Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
saim_adka

#2176 Re: reprezentacija

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 13:56, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2177 Re: reprezentacija

Post by -LIBERO- »

Patnja ce ovo biti. Par dana uzastopnih poraza ,devastacije i nabijanja frustracija zbog toga. :roll:
To je otprilike to sto imamo od igrackoga kadra ( mozda jos uz par imena),znaci sa igracima ne mozemo previse mijenjati i poboljsavati kvalitet.
Po tome se da zakljuciti da je jedini prostor za dizanje svega ovoga na veci nivo karizmatican i stucan trener i strucni stab uopste.

Nesposobnost ljudi u savezu i oko reprezentacije,nedostatak novca? Vjerovatno i jedno i drugo. I zato patnja sa Sabetom i sa reprezentacijom se ponavlja iz godine u godinu.

Totalno frustrirajuce :run:
General_Jackson

#2178 Re: reprezentacija

Post by General_Jackson »

saim_adka wrote:najveci crnjak je sto smo uvijek na eurobasket isli samo kad je sabe na klupi, neracunajuci onaj jedan incident kad je mensur vodio repku...

Image

ovu facu kad vidim jednostavno ne mogu da se pomirim s cinjenicom da iza njega stoji visestruko vodjenje repke na evropskim prvenstvima i da je sada spasilac kk bosne...samo da mu neko kaze da zatvori usta barem na jednoj slici, izbrije brcice/bradu i poslozi malo drugacije ovu kosu....ovaj friz nosi otkad je kk bosna postala prvak evrope u kosarci :shock:
Zaboravio si i jedan nastup pod vodstvom Draška Prodanovića i svakako onaj najbolji ratne 93´sa Mirzom.
saim_adka

#2179 Re: reprezentacija

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 13:53, edited 1 time in total.
nekoeko

#2180 Re: reprezentacija

Post by nekoeko »

Image
samko1974

#2181 Re: reprezentacija

Post by samko1974 »

nekoeko wrote:Image
Moj Mahmutovicu, bolje bi ti bilo da se vratis za direktora hayat production i "zvijezda mozes biti ti".Ko tebe navrati u kosarku dabog sacuva sta sve kod nas moze .
lord blackadder

#2182 Re: reprezentacija

Post by lord blackadder »

samko1974 wrote:
nekoeko wrote:Image
Moj Mahmutovicu, bolje bi ti bilo da se vratis za direktora hayat production i "zvijezda mozes biti ti".Ko tebe navrati u kosarku dabog sacuva sta sve kod nas moze .
Navodno mu je Konakovic neki kum.

Grobar bh kosarke ima svoje i ime i prezime. To je SDA delegat, Dino Konakovic. Unistio je KK Bosnu, unistava i reprezentaciju. Zbog njega su na spisku kojekakvi nesovici, milosevici...Zbog njegove veze s Miskom Raznjatovicem, koji tusi svoje igrace koji nemaju kluba, da se prodaju preko reprezentacije.

Hayatliji zamjeram sto nisu reagovali, iako su imali argumente, na grubo krsenje FIBAnih pravila i otimanje Preldzica (vjerovatno uzeo pare od Turaka) kao i to sto nije naturalizovao nekog americkog centra. Ovaj Domercant veze nema.

Ali sta ocekivat od seljaka iz komisije 'Zvijezda moRes biti ti''.

Ocekujem svih 5 poraza.
udrch

#2183 Re: reprezentacija

Post by udrch »

Preldžić ispade najveće poslijeratno govno..
fixer

#2184 Re: reprezentacija

Post by fixer »

udrch wrote:Preldžić ispade najveće poslijeratno govno..
A lik je veliki patriota. :(
vinnie_jones

#2185 Re: reprezentacija

Post by vinnie_jones »

Ono đubre h. mujezinovića teško da će iko nadmašiti
just principe

#2186 Re: reprezentacija

Post by just principe »

"Kad je u pitanju Ratko Varda, odmah da kažem da forma nije igrala odlučujuću ulogu. Neko je spremniji došao na pripreme, neko i nije bio u nekoj velikoj formi. Ali, zato i postoje pripreme i svi bi oni došli do forme koja bi zadovoljila i nas i njih. Međutim, Varda nije mogao imati minute kao na predhodnim takmičenjima. Kikanović, Teletović i on su morali dijeliti vrijeme provedeno na parketu. Vardi to nije odgovaralo, a meni nije odgovaralo to da nekom moram pružati već ranije definisano vrijeme koje se mora provesti na parketu. Imali smo zaista korektan razgovor. Ja mu zaista nisam mogao garantovati minutažu. Da sam prihvatio tako nešto već sutra bih možda imao neke nove zahtjeve od drugih igrača, a to je za mene neprihvatljivo", rekao je Sabit Hadžić za naš portal. <SS>
legenda reala

#2187 Re: reprezentacija

Post by legenda reala »

vinnie_jones wrote:
Ono đubre h. mujezinovića teško da će iko nadmašiti
Što Haris je uvjek igrao za repku (dok mu žena nije stavila ultimatum-tako se po novinama pisalo)ima nastupe u nekoliko kvalifikacija i na 4 EP i kad god je igrao bio je među najboljim(od EP u Beogradu se više nije htio odazivati ,vjerovatno je i sam vidio kamo ide ova reprezentacija ,a od tada više nismo ništa ni napravili ) i Preldžić se ne može porediti sa njim ovaj je vamo pričao kako će igrati za nas ili neće ni za koga i onda zaigra za nekog trećeg :-) ,dok je Haris igrao samo za nas rezervne domovine nije imao i davao je uvjek maximum u repki,i sad bi nam dobro došo na ovom prvenstvu u ekipi kad smo deficitarni pod košem :wink:
smijesni_ste

#2188 Re: reprezentacija

Post by smijesni_ste »

Gledam ove rezultate iz Londona....pa svi igraju ovu košarku...samo mi stagniramo...ustvari stagniranje bi bilo odlično...mi tonemo... :-) :-)
udrch

#2189 Re: reprezentacija

Post by udrch »

fixer wrote:
Zajebaješ me?
burek_in_space

#2190 Re: reprezentacija

Post by burek_in_space »

Veliki plus odazivanju Jazvina (ako je istina naravno) ... djevojka/zhena mu je tonbe :thumbup: :D
fixer

#2191 Re: reprezentacija

Post by fixer »

udrch wrote:
fixer wrote:
Zajebaješ me?
Ne. AI je uzor. Pa skontaj.
spree

#2192 Re: reprezentacija

Post by spree »

Nakon što je selektor našeg košarkaškog nacionalnog tima Sabit Hadžić izjavio da je razlog odlaska Ratka Varde iz reprezentacije taj što mu nije mogao garantovati minutažu, oglasio se i bh. centar.

Naime, u razgovoru za Sport Avaz, Ratko Varda, je istakao da Hadžić priča besmislice, te da niti u jednom trenutku nije tražio da ima zagarantovanu minutažu.

"U svom životu nisam nikad ni od koga tražio minutažu, to može potvrditi svako ko me poznaje, tako da Hadžić priča besmislice. Prije okupljanja sam razgovarao sa selektorom i zamolio sam ga da propustim Evropsko prvenstvo, dijelom zbot toga što je to Unics tražio od mene. No, onda me je Hadžić uvjerio kako bih trebao igrati u Litvaniji, kako ću sa Mirzom Teletovićem činiti tandem naše reprezentacije pod košem. Tako da na kraju nisam završio u Unicsu i došao sam na pripreme", rekao je Varda za Sport.

"Na turniru u Ljubljani smo odigrali kako smo odigrali. Sve ste vidjeli. Nakon turnira sam upitao selektora koji je sistem koji reprezentacija igre, jer mi nije bilo jasno ni nakon ta tri meča koja smo odigrali. Odgovor nisam dobio, odnosno on je glasio 'sistem je onaj koji ja kažem da jeste'. Da li je to normalan odgovor?", pita se Varda.

"Tada je uslijedilo ono smiješno objašnjene da nisam fizički spreman, što apsolutno nije tačno, a najgore je to što je kao objašnjenje naveo da se ne uklapam u njegov sistem. Ako ja treba da pijem kafe sa selektorom da bih se uklopio u njegov sistem, kao što to rade pojedini igrači, onda je najbolje da je ovako završilo. Meni ne treba reprezentacija da se preko nje prodajem kao nekima. To se dokazalo hiljadu puta do sada, pa i sada kada sam odmah pronašao novi klub", dodao je Varda.

Sjajni centar smatra da se igra našeg nacionalnog tima treba bazirati na Mirzi Teletoviću, te naglašava da je i odnos prema "Amerikancima" (Kapelan, Hodžić) u najmanju ruku nefer.

"Ova reprezentacija ima Teletovića, koji je najbolji krilni centar u Evropi, to tvrdim milijardu posto. Igra treba da se vrti oko njega i da on saigrače čini mnogo boljima, no pitanje je da li će to tako biti u Hadžićevom sistemu", govori Varda.

"Prije početka priprema Hadžić je rekao da će svi dobiti šansu. Međutim, Kapelanu i Hodžiću je nije pružio. Zašto, to samo on zna. Momci su mladi, prvi put su došli na okupljanje i sigurno je da ni oni sami nisu očekivali da će ići u Litvaniju, no bilo bi fer da im je selektor pružio šansu da pokažu šta znaju", ističe Varda.
eee tugo moja :( . covjek rece sve sto smo znali, ali smo se nekako nadali da nije tako. daleko cemo dogurati s ovakvim selektorom, a o savezu ne treba trositi rijeci. u ovakvoj situaciji ja bi bio prezadovoljan da se ne obrukamo totalno :( .
lerdi

#2193 Re: reprezentacija

Post by lerdi »

Sabit samo i može biti selektor u ovakvom savezu. Puuu ljigavci jadni.
jazzer

#2194 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

trcicu trceci wrote:i sta sad ? joj majko moja, ogorcen covjek svasta kaze...ne mora znaciti da je sve istina i da je upravu

A ti poznajes Sabeta kao principijelnog, kvalitetnog, samostalnog ''strucnjaka'' pa ove Vardine rijeci
ne moraju biti istina?? Hoce brzu kosarku pa umjesto Varde pozove Jazvina :shock: ???

Daj Boze da grijesim ali predstojece EP ce biti takva patnja za nas da za zadnje dvije nase utakmice
reprezentacije necemo znati ni termin kada se igra, toliko ce interesovanje vladati.
jazzer

#2195 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

trcicu trceci wrote:a ti poznajes Vardu, pa odmah nakon ovakvog clanka sudis o covjeku...daj ba :run: :run:
Ne poznajem Vardu ali godinama gledam dostignuca Sabita Hadzica... I pomislim, Bog da mi oprosti,
''Menso, vrati se'' :) .
lerdi

#2196 Re: reprezentacija

Post by lerdi »

trcicu trceci wrote:i sta sad ? joj majko moja, ogorcen covjek svasta kaze...ne mora znaciti da je sve istina i da je upravu
Vjerujem čovjeku 100% jer odnos selektora prema njemu oslikava stanje u savezu. Ka vidim da je Sabit spasioc Bosne tek onda skontam koliko je ista ta Bosna nisko pala.
smijesni_ste

#2197 Re: reprezentacija

Post by smijesni_ste »

Jaoo...pa danas protiv Dirka i ekipe....tek sad vidjeh :D:D :-D ...nigdje prenosa nikakvog naravno, al će streamovi biti dobri nadam se...
palermo

#2198 Re: reprezentacija

Post by palermo »

smijesni_ste wrote:Jaoo...pa danas protiv Dirka i ekipe....tek sad vidjeh :D:D :-D ...nigdje prenosa nikakvog naravno, al će streamovi biti dobri nadam se...
kako nema? zare nije na sport klubu prenos, negdje ja pročitah da tamo ima.

p.s
stvarno ne bih da postanem advokat sabita, ali ne mogu da shvatim da se više vjeruje Vardi nego Sabitu. Al eto....svatko zna valjda najbolje....
smijesni_ste

#2199 Re: reprezentacija

Post by smijesni_ste »

Aha...a onda nigdje prenosa za nas HSovce....:D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2200 Re: reprezentacija

Post by Admir_1984 »

Bajramovic opet zicer fulio :lol:
Post Reply