NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
arze

#2176 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

Chris Webber u Panathinaikosu?
Ako je ovo istina onda....pa taj je covjek smjeh!
Kroz toliko godina dobre kosarke i zavidne forme, na sta je on spao!
Jest imo nekoliko fantasticnih sezona al sto je puno puno je...mislim sad izmislja nesto sa europom :cry:
U krajnju ruku suhveli ako je transfer realiziran :|
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2177 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

Izgleda Baron Davis ode i Clliperse :shock: :?
Neelix

#2178 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

taman podjoh da to napishem. potpisao je kao free agent, 5 godina - 65 miliona dolara :)
alphonse kauders

#2179 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Evo Chris Kaman uzeo njemačko državljanstvo (ima njemačke korijene) i igraće za reprezentaciju Švabije. S obzirom da je imao odličnu sezonu, mislim da će biti odlično pojačanje za Nijemce.
alphonse kauders

#2180 Re: NBA na OBN-u

Seatlle nakon 41.godinu izgubio svoj košarkaški tim, pa Sonicsi sele u Oklahomu. Navijači protestovali, ali džaba - kapitalizam je pobijedio:)
arze

#2181 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

Mozel neka informacija o zabavama nba kosarkasa?
Ova mi sve vise lici na NBA EXPRESS :evil:
Admir_1984

#2182 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

Arenas produzio ugovor sa wizardsima
Neelix

#2183 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

sto se zajeba baron davis :lol: :lol:

ode u clipperse, prihvatio manju platu, konto valjda da ce imat dobar tim, da ce nesto napravit...

eno brand ode u 76erse, magette u warriorse...osta davis sa manjom platom, i gorim timom :D
Admir_1984

#2184 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

Milvoki ponudio 73mil Bogutu za petogodisnji ugovor :? :? Nisu oni normalni
b@tto

#2185 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Admir_1984 wrote:Milvoki ponudio 73mil Bogutu za petogodisnji ugovor :? :? Nisu oni normalni

pa kada je jedan adonal foyle prije par godina dobio nešto manje povoljan ugovor,onda nije čudo ni ovakva pomuda bogutu koji je duplo bolji od foyla.
Admir_1984

#2186 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

b@tto wrote:
Admir_1984 wrote:Milvoki ponudio 73mil Bogutu za petogodisnji ugovor :? :? Nisu oni normalni

pa kada je jedan adonal foyle prije par godina dobio nešto manje povoljan ugovor,onda nije čudo ni ovakva pomuda bogutu koji je duplo bolji od foyla.
A nije nikakav garant nekih ozbiljnijih rezutata
alphonse kauders

#2187 Re: NBA na OBN-u

Sjećam se centra New Yorka sredinom 90-ih, Chris Duddley -zarađivao 5mio $ godišnje, gotovo duplo više od Pippena, a radilo se o jednom običnom mesaru i drvosječi koji je izrastao preko 2.10 i postao košarkaški centar, tako da me ništa više ne čudi.

Inače, kako se povećao salary cup ove godine, klubovi moraju ispuniti i onu minimalnu kvotu od 75% potrošenog salary cupa pa može biti da su i zato dali Bogutu više nego što vrijedi. Jes da je bio prvi pick drafta, ali bili su to i Joe Smith 1995 (ispred R.Wallacea i K.Garneta :D ), Michael Olowokandi 1998 ili Kwame Brown 2001g, pa nisu dobili tolike ugovore...
Comrad

#2188 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

alphonse kauders wrote:Sjećam se centra New Yorka sredinom 90-ih, Chris Duddley -zarađivao 5mio $ godišnje, gotovo duplo više od Pippena, a radilo se o jednom običnom mesaru i drvosječi koji je izrastao preko 2.10 i postao košarkaški centar, tako da me ništa više ne čudi.

Inače, kako se povećao salary cup ove godine, klubovi moraju ispuniti i onu minimalnu kvotu od 75% potrošenog salary cupa pa može biti da su i zato dali Bogutu više nego što vrijedi. Jes da je bio prvi pick drafta, ali bili su to i Joe Smith 1995 (ispred R.Wallacea i K.Garneta :D ), Michael Olowokandi 1998 ili Kwame Brown 2001g, pa nisu dobili tolike ugovore...
Ma meni je New York bio legendaran sa svojim ugovorima i isplatama :shock: Ko li je njima vodio finansije i strategije, koliko su se samo love iskesirali. :lol: Koliko ih je samo Houston opeljusio. :D
b@tto

#2189 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Admir_1984 wrote:
b@tto wrote:

A nije nikakav garant nekih ozbiljnijih rezutata
i ja sam,prije početka i na početku nedavno završene sezone,na jednom drugom forumu tvrdio da bogut nije potvrdio ništa od velikih očekivanja,ali je u drugom dijelu sezone igrao vrlo dobro,to se vidi iz statistika.
a poznato je da se centrima,kakvi god da su ,daju velike pare.
sesalmir

#2190 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Comrad wrote:
alphonse kauders wrote:Sjećam se centra New Yorka sredinom 90-ih, Chris Duddley -zarađivao 5mio $ godišnje, gotovo duplo više od Pippena, a radilo se o jednom običnom mesaru i drvosječi koji je izrastao preko 2.10 i postao košarkaški centar, tako da me ništa više ne čudi.

Ma meni je New York bio legendaran sa svojim ugovorima i isplatama :shock: Ko li je njima vodio finansije i strategije, koliko su se samo love iskesirali. :lol: Koliko ih je samo Houston opeljusio. :D
Haj Houston je igracina meni je ovo jedan od najjacih njihovih igraca Jerome James centar koji je prosle sezone odigrao 5minuta, tj ima milion po minuti igre, a u ukupno 3 sezone koliko je u knicksima odigrao je oko 680 minuta i pri tome uzeo 15miliona, on je legenda totalna.
arze

#2191 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

pa i taj isti jerom james je bio najavljivan ko dominantni centar hahahha kad su ga tek doveli jer je valjda u seattleu jednom dao 20 poena i 15 skokova.
Da je u taj new york otic makar grijat klupu all time i bit hajirli.! 8-)
Al napravice d antoni od njih cistku, vec je pocela dovodenjem gallinaria za kojeg kazu da je extra talentovan a gledo sam i u milanu ima potencijala puno.
Randolph i Marbury najvjerovatnije odlaze mada i onaj richardson nije nista bolji!!!!! Doveli su Duhona iz Chicaga koji nije toliko napuhan igrac a sigurno je u rangu richardsona ako nije i bolji!
Postojala je i opcija da dovedu L.Jamesa al bi morali prodat onaj njihov kip slobode za njega.James je takode bio povezan i sa New Jerseyem koji seli u Brooklyn i bice tu velikog rivalstva izmedu NY i NJ...Nije iskljucena opcija da nakon isteka ugovora 2110 James se prikljuci nekim od ova 2 kluba jer je i sam izjavio da pored clevelanda jedino bi igro u new yorku!!!! Znajuci da je Jay-z jedan od suvlasnika jerseya a i haver jamesov svasta je moguce :run:
scorpion7

#2192 Re: NBA na OBN-u

Post by scorpion7 »

sesalmir wrote:
Comrad wrote:

Haj Houston je igracina meni je ovo jedan od najjacih njihovih igraca Jerome James centar koji je prosle sezone odigrao 5minuta, tj ima milion po minuti igre, a u ukupno 3 sezone koliko je u knicksima odigrao je oko 680 minuta i pri tome uzeo 15miliona, on je legenda totalna.
Al ja ne znam da se iko manje naigro a vise para nakupio od centra grizzliesa Bryant Reeves-a i Jaysona Williamsa iz Netsa....cim su pali ugovori...odma povrede nastupile
sesalmir

#2193 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

scorpion7 wrote: Al ja ne znam da se iko manje naigro a vise para nakupio od centra grizzliesa Bryant Reeves-a i Jaysona Williamsa iz Netsa....cim su pali ugovori...odma povrede nastupile
:thumbup: dobri, dobri, dje njih iskopa i zaboravio sam na ove ludake. Willams je prejak, prije par godina je nekog lika sacmom ubio s ledja, kaze ''slucajno opalilo'' kakav manijak :P
scorpion7

#2194 Re: NBA na OBN-u

Post by scorpion7 »

sesalmir wrote:
scorpion7 wrote: Al ja ne znam da se iko manje naigro a vise para nakupio od centra grizzliesa Bryant Reeves-a i Jaysona Williamsa iz Netsa....cim su pali ugovori...odma povrede nastupile
:thumbup: dobri, dobri, dje njih iskopa i zaboravio sam na ove ludake. Willams je prejak, prije par godina je nekog lika sacmom ubio s ledja, kaze ''slucajno opalilo'' kakav manijak :P
A onog ako se sjecas centra iz bullsa,doso im bio pred play off kratko a nakon razlaza one ekipe iz 98 preso u detroit...pa predio ime Bison Dale...e njega ti cmekne buraz na nekoj jahti...
b@tto

#2195 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

scorpion7 wrote:
sesalmir wrote:
A onog ako se sjecas centra iz bullsa,doso im bio pred play off kratko a nakon razlaza one ekipe iz 98 preso u detroit...pa predio ime Bison Dale...e njega ti cmekne buraz na nekoj jahti...
prije toga se zvao brian williams.
i nije u rangu sa ovim koji su spomenuti a koji su dobili velike pare a nisu ništa ili skoro ništa odigrali,on je bio dobar nba igrač
scorpion7

#2196 Re: NBA na OBN-u

Post by scorpion7 »

b@tto wrote:
prije toga se zvao brian williams.
i nije u rangu sa ovim koji su spomenuti a koji su dobili velike pare a nisu ništa ili skoro ništa odigrali,on je bio dobar nba igrač
Ma i on je odigro nesto kratko nakon bullsa,mozda godinu-dvije u detroitu,mada prije toga je bio sasvim solidan.....
Admir_1984

#2197 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

Camby u Cliperse za prvog ili drugog picka na draftu
Neelix

#2198 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

Admir_1984 wrote:Camby u Cliperse za prvog ili drugog picka na draftu
"cijena" za cambya je ustvari "pravo nuggetsa da mogu zamijeniti pickove druge runde sa clippersima" :D koja glupost :-)
arze

#2199 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

Eric Montrosse . "Legendarni centar Seattlea"
Nosio je dres 00 a to je sve i sto je postigao u karijeri. : :lol: :lol: :lol:
b@tto

#2200 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

arze wrote:Eric Montrosse . "Legendarni centar Seattlea"
Nosio je dres 00 a to je sve i sto je postigao u karijeri. : :lol: :lol: :lol:

on nije igrao u seattleu.
Post Reply