BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cindrlimindrli

#2176 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cindrlimindrli »

MOSALJOZE wrote:
cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:Porediti Englesku, Italiju i Holandiju i njihovu igračku širinu sa nama je malo deplasirano.
Nasih prvih 11 protiv njihovih 11 ce izdominirati ove reprezentacije, doduse 'ebe nas ta klupa.
:lol: :lol: :lol:

Sta se kreveljis?
MOSALJOZE

#2177 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

Hajde Engleska i nekako,ali mi da izdominiramo Holandiju i Italiju,pa ne budi smiješan.Ne znam treba li te upoznati sa sastavima tih selekcija,i svakako sa dominantnim Svršajevićem na desnom beku bi sigurno zaustavili Robena,Zahirović bi se mogao nositi sa Snajderom,Huntelar i RVP su smješni napadači,Kujt ne bi imao šanse protiv Sea.Beg je sigurno bolji od Stekelenburga.A tek ta jadna Italija sa nekim Buffonom,Pirlom,Balotelijem,De Rosijem,Kijelinijem itd..
Sherlock_Holmes

#2178 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Sherlock_Holmes »

Javnost je insistirala i na Cocaliću pa nije pozvan. Primjera radi.
Forumi su insistirali na Cocaliću, ja se ne sjećam da sam u zadnjih pola godine pročitao nešto o njemu.
Tu i tamo se provuče članak o njegovom transferu i neka izjava. Ništa više.
O četvorici pomenutih su članci izlazili na sedmičnoj bazi.
Mislim, i tebi malo fali da kažeš da ulica Safetu sastavlja tim.
Daleko od toga da želim reći kako ulica sastavlja spisak Safetu, nema potrebe da sam izvlačiš zaključke čitajući između redova.
Ako se Safet opredijeli za Salatića, ja ću ga podržati, ako se ne odluči za njega, opet ću ga podržati. Razlog je vrlo jasan.
U svakom slučaju.
Porediti Englesku, Italiju i Holandiju i njihovu igračku širinu sa nama je malo deplasirano.
Zavisi kako gledaš stvari.
Pomenute reprezentacije imaju daleko veću obavezu prema naciji, očekivanja, pritisak, rejting, nazovi to kako hoćeš, nego naša reprezentacija.
I pored svega toga uvode nove igrače u reprezentaciju i traže dobitnu kombinaciju jer u tome ne vide ništa loše.
Mi smo svoje više manje obavili, oni ne.

U toku 2013. godine za BiH je po prvi put poziv dobilo 5 igrača, dok je u istom periodu za reprezentaciju Hrvatske 18 igrača.

Ja sam samo tebi replicirao na post gdje si neke dosta nelogične stvari napisao, a ti se nakon toga uhvatio za svaku moju riječ, čak i one u kojima se slažem sa tobom samo da bi dokazao nekome nešto.
Samo mi nije jasno kome.

Toliko od mene na ovu temu.
cindrlimindrli

#2179 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cindrlimindrli »

MOSALJOZE wrote:Hajde Engleska i nekako,ali mi da izdominiramo Holandiju i Italiju,pa ne budi smiješan.Ne znam treba li te upoznati sa sastavima tih selekcija,i svakako sa dominantnim Svršajevićem na desnom beku bi sigurno zaustavili Robena,Zahirović bi se mogao nositi sa Snajderom,Huntelar i RVP su smješni napadači,Kujt ne bi imao šanse protiv Sea.Beg je sigurno bolji od Stekelenburga.A tek ta jadna Italija sa nekim Buffonom,Pirlom,Balotelijem,De Rosijem,Kijelinijem itd..

Bufon nebufon, 'vako bi mu bilo...

palermo

#2180 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

Sherlock_Holmes wrote:

Ja sam samo tebi replicirao na post gdje si neke dosta nelogične stvari napisao, a ti se nakon toga uhvatio za svaku moju riječ, čak i one u kojima se slažem sa tobom samo da bi dokazao nekome nešto.
Samo mi nije jasno kome.

Toliko od mene na ovu temu.
Svašta....ja mislio sa tobom razgovaram, kad ono ti se naljutio...pa što nisi brate rekao da si ovdje samo da pričaš a ne i da slušaš
Sherlock_Holmes

#2181 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Sherlock_Holmes »

Evo slušam, šta imaš dodati na to moje gore.

Ništa lično, samo mi se ne sviđa način na koji vodiš diskusiju.
Odveo si je u slijepu ulicu i pri tome mi nisi dao niti jedan konkretan argument za ono što sam napisao.
Jednostavno si stvorio sebi sliku o meni kao nekome ko ne voli Papeta prethodno izvukavši zaključke čitajući između redova i počeo voditi raspravu u tom smjeru. Iskusno i dosjetljivo, nije ironija, ali se meni to jednostavno ne sviđa :mrgreen:

Ako imaš šta konkretno dodati, nastavit ćemo ovo najnormalnije, ali ako će sad rasprava ići u smjeru dostupnosti informacija iz Izraela naspram istih iz liga petica ili sumnjivim radnjama u HNS-u koje su na neki način prouzrokovale pozivnje ovako velikog broja igrača, neka hvala.

:bih:
palermo

#2182 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

Sherlock_Holmes wrote:Evo slušam, šta imaš dodati na to moje gore.

Ništa lično, samo mi se ne sviđa način na koji vodiš diskusiju.
Odveo si je u slijepu ulicu i pri tome mi nisi dao niti jedan konkretan argument za ono što sam napisao.
Jednostavno si stvorio sebi sliku o meni kao nekome ko ne voli Papeta prethodno izvukavši zaključke čitajući između redova i počeo voditi raspravu u tom smjeru. Iskusno i dosjetljivo, nije ironija, ali se meni to jednostavno ne sviđa :mrgreen:

Ako imaš šta konkretno dodati, nastavit ćemo ovo najnormalnije, ali ako će sad rasprava ići u smjeru dostupnosti informacija iz Izraela naspram istih iz liga petica ili sumnjivim radnjama u HNS-u koje su na neki način prouzrokovale pozivnje ovako velikog broja igrača, neka hvala.

:bih:
' ebem mu miša sherloce , al ja tebe ništa ne razumijem........al eto, da ne bi druge zamarali ovom nepotrebnom diskusijom, ja odustajem
luckylaka

#2183 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

KvaziExpert wrote:Glede atmosfere u reprezentaciji, i eventualnog sjebavanja iste pozivom gore nabrojanih, novih igraca, zar je nece prije sjebati konstantno i upitno pozivanje par taraba.

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Kojih npr. :?:
DonVitoN

#2184 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

Mlada zvijezda Standarda nema dileme: Samo BIH!

Deni Milošević rođen je 9. marta 1995. godine i jedna je od najvećih nada trenutnog lidera belgijskog prvenstva Stadandarda iz Liegea.

Milošević je debitovao za prvi tim Standarda u susretu belgijske Jupiler lige protiv Oostendea, i sa 18 godina jedan je od najmlađih igrača koji su igrali za ekipu Standarda ove sezone.

"Bio sam malo nerovozan prije početka utakmice, a poslije kad je sudija svirao početak ta nerovoza je prošla. Očekujem ove sezone da ću nastaviti dobijati šansu u prvom timu“ rekao je za portal **** Milošević.

Prvi zvanični nastup za Standard upisao je u okviru Europske lige protiv Elfsborga 12. decembra 2013. godine kada je u igru ušao u 76. minuti.

Ekipa Standarda ove sezone igra fantastično i trenutno je lider belgijske Jupiler Lige sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Anderlechta. Trener tima iz Liegea je mladi izraelski stručnjak Guy Luzon.

"Imamo mladu ali talentovanu ekipu i mislim da ako ovako nastavimo igrati možemo biti šampioni. Moje pozicija je ofanzivni vezni ali mogu i igrati i po strani. Svi su zadovoljni sa zadnjom utakmicom, a ja sam asitirao za prvi gol. Zahvaljujem se treneru što mi je dao priliku da se pokažem. – kazao je Milošević.

Deni Milošević je sin bivšeg igrača tuzlanske Slobode Cvijana Miloševića, koji trenutno radi kao menadžer u Belgiji. Deni je ubilježio i osam nastupa za U17 selekciju Belgije i postigao tri gola.

Također Denija smo upitali i da li je pratio nastupe naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, te ima li želju da zaigra jednog dana za naš nacionalni tim.

"Naravno da sam pratio susrete i navijao za Bosnu i Hercegovinu! Nisam još nikakav kontakt imao sa savezom, ali ako me zovnu naravno da ću pozitivno odgovoriti na poziv.“- rekao je za kraj razgovora jedan od najtalentovanijih igrača Standarda i nadamo se budući reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Image

http://reprezentacija.ba/index.php/10-f ... e-samo-bih
OkoMeneBelo

#2185 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by OkoMeneBelo »

Ovo me je iznenadilo. Dijete ne kalkulise jer (kao i Kolasinac) on i dalje ima veliku sansu da zaigra za mnogo jacu reprezentaciju. Naso sam ga na fb i instagramu, i odavno navija za nas. :thumbup:
Kinaski

#2186 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Kinaski »

Prvo sam pomislio da se radi o Arslanagicu :D
OkoMeneBelo

#2187 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by OkoMeneBelo »

"Igrao sam za juniorsku reprezentaciju i nismo imali baš puno uspjeha u kvalifikacijama, ali svakako da mi je drago zbog toga što am obukao države u kojoj sam rođen. Čitao sam da će selektor mlade reprezentacije u posljednjim utakmicama kvalifikacija podmladiti ekipu i pripremati je polako za sljedeći ciklus. Nadam se pozivu selektora Jagodića u reprezentaciju i vjerujem da mogu opravdati očekivanja u starijem uzrastu, pored ovog ciklusa po godištu mogu igrati i naredna dva ciklusa za reprezentaciju do 21. godine i siguran sam da ću dobiti priliku da pokažem svoje kvalitete i u dresu reprezentacije", završio je razgovor za SportSport.ba 17-godišnji veznjak sedmerostrukog prvaka Evrope i jedan od naših najvećih nogometnih talenata u svijetu.

Modic koji je bio na klupi Milana.
ooolaff

#2188 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ooolaff »

Moze li mi neko reci kakv igrac je Haris Duljevic? Trenutno je na probu u FCK, pa kao fan tog tima inteersuje me taj igrac. Hvala
OkoMeneBelo

#2189 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by OkoMeneBelo »

ooolaff wrote:Moze li mi neko reci kakv igrac je Haris Duljevic? Trenutno je na probu u FCK, pa kao fan tog tima inteersuje me taj igrac. Hvala

Dobro dosao na forum. Sto se tice Duljevica svi ce se sloziti da je naj veci talenat lige. Veliki dio ove sezone je bio i naj bolji igrac lige. Na pragu je reprezentacije. Mislim da nema sumnje da ce se snac u 2. Bundesligi pa i u Bundesligi ako se izborite.Problem je sto celnici kluba znaju o kakvom talentu se radi pa i traze veliku odstetu.

Duljevic je fino dijete i zeli samo napredak u karijeri. Mislim da je dva puta odbijao mnogo vecu platu iz fk sarajeva.

pozdrav
ooolaff

#2190 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ooolaff »

OkoMeneBelo wrote:
ooolaff wrote:Moze li mi neko reci kakv igrac je Haris Duljevic? Trenutno je na probu u FCK, pa kao fan tog tima inteersuje me taj igrac. Hvala

Dobro dosao na forum. Sto se tice Duljevica svi ce se sloziti da je naj veci talenat lige. Veliki dio ove sezone je bio i naj bolji igrac lige. Na pragu je reprezentacije. Mislim da nema sumnje da ce se snac u 2. Bundesligi pa i u Bundesligi ako se izborite.Problem je sto celnici kluba znaju o kakvom talentu se radi pa i traze veliku odstetu.

Duljevic je fino dijete i zeli samo napredak u karijeri. Mislim da je dva puta odbijao mnogo vecu platu iz fk sarajeva.

pozdrav
Puno hvala, a dali neko zna kada mu istice ugovor i za koliki novac moze da ide?
ooolaff

#2191 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ooolaff »

leškarenje wrote:Istice mu ugovor na kraju sezone,a za koliko moze ici ne znam.Lopinas mu je gazda,haj mu ga znaj.
Na kraju sezone? Ove sezone? Pa onda moze da ide bez ostete, tako?
Ajatolah_

#2192 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ajatolah_ »

ooolaff wrote:
leškarenje wrote:Istice mu ugovor na kraju sezone,a za koliko moze ici ne znam.Lopinas mu je gazda,haj mu ga znaj.
Moći će kad završi sezona.
OkoMeneBelo

#2193 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by OkoMeneBelo »

ooolaff wrote:
nemoze
ooolaff

#2194 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ooolaff »

Arteta wrote:De ti nama Olafe reci kako je vrijeme u Makedoniji, ima li snijega, AC/DC-a ili Ibricica?
Snega ima, ali nije toliko hladno, bar za mene.
A sta mislis pod to AC/Dc ili Ibricic? Ne razumem.
Arteta

#2195 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Arteta »

De ti nama Olafe reci kako je vrijeme u Makedoniji, ima li snijega, AC/DC-a ili Ibricica?
ooolaff

#2196 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ooolaff »

OkoMeneBelo wrote:
ooolaff wrote:
nemoze
Zasto ne moze?
jeza u ledja

#2197 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

@ Serloce, fino pises, vidi se da si pronicljiv. :D

Sto se tice Salatica. Ja se slazem (i svi se slazu) da bi nam legao ko vruc ustipak i ako ga pozovu (u sta cisto sumnjam) ja se necu buniti. :D
Medjutim, ne mogu zazmiriti na cinjenicu da frajer nije bio ni na mapi dok se nismo plasirali na SP. Znaci doslovce mi se plasirali - on se pojavio u novinama sa izjavom da hoce da igra za nas. Covjek ima 28 godina, znaci 10ak godina karijere i nikad se nije sjetio da kaze "a" o BiH, a kamo li da promjeni drzavljanstvo. Istovremeno, sjetio se da da izjavu za Srbe kako zeli igrati za njih. Mescini da je cak spomenuo i RS ili nesto tako, ali mozda izmisljam.
Malo je naivno govoriti da mu je to namjesten clanak jer je pisan u vrijeme kad on nije bio dovodjen u vezu sa nasom reprezentacijom. Isto tako, ako je tacno da je "odbio" Srbiju, to jedino moze biti iz razloga sto se nadao jos pozivu u svicarsku repku, ne nasu.

Uglavnom, nisam bas neki njegov fan i nece mi biti zao ako ga ne pozovu. Da je mlad pa hajde.
Ali ako ga uzmu, jebavat ga, ni prva ni zadnja prelivoda. Svakako je reprezentativni fudbal danas postao tuti-fruti.
OkoMeneBelo

#2198 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by OkoMeneBelo »

jeza u ledja wrote:@ Serloce, fino pises, vidi se da si pronicljiv. :D

Sto se tice Salatica. Ja se slazem (i svi se slazu) da bi nam legao ko vruc ustipak i ako ga pozovu (u sta cisto sumnjam) ja se necu buniti. :D
Medjutim, ne mogu zazmiriti na cinjenicu da frajer nije bio ni na mapi dok se nismo plasirali na SP. Znaci doslovce mi se plasirali - on se pojavio u novinama sa izjavom da hoce da igra za nas. Covjek ima 28 godina, znaci 10ak godina karijere i nikad se nije sjetio da kaze "a" o BiH, a kamo li da promjeni drzavljanstvo. Istovremeno, sjetio se da da izjavu za Srbe kako zeli igrati za njih. Mescini da je cak spomenuo i RS ili nesto tako, ali mozda izmisljam.
Malo je naivno govoriti da mu je to namjesten clanak jer je pisan u vrijeme kad on nije bio dovodjen u vezu sa nasom reprezentacijom. Isto tako, ako je tacno da je "odbio" Srbiju, to jedino moze biti iz razloga sto se nadao jos pozivu u svicarsku repku, ne nasu.

Uglavnom, nisam bas neki njegov fan i nece mi biti zao ako ga ne pozovu. Da je mlad pa hajde.
Ali ako ga uzmu, jebavat ga, ni prva ni zadnja prelivoda. Svakako je reprezentativni fudbal danas postao tuti-fruti.
Da se i stobom jednom slazem :shock: :thumbup:
jeza u ledja

#2199 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

OkoMeneBelo wrote:
jeza u ledja wrote:@ Serloce, fino pises, vidi se da si pronicljiv. :D

Da se i stobom jednom slazem :shock: :thumbup:
Onda mora da sam nesto pogresno napisao. :|
Logovan

#2200 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote: Onda mora da sam nesto pogresno napisao. :|
:lol: :lol: :mrgreen:
Post Reply