Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#2176 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:@Bellice,
Imaš li info kako je razriješen ''protest'' dimnjačara? Jedno vrijeme su odbijali da čiste dimnjake.
Dimnjake ciste, ali vise ne izdaju dimnjacne saglasnosti, zato, kome zavrnu plin moze "mahati usima", ne mogu ga ukljuciti bez ove saglasnosti, a oni je vise ne izdaju.
Bellica

#2177 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Bellica wrote:JA U OVO NE VJERUJEM! da prime 100.000 dopisa i da ne odgovore, to nije moguce! Kako sam ja znala u mjesec dana poslati 2-3 dopisa i na svaki sam uredno dobila odgovor, svaki je bio uredno protokolisan? Neka se jave svi ti ljudi koji nisu dobili odgovor pa da vidimo je li podatak ispravan. Razumijem, mozda nije odogovoreno za 10 dana, ali da nije nikako...to ne vjerujem. Osim ako je upit nebulozan, nije u nadleznosti ovog Ministarstva i sl. U svim ostalim slucajevima, odgovoreno je.
Bellice, naravno da to nije tačno, ljudi vole preuveličavati situaciju i u svima tražiti krivca. Evo šta sam danas našao na ulaznim vratima u zgradu: natpis na kome se neko obraća predstavniku stanara moleći ga da riješi problem sa interfonom, jer pobogu, čovjek plaća uredno a ne radi mu to čudo. Naravno, nepotpisana molba.
I čovjek kad pogleda sa strane, stvarno bi rekao: majku mu, koji je taj kreten PEV, šta on radi uopšte. Slizao se sa upraviteljem i nešta tamo muljaju. Ljudi redovno plaćaju za održavanje, i još ga moraš moliti da ti nešto uradi.
Takva me ljutnja obuzela kad sam vidio taj natpis, ne mogu sebi doći. A zašto !?
Iz više razloga:
- na 4 mjesta na oglasnoj ploči stoji ime i prezime etažnih vlasnika, sa brojem telefona (na 3 lista od analitičke kartice, koju redovno svakog mjeseca stavljam, uprkos protivljenu pojedinih stanara + posebno obavještenje za novopridošle stanare sa instrukcijama kome da se obrate za pomoćI
- kod mene, kao i kod svih ljudi koje znam u ulazu interfon radi. Nisam još dostigao te stepene da znam telepatski šta kome u ulazu fali, koga žena sekira, ko' ne voli punicu, a kome pak ne radi prokleti interfon.
- i najvažnije: pored navedenih kontakata koji su ostavljeni na samom ulazu, niko od stanara me nije zvao da treba riješiti taj problem
Dakle: šta ja trebam raditi da bih oprao hljagu sa svog obraza - krenuti ko' manijak i u ulazu od 50 stanova zvoniti redom i pitati: oprostite, jel možda vama ne radi interfon ? Kolika je vjerovatnoća da će dotični g-din biti kući kada ja budem dolazio na vrata (jel možda izašao u grad, otišao punici na teletinu ili je otišao kupiti hljeb)!? Ako sam PEV nisam ničiji rob!
Šta će ljudi sa strane misliti o PEV-u iz ulaza - vjerovatno ništa lijepo, jer njegove komšije sa njim komuniciraju putem ulaznih vrata. Ma bljak vala, bljak i mi i naša (ne)kultura, i smeće koje svakodnevno gledam u liftu, ulazu, ispred ulaza. Zgrada za mlade, obrazovane - MALO MORGEN, kako mi se čini, toliko je primitivaca da je to strašno... :x :x :x
Kolega, nije to nista sta sam ja sve dozvijela u zadnje cetiri godine. Od onog poziva u 23h s pitanjem zasto mi ne radi TVSA, kad ce doci OKI da mi zamijeni sijalicu u kuhinji, tuzit cu te i poslati na provjeru vjerodostojnosti potpisa, tuzit cu te za zloupotrebu potpisa, pa poziv u neko doba kazu poplava, ja sidjem kao ono kapa voda s neke cijevi u stubistu, ali bukvalno kapa, kaze poplavilo mi kupatilo, ja dodjem, kad ono kapa s ventila,jednom zove vristi, kaze dobit cu infarkt zaglavio sam se u liftu, ja odem kao bez duse, usput zovem liftadziju, on isto stize kao bez duse, kao ono neko zvao iz kuce i to se nasalio, lift je uredno radio...ima toga jos nego necu da te prepadam :-D i jos nesto, uvijek, ali uvijek znamkad se neko posvadja s nekim u svojoj kuci. Neki dan zove komsija, posvadjao se sa zenom, kaze mi ko mi je dao pravo da mu uplatnicu za dodatni prihod za ugradnju ulaznih vrata ubacim u sanducic. Kazem da je 24 od 28 stanara odobrio/dogovorio zamjenu vrata, ali troskovi se dijele na sve EV, ali on hoce da mu ja to storniram :shock: samo njemu, da njega oslobodim placanja, a mi svi ostali smo ovce pa cemo platiti, kako da ne. I sve to, samo zato jer su se oni nesto posvadjali.
novi.dan.nova.nafaka

#2178 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Bellica wrote:Kolega, nije to nista sta sam ja sve dozvijela u zadnje cetiri godine. Od onog poziva u 23h s pitanjem zasto mi ne radi TVSA, kad ce doci OKI da mi zamijeni sijalicu u kuhinji, tuzit cu te i poslati na provjeru vjerodostojnosti potpisa, tuzit cu te za zloupotrebu potpisa, pa poziv u neko doba kazu poplava, ja sidjem kao ono kapa voda s neke cijevi u stubistu, ali bukvalno kapa, kaze poplavilo mi kupatilo, ja dodjem, kad ono kapa s ventila,jednom zove vristi, kaze dobit cu infarkt zaglavio sam se u liftu, ja odem kao bez duse, usput zovem liftadziju, on isto stize kao bez duse, kao ono neko zvao iz kuce i to se nasalio, lift je uredno radio...ima toga jos nego necu da te prepadam :-D i jos nesto, uvijek, ali uvijek znamkad se neko posvadja s nekim u svojoj kuci. Neki dan zove komsija, posvadjao se sa zenom, kaze mi ko mi je dao pravo da mu uplatnicu za dodatni prihod za ugradnju ulaznih vrata ubacim u sanducic. Kazem da je 24 od 28 stanara odobrio/dogovorio zamjenu vrata, ali troskovi se dijele na sve EV, ali on hoce da mu ja to storniram :shock: samo njemu, da njega oslobodim placanja, a mi svi ostali smo ovce pa cemo platiti, kako da ne. I sve to, samo zato jer su se oni nesto posvadjali.
:-) :-) :-)
Ama šta da ti kažem - da te ne znam rekao bih da je nešto i do tebe. Ja sam onakvim postom htio ukazati na to da postoji i druga strana priče, a to je da mi kao narod trebamo jednu generalku uraditi na sebi, promijeniti svoj pogled na život. Nije sve do drugih, do nas je. Odatle treba krenuti.
Ono što je najtužnije u svemu, da u ovom vremenu haosa, ljudi koji žele da urade nešto korisno i vrijedni su budu demoralisani radi primjera koje ti, pa i ja doživimo. Ista stvar je i u politici, svugdje. I onda se pitamo - zašto lopovi, nesposobni i korumpirani vladaju. Pa zato što im je svejedno da li ih neko hvali ili pljuje, oni uglave svoj interes i boli ih briga.
Bellica

#2179 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Bellica wrote:Kolega, nije to nista sta sam ja sve dozvijela u zadnje cetiri godine. Od onog poziva u 23h s pitanjem zasto mi ne radi TVSA, kad ce doci OKI da mi zamijeni sijalicu u kuhinji, tuzit cu te i poslati na provjeru vjerodostojnosti potpisa, tuzit cu te za zloupotrebu potpisa, pa poziv u neko doba kazu poplava, ja sidjem kao ono kapa voda s neke cijevi u stubistu, ali bukvalno kapa, kaze poplavilo mi kupatilo, ja dodjem, kad ono kapa s ventila,jednom zove vristi, kaze dobit cu infarkt zaglavio sam se u liftu, ja odem kao bez duse, usput zovem liftadziju, on isto stize kao bez duse, kao ono neko zvao iz kuce i to se nasalio, lift je uredno radio...ima toga jos nego necu da te prepadam :-D i jos nesto, uvijek, ali uvijek znamkad se neko posvadja s nekim u svojoj kuci. Neki dan zove komsija, posvadjao se sa zenom, kaze mi ko mi je dao pravo da mu uplatnicu za dodatni prihod za ugradnju ulaznih vrata ubacim u sanducic. Kazem da je 24 od 28 stanara odobrio/dogovorio zamjenu vrata, ali troskovi se dijele na sve EV, ali on hoce da mu ja to storniram :shock: samo njemu, da njega oslobodim placanja, a mi svi ostali smo ovce pa cemo platiti, kako da ne. I sve to, samo zato jer su se oni nesto posvadjali.
:-) :-) :-)
Ama šta da ti kažem - da te ne znam rekao bih da je nešto i do tebe. Ja sam onakvim postom htio ukazati na to da postoji i druga strana priče, a to je da mi kao narod trebamo jednu generalku uraditi na sebi, promijeniti svoj pogled na život. Nije sve do drugih, do nas je. Odatle treba krenuti.
Ono što je najtužnije u svemu, da u ovom vremenu haosa, ljudi koji žele da urade nešto korisno i vrijedni su budu demoralisani radi primjera koje ti, pa i ja doživimo. Ista stvar je i u politici, svugdje. I onda se pitamo - zašto lopovi, nesposobni i korumpirani vladaju. Pa zato što im je svejedno da li ih neko hvali ili pljuje, oni uglave svoj interes i boli ih briga.
Onda je dobro sto me poznajes. Nesto sam zaboravila napisati, ako dvoje komsija ne razgovaraju, posvadjani su, obavezno mene zovu pa bude ono "Reci mu..." pa onda kad to napravim ovaj mu odgovori "Poruci ti njemu..." nevjerovatno. Sad vise ne izigravam postara, neka svako rjesava svoje probleme s komsijama. Ovo je bilo ranije dok sam jos bila neiskusna, ali eto da znas ako ti se nesto slicno desi da nisi sam, meni se vec desilo :)
novi.dan.nova.nafaka

#2180 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Onda je dobro sto me poznajes. Nesto sam zaboravila napisati, ako dvoje komsija ne razgovaraju, posvadjani su, obavezno mene zovu pa bude ono "Reci mu..." pa onda kad to napravim ovaj mu odgovori "Poruci ti njemu..." nevjerovatno. Sad vise ne izigravam postara, neka svako rjesava svoje probleme s komsijama. Ovo je bilo ranije dok sam jos bila neiskusna, ali eto da znas ako ti se nesto slicno desi da nisi sam, meni se vec desilo :)
Šta reći nego: budi Bog s nama... :)
Naravno da mi ne pada na pamet bit' nečiji posrednik, ali ni sluga. Svi smo ravnopravni, ja prvi među jednakima. Zato sam i strgnuo papir sa vrata, čim sam ga vidio - nek' se pametni komšija dosjeti da bi ipak mogao ostaviti svoje podatke, ili nazvati me na tel. ako već ima problem (ma dovoljno je da me "trzne" - ja ću njega nazvati da on ne troši). A nije problem ni nazvati upravitelja - eno 3 lista analitičke kartice na oglasnoj ploči, na svakoj kontakt telefon...
Takvima nije dovoljno ni da je zlatan "ministar solidni" - njima je uvijek neko kriv. I takvi su uglavnom najglasniji.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2181 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Bellica wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Onda je dobro sto me poznajes. Nesto sam zaboravila napisati, ako dvoje komsija ne razgovaraju, posvadjani su, obavezno mene zovu pa bude ono "Reci mu..." pa onda kad to napravim ovaj mu odgovori "Poruci ti njemu..." nevjerovatno. Sad vise ne izigravam postara, neka svako rjesava svoje probleme s komsijama. Ovo je bilo ranije dok sam jos bila neiskusna, ali eto da znas ako ti se nesto slicno desi da nisi sam, meni se vec desilo :)
Naravno da si ti odgovorna za to dvoje komšija. Pozovi ih na kafu ''snajperušu'' i kroz razgovor probaj presuditi da više komšije ne budu u zavadi.
''Snajperuša'' kafa je kafa kojom komšije razrješavaju neku međusobnu svađu. Zašto kafa ''snajperuša''?
Evo zašto.

Samo da razrješim ovo u vezi sa 100 000 žalbi, dopisa MSP Kantona.
Građani Sarajeva su uputili 100 000 dopisa MSP KSA, pa je ministar bio primoran da promijeni Zakon. Netačno je to da su svi ti dopisi ostali neodgovoreni, a pojedinci su po više stotina dopisa poslali. Moje mišljenje je da ministar nije nadgledao provođenje Zakona, te na taj način štitio upraviteljske firme i omogućavao im ''napuhivanje'' računa.

Nije tačno da je SDA sada smijenjeni ministar POŠTOVAO ZAKON!

FAMOS-GRADNJI, LOPOVSKOJ UPRAVITELJSKOJ FIRMI KOJA DRŽI ILIDŽU U SVOJIM ŠAPAMA MINISTAR NIJE ODUZEO CERTIFIKAT/ODOBRENJE UPRAVITELJA IAKO JE TO MORAO UČINITI PO TADA VAŽEĆEM ZAKONU O ODRŽAVANJU ZGRADA.

Drago mi je da je ministar otpušten. Ne bojim se za njega, naći će on sebi posla.
Bellica

#2182 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Bellica wrote:Onda je dobro sto me poznajes. Nesto sam zaboravila napisati, ako dvoje komsija ne razgovaraju, posvadjani su, obavezno mene zovu pa bude ono "Reci mu..." pa onda kad to napravim ovaj mu odgovori "Poruci ti njemu..." nevjerovatno. Sad vise ne izigravam postara, neka svako rjesava svoje probleme s komsijama. Ovo je bilo ranije dok sam jos bila neiskusna, ali eto da znas ako ti se nesto slicno desi da nisi sam, meni se vec desilo :)
Šta reći nego: budi Bog s nama... :)
Naravno da mi ne pada na pamet bit' nečiji posrednik, ali ni sluga. Svi smo ravnopravni, ja prvi među jednakima. Zato sam i strgnuo papir sa vrata, čim sam ga vidio - nek' se pametni komšija dosjeti da bi ipak mogao ostaviti svoje podatke, ili nazvati me na tel. ako već ima problem (ma dovoljno je da me "trzne" - ja ću njega nazvati da on ne troši). A nije problem ni nazvati upravitelja - eno 3 lista analitičke kartice na oglasnoj ploči, na svakoj kontakt telefon...
Takvima nije dovoljno ni da je zlatan "ministar solidni" - njima je uvijek neko kriv. I takvi su uglavnom najglasniji.
I ono najvaznije, oni NIKADA NE PLACAJU odrzavanje pa da je zlatan i upravitelj i PEV. Ovo isto pisem iz iskustva. Jos taj isti pita sasvim lezerno "Na sta se trose NASE pare?"
Bellica

#2183 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Onda je dobro sto me poznajes. Nesto sam zaboravila napisati, ako dvoje komsija ne razgovaraju, posvadjani su, obavezno mene zovu pa bude ono "Reci mu..." pa onda kad to napravim ovaj mu odgovori "Poruci ti njemu..." nevjerovatno. Sad vise ne izigravam postara, neka svako rjesava svoje probleme s komsijama. Ovo je bilo ranije dok sam jos bila neiskusna, ali eto da znas ako ti se nesto slicno desi da nisi sam, meni se vec desilo :)
Naravno da si ti odgovorna za to dvoje komšija. Pozovi ih na kafu ''snajperušu'' i kroz razgovor probaj presuditi da više komšije ne budu u zavadi.
''Snajperuša'' kafa je kafa kojom komšije razrješavaju neku međusobnu svađu. Zašto kafa ''snajperuša''?
Evo zašto.

Samo da razrješim ovo u vezi sa 100 000 žalbi, dopisa MSP Kantona.
Građani Sarajeva su uputili 100 000 dopisa MSP KSA, pa je ministar bio primoran da promijeni Zakon. Netačno je to da su svi ti dopisi ostali neodgovoreni, a pojedinci su po više stotina dopisa poslali. Moje mišljenje je da ministar nije nadgledao provođenje Zakona, te na taj način štitio upraviteljske firme i omogućavao im ''napuhivanje'' računa.

Nije tačno da je SDA sada smijenjeni ministar POŠTOVAO ZAKON!

FAMOS-GRADNJI, LOPOVSKOJ UPRAVITELJSKOJ FIRMI KOJA DRŽI ILIDŽU U SVOJIM ŠAPAMA MINISTAR NIJE ODUZEO CERTIFIKAT/ODOBRENJE UPRAVITELJA IAKO JE TO MORAO UČINITI PO TADA VAŽEĆEM ZAKONU O ODRŽAVANJU ZGRADA.

Drago mi je da je ministar otpušten. Ne bojim se za njega, naći će on sebi posla.
Od svega napisanog, jedino dobro je sto se slazemo u zadnjoj recenici. Ja sam isto sigurna da ce gdin. Lukic sebi naci dobar posao.
A nikakve kafe ne dolaze u obzir, sto se svadjaju, kako su se posvadjali neka se i pomire, ne pada mi napamet. Naselilo se svega i svacega, bjezi u lift ili ne izlazi iz stana dok komsija ne prodje da mu ne bi rekao "Dobar dan", a ja se jos sjecam vremena kad smo s komsijama slavili Bajrame, Bozice, Uskrse...sve zivo. Place mi se kad vidim da je sve ovako naopako.
cehaja

#2184 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by cehaja »

Ovi upravitelji samo znaju naplacivat, a nikad nista uradit za te pare.
Bellica

#2185 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

cehaja wrote:Ovi upravitelji samo znaju naplacivat, a nikad nista uradit za te pare.
100% si u pravu :D
Garden of illusion

#2186 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Garden of illusion »

cehaja wrote:Ovi upravitelji samo znaju naplacivat, a nikad nista uradit za te pare.
Ne uplaćuješ naknadu upravitelju već na račun svoje zgrade, upravitelj uzima 10%-20%(kako koji) od tih sredstava, ostalo ostaje na računu ulaza i radovi se mogu izvesti isključivo po zahtjevu predstavnika etažnih vlasnika. Znači, ukoliko stanari na tvom ulazu većinom plaćaju a ništa se ne radi, porazgovaraj sa predstavnikom i vidi zbog čega je to tako. Svi upravitelji, bez izuzetka, itekako trče da odrade nešto ukoliko to nešto mogu naplatiti jer žive od posla koji urade a ne od mjesečnih uplata koje stoje na računima zgrada i njima raspolažu isključivo etažni vlasnici.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2187 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Još jedan kojeg upraviteljske firme i pogani PEV-ovi LEVATE!
Pa, bolan nebio, @cehaja jesi li ti kolektivni privatni vlasnik svoje zgrade? Jesi.
Što se ne brineš o svojoj imovini? Što ne pozoveš na kafu ''snajperušu'' komšiju PEV-a (predstavnik etažnih vlasnika pred upraviteljem).
Snajperuša kafaje kafa koja se pije kada rješavaš neki problem sa komšijom ili bilo kim drugim.
Dobila je ime po legendarnoj tv. izjavi jednog kojem su velikosrpski snajperisti ranili trogodišnju kćerku, a on snajperistu pozvao na kafu da razrješe problem.
Jesi li ti ili tvoji roditelji (ako si naslijedio stan) krv svoju propišali, hektolitre znoja prolili i suza je bilo dok ste taj stan u ZKS (Zgradi Kolektivnog Stanovanja) kupili/otkupili?

I sada, poslove održavanja i brige o zgradi prepuštaš PEV-u i upraviteljskoj firmi, a da ne kontrolišeš makar Godišnje izvještaje! Svaki mjesec ima da PEV izvjsti Izvještaj o tome koliko je uplata bilo jer:
ŠTO JE MANJE PLATIŠA=>MANJE NOVCA ZA ODRŽAVANJE ZGRADE=>MANJA TRŽIŠNA VRIJEDNOST SVIH STANOVA U ZGRADI, PA I TVOGA!
Komšije neplatiše zavlače ruku i u tvoj džep, a oštećuju i upraviteljsku firmu.
cehaja

#2188 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by cehaja »

Bellica wrote:
Ne znam ni cemu sluze osim da nam daju racune ?

Kod nas 3 godine naplacuju ulaz 5 spratova po 3 stana, nikad nista ni 1 KM nisu ulozili osim sto placaju cistacicu.

Dakle samo od naseg ulaza imaju 380KM mjesecno.

Neki dan zarulja mi nije radila 1mjesec na spratu, sam sebi zamjeno.
novi.dan.nova.nafaka

#2189 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

cehaja wrote:
Bellica wrote:
Kod nas 3 godine naplacuju ulaz 5 spratova po 3 stana, nikad nista ni 1 KM nisu ulozili osim sto placaju cistacicu.
G-dine lijepi, šta očekuješ od upravitelja - da svaki dan stoji na tvom ulazu i pita svakog od stanara: "da li Vam je nešto pokvareno" ? :roll:
Djevojka ti fino napisala - ako nešto ne radi, obratiš se PEV-u, a on je dužan da kontaktira upravitelja. Jasno ko' dan...
PipiDugaDevetka

#2190 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

cehaja wrote: Ne znam ni cemu sluze osim da nam daju racune ?

Upitaj se jesi li ti uopšte vlasnik tog tvog stana i jesi li uopšte kolektivni vlasnik te tvoje zgrade?
LEVAT!
Bellica

#2191 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

cehaja wrote:
Bellica wrote:

Za sve ovo napisano ste krivi vi stanari/etazni vlasnici i covjek kojeg ste izabrali za predstavnika etaznih vlasnika. Ne moze upravitelj 24h dezurati u vasem ulazu i provjeravati rade li sijalice, zato ima osoba koja to provjerava, pa ako ne radi ne samo sijalica nego bilo sta drugo od zajednice imovine, lijepo prijavi, otvori nalog, upravitelji dodju, naprave, on potpise, oni naplate na kraju tekuceg mjeseca i mirna Bosna. Uzmi taj problem u ruke i rijesi ga, nije tesko nimalo, samo se treba malo potruditi. Ako ipak neces, nastavi svaki mjesec uredno placati i ulazi u stan s baterijom ili fenjerom.
novi.dan.nova.nafaka

#2192 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Za sve ovo napisano ste krivi vi stanari/etazni vlasnici i covjek kojeg ste izabrali za predstavnika etaznih vlasnika. Ne moze upravitelj 24h dezurati u vasem ulazu i provjeravati rade li sijalice, zato ima osoba koja to provjerava, pa ako ne radi ne samo sijalica nego bilo sta drugo od zajednice imovine, lijepo prijavi, otvori nalog, upravitelji dodju, naprave, on potpise, oni naplate na kraju tekuceg mjeseca i mirna Bosna. Uzmi taj problem u ruke i rijesi ga, nije tesko nimalo, samo se treba malo potruditi. Ako ipak neces, nastavi svaki mjesec uredno placati i ulazi u stan s baterijom ili fenjerom.
Što je najbolje u svemu, puno je isplativije svojeručno mijenjati sijalice, nego čekati da dođe upravitelj ili bilo koja druga firma. Jer oni pored sijalice, naplate i dolazak po pozivu. Mi smo već 4-5 puta mijenjali sijalice u liftu - izađe nas par KM, a da ih zamijeni bilo koja firma, to bi izašlo min 20-30 KM. Na kraju krajeva, i neka izađe toliko - ako si g-din pa želiš da ti neko i sijalice mijenja, e pa zato se gospodstvo plaća. Koliko na zapadu plate što im neki bosanac "živu ogradu" uredi, ili pokosi travu - barem par stotina €. Kod nas gospoda ne bi ništa radila, a kad treba neko drugi da uradi onda je sve skupo...
vryzas

#2193 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vryzas »

Bellica wrote:
vryzas wrote:
Bellica wrote:Jeste, trazi te MSP zbog nepostivanja Zakona o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada :D Vjerovatno ti zele izdati naredbu da s komsijama izaberes upravitelja i PEV

Evo idem :D
Kazu da nova Ministrica tuce one stanare na cijem ulazu nema izabran upravitelj, pa ti vidi hoces li se sam prijaviti ili ces cekati da te uhvati u nepostivanju Zakona :D

Moze me uhvatiti... da ne lajem :D

Treba pokrenuti pricu ko otima gradjanima pare i ko je u talu sa ovim silnim upraviteljima! Evo neko navodi primjer kako izdvajaju mjesecno 380 KM. Upravitelj "ima fixne troskove" za ciscenje i odrzavanje lifta cirka 150 KM. Uzme u startu svoj procenat, nakon njega i PEV svoj, pa onda upravitelj "ima zakonsku obavezu" za kojekakve obavezne polugodisnje/godisnje sanacije, ciscenja, deratizacije i ostale pm...elem na kraju godine na racunu ulaza 14 KM i 26 pf :D
Joj kad se sjetim onog spiska koji su izbacivali na oglasnoj tabli :lol: :lol: :lol: :lol:
Te porez za vodu, te porez za sume :shock: , te porez za ovo, te porez za ono...pored svake stavke mi se cinilo da u produzetku pise POREZ ZA LEVATE :lol: :lol:
Ma fuck off i kuci naplacuj porez za sume 8)

Zamjena sijalice od strane upravitelja 15 KM...NEPROCJENJIVO :D
Bellica

#2194 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Pipi,
Nova Ministrica je po struci ekonomista :shock: pa ti vidi je li gdin. Lukic bio bolji ili losiji od nje. Tek sada kad uputis dopis i napises da ti gori dimnjak, ne vjerujem da ce znati o cemu se radi i kakve posljedice mogu nastati. Koliko ja sad zalim za Ministrom Lukicem, ti ces dva puta vise da zalis za nekoliko mjeseci.
PipiDugaDevetka

#2195 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Pipi,
Nova Ministrica je po struci ekonomista :shock: pa ti vidi je li gdin. Lukic bio bolji ili losiji od nje. Tek sada kad uputis dopis i napises da ti gori dimnjak, ne vjerujem da ce znati o cemu se radi i kakve posljedice mogu nastati. Koliko ja sad zalim za Ministrom Lukicem, ti ces dva puta vise da zalis za nekoliko mjeseci.
Lukić nije poštovao zakon jer mu je tako naredila stranka SDA. Konkretno, imam saznanja od drage mi osobe da je tako bilo u mom slučaju. Fakat mu je teško bilo ministrovati, pametniji i bolji od svih od kojih je dobivao naređenja.
Ja bih ''prolupao'' na njegovom mjestu.
DOŠLO BI MI DA VRISNEM!
Bellica

#2196 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Jedno je nepostovati zakon i raditi onako kako stranka diriguje, a nesto je sasvim drugo reci nekome nesto iz gradjevine, masinstva, dimnjacarstva, a da nema pojma o cemu se radi. Zamisli, napisi dopis o dimnjacima ponovo pa ces vidjeti, obrati se direktno novom Ministru pa ces vidjeti. Ne mogu vjerovati da se ovo moze desiti. Pa pobogu ne moze neko ove struke biti Ministar Stambene politike? Eto, stariji si vjerovatno od mene, iskusniji pa mi objasni?
PipiDugaDevetka

#2197 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Jedno je nepostovati zakon i raditi onako kako stranka diriguje, a nesto je sasvim drugo reci nekome nesto iz gradjevine, masinstva, dimnjacarstva, a da nema pojma o cemu se radi. Zamisli, napisi dopis o dimnjacima ponovo pa ces vidjeti, obrati se direktno novom Ministru pa ces vidjeti. Ne mogu vjerovati da se ovo moze desiti. Pa pobogu ne moze neko ove struke biti Ministar Stambene politike? Eto, stariji si vjerovatno od mene, iskusniji pa mi objasni?
Sve države se uglavnom bore protiv kriminalaca, a država BiH je jedna od rijetkih država koju imaju kriminalci. SDA, ne samo da je krimogena, nego je VELEIZDAJNIČKA od svog osnivanja.
Bellica

#2198 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:Jedno je nepostovati zakon i raditi onako kako stranka diriguje, a nesto je sasvim drugo reci nekome nesto iz gradjevine, masinstva, dimnjacarstva, a da nema pojma o cemu se radi. Zamisli, napisi dopis o dimnjacima ponovo pa ces vidjeti, obrati se direktno novom Ministru pa ces vidjeti. Ne mogu vjerovati da se ovo moze desiti. Pa pobogu ne moze neko ove struke biti Ministar Stambene politike? Eto, stariji si vjerovatno od mene, iskusniji pa mi objasni?
Sve države se uglavnom bore protiv kriminalaca, a država BiH je jedna od rijetkih država koju imaju kriminalci. SDA, ne samo da je krimogena, nego je VELEIZDAJNIČKA od svog osnivanja.
Joj Pipi, ti samo mislis o SDA, oni su proslost, mi sada gledamo u buducnost i sve ono sto nas ceka s ministrom SP koji je po struci ekonomista. To je veci problem od SDA, oni su otisli i ne interesuju me. Mene zanima ovo novo stanje.
sarajevo63

#2199 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Ne(t)ko se obraćao novopostavljenom ministru? Odziv?
Bellica

#2200 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

sarajevo63 wrote:Ne(t)ko se obraćao novopostavljenom ministru? Odziv?
Nisam i necu jer ne smijem, plasim se da ce moji hvalospjevi o MSP pasti u vodu, zato, sve sto imam u zadnjih mjesec dana rjesavam sama :-D
Post Reply