FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2176 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by plain vanilla »

Crvena Tifoza wrote: Ne mogu da vjerujem da je ovo izvalio. Kako je onda Salihamidžić mogao trčati? :lol: Amaru trbuh narastao kao da nosi dvojke, pa misli da je to zbog genetike, a ne zbog ishrane. :-) Kakav lik.
pa valjda je htio reci da smo malobrojni kao nacija, samim tim imamo malo tih ekstra talentovanih, brzih, spretnih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2177 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Tomahawk11 »

Island ima, koliko, 300 k stanovnika, pa čuda radi.
Dakle, priča ne stoji.
Nego, to vam je više za teme bh reprezentativci i potencijalni reprezentativci.
Ovo je tema o Veležu, već je debeli off :thumbup:

link: https://forum.klix.ba/bh-reprezentativc ... 26625.html :!:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2178 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sime_cipol »

Odlično poentiranje sa Islanđanima, ali oni su genetski predodredjeni da mogu da trce. Kao i svi germanski, skandinavski narodi.
Spanac, Talijan, Francuz (bijeli) ukratko Latini i ovamo Slaveni nikad neće moći trcati kao gore navedeni.
Crvena Tifoza

#2179 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Crvena Tifoza »

sime_cipol wrote:Odlično poentiranje sa Islanđanima, ali oni su genetski predodredjeni da mogu da trce. Kao i svi germanski, skandinavski narodi.
Spanac, Talijan, Francuz (bijeli) ukratko Latini i ovamo Slaveni nikad neće moći trcati kao gore navedeni.

Preporučio bi ti da malo pročitaš o trčanju i ljudskoj evoluciji i koju ulogu je samo trčanje imalo u svemu tome. Ovo što si napisao je pogrešno gledanje stvari i generalizacija.
BHF_Manijak

#2180 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by BHF_Manijak »

Point wrote: Sa onakvom Slobodom ni Carlo Ancelotti se ne bi proslavio. Sarajevo jeste ranije izbacivao švedske ekipe ali je isto tako gubio od Kukesa, Zrinjski od Dundelenge i slično, da ne spominjem razne petake čim dođe malo jača ekipa.

Ne govorim da je Nalić sad neki mega trener nego sam reagovao na tu priču kao ta će on ima evropsku školu pa samo filozofira. Tipična priča, gdje god se pojavi neko sa strane odmah se reaguje sa ta će on, znamo mi najbolje. Istorija nam govori da ne znamo.

Daj npr Magathu da vodi kondicioni trening i sezonske pripreme neke naše ekipe i garantujem da će za dvije sezone ekipa imati top kondiciju i da će Amarova šuplja o genetici odmah pasti u vodu.
Pricas o nama kao sveznalicama, mislim "nama" kao ljudima u BiH jer si ocito vani, i pricas o trenerima modernih shvatanja, napretku, progresu i u Tom kontekstu spomenes Magatha, mislim ono WTF?! :roll: :-)
Pa upravo je on eklatantan primjer covjeka koji je ostao 20 godina unazad. Zadnji osvojen trofej s Wolfsburgom i nakon Toga nigdje nista ni s kim. Te pripreme o kojima ti pricas, to je moglo prolaziti prije 10-15 i vise godina, danas jok. Ta vojna/celicna disciplina, "izrabljivanje" ljudi do granica Bola itd…

Vratimo se na Nalica. Niko ne kaze da je nestrucan, da ne zna i slicno… Stavise odstupa pozitivno od stereotipa bosanskohercegovackog trenera ili trenera koji radi u Premijer ligi, jako lijepo prica, elokventan je, teorijsko znanje posjeduje i fino ga je slusati na TV-u, ali u praksi treba jos malo vise od toga.
Cinjenica je sto su ljudi prije meine napisali da covjek nije imao kako treba samostalnog angazmana u trenerskom poslu. Ako vec radis i bavis se tim, meni je to problem. Opet ponavljam, Niko ne spori da ne zna, ali brate uzmes ekipu, vani ako treba, napravis nesto sam i popisas se po eventualnim kriticarima.
Nisi mogao, nisi zelio, stagod - nebitno je. Vodis se kao trener, ne radis nigdje godinama, u cemu je problem? A kao ti bi da te ljudi ozbiljno shvataju.
Osvjezenje je bio u Ligi i treba vise takvih, ali zasto napusti i ode? Radio je u Slobodi, sam se prihvatio posla, a taj rezultat nije bio Bog zna nesto, bez obzira na kadar. Ako je zelio vise, trebao je ostati, napraviti "svoju" ekipu.

Upravo je to kompleks koji ti drugima spocitavas. Ovdje je sve Karina i nista ne valja, ali je sve s vana top. "Kod nas u Njemackoj" je to tako i tako…
Pa nisu ni ovdje debili ljudi i orangutani.

PS I ne branim Amara, nije ovo post vezan za tu pricu. Ne slazem se ni ja 100% sa Tom pricom o genetici dijelom. Slazem se da geneteske predispozicije bijelaca nisu iste kao tamnoputih ljudi, to je medicinski fakt, ali sve ostalo je nidje veze prica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2181 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Tomahawk11 »

link: https://forum.klix.ba/bh-reprezentativc ... 26625.html :!:

Priča o genetici i ostalo OVDJE
zrakomlat

#2182 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by zrakomlat »

:sretan:
dert

#2183 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by dert »

dert wrote:
Nivelacija wrote:Losa atmosfera u Velezu?
Zelim da im krene ono pravo al' poslije utakmice sa Celikom :-D :thumbup:[/quote

samo kazem :-D :kiss:
Crvena Tifoza

#2184 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Crvena Tifoza »

Uzese sve tri bobe :D
Mislio sam neće izdržati onaj pritisak na početku drugog, ali ipak na kraju bodovi se pišu. Mogli su još koji uvalit iz onih kontri ali šta je, tu je.

Idemo dalje :thumbup:
todd_smith

#2185 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by todd_smith »

O utakmici necu ovdje, veceras cu nekad tamo, ali samo da se Rodjenim zahvalim na zajednickom skandiranju za Vedrana. Aferim.
Leopard_SA

#2186 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Leopard_SA »

Utakmica opravdala epitet derbija
Rodjenima svaka cast :thumbup:
Velezu od srca zelim sto bolji plasman na tabeli ove sezone i ABd Europu
Logovan

#2187 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Logovan »

Dobro ste igrali. Niste se valjali kao npr. Radnik, iako je bilo situacija u kojima ste malo folirali, ali ništa puno. Hvala vašem golmanu za prvi gol, a Boga mi i za drugi. :mrgreen: Hvala za skandiranje za Vedrana. :thumbup: Svaka čast za brojnost.
Lopez1981

#2188 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Lopez1981 »

Logovan wrote:Dobro ste igrali. Niste se valjali kao npr. Radnik, iako je bilo situacija u kojima ste malo folirali, ali ništa puno. Hvala vašem golmanu za prvi gol, a Boga mi i za drugi. :mrgreen: Hvala za skandiranje za Vedrana. :thumbup: Svaka čast za brojnost.
Hvala i vama sto ne izbaciste loptu a igrac nam lezi pola minute na terenu. Protiv Sirokog ljudi u 90minuti prekidaju napad da izbace loptu kod rezultata 1-0 za nas :-)
agnostic_front

#2189 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by agnostic_front »

Nemoj tako navijaču bratskog kluba.
Lopez1981

#2190 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Lopez1981 »

agnostic_front wrote:Nemoj tako navijaču bratskog kluba.
Navijaci imaju respekt, ovo se odnosilo na igrace a igraci su prolazna roba ;-)
agnostic_front

#2191 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by agnostic_front »

E onda ništa :bih:
ultima_palabra

#2192 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ultima_palabra »

Dobro je ba, odradili ste 2/1, sad se mozete prestati lizati...
Crvena Tifoza

#2193 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Crvena Tifoza »

Hoće mi nešto biti kad pročitam ovo ‘bratski’ klub. :roll:
Bazinga1234

#2194 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Bazinga1234 »

Pod hitno dovesti novog golmana. Bobić je rupa i kikser, a Bogdanović je još gori od njega.
Veznjak nam je također potreban.
Logovan

#2195 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Logovan »

Lopez1981 wrote:
Logovan wrote:Dobro ste igrali. Niste se valjali kao npr. Radnik, iako je bilo situacija u kojima ste malo folirali, ali ništa puno. Hvala vašem golmanu za prvi gol, a Boga mi i za drugi. :mrgreen: Hvala za skandiranje za Vedrana. :thumbup: Svaka čast za brojnost.
Hvala i vama sto ne izbaciste loptu a igrac nam lezi pola minute na terenu. Protiv Sirokog ljudi u 90minuti prekidaju napad da izbace loptu kod rezultata 1-0 za nas :-)
Zašto bi izbacili ako je vaš glumio? :D Ne pozivaj mi se Boga ti na neko poštenje, a gluma u pitanju. Isto rade Žižović i njegovi igrači. Daj izbaci loptu, povrijedio se igrač, a ustvari gluma ne bi li se lopta izbacila, ne bi li se neko od protivničkih igrača isprovocirao.
ultima_palabra wrote:Dobro je ba, odradili ste 2/1, sad se mozete prestati lizati...
Plakanje level 99. :-)
todd_smith

#2196 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote:Dobro je ba, odradili ste 2/1, sad se mozete prestati lizati...
sve dok vama opet 4 komada ne uvale, do tad ne pikam bratski odnos
ultima_palabra

#2197 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ultima_palabra »

Reci mi Logy, zudim za jos jednim zrncem mudrosti :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2198 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Tomahawk11 »

Crvena Tifoza wrote:

Čim si s nekim u dobrim odnosima - bratski klub :roll:
Crvena Tifoza

#2199 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Čim si s nekim u dobrim odnosima - bratski klub :roll:

I ja se pitam zašto ne možeš ostati samo u dobrim odnosima? Ništa ne fali. Kad se samo sjetim onog vezanja šalova ma Grbavici. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2200 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Tomahawk11 »

Normala sve, na terenu bez popustanja :thumbup:
Post Reply