Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
selma 83
#2176 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
-
noviclan
#2177 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Je li to besko otvorio cevabdzinicu i na cengic viliKorisničkoime wrote:Hmmm ok, makar imam sada pravac, hvala.biggrin wrote:na čvili, nekih 15 minuta do KUM-aKorisničkoime wrote:Mozel mi neko pojasniti gdje se nalazi Besko.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#2178 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U Veneri su pljeske bolje od cevapa, i mislim da je popularnija po njima.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
- Qler
#2179 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I ja sad kontam vidi siri se, sa Hrasnog do Cvile...noviclan wrote:Je li to besko otvorio cevabdzinicu i na cengic viliKorisničkoime wrote:Hmmm ok, makar imam sada pravac, hvala.biggrin wrote: na čvili, nekih 15 minuta do KUM-a
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2180 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Odmah iza Robot-a hrasnobiggrin wrote:na čvili, nekih 15 minuta do KUM-aKorisničkoime wrote:Mozel mi neko pojasniti gdje se nalazi Besko.
Ul. Azize Sacirbegovic 50

-
Naslovnica
#2181 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Fino rade i imaju posla, ali mi se čini ne kao prije.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
Njihovi ćevapi su ćevapi tipa "ćevapi iz Venere", što će reći da nemaju ništa s čaršijskim ćevapima.
Ako neko dolazi u Sarajevo i želi da proba sarajevske ćevape, onda Venera definitivno nije mjesto gdje ga treba odvesti.
-
high_volume
#2182 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Je li se u Veneri ćevapi peku ili prže?Naslovnica wrote:Fino rade i imaju posla, ali mi se čini ne kao prije.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
Njihovi ćevapi su ćevapi tipa "ćevapi iz Venere", što će reći da nemaju ništa s čaršijskim ćevapima.
Ako neko dolazi u Sarajevo i želi da proba sarajevske ćevape, onda Venera definitivno nije mjesto gdje ga treba odvesti.
-
Naslovnica
#2183 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Na ćumuru nisu, 100%.high_volume wrote:Je li se u Veneri ćevapi peku ili prže?Naslovnica wrote:Fino rade i imaju posla, ali mi se čini ne kao prije.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
- duga puska
#2184 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
slazem se za veneru, ni mene nikad nisu dirnuli, a postoje mnogi klubovi veneroljubaca.nisam kod njih jeo bar 10 godina, upravo sto meni nikad to nije bilo to, sta znam...Naslovnica wrote:Fino rade i imaju posla, ali mi se čini ne kao prije.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
-
high_volume
#2185 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne mogu ćevapi biti dobri, kad iz njihovog somuna, "naparenog" nad njima, na stisak prstiju curi masnoća. Somun treba biti vruć i mirisan dimom sa ćevapa, i blago mastan njihovim doticajem na vatri. Ćevabdžija ne može biti svako kome treba posao ili kome nije teško stajati po cijeli dan uz vatruduga puska wrote:slazem se za veneru, ni mene nikad nisu dirnuli, a postoje mnogi klubovi veneroljubaca.nisam kod njih jeo bar 10 godina, upravo sto meni nikad to nije bilo to, sta znam...
- stakasa
#2186 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Klasicni siptarski cevapiNaslovnica wrote:Fino rade i imaju posla, ali mi se čini ne kao prije.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
- biggrin
#2187 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Qler wrote:I ja sad kontam vidi siri se, sa Hrasnog do Cvile...noviclan wrote:[quote="KorisničkHmmm ok, makar imam sada pravac, hvala.[/qubiggrin wrote: na čvili, nekih 15 minuta do KUM-a
Je li to besko otvorio cevabdzinicu i na cengic vili
do mene, nisam nikad bio, pa mi je fokus komentara vise na njegovom drugom dijelu
- Dozer
#2188 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Al' sto se Zmaj u Hrasnom pokvario, to je tesko za povjerovati... Kaze mi jaran da su, valjda, poceli koristiti nekakvu masinu za pravljenje cevapa, a ta masina ih, opet valjda, 2x melje i radi toga su sad ovakvi kakvi jesu....
Nigdje veze s onim starim cevapima... Ovi "novi" su nekakvi k'o kuhani, a ne przeni...mlitavi i mekani, skoro pa ljigavi... A ukus - odron. O okusu u ustima nakon jela suvisno je bilo sta i reci, kao i o "vracanju"...
Zadnja 2x sto sam ih pojeo, lijepo mi bilo lose nakon njih... Od tada, a to je vec duze od mjesec dana, nisam vise ni isao tamo. A bili su ubjedljivo najbolji u gradu.
Nigdje veze s onim starim cevapima... Ovi "novi" su nekakvi k'o kuhani, a ne przeni...mlitavi i mekani, skoro pa ljigavi... A ukus - odron. O okusu u ustima nakon jela suvisno je bilo sta i reci, kao i o "vracanju"...
Zadnja 2x sto sam ih pojeo, lijepo mi bilo lose nakon njih... Od tada, a to je vec duze od mjesec dana, nisam vise ni isao tamo. A bili su ubjedljivo najbolji u gradu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2189 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni zadnji put bili neukusni, doduše jeo ih otprilike prije mjesec i ja.Dozer wrote:Al' sto se Zmaj u Hrasnom pokvario, to je tesko za povjerovati... Kaze mi jaran da su, valjda, poceli koristiti nekakvu masinu za pravljenje cevapa, a ta masina ih, opet valjda, 2x melje i radi toga su sad ovakvi kakvi jesu....
- Dozer
#2190 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
To je to... totalno se promijenili.
-
high_volume
#2191 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Da u nas u Sarajevu ima inicijative, a mogao bi gradonačelnik to pokrenuti, htio bi Skaka da mu neko ponudi, ubijeđen sam, da se "sarajervski ćevap" standardizira, da dobije norme u sastavu, u proizvodnji, u pečenju, donosu na stol (bez da neko izmišlja ajvare i slične gluposti), i da institucija koja će ga standardizirati, izdaje certifikate ćevabdžinicama, pa koja ima na zidu ogroman certifikat, taj ima i originalne i kvalitetne ćevape. Pa da vidiš navale turista i gužve
Naravno, kontrola kvaliteta nezavisnih inspektora obavezna
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2192 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Najbolji i najkraci opisstakasa wrote:Klasicni siptarski cevapiNaslovnica wrote:Fino rade i imaju posla, ali mi se čini ne kao prije.selma 83 wrote:a nema u anketi venere?? i rade fino, imaju posla.
- beni-bu-man
#2193 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Treba ici na prebranacTomahawk11 wrote:Meni zadnji put bili neukusni, doduše jeo ih otprilike prije mjesec i ja.Dozer wrote:Al' sto se Zmaj u Hrasnom pokvario, to je tesko za povjerovati... Kaze mi jaran da su, valjda, poceli koristiti nekakvu masinu za pravljenje cevapa, a ta masina ih, opet valjda, 2x melje i radi toga su sad ovakvi kakvi jesu....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2194 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Gdjebeni-bu-man wrote: Treba ici na prebranac
Nismo nikad otišli ni na onaj...šta ono bi, kotlet ili
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2195 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja jucer zaklao jedanbeni-bu-man wrote: Treba ici na prebranac

- beni-bu-man
#2196 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
valja li ??bitanga_sa_otesa wrote:ja jucer zaklao jedanbeni-bu-man wrote: Treba ici na prebranac
- beni-bu-man
#2197 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
uh skupo onoTomahawk11 wrote:Gdjebeni-bu-man wrote: Treba ici na prebranac![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2198 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
E onda Mama Burgers SCCbeni-bu-man wrote:uh skupo onoTomahawk11 wrote:Gdjebeni-bu-man wrote: Treba ici na prebranac![]()
-
pijo_zoljo
#2199 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
prijavljujemo se za ove inspekcijske nadzore o kvaliteti istih, vršimo kušanjem jelhigh_volume wrote:Da u nas u Sarajevu ima inicijative, a mogao bi gradonačelnik to pokrenuti, htio bi Skaka da mu neko ponudi, ubijeđen sam, da se "sarajervski ćevap" standardizira, da dobije norme u sastavu, u proizvodnji, u pečenju, donosu na stol (bez da neko izmišlja ajvare i slične gluposti), i da institucija koja će ga standardizirati, izdaje certifikate ćevabdžinicama, pa koja ima na zidu ogroman certifikat, taj ima i originalne i kvalitetne ćevape. Pa da vidiš navale turista i gužve![]()
- klixoris
#2200 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
To sto ih 2 puta melje je ocito varijanta da ako u prvoj turi mljevenja macka prezivi, u drugoj sigurno neceDozer wrote:Al' sto se Zmaj u Hrasnom pokvario, to je tesko za povjerovati... Kaze mi jaran da su, valjda, poceli koristiti nekakvu masinu za pravljenje cevapa, a ta masina ih, opet valjda, 2x melje i radi toga su sad ovakvi kakvi jesu....
Sad zamisli sta sve stavljaju u te cevape ako ih "potvrde" jos jednim mljevenjem... To me podsjeca na Ikar konzerve koju tako dodatno sameljes i onda ubacis tonu svega ljutog sto imas u kuci i tako zamaskiras sta jedes...