60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
skojotovski

#2176 Re: 60 MINUTA - All about

Post by skojotovski »

@ stocar
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

@ zonbrile
pa, mora sef biti prvi!
:lol:
Miki123

#2177 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Miki123 »

Odmah si troll čim kažeš da se nešto ne sviđa centrali.

iii, sad će ponedeljak, gdje je tu je, hoćemo li pogađat ko će ovaj put biti gost u 60 minuta, sa kojim će muzičarem, sporstkim radnikom i slično bakir opušteno časkati, kao da smo švedska... :-D
stochar

#2178 Re: 60 MINUTA - All about

Post by stochar »

@Miki123 - mislim da je to zadnja emisija pred pauzu, mog'o bi biti Niksic da isprica dostignuca Vlade, ubijedi nas da nam je bolje bez auto-puteva, a gost u muzickom dijelu bi mogao biti Djule Van Gogh...
wolf07

#2179 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

Ljudi mozemo stvari okretet na zajebanciju do mile volje ali stvari uopste nisu za zajebanciju. Vidim da je vrlo bitno ko kojem taboru pripada pa u tom smislu evo otvoreno, i ne po prvi put, kazem da sam svoj glas dao potopljenoj SBiH i Harisu! Ako ce neko sad da likuje nad tom cinjenicom - bujrum ali, od toga nam nece biti puniji tanjiri niti cemo ljetovati na Palma de Majorci. Sta su cinjenice? SDP je u borbi za vlast sasvim opravdano koristio svaku priliku da popljuje SDA i SBiH zato sto su u vlasti sa SDS,HDZ,SNSD bratijom. Sad kad su osvojili izbore moraju formirati vlast sa istom tom bratijom ili vlasti nece ni biti. Neko ce kazati da je to OK ali sacekajte jos koji mjesec pa cemo onda pricati o tome. Ovaj problem, nepostojanja vlasti u najsirem smislu te rijeci, je krupniji nego sto bilo ko od nas u ovom trenutku pojmiti. Druga stvar, SDP je namjerno ili slucajno istjerao HDZ-ove na cistac i skoro ih gurnuo u ruke Dodiku. Da li je to dobro ili lose po BiH procijenite sami. I konacno, nastavilo se sa modelom postavljanja prvenstveno podobnih umjesto sposobnih po firmama sirom BiH, dokaza ne fali u bilo kom gradu. Kad se sve sabere, nema vlasti + Hrvati su gurnuti u neku nazovi koaliciju sa Srbima + nastavak rasturanja ono malo blaga sto je ostalo, bojim se da je jedini rezultat - mrka kapa!!! Iako nimalo ne simpatisem SDP i Zlaju, licno bih volio radi interesa drzave, da oni mogu i na drzavnom nivou "proguliti" onako kao sto su na federalnom tj. da uz podrsku OHR-a i MZ formiraju vlast i uhvate se posla a neka Dodik puse k'o i Covic ali zapitajte se da li je to izgledno??? Bojim se da cemo se vrlo brzo naci u situaciji koja nije nimalo ruzicasta a onda neka mi neko kaze da je super sto nemamo nikakve drzave samo neka je SDP glavni u tom cirkusu ma kako se on zvao! A sto se tice same teme 60min, stvarno je bezveze raspravljati o tome koliko je ta emisija i cijela FTV servilna spram SDP-a, od toga mi se povraca jer su presli svaku granicu dobrog ukusa.
stecak

#2180 Re: 60 MINUTA - All about

Post by stecak »

vee-jay wrote:

Isto znaci i za ono "Ja" o kojem pises. Ako covjek zeli da vidi ili cuje nesto, on ce to sigurno i vidjeti i cuti. To sto tvoj subjektivni pojam nema veze za cinjenicama je samo i iskjucivo do tebe. Ti ce i u jednom izgovorenom "Jaje" od Lagumdzije cuti prvo ono "Ja".
I ja subjektivan? Nevjerovatno mi je zadovoljstvo što sam u bio i ostao u pravu, te što sam prvi kojem je zasmetalo i koji je prepoznao silno "jajakanje". Neću pretjerivati i likovati. Dovoljno mi je:

Lagumdžija u emisiji "60 minuta" 82 puta rekao "ja"
Ustvari gostovao je 40-ak minuta i dakle prosjek je JA dva puta u minuti :-) Hvala osobi koja se potrudila i izvukla sva "jajakanja".

Imaš li što sada za reći ili sam i dalje subjektivan i čujem ono što želim da čujem...Niko, niko kao JA :run:
Sasvim_Obican

#2181 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Sasvim_Obican »

O Bože dragi... Kolika panika oko toga "Ja"... Dovedi prosječnog čovjeka s ulice i povedi s njim ozbiljiniju raspravu pa ćeš čuti da vrlo često, ako ne i prečesto, rečenice počinje sa "Ja milim..", "Ja vjerujem", "Ne mogu ja", "Mi smo", "Ja sam"... Ako je to znak egoizma, onda je recimo i korišćenje riječi "dijete" vrlo pouzdana metoda za prepoznavanje pedofila.
stecak

#2182 Re: 60 MINUTA - All about

Post by stecak »

Sasvim_Obican wrote:O Bože dragi... Kolika panika oko toga "Ja"... Dovedi prosječnog čovjeka s ulice i povedi s njim ozbiljiniju raspravu pa ćeš čuti da vrlo često, ako ne i prečesto, rečenice počinje sa "Ja milim..", "Ja vjerujem", "Ne mogu ja", "Mi smo", "Ja sam"... Ako je to znak egoizma, onda je recimo i korišćenje riječi "dijete" vrlo pouzdana metoda za prepoznavanje pedofila.
Panika!?!? O Bože dragi. Dakle poredimo prosječnog čovjeka sa ulice i doktora, iskusnog političara, profesora, čovjeka koji je osvojio najveći broj glasova, koji nam drži konce sudbune i budućnosti u svojim rukama, osobu koja je sveprisutna decenijama u medijima (i kojoj se teško može omaknuti JA, osim namjerno), osobu koja je pretendirala da bude Predjsedavajući Vijeća ministara...itd itd

Prema tome sutra možemo prosječnog čovjeka pokupiti sa ulice ili iz prve piljare da nam bude mandatar. Krasno razmišljanje..Šprdnja, kao i sve ostalo u ovoj državi.Niko, niko, kao ON.... :run:
Sasvim_Obican

#2183 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Sasvim_Obican »

stecak wrote:
Sasvim_Obican wrote:O Bože dragi... Kolika panika oko toga "Ja"... Dovedi prosječnog čovjeka s ulice i povedi s njim ozbiljiniju raspravu pa ćeš čuti da vrlo često, ako ne i prečesto, rečenice počinje sa "Ja milim..", "Ja vjerujem", "Ne mogu ja", "Mi smo", "Ja sam"... Ako je to znak egoizma, onda je recimo i korišćenje riječi "dijete" vrlo pouzdana metoda za prepoznavanje pedofila.
Panika!?!? O Bože dragi. Dakle poredimo prosječnog čovjeka sa ulice i doktora, iskusnog političara, profesora, čovjeka koji je osvojio najveći broj glasova, koji nam drži konce sudbune i budućnosti u svojim rukama, osobu koja je sveprisutna decenijama u medijima (i kojoj se teško može omaknuti JA, osim namjerno), osobu koja je pretendirala da bude Predjsedavajući Vijeća ministara...itd itd

Prema tome sutra možemo prosječnog čovjeka pokupiti sa ulice ili iz prve piljare da nam bude mandatar. Krasno razmišljanje..Šprdnja, kao i sve ostalo u ovoj državi.Niko, niko, kao ON.... :run:
Šta predlažeš - zabranu upotrebe riječi "JA" jer je svako onaj ko je koristi, zaboga, obični egoista... U famoznom videu vidimo šta ?! Najnormalniju upotrebu zamjenice JA... Šta je iduće ?! Sulejman Tihić je nadobudni oportunista jer koristi riječ AKO ili Milorad Dodik je jako nesiguran i neozbiljan jer koristi riječ MOŽDA... ?
mustang

#2184 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mustang »

skojotovski wrote:
Adriatic wrote:
stochar wrote:@Adriatic, sve to stoji sto ti kazes za raniju vlast, apsolutno se slazem, ali ja na izjednacavam Zlayu ni sa kim - sam se izjednacio koaliranjem sa strankom pod cijim je okriljem nakon rata pocinjena najveca pljacka, unistene firme, isparilo osam milijardi donacija...

da se probam vratiti na temu: uz svo uvazavanje cinjenice da su ovi iz ranijih vlasti takvi kakvi jesu, cinjenica je da je emisija '60 minuta' postala bilten SDP-a, k'o sto je nekada 'Avaz' bio bilten SDA, i takodjer se sami izjednacili. sad, pljuvati po drugima - stoji, ali ostaje i cinjenica da koliko god ti sad u odgovoru napljuvao Pecanina (vazelinski intervju 'jao kako ste skromni'), ili bilo koga, ova cinjenica i dalje ostaje.
Na stranu sve, ali i ti moraš priznati da je SDP još jedina nada za ovu zemlju.
Ne budu li uspjeli, jao svima nama.
@ stocar
kao i uvijek :thumbup:

@ adriatic
hocemo li se ti i ja kladiti u sta god hoces, da ce na narednim izborima Radoncic potopiti sve?![/quote]

jest ako dočekamo naredne izbore,ako do tad ne ode sve u tri p.... materine :dance: :run:
Adriatic

#2185 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

Panika je sve veća ali i treba.
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
Ko je gledao sinoć, sve mu je jasno.
A vi i dalje nastavite palamuditi da su svi isti, "razočarani glasači SDP-a" haha
mustang

#2186 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mustang »

Adriatic wrote:Panika je sve veća ali i treba.
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
A vi i dalje nastavite palamuditi da su svi isti, "razočarani glasači SDP-a" haha
:lol: :lol: daj jarane smanji doživljaj loma, sta si zapjenio........ :|
seln

#2187 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

Tema bi se lagano trebala pod katanac, jer se uopste ne diskutuje o "60 minute". Ovdje se prelamaju neki, rekao bih, ideoloski i interesni problemi. Postala je moda u (trenutno) opozicionim medijima brojati zalogaje platformasima, kao sto su to prije radili (tada) opozicioni mediji sa Suljom i Haretom. No, to sve nema veze sa temom.
Vec smo konstatovali da je emisija boljsevicka, staljinisticka, dupeuvlakacka, dosadna, stereotipna...
jesam li sta zaboravio? Dakle, mogla bi se zakatanciti tema.
Ili vam samo treba platforma za svadju?
vee-jay

#2188 Re: 60 MINUTA - All about

Post by vee-jay »

stecak wrote:
vee-jay wrote:

Isto znaci i za ono "Ja" o kojem pises. Ako covjek zeli da vidi ili cuje nesto, on ce to sigurno i vidjeti i cuti. To sto tvoj subjektivni pojam nema veze za cinjenicama je samo i iskjucivo do tebe. Ti ce i u jednom izgovorenom "Jaje" od Lagumdzije cuti prvo ono "Ja".
I ja subjektivan? Nevjerovatno mi je zadovoljstvo što sam u bio i ostao u pravu, te što sam prvi kojem je zasmetalo i koji je prepoznao silno "jajakanje". Neću pretjerivati i likovati. Dovoljno mi je:

Lagumdžija u emisiji "60 minuta" 82 puta rekao "ja"
Ustvari gostovao je 40-ak minuta i dakle prosjek je JA dva puta u minuti :-) Hvala osobi koja se potrudila i izvukla sva "jajakanja".

Imaš li što sada za reći ili sam i dalje subjektivan i čujem ono što želim da čujem...Niko, niko kao JA :run:
ne zelim da te vrijedjam i necu, ali je tvoja percepcija, tvoje vidjenje ovog intervijua kao i same licnosti Zlatka Lagumdzije do to mjere subjektivno plitka da vjerujem da je nemoguce sa tobom voditi iole konstruktivan dijalog...
Adriatic

#2189 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

mustang wrote:
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
Joj argumentacije braćo dragaaaaaaaa
Kad se krene konkretno, onda slijedi ono "joj vid mu glave"
Evo dva puta sam rekao joj.
Broji li ko?
Sasvim_Obican

#2190 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Sasvim_Obican »

Adriatic wrote:
mustang wrote:
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
Broji li ko?
Sačekaj koji sat da dođu forumski psiholozi koji će, kako su Lagumdžiji utvrdili da je egoista, tebi utvrditi fatalnu nespretnost zbog učestalog korištenja riječi joj :D
stochar

#2191 Re: 60 MINUTA - All about

Post by stochar »

Adriatic wrote:
mustang wrote:
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
Broji li ko?
ja na ovoj temi, i onoj o Valteru deset puta postavio vrlo konkretne argumente, i niko mi nije ni na jedan odgovorio kontraargumentom, vec samo neka optuzivanja za veleizdaje i sta ti ja znam. ne vidim razliku izmedju ove 'simpatizerske' retorike, i retorike nacionalista i likova koji se kriju iza vjere kad im kazes da je hodza iz gluhe bukovice pedofil, a oni te proglase islamofobom.
cordial

#2192 Re: 60 MINUTA - All about

Post by cordial »

seln wrote:Tema bi se lagano trebala pod katanac, jer se uopste ne diskutuje o "60 minute". Ovdje se prelamaju neki, rekao bih, ideoloski i interesni problemi. Postala je moda u (trenutno) opozicionim medijima brojati zalogaje platformasima, kao sto su to prije radili (tada) opozicioni mediji sa Suljom i Haretom. No, to sve nema veze sa temom.
Vec smo konstatovali da je emisija boljsevicka, staljinisticka, dupeuvlakacka, dosadna, stereotipna...
Jeste vala. Ovdje je vise prica o SDP nego o 60 minuta. Sto li, Boze :? :? :? :? :? :? ?
stecak

#2193 Re: 60 MINUTA - All about

Post by stecak »

vee-jay wrote: ne zelim da te vrijedjam i necu, ali je tvoja percepcija, tvoje vidjenje ovog intervijua kao i same licnosti Zlatka Lagumdzije do to mjere subjektivno plitka da vjerujem da je nemoguce sa tobom voditi iole konstruktivan dijalog...
Nije to moja percepcija intervjua, to je tipično egoistično smaranje gledaoca, silovanje zdravog razuma u doslovnom smislu (od strane javnog emitera, kojeg i ja plaćam, i emisije u kojoj više ne postoji skandalozno, ekskluzivno, otkrivamo...). Dakle, prosjek JA svakih 30 sekundi. Šta više reći. Slobodno ti mene i uvrijedi ako imaš "materijala" za isto. Nego, ja se obraćam jajakavcu koji je javna ličnost i kao takva je podložna kritikama u svakom mogućem obliku. Bilo kad i bilo gdje!
zonbirile

#2194 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

došlo vrijeme za fajront,bye ,bye 60 minuta.
Adriatic

#2195 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

zonbirile wrote:došlo vrijeme za fajront,bye ,bye 60 minuta.
:lol: :lol:
Uzalud vam trud svirači.
Sve je manje ovaca.
Evo Barašin se ljulja.
Konačno da se nešto i pokrene nakon priloga u ovoj emisiji.
skojotovski

#2196 Re: 60 MINUTA - All about

Post by skojotovski »

da, da...u pravu si, sve je manje ovaca koje gledaju i vjeruju onome sto rade Zlajini klovnovi u 60 minuta :zzzz:
skojotovski

#2197 Re: 60 MINUTA - All about

Post by skojotovski »

Adriatic wrote:
skojotovski wrote:
@ adriatic
hocemo li se ti i ja kladiti u sta god hoces, da ce na narednim izborima Radoncic potopiti sve?!

Jel ti to želiš ili prognoziraš?
Ako pobijedi, onda je kompletno društvo kriminalizovano.
Još ima dobrih ljudi, mada sve manje i manje.
Zato je uspjeh SDP-a nevjerovatan, s obzirom na ovoliki "odljev mozgova"
Moram ponoviti: SDP je jedina nada za ovu zemlju (ako već nije kasno)
Ukoliko ne uspije, podjela je neminovna.
Naravno, podjela ne može ići mirnim putem.

govori li ti ishod i rezultati prijevremenih izbora za nacelnika opcine Ilidza sta? :wink:
seln

#2198 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

cordial wrote:
seln wrote:Tema bi se lagano trebala pod katanac, jer se uopste ne diskutuje o "60 minute". Ovdje se prelamaju neki, rekao bih, ideoloski i interesni problemi. Postala je moda u (trenutno) opozicionim medijima brojati zalogaje platformasima, kao sto su to prije radili (tada) opozicioni mediji sa Suljom i Haretom. No, to sve nema veze sa temom.
Jeste vala. Ovdje je vise prica o SDP nego o 60 minuta. Sto li, Boze :? :? :? :? :? :? ?
Jasno je to meni, ali je onda tema off topic. Otvorimo temu "SDP-All about".
Adriatic

#2199 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

skojotovski wrote:
Adriatic wrote:
skojotovski wrote:
@ adriatic
hocemo li se ti i ja kladiti u sta god hoces, da ce na narednim izborima Radoncic potopiti sve?!

Jel ti to želiš ili prognoziraš?
Ako pobijedi, onda je kompletno društvo kriminalizovano.
Još ima dobrih ljudi, mada sve manje i manje.
Zato je uspjeh SDP-a nevjerovatan, s obzirom na ovoliki "odljev mozgova"
Moram ponoviti: SDP je jedina nada za ovu zemlju (ako već nije kasno)
Ukoliko ne uspije, podjela je neminovna.
Naravno, podjela ne može ići mirnim putem.

govori li ti ishod i rezultati prijevremenih izbora za nacelnika opcine Ilidza sta? :wink:
Govori "ada no". Narod zna.
Još kad bi za Hareta dali koji glas, ti bi bio presretan.
stecak

#2200 Re: 60 MINUTA - All about

Post by stecak »

Ko je večeras eksklzivni gost iz SDP centrale u šeset minuta? Ima l' šta ekskluzivno i skandalozno?
Locked