@ zonbrile
pa, mora sef biti prvi!
Moderator: anex
I ja subjektivan? Nevjerovatno mi je zadovoljstvo što sam u bio i ostao u pravu, te što sam prvi kojem je zasmetalo i koji je prepoznao silno "jajakanje". Neću pretjerivati i likovati. Dovoljno mi je:vee-jay wrote:
Isto znaci i za ono "Ja" o kojem pises. Ako covjek zeli da vidi ili cuje nesto, on ce to sigurno i vidjeti i cuti. To sto tvoj subjektivni pojam nema veze za cinjenicama je samo i iskjucivo do tebe. Ti ce i u jednom izgovorenom "Jaje" od Lagumdzije cuti prvo ono "Ja".
Panika!?!? O Bože dragi. Dakle poredimo prosječnog čovjeka sa ulice i doktora, iskusnog političara, profesora, čovjeka koji je osvojio najveći broj glasova, koji nam drži konce sudbune i budućnosti u svojim rukama, osobu koja je sveprisutna decenijama u medijima (i kojoj se teško može omaknuti JA, osim namjerno), osobu koja je pretendirala da bude Predjsedavajući Vijeća ministara...itd itdSasvim_Obican wrote:O Bože dragi... Kolika panika oko toga "Ja"... Dovedi prosječnog čovjeka s ulice i povedi s njim ozbiljiniju raspravu pa ćeš čuti da vrlo često, ako ne i prečesto, rečenice počinje sa "Ja milim..", "Ja vjerujem", "Ne mogu ja", "Mi smo", "Ja sam"... Ako je to znak egoizma, onda je recimo i korišćenje riječi "dijete" vrlo pouzdana metoda za prepoznavanje pedofila.
Šta predlažeš - zabranu upotrebe riječi "JA" jer je svako onaj ko je koristi, zaboga, obični egoista... U famoznom videu vidimo šta ?! Najnormalniju upotrebu zamjenice JA... Šta je iduće ?! Sulejman Tihić je nadobudni oportunista jer koristi riječ AKO ili Milorad Dodik je jako nesiguran i neozbiljan jer koristi riječ MOŽDA... ?stecak wrote:Panika!?!? O Bože dragi. Dakle poredimo prosječnog čovjeka sa ulice i doktora, iskusnog političara, profesora, čovjeka koji je osvojio najveći broj glasova, koji nam drži konce sudbune i budućnosti u svojim rukama, osobu koja je sveprisutna decenijama u medijima (i kojoj se teško može omaknuti JA, osim namjerno), osobu koja je pretendirala da bude Predjsedavajući Vijeća ministara...itd itdSasvim_Obican wrote:O Bože dragi... Kolika panika oko toga "Ja"... Dovedi prosječnog čovjeka s ulice i povedi s njim ozbiljiniju raspravu pa ćeš čuti da vrlo često, ako ne i prečesto, rečenice počinje sa "Ja milim..", "Ja vjerujem", "Ne mogu ja", "Mi smo", "Ja sam"... Ako je to znak egoizma, onda je recimo i korišćenje riječi "dijete" vrlo pouzdana metoda za prepoznavanje pedofila.
Prema tome sutra možemo prosječnog čovjeka pokupiti sa ulice ili iz prve piljare da nam bude mandatar. Krasno razmišljanje..Šprdnja, kao i sve ostalo u ovoj državi.Niko, niko, kao ON....
@ stocarskojotovski wrote:Adriatic wrote:Na stranu sve, ali i ti moraš priznati da je SDP još jedina nada za ovu zemlju.stochar wrote:@Adriatic, sve to stoji sto ti kazes za raniju vlast, apsolutno se slazem, ali ja na izjednacavam Zlayu ni sa kim - sam se izjednacio koaliranjem sa strankom pod cijim je okriljem nakon rata pocinjena najveca pljacka, unistene firme, isparilo osam milijardi donacija...
da se probam vratiti na temu: uz svo uvazavanje cinjenice da su ovi iz ranijih vlasti takvi kakvi jesu, cinjenica je da je emisija '60 minuta' postala bilten SDP-a, k'o sto je nekada 'Avaz' bio bilten SDA, i takodjer se sami izjednacili. sad, pljuvati po drugima - stoji, ali ostaje i cinjenica da koliko god ti sad u odgovoru napljuvao Pecanina (vazelinski intervju 'jao kako ste skromni'), ili bilo koga, ova cinjenica i dalje ostaje.
Ne budu li uspjeli, jao svima nama.
Adriatic wrote:Panika je sve veća ali i treba.
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
Ko je gledao sinoć, sve mu je jasno.
A vi i dalje nastavite palamuditi da su svi isti, "razočarani glasači SDP-a" haha
ne zelim da te vrijedjam i necu, ali je tvoja percepcija, tvoje vidjenje ovog intervijua kao i same licnosti Zlatka Lagumdzije do to mjere subjektivno plitka da vjerujem da je nemoguce sa tobom voditi iole konstruktivan dijalog...stecak wrote:I ja subjektivan? Nevjerovatno mi je zadovoljstvo što sam u bio i ostao u pravu, te što sam prvi kojem je zasmetalo i koji je prepoznao silno "jajakanje". Neću pretjerivati i likovati. Dovoljno mi je:vee-jay wrote:
Isto znaci i za ono "Ja" o kojem pises. Ako covjek zeli da vidi ili cuje nesto, on ce to sigurno i vidjeti i cuti. To sto tvoj subjektivni pojam nema veze za cinjenicama je samo i iskjucivo do tebe. Ti ce i u jednom izgovorenom "Jaje" od Lagumdzije cuti prvo ono "Ja".
Lagumdžija u emisiji "60 minuta" 82 puta rekao "ja" Ustvari gostovao je 40-ak minuta i dakle prosjek je JA dva puta u minutiHvala osobi koja se potrudila i izvukla sva "jajakanja".
Imaš li što sada za reći ili sam i dalje subjektivan i čujem ono što želim da čujem...Niko, niko kao JA
Joj argumentacije braćo dragaaaaaaaamustang wrote:Adriatic wrote:Panika je sve veća ali i treba.
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
A vi i dalje nastavite palamuditi da su svi isti, "razočarani glasači SDP-a" haha![]()
daj jarane smanji doživljaj loma, sta si zapjenio........
Sačekaj koji sat da dođu forumski psiholozi koji će, kako su Lagumdžiji utvrdili da je egoista, tebi utvrditi fatalnu nespretnost zbog učestalog korištenja riječi jojAdriatic wrote:Joj argumentacije braćo dragaaaaaaaamustang wrote:Adriatic wrote:Panika je sve veća ali i treba.
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
A vi i dalje nastavite palamuditi da su svi isti, "razočarani glasači SDP-a" haha![]()
Kad se krene konkretno, onda slijedi ono "joj vid mu glave"
Evo dva puta sam rekao joj.
Broji li ko?
ja na ovoj temi, i onoj o Valteru deset puta postavio vrlo konkretne argumente, i niko mi nije ni na jedan odgovorio kontraargumentom, vec samo neka optuzivanja za veleizdaje i sta ti ja znam. ne vidim razliku izmedju ove 'simpatizerske' retorike, i retorike nacionalista i likova koji se kriju iza vjere kad im kazes da je hodza iz gluhe bukovice pedofil, a oni te proglase islamofobom.Adriatic wrote:Joj argumentacije braćo dragaaaaaaaamustang wrote:Adriatic wrote:Panika je sve veća ali i treba.
Nema više.
Zukan Helez razvaljuje.
Kad se krene konkretno, onda slijedi ono "joj vid mu glave"
Evo dva puta sam rekao joj.
Broji li ko?
Jeste vala. Ovdje je vise prica o SDP nego o 60 minuta. Sto li, Bozeseln wrote:Tema bi se lagano trebala pod katanac, jer se uopste ne diskutuje o "60 minute". Ovdje se prelamaju neki, rekao bih, ideoloski i interesni problemi. Postala je moda u (trenutno) opozicionim medijima brojati zalogaje platformasima, kao sto su to prije radili (tada) opozicioni mediji sa Suljom i Haretom. No, to sve nema veze sa temom.
Vec smo konstatovali da je emisija boljsevicka, staljinisticka, dupeuvlakacka, dosadna, stereotipna...
jesam li sta zaboravio? Dakle, mogla bi se zakatanciti tema.
Ili vam samo treba platforma za svadju?
Nije to moja percepcija intervjua, to je tipično egoistično smaranje gledaoca, silovanje zdravog razuma u doslovnom smislu (od strane javnog emitera, kojeg i ja plaćam, i emisije u kojoj više ne postoji skandalozno, ekskluzivno, otkrivamo...). Dakle, prosjek JA svakih 30 sekundi. Šta više reći. Slobodno ti mene i uvrijedi ako imaš "materijala" za isto. Nego, ja se obraćam jajakavcu koji je javna ličnost i kao takva je podložna kritikama u svakom mogućem obliku. Bilo kad i bilo gdje!vee-jay wrote: ne zelim da te vrijedjam i necu, ali je tvoja percepcija, tvoje vidjenje ovog intervijua kao i same licnosti Zlatka Lagumdzije do to mjere subjektivno plitka da vjerujem da je nemoguce sa tobom voditi iole konstruktivan dijalog...
zonbirile wrote:došlo vrijeme za fajront,bye ,bye 60 minuta.
Adriatic wrote:skojotovski wrote:
@ adriatic
hocemo li se ti i ja kladiti u sta god hoces, da ce na narednim izborima Radoncic potopiti sve?!
Jel ti to želiš ili prognoziraš?
Ako pobijedi, onda je kompletno društvo kriminalizovano.
Još ima dobrih ljudi, mada sve manje i manje.
Zato je uspjeh SDP-a nevjerovatan, s obzirom na ovoliki "odljev mozgova"
Moram ponoviti: SDP je jedina nada za ovu zemlju (ako već nije kasno)
Ukoliko ne uspije, podjela je neminovna.
Naravno, podjela ne može ići mirnim putem.
Jasno je to meni, ali je onda tema off topic. Otvorimo temu "SDP-All about".cordial wrote:Jeste vala. Ovdje je vise prica o SDP nego o 60 minuta. Sto li, Bozeseln wrote:Tema bi se lagano trebala pod katanac, jer se uopste ne diskutuje o "60 minute". Ovdje se prelamaju neki, rekao bih, ideoloski i interesni problemi. Postala je moda u (trenutno) opozicionim medijima brojati zalogaje platformasima, kao sto su to prije radili (tada) opozicioni mediji sa Suljom i Haretom. No, to sve nema veze sa temom.
Vec smo konstatovali da je emisija boljsevicka, staljinisticka, dupeuvlakacka, dosadna, stereotipna...
jesam li sta zaboravio? Dakle, mogla bi se zakatanciti tema.
Ili vam samo treba platforma za svadju?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
?
Govori "ada no". Narod zna.skojotovski wrote:Adriatic wrote:skojotovski wrote:
@ adriatic
hocemo li se ti i ja kladiti u sta god hoces, da ce na narednim izborima Radoncic potopiti sve?!
Jel ti to želiš ili prognoziraš?
Ako pobijedi, onda je kompletno društvo kriminalizovano.
Još ima dobrih ljudi, mada sve manje i manje.
Zato je uspjeh SDP-a nevjerovatan, s obzirom na ovoliki "odljev mozgova"
Moram ponoviti: SDP je jedina nada za ovu zemlju (ako već nije kasno)
Ukoliko ne uspije, podjela je neminovna.
Naravno, podjela ne može ići mirnim putem.
govori li ti ishod i rezultati prijevremenih izbora za nacelnika opcine Ilidza sta?