F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
simonese

#2176 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by simonese »

popisam im se na pravila
Vernes_AMG

#2177 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

Alonso navalio ko sivonja , eto mu sad :mrgreen:

Hamilton i Button odlicni , go McM , jedva cekam da se presele u Evropu 8-)
Ave, Nijaz!

#2178 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Ave, Nijaz! »

Nisam zadovoljan, morao je Moc uzet pisanu Force India-u.

Dream Team dominira!
BSn

#2179 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Maxboy wrote:1.Vettel
2.Webber
3.Rosberg
4.Kubica
5.Sutil
6.Hamilton
7.Massa
8.Button
9.Alguersuari
10.Hulkenberg

Vettelu napokon bolid izdrzao, 7 sec ispred Webbera. Alonso previse ganjao Buttona, motor otisao u 55 krugu.
Po meni dobra utrka, ili je to do komentatora, nisam morao slusati one nase :D
Al' sto RTL ima duge reklame... Prodje pola utrke dok zavrsi blok reklama. :D

Ova sezona je jako konfuzna, pa cak i za vozace, jer su promijenili u pravilniku sve sto se dalo promijeniti. Evo Hamine izjave:

"Zadovoljan sam, vrlo sam zadovoljan ovim rezultatom. Ne znam koliko ću bodova dobiti za šesto mjesto, ali rezultat je definitvno dobar." :-)
Fordas

#2180 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Fordas »

Steta sto ne pade kisa, bilo bi 10x vise uzbudjenja. Ovako sve se svelo na preticanja McLarena i Ferrarija koji su mogli preteci jedino slabije bolide ili one na drukcijim gumama :razz: a kad su prisli onim 'sebi ravnim' e tu nastaju problemi - niti hamo moze sutila preteci, niti alonso butona. doduse Massa se tu iskazao ali je bilo krajnje rizicno, dok je hamo kukao na radiju kako mu je sutil na pravcu prebrz :lol: :lol: Sve u svemu, nova pravila su totalno odron a najbolje od svega je to sto Massa trenutno vodi u poretku vozaca :D
cevapcinica

#2181 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by cevapcinica »

Fordas wrote: niti alonso butona. doduse Massa se tu iskazao ali je bilo krajnje rizicno, dok je hamo kukao na radiju kako mu je sutil na pravcu prebrz :lol: :lol: Sve u svemu, nova pravila su totalno odron a najbolje od svega je to sto Massa trenutno vodi u poretku vozaca :D
Pa sto su nova pravila "odron"? Sto Hamilton ne zna voziti ekonomicno i cuvati gume? Sto je Schumacher ostao bez bodova? Sto "veliki timovi" nisu zagarantovani pobjedu sa 30:tak sekundi prednosti?

Kada je to Masa nekoga pretekao a da je pri tom nesto rizikovao? Veceg "mlakonje" nisam vidio, mozda mu je mladi brat Schumacher ravan ali je od aktivnih vozaca bez premca sto se tice opreznosti.
A kako bi Alonso pretekao Buttona sa onakvim bolidom? Ne znam koji su vama "strucnjaci" komentarisali prenos ali ovi koje sam ja slusao su kod prvog ukljucivanja u kameru na Alonsovom bolidu rekli da nesto nije u redu sa kolima. Stvarno se culo da je prebacivao u nizi stepen brzine i kada je htio da uradi obrnuto. Kasnije se ispostavilo mu je vec u formacijskom krugu otisao mjenjac i da je "bez kvacila" vozio tokom cijele trke:
http://www.planetf1.com/news/18227/6074 ... for-Alonso
iPlay

#2182 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by iPlay »

Maxboy wrote:Gledao sam kasnije snimak na bht nekih 10-tak minuta... jeste li primjetili kako se raduju (komentatori) i obojica ko iz topa govore zuta zastava kad se upali ono gore, kao da su Ameriku otkrili :evil:
Ja sam gledao preko neta, nije los kvalitet ali reklame su me dotukle
Na kojoj stranici gledaš?
Fordas

#2183 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Fordas »

cevapcinica wrote:
Fordas wrote: niti alonso butona. doduse Massa se tu iskazao ali je bilo krajnje rizicno, dok je hamo kukao na radiju kako mu je sutil na pravcu prebrz :lol: :lol: Sve u svemu, nova pravila su totalno odron a najbolje od svega je to sto Massa trenutno vodi u poretku vozaca :D
Pa sto su nova pravila "odron"? Sto Hamilton ne zna voziti ekonomicno i cuvati gume? Sto je Schumacher ostao bez bodova? Sto "veliki timovi" nisu zagarantovani pobjedu sa 30:tak sekundi prednosti?
Pa najbolje je onda da im podjela iste bolide (GP2) pa nek se ganjaju ako je to vec smisao
Bez ljutnje ali reci za massu da je mlakonja i jos ga porediti sa ralfom je grubo nepoznavanje cinjenica, toliko grubo da jednostavno moram reci :lol: :lol: :lol:
cevapcinica

#2184 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by cevapcinica »

Fordas wrote: Pa najbolje je onda da im podjela iste bolide (GP2) pa nek se ganjaju ako je to vec smisao
Bez ljutnje ali reci za massu da je mlakonja i jos ga porediti sa ralfom je grubo nepoznavanje cinjenica, toliko grubo da jednostavno moram reci :lol: :lol: :lol:
:D :D :D
BSn

#2185 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Sto bi ciki rek'o strahobalno:

http://www.youtube.com/watch?v=yVeviGz7 ... r_embedded

Od slijedece sezone 20 utrka, a Ecclestone najavljuje ubrzo i sezonu od 25 utrka.

McLaren na treninzima hara. :D
Ave, Nijaz!

#2186 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Ave, Nijaz! »

Dobro je Buemi ovo iskontrolisao, mogao je najebat zestoko.
Ako je istina da je neravna staza, moglo bi to biti strasno opasno.

Danas, Moc sesti, znaci sutra ide all the way po prvu pobjedu ove sezone.

Ko ne voli Moc ne treba da zivi!
bato99

#2187 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by bato99 »

DOMINACIJA

Image
Ave, Nijaz!

#2188 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Ave, Nijaz! »

Ponovo se pokazuje zasto smo mi, Englezi, dominantan narod, samo sto je Button morao pjevati himnu na kraju. :thumbup:

Moc pokazuje, onim malobrojnim sto su sumnjali da je najbolji vozac svh vremena, da je covjek naj naj.
Usporeduju ga sa nekakvim Schumaherom, a ovaj bolje da nije ni vozio, bolje bi autopilot to uradio.

Steta sto se bolid istrosio nakon 20+ preticanja pa nije stigao Buttona kako bi runisao svoju maestralnu predstavu u kojoj se sprdao sa nekakvim sedmerostrukim prvacima i u kojoj je prosuo vise fazona nego Massa u cijeloj karijeri.

Moc+Button=Dream Team!

BSn

#2189 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Postujem Sumija i sve ono sto je on uradio, ali on je imao jednu veliku prednost u odnosu na danasnje vozace - mnogo manju i slabiju vozacku konkurenciju i bolid neuhvatljiv za vecinu drugih.

Danasnji Hamilton (uzimam ga cisto za primjer, mozete uzeti bilo koga drugog, pa i Sumija) naspram sebe ima Alonsa, Vettela, Kubicu, Rosberga, pa i Buttona i Massu (koji mozda nisu u ragnu Vettela i Hame, ali su radilice i znaju uzeti poene, pobjede, pa cak i trofeje). Danasnji Ferrari ima za konkurenciju McLarem, Red Bull, Mercedes, pa i ekipe tipa Force Indije, koje se u bilo kojem trenutku mogu ukljuciti u borbu za najbolje pozicije u pojedinim utrkama i tako otezati cijelu stvar. Ne zaboravimo i Renault, BMW, Williams, koji su uvijek tu negdje i nikad s njima nisi siguran.

Schumacher mora jos voziti da se ponovno privikne na bolid (koji je dosta konkurentan) i uopce na utrku. Ostane li barem jos jednu sezonu, slijedece godine ce Petrov vidjeti Schumachera u retrovizoru samo kad ga ovaj prolazi za krug. Mislim da nece uspjeti da se takmici kroz cijelu sezonu s mladjim i nabrijanijim za titulu, ali ga nece ni Hamo prolaziti k'o danas, a pogotovo ne slabiji vozaci tipa Button, ili Massa.
Last edited by BSn on 18/04/2010 14:21, edited 2 times in total.
BSn

#2190 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Image
Edin H.

#2191 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Nije to bas tako maxboy u vezi Jansona :oops:

Posto sam ja tvorac te genijalne misli :D da je Lewis najbolji svih vremena moram se sloziti sa cikijem.

Medjutim cinjenica je da evo vec koju trku dok Lewis leta okolo kao mahnit i sve redom prestize, cime zaista pokazuje da ima najbolje vozacke sposobnosti, to uvijek cesto ne donosi pobjedu u utrci. Janson me sve vise podsjeca na avioprevoznika Nikija koji pravovremenim strateskim odlukama dovodi sebe u poziciju da lagano osvoji ono sto je moguce u u odnosu na uslove u pojedinoj utrci.

Zato i jeste sampion, a do sada i u ovoj sezoni zasluzeno prvi.

Michael se slabo nosio sa kisom, a tu je uvijek bio bez premca. Medjutim nije ni cudo, s obzirom koliko dugo nije vozio. Pokazao je stari lisac sta zna dok je nekoliko krugova drzao Lewisa, sa u tom momentu mnogo sporijim autom.
Vratice se i brzina, premda nije vjerovatno da u 41. godini vrati svu vjestinu koju je posjedovao kada je bio mladji u ovome veoma zahtjevnom sportu. Bez obzira lijepo je vidjeti Michaela na stazi.
BSn

#2192 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Edin H. wrote:Nije to bas tako maxboy u vezi Jansona :oops:

Posto sam ja tvorac te genijalne misli :D da je Lewis najbolji svih vremena moram se sloziti sa cikijem.

Medjutim cinjenica je da evo vec koju trku dok Lewis leta okolo kao mahnit i sve redom prestize, cime zaista pokazuje da ima najbolje vozacke sposobnosti, to uvijek cesto ne donosi pobjedu u utrci. Janson me sve vise podsjeca na avioprevoznika Nikija koji pravovremenim strateskim odlukama dovodi sebe u poziciju da lagano osvoji ono sto je moguce u u odnosu na uslove u pojedinoj utrci.

Zato i jeste sampion, a do sada i u ovoj sezoni zasluzeno prvi.

Michael se slabo nosio sa kisom, a tu je uvijek bio bez premca. Medjutim nije ni cudo, s obzirom koliko dugo nije vozio. Pokazao je stari lisac sta zna dok je nekoliko krugova drzao Lewisa, sa u tom momentu mnogo sporijim autom.
Vratice se i brzina, premda nije vjerovatno da u 41. godini vrati svu vjestinu koju je posjedovao kada je bio mladji u ovome veoma zahtjevnom sportu. Bez obzira lijepo je vidjeti Michaela na stazi.

Hamo, Vettel, Alonso su klasni vozaci i svi vozaci visoke klase voze agresivno sa zeljom da preticu ne mareci za bilo sta drugo. Oni su uvjereni u svoje sposobnosti i napadaju gdje drugi ne, misleci da mogu proci (najcesce i prodju, ali ne i uvijek). Naravno, plus im je ako imaju jak bolid, no bez obzira na jacinu bolida, oni uvijek izvlace iz njega maksimum, pa makar imali i najbolji. Normalno, znaju i oni taktizirati, ali u utrkama kao ovoj jutros oni idu na sve ili nista. Massa i Button su niza klasa od njih, ali oni znaju cuvati bolid, vise taktiziraju, obracaju paznju vise na blokiranje, traze greske drugih da bi ostvarili sto bolji plasman.
U tome i jeste razlika, jedni forsiraju, pa i grijese i ispravljaju te greske, a drugi pokusavaju svesti svoje greske na minimum i koristiti svaku priliku koju im ovi pruze. Normalno, napast ce i oni nekad ove "velike", ali njihov stil voznje je mnogo smireniji i nenapdniji sve u svemu.
Alonso ga forsira i kada vise nema sanse da ga drugoplasirani sustigne, bas kao sto je radio i Schumi u najbolje vrijem.

I jedni i drugi su dio F1 i bez njih to ne bi bilo to. Bas kao i bez Petrova kojem pred kraj utrke naumpadne da zakuca gas, ili legendarni Sato koji izvadi "dusu" bolidu i ide ili na postolje ili na pijesak.

Schumacher se ne izvlaci na bolid, jer realno ni ne moze. Rosberg pokazuje da je to konkurentan bolid i da moze samo napredovati. Jednostavno, pauza ucini svoje u svakom segmentu u zivotu, pa tako i u utrkivanju. Pitanje je samo trenutka kad ce "poludit" i kad ce mu se probuditi onaj njegov instinkt, tj. kad ce poceti gristi za svaku poziciju.
Ave, Nijaz!

#2193 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Ave, Nijaz! »

Schumacher je taraba teska, Moc ga sve preskakao.

Cuj, Button nije dobar vozac?!

Sto prije prihvatite cinjenicu da smo mi, Englezi, uzvisen i odabran narod, lakse cete zivjeti bez nekog pritiska za dokazivanjem.

van Basten

#2194 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by van Basten »

današnja utrka je definitivno potvrdila da je Schumacher napravio veliku grešku povratkom i da se samo blamira po stazi dopuštajući da ga pretiču razni početnici
beco

#2195 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Kao fan Ferrarija razocaran sam danasnjom utrkom, ocekivao sam mnogo vise. Ono sto je uradio Alonso Massi mislim da je totalno nekonstruktivno za ekipu i moglo bi dugorocno stvoriti probleme. Sto se tice Hame ja mislim da on nije toliko dobar koliko je dobar sam bolid Meclarena, ljudi imaju na pravcu prednost vise od 10 km/h to je skoro kao da imaju KERS. Misllim da si Hamo previse dopusta, da preagresivno vozi, posebno mislim na ono kako je bezobrazno izgurao Webbera sa staze. Mene impresinirao Renault fakat su spojili nekoliko super utrka, za Kubicu smo znali da je dobar, ali Petrov bi mogao biti najbolji Rooki sezone (zamislte to od covjeka koji je bio sampion LADA kupa). Sto se tice Schumija ne znam sve vise pocinjem sumnjati da se nije trebao vracati, tesko ga je gledati kako ga preticu, ono sa Petrovom je fakat bilo bolno.

Sta mislite da pokrenemo peticiju da BHT ukine komentar potpuno pri prenosu utrka, samo nek daju zvuk Formule, jer ona dvojca su se isprovaljivali posteno danas, hajde barem nemaju iritatan glas. :mrgreen:
Fordas

#2196 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Fordas »

Alonso po starom, stari prgavi, podli spanjol, neka, neka, treba to talijanima, bas im je to trebalo... lik jednostavno ne moze bez pretvaranja ljudi u neprijatelje... Sto se tice utrke, naravno jako zanimljiva samo zbog kise... schumi fakat truba, ne znam sta mu je
Vernes_AMG

#2197 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

beco wrote:Kao fan Ferrarija razocaran sam danasnjom utrkom, ocekivao sam mnogo vise. Ono sto je uradio Alonso Massi mislim da je totalno nekonstruktivno za ekipu i moglo bi dugorocno stvoriti probleme. Sto se tice Hame ja mislim da on nije toliko dobar koliko je dobar sam bolid Meclarena, ljudi imaju na pravcu prednost vise od 10 km/h to je skoro kao da imaju KERS. Misllim da si Hamo previse dopusta, da preagresivno vozi, posebno mislim na ono kako je bezobrazno izgurao Webbera sa staze. Mene impresinirao Renault fakat su spojili nekoliko super utrka, za Kubicu smo znali da je dobar, ali Petrov bi mogao biti najbolji Rooki sezone (zamislte to od covjeka koji je bio sampion LADA kupa). Sto se tice Schumija ne znam sve vise pocinjem sumnjati da se nije trebao vracati, tesko ga je gledati kako ga preticu, ono sa Petrovom je fakat bilo bolno.

Sta mislite da pokrenemo peticiju da BHT ukine komentar potpuno pri prenosu utrka, samo nek daju zvuk Formule, jer ona dvojca su se isprovaljivali posteno danas, hajde barem nemaju iritatan glas. :mrgreen:
Jesi gledao utrku prije Kine ? :roll:

Hamilton i Alonso , treceg trenutno nema :thumbup:

a Schumi se samo moze sjecati dana kad je bio prvak , preslusa ga Petrov :lol:
dinosaur

#2198 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by dinosaur »

U većini navedenog se slažem sa kolegom becom...McLaren ima famozni F-duct sistem što mu daje odredjenu prednost...

Osim toga, Hamo i Alonso su drski vozači,što se nekad isplati,.nekad ne...
I svake sezone dosad,Hamilton je imao više sumnjivih poteza na stazi,uz duzno postovanje prema njegovoj brzini i sposobnostima kao vozača. A ni Alonso nije bolji,da ne spominjemo poznate afere u koje su upleteni i jedan i drugi.

U svakom slučaju,njihove vozačke kvalitete malo ko osporava,ali ih ne voli svako baš zbog navedenog.
Vjeruj!

#2199 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vjeruj! »

Sad il' nikad, pobjeda ne smije doci u pitanje i dominantnost ce se isplatiti.

Vjeruj!

#2200 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vjeruj! »

Treba ovu Spaniju izbacit iz kalendara.

--------------------------

Svaka cast nasem voljenom heroju, ne treba nam drugo mjesto, ili prvi ili nista. :thumbup:

Post Reply