BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#2176 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Kakve face sjede u savezu, to je skroz drugi svijet moj ti...
Sumnjam da oni znaju kako se lako moze doci do imena nekih igraca preko neta. A i kad bi im rekao da to moze oni bi kontali kako je to neozbiljno itd.
Da ne govorimo o tome da svi oni imaju svoje talove koje guraju, pa nema dovoljno mjesta za sve potencijalne igrace. Moras imati nekoga ko ce te gurati, ne mozes tek tako sam. I sad tu dodaj jos sigurno mali milion nekih kvazi talenata koji se guraju jer misle da imaju nekog svog, pa onda jos dodaj to da ce uvijek prije ubaciti nekog domaceg nego dijasporca....
Sumnjam da oni znaju kako se lako moze doci do imena nekih igraca preko neta. A i kad bi im rekao da to moze oni bi kontali kako je to neozbiljno itd.
Da ne govorimo o tome da svi oni imaju svoje talove koje guraju, pa nema dovoljno mjesta za sve potencijalne igrace. Moras imati nekoga ko ce te gurati, ne mozes tek tako sam. I sad tu dodaj jos sigurno mali milion nekih kvazi talenata koji se guraju jer misle da imaju nekog svog, pa onda jos dodaj to da ce uvijek prije ubaciti nekog domaceg nego dijasporca....
-
Don Salieri
#2177 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mladen Bartulović rješenje za lijevi bok ???
U situaciji kada je Saša Papac „okrenuo leđa“ našem nacionalnom timu, nekako se nametnula potreba za kvalitetnim lijevim bekom/bočnim. Istina. Ćiro na toj poziciji maksimalno iskoristi kvalitete Sejada Salihovića i protiv Belgije Senijada Ibričića. Međutim, čini se da obojica igraača mogu mnogo više dati na drugim pozicijama.
Upravo popunu upraženjene pozicije lijevog beka, iskoristivši nove promjene u propisima FIFA, mogao bi eventualno nadomjestiti Mladen Bartulović. Rođeni Kakanjac, koji je nastupao za U-21 selekciju Hrvatske igra po lijevoj strani za svoj klub Dnjepar, člana Ukrajinske lige. Da je riječ o kvalitetnom fudbaleru, svjedoči i njegova vrijednost od 1,5 miliona eura na Transfermarketu.
- U Hrvatskoj su me sasvim zaboravili i vidim da na mene ne računaju. Čudi me to, jer su svi bili zadovoljni mojim igrama u prošlom ciklusu utakmica mlade reprezentacije. Razmišljam o igranju za BiH reprezentaciju. Do sada nije bilo službenih kontakata, ali su se raspitivali za moj status u Hrvatskoj. Vidjet ću, ali blizu sam odluke da postanem BiH reprezentativac, izjavio je januara prošle godine za hrvatske medije Bartulović.
Možda bi upravo ovaj bivši Hajdukovac mogao popuniti upražnjeno mjesto lijevog beka, a našoj reprezentaciji stvoriti i taktičke mogućnosti da zaigramo i sa 4 u liniji, odnosno mogućnost taktičkih varijacija. Sa njima bi i Salihović bio još opasniji za protivnički gol, obzirom i da u Hofenhajmu igra mnogo ofenzivnije i kao klasični vezni igrač.
Problem sa dobijanjem pasoša svakako nebi postojao, obzirom da je Mladen Bartulović ustvari rođeni Bosanac (još jedno, ko zna koje ukradeno fudbalsko čedo ove zemlje – op.a). Kad se tome pridoda golman Begović, vezista Medunjanin (Valjadolid), te još koji bh fudbaler, čini se da će se Ćiro naći na uistinu slatkim brigama. Tek sad se može vidjeti koliki je uistinu potencijal BiH u fudbalu.
Nadjoh ovo na jednom drugom forumu, nikad nisam cuo za ovog igraca ali mozda ga vrijedi isprobati
U situaciji kada je Saša Papac „okrenuo leđa“ našem nacionalnom timu, nekako se nametnula potreba za kvalitetnim lijevim bekom/bočnim. Istina. Ćiro na toj poziciji maksimalno iskoristi kvalitete Sejada Salihovića i protiv Belgije Senijada Ibričića. Međutim, čini se da obojica igraača mogu mnogo više dati na drugim pozicijama.
Upravo popunu upraženjene pozicije lijevog beka, iskoristivši nove promjene u propisima FIFA, mogao bi eventualno nadomjestiti Mladen Bartulović. Rođeni Kakanjac, koji je nastupao za U-21 selekciju Hrvatske igra po lijevoj strani za svoj klub Dnjepar, člana Ukrajinske lige. Da je riječ o kvalitetnom fudbaleru, svjedoči i njegova vrijednost od 1,5 miliona eura na Transfermarketu.
- U Hrvatskoj su me sasvim zaboravili i vidim da na mene ne računaju. Čudi me to, jer su svi bili zadovoljni mojim igrama u prošlom ciklusu utakmica mlade reprezentacije. Razmišljam o igranju za BiH reprezentaciju. Do sada nije bilo službenih kontakata, ali su se raspitivali za moj status u Hrvatskoj. Vidjet ću, ali blizu sam odluke da postanem BiH reprezentativac, izjavio je januara prošle godine za hrvatske medije Bartulović.
Možda bi upravo ovaj bivši Hajdukovac mogao popuniti upražnjeno mjesto lijevog beka, a našoj reprezentaciji stvoriti i taktičke mogućnosti da zaigramo i sa 4 u liniji, odnosno mogućnost taktičkih varijacija. Sa njima bi i Salihović bio još opasniji za protivnički gol, obzirom i da u Hofenhajmu igra mnogo ofenzivnije i kao klasični vezni igrač.
Problem sa dobijanjem pasoša svakako nebi postojao, obzirom da je Mladen Bartulović ustvari rođeni Bosanac (još jedno, ko zna koje ukradeno fudbalsko čedo ove zemlje – op.a). Kad se tome pridoda golman Begović, vezista Medunjanin (Valjadolid), te još koji bh fudbaler, čini se da će se Ćiro naći na uistinu slatkim brigama. Tek sad se može vidjeti koliki je uistinu potencijal BiH u fudbalu.
Nadjoh ovo na jednom drugom forumu, nikad nisam cuo za ovog igraca ali mozda ga vrijedi isprobati
-
Majjah
#2178 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Don Salieri wrote:Mladen Bartulović rješenje za lijevi bok ???
Sad kako ova reprezentacija dobija lagano pobjednicki mentalitet, bit ce jos ovakvih
Mladena se sjecam, odlican lijevi bocni, cesto probija i iskoristljiv je i ofanzivno. Bio je standardan Hrvatski mladi reprezentativac do 21 godine, onda je otisao za parama u Ukrajinu daleko od ociju hrvatske javnosti i na njega se lagano zaboravilo. Kvalitetean nogometas koji je sigurno vrijedan paznje, pogotovo sto za tu poziciju nemamo amam bas nikakve alternative, sem guranja igraca koji t u ne igraju tipa Salihovica.
- Charuga
- Globalni moderator
#2179 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
I sad kad se malo prosiri prica za ovog Bartulovica i kad (ako) se NS BiH pocne raspitivati za njega lagano ce da upadne HNS i Stimac i da ga zovnu za A selekciju Hrvatske. I vjerujem da ce sve dileme za koga igrati tu prestati i da ce njegova sljedeca izjava biti tipa: Nikad nisam pomislio da igram ni za jednu drugu zemlju osim za HR ...
-
klixober
#2180 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Wolfsburg zainteresovan za Stilica..
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-18626.htm
Stila bi se sjajno uklopio u Wolfsburgu.Tu su Dzeko i Misimovic,osim toga govori njemacki...a igra upravo na pozicijama koje su potrebne Wolfburgu..lijevi veznjak i ofanzivni vezni kao zamjena za Misimovica.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-18626.htm
Stila bi se sjajno uklopio u Wolfsburgu.Tu su Dzeko i Misimovic,osim toga govori njemacki...a igra upravo na pozicijama koje su potrebne Wolfburgu..lijevi veznjak i ofanzivni vezni kao zamjena za Misimovica.
- zecko_kupuz
#2181 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa šta je ovo, "Ispuni mi želju"??? Čuj 'razmišljam'Don Salieri wrote:Razmišljam o igranju za BiH reprezentaciju.
-
Majjah
#2182 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Solidan lijevi bek?? Daj molim te, to nije njegova pozicija i to smo mogli vidjeti i veceras. Uostalom krpljenje pozicija igracima jer nemamo pravog lijevog bocnog nije rjesenje. Momak je iz Kaknja, ako ima kvalitet za nase reprezentacije, bujrum sto se mene ticezecko_kupuz wrote:Pa šta je ovo, "Ispuni mi želju"??? Čuj 'razmišljam'Don Salieri wrote:Razmišljam o igranju za BiH reprezentaciju.. Osim toga, Jahić se pokazao kao solidan lijevi bek, a Ćiro bi trebao skontati kako odbranu svesti na dva štopera.
- zecko_kupuz
#2183 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jahić je protiv Belgije u Zenici igrao lijevog beka i to sasvim zadovoljavajuće. Danas je prvo igrao štopera (lijevo, umjesto Mravca), a u drugom poluvremenu na poziciji desnog beka.
Uostalom, protiv Omana su skoro svi podbacili, Jahić se samo pridružio većini
.
Uostalom, protiv Omana su skoro svi podbacili, Jahić se samo pridružio većini
-
Majjah
#2184 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
M nema veze, to nije njegova pozicija, igra tamo zato jer nema niko drugi i jer je onda i Chiro morao prilagodjavati citavu taktiku i formaciju tome. Pa protiv Belgije koju smo doduse pobijedili (samo to je bitno) smo se branili sa igracem vise i to kod kuce. Jahic je defanzivni vezni, moze odigrati i na stoperu ali za beka nije, nema brzinu, nama trebaju dva klasicna beka da konacno probamo i sa 4 u zadnjoj liniji, sa Jahicem na toj poziciji ili bilo kojim drugim koji su nam sad na raspolaganju mi to nemozemo.zecko_kupuz wrote:Jahić je protiv Belgije u Zenici igrao lijevog beka i to sasvim zadovoljavajuće. Danas je prvo igrao štopera (lijevo, umjesto Mravca), a u drugom poluvremenu na poziciji desnog beka.
Uostalom, protiv Omana su skoro svi podbacili, Jahić se samo pridružio većini.
- libertyBiH
#2185 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
dzemmo je napisao/la:
Asmira Begovica
btw probao sam evo i sad, nista
Da nije otisao u Kanadu preko ferija
Sramota za ove iz saveza.
Evo sta kaze mladi golman Portsmutha.
"Evo me na plaži u Miamiju. Čuo sam da mogu igrati za BiH, jer valjda sada nema veze što sam nastupio za mlađe selekcije Kanade. Dočekao sam momenat u kojem niko nema izgovora da me ne zovne. Međutim, mene su već Kanađani zvali i ako me iz Bosne uskoro ne kontaktiraju, obući ću dres Kanade. Nikad me niko nije zvao ni za mlađe kategorije u BiH, i ne mogu više čekati, iako imam veliku želju obući dres BiH - kaže Begović za "as" s plaže u Miamiju."
-
Richard Peti
#2186 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
eto ga, sad se samo nadati da savez cita forumlibertyBiH wrote:dzemmo je napisao/la:
Asmira Begovica
"Evo me na plaži u Miamiju. Čuo sam da mogu igrati za BiH, jer valjda sada nema veze što sam nastupio za mlađe selekcije Kanade. Dočekao sam momenat u kojem niko nema izgovora da me ne zovne. Međutim, mene su već Kanađani zvali i ako me iz Bosne uskoro ne kontaktiraju, obući ću dres Kanade. Nikad me niko nije zvao ni za mlađe kategorije u BiH, i ne mogu više čekati, iako imam veliku želju obući dres BiH - kaže Begović za "as" s plaže u Miamiju."
mozda da im neko posalje mail, ili da ovaj isti novinar sto je napisao clanak kontaktira savez, i eto, rijesen problem
nadati se najboljem
-
klixober
#2187 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mislim da bi Wolfsburgu dovodenje Stilica bio jedan od najboljih poteza u istoriji kluba.Ima sve predispozicije da postane uspjesan kao Dzeko,cak bi mu adaptaciaj brze tekla jer govori njemacki.
- jeza u ledja
#2188 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Cim ovo procitam hoce mi nesto bit...libertyBiH wrote:dzemmo je napisao/la:
Asmira Begovica
Ili izvor koji to prenosi ubacuje tu recenicu ili igrac jednostavno sere. Ako zelis igrati za BiH onda nemoj igrati za drugu zemlju, to je tako jednostavno.
-
Abacija
#2189 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
jeza u ledja wrote:
Cim ovo procitam hoce mi nesto bit...
Ili izvor koji to prenosi ubacuje tu recenicu ili igrac jednostavno sere. Ako zelis igrati za BiH onda nemoj igrati za drugu zemlju, to je tako jednostavno.
- jeza u ledja
#2190 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
To je uobicajena postapalica svih 'potencijalnih reprezentativaca'.
Ono, talenat u usponu, buduca zvijezda, vamo tamo. Ako ga ne zovnu sad u repku zakaparice ga neko drugi. Eto, ne bi on da igra za strance, ali eto...kad mora.
Previse cesto i previse ofirno se koristi isti ovaj fol bilo da se prica o nekom stvarnom talentu ili nekom lijevom. Vjerujem da to nije samo do igraca, vec i do njihovih menadzera te kojekakvih novinarcica ili ko ih je vec intervjuisao. Jebote, cak se i za Stilica u jednom trenutku govorilo kao ako ga ne pozovu u nasu repku dace mu Poljaci pasos da igra za njih. Isti taj fazon koriste i neki nikogovici koji nikad ne bi mogli zaigrat za repku, ali loze javnost da bi mogli postati zvijezde, ali eto ako ne zaigraju uskoro za nasu repku zaigrace za drugu. A u stvari, zele upisati nastup za BiH samo da bi se lakse prodali.
Bah...
Ono, talenat u usponu, buduca zvijezda, vamo tamo. Ako ga ne zovnu sad u repku zakaparice ga neko drugi. Eto, ne bi on da igra za strance, ali eto...kad mora.
Previse cesto i previse ofirno se koristi isti ovaj fol bilo da se prica o nekom stvarnom talentu ili nekom lijevom. Vjerujem da to nije samo do igraca, vec i do njihovih menadzera te kojekakvih novinarcica ili ko ih je vec intervjuisao. Jebote, cak se i za Stilica u jednom trenutku govorilo kao ako ga ne pozovu u nasu repku dace mu Poljaci pasos da igra za njih. Isti taj fazon koriste i neki nikogovici koji nikad ne bi mogli zaigrat za repku, ali loze javnost da bi mogli postati zvijezde, ali eto ako ne zaigraju uskoro za nasu repku zaigrace za drugu. A u stvari, zele upisati nastup za BiH samo da bi se lakse prodali.
Bah...
-
Abacija
#2191 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pod pretpostavkom da je Begovic to stvarno izjavio... Pa sto mu je to trebalo kad vec igra u najjacoj ligi na svijetu! Kao da ce mu igranje za Kanadu pomoci u karijeri.jeza u ledja wrote:To je uobicajena postapalica svih 'potencijalnih reprezentativaca'.
Bah...
- jeza u ledja
#2192 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Da, u sta cisto sumnjam.Abacija wrote: Pod pretpostavkom da je Begovic to stvarno izjavio...
Najcesce igraci u stvari izjave nesto polu-tacno onome sto na kraju bude napisano, ili ih novinar navede da kazu nesto sto bi novinaru odgovaralo da napise.
- zalizani
#2193 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ko još vjeruje novinarima,a posebno kada se vijest tj intervju prenese sa stranih portala.Nesto tipa,Baka prevodi Munibu,na FIFA konferenciji. 
-
klixober
#2194 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Prema stranici transfermarkt.de , vrijednost Dzeke je porasla na 18 mil.€,a Misimovica na 13 mil. €.Nije lose,mada je sada Dzekina vrijednost cak 30 mil. €.
http://www.transfermarkt.de/de/national ... seite.html
Prema transfermarktu je Dzeko po vrijednosti sada drugi igrac sa prostora bivse Jugoslavije.Vise od njega vrijedi samo Vidic.
http://www.transfermarkt.de/de/national ... seite.html
Prema transfermarktu je Dzeko po vrijednosti sada drugi igrac sa prostora bivse Jugoslavije.Vise od njega vrijedi samo Vidic.
- jeza u ledja
#2195 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Uz Pandeva koji isto vrijedi 18 miliona.komeba wrote: Prema transfermarktu je Dzeko po vrijednosti sada drugi igrac sa prostora bivse Jugoslavije.Vise od njega vrijedi samo Vidic.
- Djokej
#2196 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja mislim da je za reprezentaciju najbolje da zovnu Bajana

jel ziv taj lik???
jel ziv taj lik???
-
Majjah
#2197 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Odigrao svojih 10 minuta, lopovi ga talnuli negdje u Rusiju i uzeli pare i naravno vise ga niko i ne uzima u obzir niti ga pratiDjokej wrote:ja mislim da je za reprezentaciju najbolje da zovnu Bajana![]()
jel ziv taj lik???
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#2198 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ovo novo pravilo oko mijenjanja reprezentacija, evo sad procitah da onaj jermaine jones mijenja reprezentaciju, iako je odigrao tri utakmice za A tim njemacke, jer to nisu bile "pflichtspiele" (obavezne) vec valjda prijateljske...znaci sad da bi klapili nekog igraca samo za nas, mora nastupit u kvalifikacionoj utakmici?
- and
#2199 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
i ja sam nešto čitao i ispade da se samo zvanične utakmice računaju,sa 27 godina je odlučio da igra za usa i iz njemačkog saveza su rekli da poštuju njegovu odluku.karabaja-x wrote:ovo novo pravilo oko mijenjanja reprezentacija, evo sad procitah da onaj jermaine jones mijenja reprezentaciju, iako je odigrao tri utakmice za A tim njemacke, jer to nisu bile "pflichtspiele" (obavezne) vec valjda prijateljske...znaci sad da bi klapili nekog igraca samo za nas, mora nastupit u kvalifikacionoj utakmici?
blago nama sa našim savezom.oni pojma nemaju ni kakva je odluka donesena.
- jeza u ledja
#2200 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
A sta znaci 'zvanicna utakmica'?and wrote:i ja sam nešto čitao i ispade da se samo zvanične utakmice računaju,sa 27 godina je odlučio da igra za usa i iz njemačkog saveza su rekli da poštuju njegovu odluku.karabaja-x wrote:ovo novo pravilo oko mijenjanja reprezentacija, evo sad procitah da onaj jermaine jones mijenja reprezentaciju, iako je odigrao tri utakmice za A tim njemacke, jer to nisu bile "pflichtspiele" (obavezne) vec valjda prijateljske...znaci sad da bi klapili nekog igraca samo za nas, mora nastupit u kvalifikacionoj utakmici?
blago nama sa našim savezom.oni pojma nemaju ni kakva je odluka donesena.
Zar nisu i prijateljske utakmice 'zvanicne'? (kao npr ova nasa sa sa Omanom?). Ja bi 'nezvanicnom' nazvao recimo onu protiv Rijeke ili protiv novinara.
Imal gdje kakav link za pojasnjenje o ovome?