Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

UnitedNude

#2176 Re: Ginekologija i vagine....

Post by UnitedNude »

Ima li neko kontakt telefon dr. Anje Tomic?Imam neki mobitel ali se niko ne javlja. Hvala
Lobotomija

#2177 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

UnitedNude wrote:Ima li neko kontakt telefon dr. Anje Tomic?Imam neki mobitel ali se niko ne javlja. Hvala
061/159-931 ja imam taj
Mozda je na Jezeru pa se ne moze javiti
UnitedNude

#2178 Re: Ginekologija i vagine....

Post by UnitedNude »

Lobotomija wrote:
UnitedNude wrote:Ima li neko kontakt telefon dr. Anje Tomic?Imam neki mobitel ali se niko ne javlja. Hvala
061/159-931 ja imam taj

To je taj koji i ja imam. A radi li ona negdje privatno? I kada? Kako sam skontala radi.
Lobotomija

#2179 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

UnitedNude wrote:
Lobotomija wrote:
061/159-931 ja imam taj

To je taj koji i ja imam. A radi li ona negdje privatno? I kada? Kako sam skontala radi.
Radi.Ima ordinaciju u Vilsonovom setalistu.Mene je do sada narucivala tamo negdje iza pola 5.
UnitedNude

#2180 Re: Ginekologija i vagine....

Post by UnitedNude »

Radi.Ima ordinaciju u Vilsonovom setalistu.Mene je do sada narucivala tamo negdje iza pola 5.[/quote]

Sad mi se javila doktorica, vidjela na telefonu da sam je zvala. Jao divne zene!!!!!! Jos mi je njen glas u usima, nasmijana, ljubazna, vraca vjeru u ljude.
Preselila se u Importane(jucer:), narucuje poslije podne, meni rekla da dodjem odmah danas. Javicu se da podijelim iskustvo, ali sumnjam da moze pokvariti utisak.

Hvala puno na info
Lobotomija

#2181 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

UnitedNude wrote:Radi.Ima ordinaciju u Vilsonovom setalistu.Mene je do sada narucivala tamo negdje iza pola 5.

Sad mi se javila doktorica, vidjela na telefonu da sam je zvala. Jao divne zene!!!!!! Jos mi je njen glas u usima, nasmijana, ljubazna, vraca vjeru u ljude.
Preselila se u Importane(jucer:), narucuje poslije podne, meni rekla da dodjem odmah danas. Javicu se da podijelim iskustvo, ali sumnjam da moze pokvariti utisak.

Hvala puno na info[/quote]

Nema na cemu :).
Ja kod nje idem vec mjesecima i super sam zadovoljna(mozda se nekada i sretnemo :))
Sretno i javni :)
aribes

#2182 Re: Ginekologija i vagine....

Post by aribes »

Dr. Mašić je sada u FMUP ambulanti, htjela bih vaša iskustva da mi pisite ako je neko imao s njim...
Dr. Rakić kod koje inače idem je na bolovanju i ne znaju do kad, a ne mogu da cekam :-?
Lobotomija

#2183 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

aribes wrote:Dr. Mašić je sada u FMUP ambulanti, htjela bih vaša iskustva da mi pisite ako je neko imao s njim...
Dr. Rakić kod koje inače idem je na bolovanju i ne znaju do kad, a ne mogu da cekam :-?
Nema boljeg. Idi sto prije :)
aribes

#2184 Re: Ginekologija i vagine....

Post by aribes »

Hvala :-D
Nisam do sad imala iskustvo sa muskim ginekologom, pa pitam, znam da je bilo sa nekim doktorima i ne bas ugodnih iskustava...
Aleluja

#2185 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Aleluja »

aribes je napisao/la:
Nisam do sad imala iskustvo sa muskim ginekologom, pa pitam, znam da je bilo sa nekim doktorima i ne bas ugodnih iskustava...
...muški konza kakve djeve... :D
sarajevo_84

#2186 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sarajevo_84 »

aribes wrote:Dr. Mašić je sada u FMUP ambulanti, htjela bih vaša iskustva da mi pisite ako je neko imao s njim...
dr. Mašić je divan čovjek prije svega, pa onda sve ostalo. Samo najbolje o njemu... Trenutno radi u MUP-ovoj ambulanti, ali još uvijek čekaju novi ultrazvuk aparat, tako da ne može vršiti nikakve preglede, a što se tiče nekakvih konsultacija, to da.

;)
sarajevo_84

#2187 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sarajevo_84 »

Da li neko zna gdje radi dr. Nura Hadžiomerović - Naser???

Nekad je radila baš u MUP-ovoj ambulanti, žena nestala bez traga. :shock: :roll:
aribes

#2188 Re: Ginekologija i vagine....

Post by aribes »

Presla je u Eurofarm, onda u FMUP ambulanti nije bilo nekih 4 mjeseca ginekologa i onda je Masic dosao.

A kada ce moci onda raditi preglede?
sarajevo_84

#2189 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sarajevo_84 »

aribes wrote:Presla je u Eurofarm, onda u FMUP ambulanti nije bilo nekih 4 mjeseca ginekologa i onda je Masic dosao.

A kada ce moci onda raditi preglede?
Od kako je došao, čekaju taj famozni ultrazvuk aparat, ja jučer otišla (08.10.2012.), kaže ne smijem više ništa reći, čekaju svaki dan da stigne aparatić. :D
aribes

#2190 Re: Ginekologija i vagine....

Post by aribes »

OK, ne rade UZ ali rade li papa test?
Nisam nikada isla kod njih kod ginekologa, pa ne znam kako to ide, da li u onoj laboratoriji rade sve nalaze ili se mora nositi negdje drugo...
FemaleMe

#2191 Re: Ginekologija i vagine....

Post by FemaleMe »

Zdravo svima, ovako ja imam problem koji traje vec manje vise godinama. U pitanju je svrab tamo dole!
Ispocetka me pomalo svrbilo i mislim nista strasno, malo svrbi, to se tako vuklo. Jednom mi ginekolog da kremu Canesten da mazem, kao ma to su gljivice sigurno (cim svrbi odmah gljivice). Ja mazala, malo kao pomogne i opet sve isto. Ja kako znam za gljivice je karakteristican svrab i bijeli iscjedak, kod mene tog iscjedka nema uopste. Samo svrbi, svrbi, onda od svraba sve suho, kao ljusti se, onda se oguli, pa to prodje, smiri se, kad dobijem menstruaciju ulozak mi to izazove, i opet pocne da svrbi, zacrveni se nekad od svraba, pa sve sve to osusi i opet isto, i sve tako... :sad:
Prije par mjeseci mi ginekolog izvadila nalaz, kaze gljivica nema uopste, to je vise nesto kozno, dala mi neku kremu Locacorten i jos neku da mazem, mazala i opet sve isto.
Skontala sam ja da je u pitanju kozno oboljenje neko, da nije ginekoloski problem, sad ne znam gdje da idem, ginekologu ili dermatologu? :?
I da li je neko imao slicnih iskustava?
Michun

#2192 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

FemaleMe wrote:Zdravo svima, ovako ja imam problem koji traje vec manje vise godinama. U pitanju je svrab tamo dole!
Ispocetka me pomalo svrbilo i mislim nista strasno, malo svrbi, to se tako vuklo. Jednom mi ginekolog da kremu Canesten da mazem, kao ma to su gljivice sigurno (cim svrbi odmah gljivice). Ja mazala, malo kao pomogne i opet sve isto. Ja kako znam za gljivice je karakteristican svrab i bijeli iscjedak, kod mene tog iscjedka nema uopste. Samo svrbi, svrbi, onda od svraba sve suho, kao ljusti se, onda se oguli, pa to prodje, smiri se, kad dobijem menstruaciju ulozak mi to izazove, i opet pocne da svrbi, zacrveni se nekad od svraba, pa sve sve to osusi i opet isto, i sve tako... :sad:
Prije par mjeseci mi ginekolog izvadila nalaz, kaze gljivica nema uopste, to je vise nesto kozno, dala mi neku kremu Locacorten i jos neku da mazem, mazala i opet sve isto.
Skontala sam ja da je u pitanju kozno oboljenje neko, da nije ginekoloski problem, sad ne znam gdje da idem, ginekologu ili dermatologu? :?
Moze biti kondom ako koristis. Ako nisi sexualno aktivna...onda nije.
Ja od prosle godine kupujem ove uloske
Image
Uvijek ih nadjem u apoteci kod pozorista, kostaju oko 8 KM. Spasili su me. Plastika me smarala.
male_okice

#2193 Re: Ginekologija i vagine....

Post by male_okice »

FemaleMe wrote:Zdravo svima, ovako ja imam problem koji traje vec manje vise godinama. U pitanju je svrab tamo dole!
hm...kakva ti je koza na drugim podrucjima inace, jel suha peruta li se mozda jos negdje? moze bit neko kozno oboljenje, moze od kondoma ako ih koristis, a moze biti i da ti je jednostavno koza suha...meni se nesto slicno desava tako da kuci imam uvijek pavlovicevu kremu i navecer poslije tusiranja se namazem bukvalno kao beba i onda je ok. ali mozes otici i dermatolog-venerolog, oni su vise zaduzeni za oboljena koja se ticu seksualnih organa (da se tako izrazi) pa da se pregledas.
FemaleMe

#2194 Re: Ginekologija i vagine....

Post by FemaleMe »

male_okice wrote:
hm...kakva ti je koza na drugim podrucjima inace, jel suha peruta li se mozda jos negdje? moze bit neko kozno oboljenje, moze od kondoma ako ih koristis, a moze biti i da ti je jednostavno koza suha...meni se nesto slicno desava tako da kuci imam uvijek pavlovicevu kremu i navecer poslije tusiranja se namazem bukvalno kao beba i onda je ok. ali mozes otici i dermatolog-venerolog, oni su vise zaduzeni za oboljena koja se ticu seksualnih organa (da se tako izrazi) pa da se pregledas.

Inace mi je jako suha koza, posebno dlanovi i stopala, s tim da nekad imam prekomjerno znojenje, posebno dlanova i stopala. Ali nigdje na kozi nemam slican problem, tj. takav oblik svaraba. I ja sam ubjedjena da je to do tipa koze i do moje suhe koze, tako da je najbolje da posjetim dermatologa-venerologa. Mislim da je mozda neki dermatitis ili psorijaza...hmm.
t1rejble2r

#2195 Re: Ginekologija i vagine....

Post by t1rejble2r »

U zadnje vrijeme zbog određenih okolnosti idem stalno kod ginekologa, tako da mi je postalo svejedno je li musko ili zensko. Po mom iskustvu ukoliko se radi o privatnim ginekolozima i žene i muškarci su podjednako ljubazni, ali ja nekako više vjerujem muškarcima, ne neosnovano, nego iz iskustva.
Kapri

#2196 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kapri »

A da li je moguce da te privatni ginekolozi(drzavnim i ne idem)ne salju na sve briseve ako ne mogu utvrditi od cega mozaik i stalna upala a hpv negativn.Zar me nisu mogli poslati na 4 ciljana brisa :sad:
Kapri

#2197 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kapri »

A kakve su vaginalete od 5 biljaka jel ko upotrijebio kako je pomoglo
cicos

#2198 Re: Ginekologija i vagine....

Post by cicos »

Zanima me da li se spirala kao kontraceptivno sredstvo moze staviti kod zena koje nisu radjale...Jedni doktori preporucuju, drugi govore da se mogu javiti nus pojave, infekcije,... pa me zanima kakva su vasa iskustva.. Hvala na odgovoru :)
Desa8

#2199 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Desa8 »

Ssk Stojan Simic Krpica
Prijatelji, pažnja! Prenosim hitnu molbu!
POTREBNA JE POMOĆ MOM SINU... POSTAVITE NA 10 MINUTA, NA SVOJ PROFIL!!!
HITNO POTREBNE "VEPERSID "AMPULE, RADI NASTAVKA HEMO-TERAPIJE MOG SINA STEFANA, KOJI JE BEZ NJIH ŽIVOTNO UGROŽEN! ZATO VAS MOLIM DA, UKOLIKO POSTOJI NEKO KO IH IMA, A MOŽE DA MI IH USTUPI ILI PRODA, NEKA MI SE JAVI NA MOB. 061/288-12-33, HITNO!!!
VAŠA POMOĆ BI MI DOBRO DOŠLA I NA NAČIN DA SE OVA PORUKA POSTAVI NA VAŠ ZID, U NADI DA ĆE OVU PORUKU VIDETI ONAJ, KO POSEDUJE AMPULE VEPERSID-a!
UNAPRED HVALA,
Orbit_girl

#2200 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Orbit_girl »

Koliko Vas ima bol u jajnicima/jajniku u toku PMS-a? Bol u jajniku je jedan od pokazatelja PMS-a?
Post Reply