Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johntra wrote:Stara Jeremyjeva šala, ista kao i za onu nagradu za emisiju bez scenarija....
Šta je to slagao?? Buba je vazda bila auto koje je samo kod hipika izazivalo emocije, ništa više...
je li slagao da nije imala sportsku verziju? Nije...I nije hvalio samo jatafi, nego i Minija, koji se fakat mogu dičiti dodacima tipa Abarth ili Cooper...
Druga generacija je isto bila mrtvi flop, osim u USA, gdje su je vozale polupismene plavuše sa mrtvim motorima tipa 2,5 benzinjara....prepakovana četvorka, ali duplo skuplja...
je li bila hit poput novog Minija ili novog 500?
kratko i jasno rečeno, nije....
originalna buba je auto legenda. tačka.
Nije joj nikad ni bio cilj biti sportsko auto, nego motorizovati mase (ponekad se zapitam jel samo glumiš neznanje ili ...?), i to uspjela kao malo koje drugo auto (tu bi dodao model T).
Pa ja i rekoh da mi se nije sviđala druga generacija, čitaj.
A pokušaj otvoriti oči, pogledati nešto i sam zaključiti bez (legendarnog) Jeremyja.
johntra wrote:Nova Buba izgleda kao stara sa podrezanim krovom. Tačka.
Još jedno prodavanje damu pod bubrege od strane VW-a, uostalom to smo već vidjeli na Passatu i Golfu...
U pravu si, Buba je služila za motorizaciju nacija, dok su 500 i Mini napravljeni kao čistokrvni sportisti za uzimanje titula po stazama...
Zaključio sam ja ovo prije Jeremyija, ne brini....
E jesu ih i motorizovali (u odnosu na bubu )
BTW kad smo kod bube i Jeremyja, pogledaj još jednom Top Gear Africa Special
Koja to zemlja, osim Njemačke i Meksika, ima toliki postotak Buba u svom voznom parku...Ustvari, Njemačka je imala..
nemoj zezat, buba je bilo u mnogim zemljama, nije valjda da je većina od 21 milion proizvedenih otišla u ove dvije zemlje ... pa eno i jeremy reče da je njegova mama imala bubu (a ne minija ) ...
Pa normalno da jeste, ali zato kažemo da je služila samo za motorizaciju Nijemaca i Meksikanaca...
Dok je Mini motorizirao VB, 500 Italiju, Renault 4 Francusku, SEAT 600 Španiju (gle čuda, još jedan FIAT), itd, itd...
a to za TG Africa, ako je Buba bila dobra, ne mora značiti da je FIAT Barchetta dobro auto, ako je bio najbolji u onom specijalu na Bliskom istoku ...
johntra wrote:
Druga generacija je isto bila mrtvi flop, osim u USA, gdje su je vozale polupismene plavuše sa mrtvim motorima tipa 2,5 benzinjara....prepakovana četvorka, ali duplo skuplja...
Nemoj tako, ja je neki dan kupio, a mislim da sam daleko od polupismene plavuse!
I, nije se u nju nikad ugradjivao onaj 2.5 na koji ti mislis!
Bio sam sad na odmoru u Turskoj. Tamo meni se cini VW komotno moze zatvoriti salone. U 7 dana sam vidio 2 najnovija Passata, 1 Golfa VI, 2 Golfa V i doduse ima fin broj onih putnickih kombija, ono sa 12 sjedista...
Sve Fiat, Reno, Ford, Peugeot.... Ne mozes naci VW-a ni svijecom
Nije to, nego kazem da ima svijeta i mimo nas. Da dvicina nije mjerilo kvalitete i prodaje... Po turcima Fiat (model Tipo sa gepekom, 4 vrata) je najbolje auto. Bar po broju istih na cesti, i njihovom izgledu. Isto kao kod nas dvica, od trulja, do napucanih, spojleri, sportske rore trkaci.. Isto kao kod nas dvica, samo taj Fiat..
Kompletnu listu 10 naprodavanijih modela pogledajte u nastavku, a ovde i napomena da ovi podaci važe za prodaju u zemljama EU plus u Švajcarskoj, Norveškoj i Islandu.
1. VW Golf 45.843
2. Ford Fiesta 32.722
3. VW Polo 32.026
4. Opel Corsa 29.365
5. Opel Astra 28.033
6. Ford Focus 25.960
7. Renault Clio 25.243
8. VW Passat 25.119
9. Peugeot 207 24.224
10. Fiat Punto 20.577