Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
-
Mustang1
#2176 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ako ubacim novu listu hocu li morati ponovo traziti satelite ili ce ostati to memorisano .. Neda mi ih se ponovo traziti sve vala 
- toniran
#2177 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ako ubacis motornu listu , neces morati nista stimati, ako ubacis obicnu moras stimati. 
-
brazzo19
#2178 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Bubalo1 wrote:Ako ubacim novu listu hocu li morati ponovo traziti satelite ili ce ostati to memorisano .. Neda mi ih se ponovo traziti sve vala
Ubacis donetovu , cipovu ili predragovu E1 listu i miran si ja stalno ubacujem nove cim oni izbace i uvijek imam updateovane friske kanale
-
huxley
#2179 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ubacio sam i ja Don listu za motorizovani E2, i sve je super, ali na 28.2 (koji sam upecao sasvim slučajne, jer neće da ga 'lock' kao da je dobar signal), na nekim kanalima mi je tune failed. Na ostalim satelitama sve štima.
I btw, s obzirom da uskoro počinje NBA sezona, na kojim kanalima će se moći pratiti? Ja sam prošle godine pratio na deporte+, pretprošle čini mi se jedna od Jazeera Sport, možda 8, a mogao se na Turksatu 42e uhvatiti i NBA kanal.
I btw, s obzirom da uskoro počinje NBA sezona, na kojim kanalima će se moći pratiti? Ja sam prošle godine pratio na deporte+, pretprošle čini mi se jedna od Jazeera Sport, možda 8, a mogao se na Turksatu 42e uhvatiti i NBA kanal.
-
brazzo19
#2180 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Prenosit ce sport klub srpski ( ako imas kablovsku ) a ako ne na spanskom ce biti sigurno deporte ili neki njihov kanal iz d+ paketa ...huxley wrote:Ubacio sam i ja Don listu za motorizovani E2, i sve je super, ali na 28.2 (koji sam upecao sasvim slučajne, jer neće da ga 'lock' kao da je dobar signal), na nekim kanalima mi je tune failed. Na ostalim satelitama sve štima.
-
brazzo19
#2181 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Sta je ljudi sa temom nigdje je i svega nam fali 
-
Chuckie
#2182 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imal ko kakav shering pouzdan da preporuci za cenera po mjesecu, ovaj dosadašnji mi otkazuje od nove godine. 
-
clarion_
#2183 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
pouzdan za cenera, takvog nemaChuckie wrote:Imal ko kakav shering pouzdan da preporuci za cenera po mjesecu, ovaj dosadašnji mi otkazuje od nove godine.
-
Chuckie
#2184 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ima ima covjek iz mostara mi je do sada prodavao odlicnu uslugu za 10KM, ali sticajem okolnosti obustavlja to neko vrijeme, probat cu one na piku.
- Mr.Sojic
#2185 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ima li sta od one Senadove Face TV
Ima li kakva frekevecija, satelit, ....
Na njihovoj int.stranici nema nikavih info
Ima li kakva frekevecija, satelit, ....
Na njihovoj int.stranici nema nikavih info
-
Chuckie
#2186 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hi hi hi, total kroz koji dan na šeringu. 
-
clarion_
#2187 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
nja njaChuckie wrote:Hi hi hi, total kroz koji dan na šeringu.
-
chino
#2188 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
I meni isto trebaChuckie wrote:Imal ko kakav shering pouzdan da preporuci za cenera po mjesecu, ovaj dosadašnji mi otkazuje od nove godine.
-
Chuckie
#2189 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pronašao sam shering. Nego ne kakite po temi, jel ko probao onu AlmuS2200 HD od 130 maraka? 
- bude
#2190 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Dosao azbox me u dti, cijena oko 470KM, ono sto sam vidio po forumima da su kupci prezadovoljni, enigma2 rti fercera dobro, neutrino takodje, a za android ce se jos vidjeti, mnooogo jeftinije od dm proizvoda a mozda nudi i vise, mislim da je to moj sljedeci izbor.
-
mickey2012
#2191 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Od androida nece biti nista jer nema nista od licence ni podrske Sigme za isti.bude wrote:Dosao azbox me u dti, cijena oko 470KM, ono sto sam vidio po forumima da su kupci prezadovoljni, enigma2 rti fercera dobro, neutrino takodje, a za android ce se jos vidjeti, mnooogo jeftinije od dm proizvoda a mozda nudi i vise, mislim da je to moj sljedeci izbor.
Aztrino (Neutrino HD) je ne dovrsen projekat koji Opensat nece nikada zavrsiti kao sto nije zavrsio OFW za prvu genetaciju AzBoxa za tri godine. (to jedino dobijas zvanicno u boxu)
Opensat firma u cijem vlasnistvu je brend AzBox je jedna jako neozbiljna firma sa nikakvom brigom o kupcu.
Sto se tice E2 ona odlicno radi i na starim i novim AzBoxovima ali ni tu se ne zna buducnost jer DMM (DreamMultiMedia) takodje zeli da zastiti Enigmu 2 samo za sebe.
Dodas jos para i kupis box sa kojim neces nikada imati problema Dream, VU+, mani se ovih Meeeeee.
Zaboravio si napisati sta je sve ''poskidano'' sa boxa koji hvalis da bi se oborila cijena.
I ovih 468KM je mnogo sta dobijes unutra!
Ovo sve govorim iz licnog iskustva. Imao sam AzBox i sa njim more problema das 650KM za poluproizvod.
Ovi drugi jesu vise nego duplo skuplji ali su toliko i bolji.
Kada je nesto od tehnike dobro doslo iz Portugala? Nikada niti ce.
-
vanjki
#2192 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel istina to za total tv,da cemo ubrzo moci gledati na sharingu??
-
mickey2012
#2193 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Na zalost nije istina sto se prica vec pola godinei ni za TotalTv ni za MaxTV Sat.vanjki wrote:Jel istina to za total tv,da cemo ubrzo moci gledati na sharingu??
Stalno se prica da ce poceti od prvog samo niko ne kaze kojeg i za kliko godina.
- bude
#2194 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Evo sta jedan zadovoljan kupac na jednom drugom forumu kaze

na njemackim forumima takodje pozitivan feedback od korisnika pa cu ipak njima povjerovati, mozda si se prerano rijesio masine koja je hw jaka al joj je falilo sw podrske, zahvaljujuci rti timu situacija se bitno promjenila u zadnje vrijeme tako da cu s merakom da dm 500s posaljem u istoriju.Evo da se i ja pohvalim da sam danas postao slobodno mogu reći ponosni vlasnik AzboxMe, kupljen u DTI u Sarajevu. Prvi utisci? Jednostavno sam oduševljen. Resiver je lijep, mal i ledeno hladan u radu. Trenutno je na boot 0 E2 1.5.0 a na boot 1 Aztrino 1.3. i obadva sistema jednostavno rečeno klize. E2 1.5.3 imam i na P+ koji uzgred rečeno super radi ali na AzboxMe ide glađe. Kada sam vidio na E2 u sys infu zauzetost procesora 1% prilikom gledanja FTA HD kanala nisam mogao vjerovati
Ali ono što me je posebno impresioniralo je Aztrino, zap je skoto nestvaran, kako na FTA tako i na zaključanim kanalima. Na Aztrinu Cifs učitao bez problema, probao nekoliko mkv filmova i sve ih je reprodukovao bez problema, premotavanje isto radi ko sat. Mogu reći da je ovo impresivan komad HW-a
Toliko na prvu
. Pozz
-
salata
#2195 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Da nisi malo u raskoraku.Ako će već Dreambox zaštiti Enigmu kao svoj projekat kako će ista raditi na VU + resiverima koje preporučuješ.mickey2012 wrote:Od androida nece biti nista jer nema nista od licence ni podrske Sigme za isti.bude wrote:Dosao azbox me u dti, cijena oko 470KM, ono sto sam vidio po forumima da su kupci prezadovoljni, enigma2 rti fercera dobro, neutrino takodje, a za android ce se jos vidjeti, mnooogo jeftinije od dm proizvoda a mozda nudi i vise, mislim da je to moj sljedeci izbor.
Aztrino (Neutrino HD) je ne dovrsen projekat koji Opensat nece nikada zavrsiti kao sto nije zavrsio OFW za prvu genetaciju AzBoxa za tri godine. (to jedino dobijas zvanicno u boxu)
Opensat firma u cijem vlasnistvu je brend AzBox je jedna jako neozbiljna firma sa nikakvom brigom o kupcu.
Sto se tice E2 ona odlicno radi i na starim i novim AzBoxovima ali ni tu se ne zna buducnost jer DMM (DreamMultiMedia) takodje zeli da zastiti Enigmu 2 samo za sebe.
Dodas jos para i kupis box sa kojim neces nikada imati problema Dream, VU+, mani se ovih Meeeeee.
Zaboravio si napisati sta je sve ''poskidano'' sa boxa koji hvalis da bi se oborila cijena.
I ovih 468KM je mnogo sta dobijes unutra!
Ovo sve govorim iz licnog iskustva. Imao sam AzBox i sa njim more problema das 650KM za poluproizvod.
Ovi drugi jesu vise nego duplo skuplji ali su toliko i bolji.
Kada je nesto od tehnike dobro doslo iz Portugala? Nikada niti ce.
-
prcnet
#2196 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
AZBox je hardverski cuspajiz svega i svecega a u sustini nista nisacim.
Kada (ako ikada) nesto naprave da valja i oni ce to prodavati za 500+ Eur
Otidji na te iste forume o kojim pricas pa pogledaj kako su se 2009 i 2010 isto hvalili ovi stari modeli od istih koji sada hvale ove meeee.
Ovo sto si citirao nije sa njemackog foruma vec hrvatski novi satelitski forum!
Medju njima ces lako naci i ovoga naseg distributera dti.ba.
Jedino cemu se moze skinuti kapa opensatu je propaganda po forumima.
Podjelili besplatne inzinjerske primjerke ponekome iz rti tima i distributerima i kada im nesto kazes protiv tih box-ova oci ti vade.
Kada (ako ikada) nesto naprave da valja i oni ce to prodavati za 500+ Eur
Otidji na te iste forume o kojim pricas pa pogledaj kako su se 2009 i 2010 isto hvalili ovi stari modeli od istih koji sada hvale ove meeee.
Ovo sto si citirao nije sa njemackog foruma vec hrvatski novi satelitski forum!
Medju njima ces lako naci i ovoga naseg distributera dti.ba.
Jedino cemu se moze skinuti kapa opensatu je propaganda po forumima.
Podjelili besplatne inzinjerske primjerke ponekome iz rti tima i distributerima i kada im nesto kazes protiv tih box-ova oci ti vade.
Last edited by prcnet on 27/12/2011 11:18, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#2197 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ama idi na kineza DM500HD i mirna Bosna.
- bdzs
#2198 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozitivno kod Azbox me:
- Extra dobar tuner,
- Jak procesor
- Multimedija
- Mogučnost multiboota (tri različita SW).
Negativno kod Azbox me:
-Jedan tuner,
-jedan CR
-Nema CI
-Android ugašen prije nego je i krenuo
-GIT razvoj SW ugašen nako samo 1 mjesec
-razvoj E2 rade isti ljudi koji su se zajebavali sa AZbox komunom u zadnju godinu dana.
Sve u svemu preporuka:
- Extra dobar tuner,
- Jak procesor
- Multimedija
- Mogučnost multiboota (tri različita SW).
Negativno kod Azbox me:
-Jedan tuner,
-jedan CR
-Nema CI
-Android ugašen prije nego je i krenuo
-GIT razvoj SW ugašen nako samo 1 mjesec
-razvoj E2 rade isti ljudi koji su se zajebavali sa AZbox komunom u zadnju godinu dana.
Sve u svemu preporuka:
- newklear
#2199 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Na dreambox primam signal od 0,8W, 13, 16 i 19E. Pola kanala na 13E mi ne radi (ništa od JSC, i 90% ostalih sportova). Piše SWITCH: SERVICE COULD NOT BE FOUND. na svim ostalim satelitima sve je OK i na nekim programima na 13E. Probao sam nekolike liste, probao preskenirati ponovo sve i opet neće, opet istu poruku izbaciva.
E sad, neko kaže da je otišao tuner od resivera (ne znam koliko je ovo tačno jer imam na ostalim satelitima sve uredu), da li je otišao LNB (ovo mi izgleda kao najlogičnije) ili je nešto treće?
E sad, neko kaže da je otišao tuner od resivera (ne znam koliko je ovo tačno jer imam na ostalim satelitima sve uredu), da li je otišao LNB (ovo mi izgleda kao najlogičnije) ili je nešto treće?
-
Chuckie
#2200 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Prije da je rikno LNB. A i to mi ne logicno ako fatas i VER i HOR kanale na drugim satelitima.