Pravni fakultet
- Partijaner
#2176 Re: Pravni fakultet
Za Zenicane u Zenici 
- samo_ti
#2177 Re: Pravni fakultet
Ako mislis na Drinu, da je polustrucnjak i bla bla...ti veze s` vezom nemasEborg wrote:Bezveze, i mi polustručnjake sa bjelosvjetskih fakulteta počeli uvoziti.
-
Eborg
#2178 Re: Pravni fakultet
Vala ne sjećam se o čemu se tačno radilo ali većina studenata PFZE se nije pozitivno o njemu izjasnila. Čini mi se da se radilo o kvalitetu predavanja - ili je dosadan ili ima strašno siromašan vokabular, nisam siguran. A to i nije baš zanemarivo u akademskoj karijeri.
Uostalom, proguglaj malo čime se bavio i kakvim pisanjima, nije baš reprezentativno.
Uostalom, proguglaj malo čime se bavio i kakvim pisanjima, nije baš reprezentativno.
-
Eborg
#2179 Re: Pravni fakultet
Takvih je već manje na ovoj temi. Registruj se na http://bh-pravnici.com/ forum, trebat će ti. Sretno!Partijaner wrote:Za Zenicane u Zenici
- Partijaner
#2180 Re: Pravni fakultet
Hvala careEborg wrote:Takvih je već manje na ovoj temi. Registruj se na http://bh-pravnici.com/ forum, trebat će ti. Sretno!Partijaner wrote:Za Zenicane u Zenici
-
Mimm
#2181 Re: Pravni fakultet
Posto studenti Zenickog PF nisu aktivni na bh-pravnici forumu, interesuje me da li takvih ima ovdje, trebale bi mi neke informacije
- samo_ti
#2182 Re: Pravni fakultet
pucajMimm wrote:Posto studenti Zenickog PF nisu aktivni na bh-pravnici forumu, interesuje me da li takvih ima ovdje, trebale bi mi neke informacije
-
Limunadaa
#2183 Re: Pravni fakultet
jedno pitanje, da li se status aspolventa stice autmatski ili su potrebne neke potvrde i sl.? naime, 4. sam godina, zavrsavam, ali mislim da ce mi ostati par ispita za asplventske rokove, koji pocinju od novembra, pa me zanima mogu li jednostavno prijaviti i izaci na ispit ili je potreno jos neke papirologije?
hvaaala
-
nuki_cika
#2184 Re: Pravni fakultet
A može li mi neko objasniti zašto na stranici fakulteta piše da u školskoj 2011/2012 građansko procesno predaje omanović? 
-
azdralovic
#2185 Re: Pravni fakultet
u kojoj je stranci udzejna habul,u kojem je ona krugu interesa?
- lara b.
#2186 Re: Pravni fakultet
nisam iz zenice, ali to ti je svuda slicnoPartijaner wrote:Upisao sam pravni fax i volio bih pitat Zenicane svoje koje idu na taj isti da mi kazu kakav je fax ? Je li tezak, kakvi su predmeti, jel se mora bukvalno bubat ili ucit sa razumjevanjem, mislim ja imam volju ja ako nesto radim idem uvijek do kraja, znam da nece bit lagano al sve se moze![]()
Pa eto, da mi kazete u kratkim crtama.
uglavnom ko ne uci redovno teeeesko mu je...nista ne polozi
ko uci svaki dan 2-3 sata ucenja nakon predavanja i polozi sve redovno
ko uci jos vise...tj.sprema za 10, taj dobije 8
uglavnom sve se treba procitati i podvuci i podvuceno napamet nauciti...neke stvari trebas i shvatiti, neke vise bubati... uglavnom na vjezbama se objasni ono sto trebas shvatiti
idi redovno na predavanja i uci redovno, polazi sve parcijale i ne opustaj se ni momenta dok ne ocistis godinu
nije tesko ako se ufuras u gradivo...ima bas zanimljivih stvari...imas historiju bih koja je zanimljiva, imas historiju drzave i prava...kako su nastajale drzave u svijetu i pravni sis., imas sociologiju koja je dosadna, imas drzavu i pravo to je onako zanimljivo i daje neke osnove...
rim i ekonomiju koji su zanimljivi i korisni...to spremaj od prvog dana tj.pocni odmah u ponedjeljak
- VenomousV
#2187 Re: Pravni fakultet
joj laro sto pretjerujes 
- lara b.
#2188 Re: Pravni fakultet
pa mislim da cu mu tako pomoci....VenomousV wrote:joj laro sto pretjerujes
bolje nego da kazem ma laaako ces...sve je dosadno do bola i ucis 5 dana kampanjski, pa mozda polozis, mozda ne
- VenomousV
#2189 Re: Pravni fakultet
i to je od osobe do osobe...lara b. wrote:pa mislim da cu mu tako pomoci....VenomousV wrote:joj laro sto pretjerujes![]()
bolje nego da kazem ma laaako ces...sve je dosadno do bola i ucis 5 dana kampanjski, pa mozda polozis, mozda ne
ja sma ucila kampanjski pa sam svaki ispit iz prve dala... jos je prva godina prelagana kad skontas sta te dalje ceka
- lara b.
#2190 Re: Pravni fakultet
i to je od osobe do osobe...
ja sma ucila kampanjski pa sam svaki ispit iz prve dala... jos je prva godina prelagana kad skontas sta te dalje ceka
[/quote]
mislim da nije dobro kolegi savjetovati da se opusti i bude kampanjac, jer nije to za svakoga, a ti si imala i srece ako nisi bas ucila
a druga je 3xputa teza...ozbiljnija i tu posebno to kampanjsko nije preporucljivo
mislim da nije dobro kolegi savjetovati da se opusti i bude kampanjac, jer nije to za svakoga, a ti si imala i srece ako nisi bas ucila
a druga je 3xputa teza...ozbiljnija i tu posebno to kampanjsko nije preporucljivo
- VenomousV
#2191 Re: Pravni fakultet
nista ja ne savjetujem kolegi, nego kazem da ti pretjerujes...
meni je druga npr bila lagana i strasno zanimljiva, cak i ustavno kod duvnjaka
a to sto kazes da i nisam bas ucila nije tacno, ja kad ucim ucim da znam a ne da polozim, pa makar to bilo 3 dana pred ispit, meni se u glavi zadrzi...
zato kazem od osobe do osobe, ko hoce da se mrcvari bujrum, niko mu ne brani
to tvoje svaki dan po 2 -3 sata je meni presmjesno, ono ako ti doista treba toliko ucenja da bi dobio/la 6 ili 7...
meni je druga npr bila lagana i strasno zanimljiva, cak i ustavno kod duvnjaka
a to sto kazes da i nisam bas ucila nije tacno, ja kad ucim ucim da znam a ne da polozim, pa makar to bilo 3 dana pred ispit, meni se u glavi zadrzi...
zato kazem od osobe do osobe, ko hoce da se mrcvari bujrum, niko mu ne brani
to tvoje svaki dan po 2 -3 sata je meni presmjesno, ono ako ti doista treba toliko ucenja da bi dobio/la 6 ili 7...
- Partijaner
#2192 Re: Pravni fakultet
Nisam jos ni kreno na fax vec sam je se zasitio po vasim komentarima
Jednostavno ucit cu kako ja msm da treba i to je to
- VenomousV
#2193 Re: Pravni fakultet
Partijaner wrote: Jednostavno ucit cu kako ja msm da treba i to je to
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2194 Re: Pravni fakultet
ja imam samo jedan savjet za sve kolege - ne slušaj savjete drugih kolega.Partijaner wrote:Nisam jos ni kreno na fax vec sam je se zasitio po vasim komentarima![]()
![]()
uvjerićeš se u to prije ili kasnije. priče: ja izlazim x puta na ispit i nikako da položim, toliko čovjeka znaju izbiti iz cipela, i osim što se patiš da čitaš onu knjigu, takvi ti još nabiju kompleks, da je to ko nešto teško. a uglavnom su ljudi glupi i lijeni. više lijeni.
i nevjerovatna je mahala taj naš fakultet, da ti pamet stane.
ako je neko imao problema na nekom ispitu, ti UOPŠTE ne moraš imati. ljudi su znali gluposti valjati i biti bezobrazni na ispitu KPP kod prof. Hajrije. ako ona bude još tu, vidjećeš i sam, imaćeš osjećaj da si došao pred rođenu majku i odgovaraš.
zato, ta ti je najbolja, ti sebi odredi šta i kako. i ako si u mogućnosti, vrti se puno po fakultetu i poslije prve godine. uvijek se nešto interesantno može saznati i "na foru" ponešto položiti, nekom skripticom, nekim već postavljanim pitanjima i sl.
eto, ipak ti dadoh hejbet savjeta, umjesto dasam rek'o, samo u se i u svoje kljuse
- Lakat Jebić
#2195 Re: Pravni fakultet
ThisChmoljo wrote:ja imam samo jedan savjet za sve kolege - ne slušaj savjete drugih kolega.Partijaner wrote:Nisam jos ni kreno na fax vec sam je se zasitio po vasim komentarima![]()
![]()
Jednostavno ucit cu kako ja msm da treba i to je to![]()
- opa22
#2196 Re: Pravni fakultet
hej ljudi molim vas imam porblem, evo citam ovu odluku ministarstva o obustavi nastave, ja imam sutra ispit u biti trebao bih ga imati, a frend mi veli kao da fakultet nije dobio nikakvo obavjestenje pa me sad buni da li ce se ispit odrzati ili nece.....ima li netko kakvu info vise?

-
mumy
#2197 Re: Pravni fakultet
Jel ekonomsko-pravni smjer na masteru uveden ove godine?Zna li neko nazive predmeta ili profesore koji predaju?Kako se polazu ispiti,usmeno il pismeno?Jel obavezno prisustvo?Hvaja! 
-
nuki_cika
#2198 Re: Pravni fakultet
Napokon da i nama svane
Uvedeno polaganje ispita iz naredne godine i ako nisu položeni preneseni
Uvedeno polaganje ispita iz naredne godine i ako nisu položeni preneseni
- opa22
#2199 Re: Pravni fakultet
molim vas je li zna netko al 100% provjerena informacija da li ce sutra se odrzati ispiti na faxu, cura mi kad je vidjela odluku ministarstva pošla u svojih u Posušje a sutra trebala imati ispit u 8.30 :S
-
eemina
#2200 Re: Pravni fakultet
Samo da se složimmumy wrote:Pa ako imas zivaca izdrzi na sarajevskom,a ako nemas prebaci se.Lakse jest sigurno,ali nece ni tamo dovijeka biti lagano,ipak imaju dosta studenata i bore se za svoje mjesto sa ostalim univezitetima.Lagano je bilo prvim generacijama,mislim da se vec sad kriteriji zaostravaju.Ono sto ti mogu reci jeste da sa tom diplomom mozes slobodno upisivati master u Hr. ili ici u Austriju,sve je regularno,cak imas i clanke o tome iz novina,sklopljeno je i par ugovora sa ostalim univerzitetima...Pa et razmisli u svakom slucaju,pogotovo ako mislis nastavljati dalje,ne isplati se patiti u sa.To o priznavanju diplome,koliko ja znam prvi su predali za akreditaciju,e sad to ti je sve do poslodavca,neko da izvines sere pa kao ne priznaje tu diplomu ,al mislim da to ipak rade samo zbog toga da ti ne bi dali posaolara b. wrote:jel ima neko ovdje ko studira na pravu u kiseljaku...zanima me poredjenje u sa i tamo....![]()
kakva je tamo situacija sa ispitima/ polaganjima...jel ista lakse...i kakva su predavanja za vanredne...
jedni kazu da je puno lakse, dok drugi non stop uce i kazu da je opasno i dole...
jel pametno na pocetku 3,god.iz sa, prebaciti se u kiseljak![]()
..molim ne davati glupe komentare.Ma sa pravom u bih svakako nema posla,da si ga na Oxfordu zavrsio
Predavanja za vanredne su obicno cetvrtkom,subotom i nedeljom.Uglavnom raspored izlazi svake sedmice.Sto se tice prof.nema kasnjenja,ne dolazenja na predavanja,ispit,odgadjanja...ako se slucajno desi,svi studenti budu obavjesteni telefonom.Sto se toga ticu znam da su tip top.Ljudi koji tamo rade su preljubazni,za razliku od onih teta na sarajevskom.To je odprilike sve sto znam.Imas temu o tom faxu,pa proceprkaj
Studiram na PFK, i nije baš tako lako kao što se priča... predpostavljam da te to najviše i zanima.
Osoblje fakulteta ima odličan pristup studentima, tu nema mjesta za požaliti se!:thumbup: