborim na pod drzim ga smiri se i opet...al nije to cesta situacija moze se on lijepo igrat...i zanima me dali bi pobjegao da ga pustim na travnjak??? jednom sam ga pustio i napo je neku zenku al mislim da je to normalno jer on nerazlikuje musko od zenskog...jos....i da grize povodac kad mu pocnem stavljat sta da radim???
pakica_

#2198 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Bane555 wrote:ja mislim da ovo za boks bi funkcioniralo zato sto mrzi boks...al moramga odvuc na silu 50 kg nije to lako...ja 50 on 50.....hahah al nije to bas da on griz ja njemu mogu ruku stavit u njegova usta on ce ju polako grickat al tako ce se naucit...e sad kad ga oborim na pod drzim ga smiri se i opet...al nije to cesta situacija moze se on lijepo igrat...i zanima me dali bi pobjegao da ga pustim na travnjak??? jednom sam ga pustio i napo je neku zenku al mislim da je to normalno jer on nerazlikuje musko od zenskog...jos....i da grize povodac kad mu pocnem stavljat sta da radim???
nije normalno da napada pse tako mlad, ni muske ni zenske, jer ces kad bude u fulu sa 100 kila imat problem sirih razmjera..
moras ga nauciti da voli boks i kupiti mu igracke koje se mogu napuniti hranom, pa neka to grize, jer ocito ima potrebu da nesto gricka, a tvoja ruka nije nikako pametan izbor..
Bane555

#2199 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

jos je mal njemu su svi psi isti i napada kad ga setam nemogu ga sad drzat... mislim normalno je sto jos ne razlikuje al nije normalno sto napada ja ga cuknem uvijek kad povuce ili zalaje...kad je bio mal bio je prko noci u boksu i onda ga pustimo i tako je zamrzio boks sad ga ni nezatvaramo ali treba da ga mrzi jer ce mu to bit gadna kazna ubuduce :evil:
Bane555

#2200 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

wow zhixin tiimas staforda i ja sam ga htjeo ali su rekli da se njima moze poremetit nes u mozgu i odjednom postat ludi
Post Reply