Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mjesecev rog

#2177 Re: Arsenal F.C.

Post by mjesecev rog »

ultima_palabra

#2178 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Ovo je sad već druga priča, pogotovo ako dođe i Arteta... ne znam zašto Wenger ovo nije uradio prije dva mjeseca.
LSD

#2179 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Arteta se ne uklapa nikako u Wengerov biznis...29 kuka, znaci prestar za njegov istancan ukus :-) plus potekao iz Barce i njihove škole, što daje geneticarima povoda da ga potražuju :mrgreen: .
Riddle

#2180 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

Bas se uklapa - svake sezone je povrijeđen bar 3 mjeseca. :D Ali je predobar igrac i 10 miliona ce biti odlican posao za Arsenal ako ga dovedu.
vaučer

#2181 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Meh, nisam impresioniran. I dalje tipujem da im Liverpool uzme mjesto u Ligi prvaka.
nemam_ideje

#2182 Re: Arsenal F.C.

Post by nemam_ideje »

Venger doveo štopera a već se odigrala tri kola lige :-) Šta on konta, odmah u vatru i to je to. Aha.

Dobro je neko primjetio sa ovim povredama, ko da Mengelea imaju za doktora pa eksperimentiše na igračima :D

Čudi me da je Venger doveo samo jedno od tri nova pojačanja iz Francuske(Parka). Iznenađuje me :D

Sve u svemu, nisam impresioniran dovedenim igračima. Al eto, ko zna. Možda iznenade i izbore LŠ u ovoj sezoni, mada sumnjam.
LSD

#2183 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

nemam_ideje wrote:Venger doveo štopera a već se odigrala tri kola lige :-) Šta on konta, odmah u vatru i to je to. Aha.

Dobro je neko primjetio sa ovim povredama, ko da Mengelea imaju za doktora pa eksperimentiše na igračima :D

Čudi me da je Venger doveo samo jedno od tri nova pojačanja iz Francuske(Parka). Iznenađuje me :D

Sve u svemu, nisam impresioniran dovedenim igračima. Al eto, ko zna. Možda iznenade i izbore LŠ u ovoj sezoni, mada sumnjam.
Stopera je morao dovoditi jer od ovih sad što trenutno ima nema neke velike koristi (sem Vermalena).
Mah ovo je zlatan transfer kako je moglo biti ;-) ...bolje i ovo dovesti nego se osloniti na dosadašnji kadar.
Samo je sramota da u zadnji cas to radi i da to bude na brzinu i kad je vec pocela sezona.
nemam_ideje

#2184 Re: Arsenal F.C.

Post by nemam_ideje »

Nema štopera jer je prije doveo Skilaćija, Košelnog, prije toga Đurua. Valjda mu furka da se na treningu priča francuski, šta li već.

Arsenalova ekipa sa ovim pojačanjima će imati veliiiiiikih problema da se plasira u LŠ. Realno, nit imaju igre nit imaju nekih vrhunskih igrača.
Bordolini

#2185 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

LSD wrote:Arteta se ne uklapa nikako u Wengerov biznis...29 kuka, znaci prestar za njegov istancan ukus :-) plus potekao iz Barce i njihove škole, što daje geneticarima povoda da ga potražuju :mrgreen: .

I Arshavina je doveo sa 28 godina. Isto ovako se sa transferom cekalo do zadnjeg casa. Voli da cjepidlaci u pm.
Nije u zadnjih 5 godina trgovao koliko je u ova 2,3 dana. Ako i Artetu potpise onda ce to na nesto liciti. Ali malo je vremena ostalo...
LSD

#2186 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Po meni, bice to borba sa Liverpoolom za 4 mjesto (gdje opet dajem vece šanse Liverpoolu) ali opet sezona je duga i ko zna šta ce se dešavati i kakvih ce ozljeda biti na sve strane. Ako bude ko prošle godine, kad je u jednom trenutku bilo 5-6 igraca van stroja, onda se nemaju cemu nadati.
A Wenger ko Wenger, stari škrtac i cicija koji se jednom zayeb'o kad je pretplatio Reyesa i odtad nema šanse da ce dati više od 20 miliona za jednog igraca (mada je i to prevelika cifra za njega)...radije ce dovoditi svoje zemljake.
Ridjobrki

#2187 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Bordolini wrote:
LSD wrote:Arteta se ne uklapa nikako u Wengerov biznis...29 kuka, znaci prestar za njegov istancan ukus :-) plus potekao iz Barce i njihove škole, što daje geneticarima povoda da ga potražuju :mrgreen: .

I Arshavina je doveo sa 28 godina. Isto ovako se sa transferom cekalo do zadnjeg casa. Voli da cjepidlaci u pm.
Nije u zadnjih 5 godina trgovao koliko je u ova 2,3 dana. Ako i Artetu potpise onda ce to na nesto liciti. Ali malo je vremena ostalo...
Opet ja navratio. Danas cijeli dan šta god radim svratim svakih pola sata najviše da čekiram zbivanja i lupim komentar.
:lol:

Izgleda ništa od Artete. Dođe li biće super a ako ne onda je sigurno da dolazi Benayoun, to je već ukovano u slučaju da Arteta deal otpadne. Opet dobro, čudi me da ga Chelsea pušta... :-?
Bordolini

#2188 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Ridjobrki wrote:
Bordolini wrote:

Opet ja navratio. Danas cijeli dan šta god radim svratim svakih pola sata najviše da čekiram zbivanja i lupim komentar.
:lol:

Izgleda ništa od Artete. Dođe li biće super a ako ne onda je sigurno da dolazi Benayoun, to je već ukovano u slučaju da Arteta deal otpadne. Opet dobro, čudi me da ga Chelsea pušta... :-?

Ma jbg, bilo bi previse da se sve poklopi i da na kraju ispadne cak i solidan prelazan rok. :-).
Nek dodje Benayoun, u Liverpoolu je bio odlican, kod plavaca se nije uklopio. Vjerujem da bi se u Arsenalu mogao naigrati.
Ridjobrki

#2189 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ovaj Park se 2013. mora javiti u Koreju da odsluži vojsku!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LSD

#2190 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Wenger je odavno puk'o...nije normalan nikako...fine pare je dobio od transfera Nasrija, Fabregasa, Clichyia i Ebuea.
Mogao je i trebao kupiti 3 prava igrac (pojacanja u pravom smislu) u svaku liniju po jedan...ali treba se istresti ko covjek konacno...jok, on godinama neku sirotinjsku transfer politiku, ko da vodi Wigan a ne Arsenal...dosta je više polovnjaka iz francuske, Arsenal kao klub zaslužuje mnogo više i mnogo bolje igrace.
On poceo sezonu sa Jenkinsom, Frimpongom, Traoreom, Lendsburijem i slicno :shock: :?
Ma nije normalan nikako.
Mobile_Disco

#2191 Re: Arsenal F.C.

Post by Mobile_Disco »

Scott Parker predje u Totenhem za 6 miliona, pa ovaj wenger je bas retardiran...
vaučer

#2192 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Yossi Benayoun službeno na jednogodišnjoj posudbi u Arsenalu.
ganjeta

#2193 Re: Arsenal F.C.

Post by ganjeta »

Arteta došao, Bentner na posudbu u Sandrlendu.
Ridjobrki

#2194 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ovo je bilo dobro. Trojica koji mogu direktno u prvi tim. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

U premiershipu nema adekvatnije zamjene za Fabregasa od Artete, jedino van der Vaarta da je bilo oteti. CB i LB njemački i brazilski reprezentativci, ovaj Park kapiten vjerovatno najbolje repke na anamo onoj lijevoj hemisferi... I sve pojeftino kako samo Arsenal nalazi. :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:

Dobar dan danas.
Bordolini

#2195 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Jbt fakat Arteta aterirao na Emirates. :thumbup:
Obzirom na okolnosti i svu trku-frku ova zadnja 2 dana su bila ekstra produktivna. :)
Da je Arsene prosle zime uradio ovo sto je uradio sad vjerovatno bi uzeo titulu. Onaj zadnji red tekmi kad je trebala jaka klupa i kad su konkurenti imali puno tezi raspored i neznatnu prednost na tabeli Arsenal je imao povrede i neiskusnu djecu koja su tu priliku lagano prokockala. Uvijek kasni s necim jbg.
Ali da se ne vracam u proslost, drago mi je da se ipak nesto promjenilo. Pa tako od ekipe koja je pregazena na OT pa do tekme sa Swansea-om gledacemo neki skroz drugi tim. Na OT nisu igrali Sagna, Vermaelen, Frimpong, Song, Gervinho, Wilshere. To je 6 standardnih, ili recimo 5 ako izbacimo Pingponga :-D . Kad tome dodamo pojacanja dobijemo neki novi Arsenal. Naravno, daleko je to od nekih revolucionarnih promjena ( i pehara) ali mislim da je CL zagarantovan. Nazalost cini mi se da uprava kluba jedino to i ima za cilj vec godinama. :sad: . Mozda me demantuju na zimskom prelaznom. :skoljka:

helem, ovo je neka nova slika:

Szczesny
Sagna- Mert-Verm- Santos
Song -Wilshere
Walcott -Arteta -Gervinho
RVP

Od ovih 11 cak 8 njih nije igralo na OT. Povrede, kazne ili jednostavno nisu bili clanovi Arsenala. Dakle, pocinje nova prica. Come on you Gunners!
Baudelaire

#2196 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

Izvinite, ali kako vam je CL zagarantovan? Da napomenem, Arsenal zaostaje za Unitedom i Sitijem već u ovoj fazi osam bodova, za Chelseajem i Liverpoolom 6. Ne znam baš da li će se među 4 ugurati, sa ovakvim sastavom teško. Ne znam koga od ovih gore mogu izbaciti, eventualno Liverpool ali i to jako jako teško.
lord blackadder

#2197 Re: Arsenal F.C.

Post by lord blackadder »

Arsenal je ovim transferima samo obezbjedio opstanak, niposto CL.

Wenger je samo kupio malo vremena i umirio kriticare. Ali nema tu klase za ozbiljne stvari.
LSD

#2198 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Arteta i Benayoun su dobri igraci (malo prestari za Wengerov ukus, ali sad je došlo da grla - Daj šta daš) i jesu pojacanja u odnosu kakav je prije njihovog dolaska Wenger imao sastav ,ali definitivno nisu neka extra klasa...ni blizu Fabregasa i Nasria.
Gandalf

#2199 Re: Arsenal F.C.

Post by Gandalf »

Arsenal sada ne izgleda loše ali ovi igrači su došli prekasno - neuigrani neće pomoći Wengeru da počne pobjeđivati odmah a dok se svi oni poslože zaostatak će biti ogroman - no možda Wenger skonta šta mu je radit' u Januaru.
Ridjobrki

#2200 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ovo sad je odlično, kako se Nasri uigrao za tri dana u Cityju?

Dok se kažnjenici vrate to će već biti OK. Moj tip do kraja sezone: Park će biti iznenađenje!
Post Reply