priroda posla i holivuda, te mega filmske industrije, je da vecina glumaca nema dug vijek trajanja (ne samo glumci, ali o njima sada pricamo), bez obzira na njihov talenat, kvalitet i ostale osobine. trazen si i popularan jedno vrijeme i onda, zarad vise razloga jel, te jednostavno prestanu zvati i traziti, prestanes se pojavljivati u filmovima i nestanes. posebno sto ta industrija ne zeli starije ljude, filmovi se prave za istu, najprofitabilniju, demografsku skupinu, velike kuce jednostavno ne prave i nisu zainteresirane za price i filmove sa, uvjetno receno, starijim ljudima. de niro kao stariji covjek ne moze glumit glavnu i nosecu ulogu u filmu kada se takvi filmovi jednostavno ne prave ili ne prave dovoljno cesto.
ono sto je meni zanimljivo kod de nira je sto je on napravio tranziciju, obnovio sebi glumacki vijek, od ozbiljnog, dramskog, glumca u glumca komicnog karaktera. te neke "siroke" komedije su ono sto njega odrzava u vrhu od analyze that/meet the parents, ne drame i akcije koje je snimao. odavna sam prestala gledati filmove samo zato sto je de niro izlistan, ali mu ne zamjeram to sto radi. covjek ima snage, volje i energije raditi, zasto bih ga ja, ili bilo ko, prislino tjerala u penziju? raging bull je raging bull i nijedna isprana i bezvezna akcija koju je nedavno snimio moze bilo sta tu umanjiti.
p.s.
barry, inace <3, je insecurity ridden, immature, condescending prick.
edit:
woody allen je isto dobar primjer ove price.