SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#2176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

napokon sam se nakanila da slikam svoj arsenal :D

Image

Image

Image

Image

Image
random :D

Image

ima jos jedna kutija al' mi bilo mrsko da vadim pa vracam =)
kinderlada

#2177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

A hajde please i tu drugu kutiju :D

Ja necu moci zaspati od znatizelje :-)

Bolje da je nisi ni spomenula da imas..
Nadinka

#2178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

E bas bi bilo zanimljivo smjestiti sve nas i svu ovu sminku u jendu prostoriju :D

Laku noc djevojke, upravo sam obavila onaj mrzi dio sminkanja-ciscenje :D i padam s nogu :)
Nadinka

#2179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

alemaa wrote:Onda ja nemam nista :sad: da djaba ne slikam :skoljka:
ne brini, poslije desetak dana ove teme neces moci prepoznati vlastiti neseser :)
nera18

#2180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Nadinka wrote:
alemaa wrote:Onda ja nemam nista :sad: da djaba ne slikam :skoljka:
ne brini, poslije desetak dana ove teme neces moci prepoznati vlastiti neseser :)
kao ni svoj novcanik :-D
BJB

#2181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

alemaa wrote:Koje je boje primer? Ako je na snizenju mogla bi se kupiti.. Jer ja isto puno radim 10-11h i bas mi treba da mi puder "stoji" a ne da jednostavno nestane sto mi se sada nekad desi.
Univerzalne :lol: :D ..
Ma jok evo slika kapljica na ruci http://img593.imageshack.us/img593/3318/dsc03134g.jpg
razmazanohttp://img828.imageshack.us/img828/1091/dsc03135c.jpg
stapic iz bocice s malo primerahttp://img560.imageshack.us/img560/6834/dsc03137o.jpg
I istresi fino sve iz nesesera i uslikaj iz razlicitih uglova, da vidimo sta si kupila..
Kakav je ono Fixing powder od ArtDeco-a? Ono ja jos nisam snimila. :mrgreen: :lol:
nera18

#2182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

on ima one sjajne cestice zar ne?
Michun

#2183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alemaa wrote:Imam ja dva nesesera puna..uslikam pa cete vidjet sto ja imam u skromnoj kolekciji. :D :D
Sinoc sam sredjivala obrve..pregledala nekoliko tutoriala na yubitu :D i krenula u boj...na jednom sam mjestu malo vise zareckala makazicama..al dobro je.Ev jutros slikano prije posla
Image

Ja za obrve imam ovo cudo..
Image
Odlicne obrve, nek si ih malo bojom popunila.
Michun

#2184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB...smijes naravno mjesati pudere. Samo ti je bitno da su za istu kozu...da nije jedan za masnu a drugi za suhu. I ako ih imas dosta uvijek po malo dodaj i muckaj da boju kontrolises. Preporucam experiment raditi po danu da mozes boju na svjetlu probat :D
Michun

#2185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Evo da objavim za one koje kupuju on line, maskara Laura Mercier http://www.lauramercier.com/store/shop/ ... prod150014 stigla, jutros Haplicirana.
Fino se maze, ne prave se grudvice i moze se par slojeva nabaciti a da se ne petljaju trepuse. Kad sam je otvorila tek mislila sam da je suha, medjutim prevarih se. Jedina mana po meni je sto nije ona blackest black, znate ona crna sto se sjaji nego je deep black.
Dobila sam uz ovu i neku mini LM ali drugi tip pa cu i tu sutra samu nabaciti i javiti kakva je.
Partizzanka

#2186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

michun, jos ne vidjesmo tebe na djelu ... daj sliku!

dajte slike

ja vas vise slabo uspijevam pratiti ... hem imam posla preko glave
hem sam jadnicak bez icega ... u arsenalu :(
Partizzanka

#2187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

znate sta ja imam problem
mislim da su mi obrve super ... samo sam pocupala neki tehnicki visak i oblik je dobar :)
aaaali

jednna mi je obrva zaobljena a jedna je onako malo "na spic"
pa sad pokusavam da ovu zaobljenu malo uspicim ... :) ako neko zna fazon ... neka kaze :)
Gospoda Ministarka

#2188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

alemaa wrote:Imam ja dva nesesera puna..uslikam pa cete vidjet sto ja imam u skromnoj kolekciji. :D :D
Sinoc sam sredjivala obrve..pregledala nekoliko tutoriala na yubitu :D i krenula u boj...na jednom sam mjestu malo vise zareckala makazicama..al dobro je.Ev jutros slikano prije posla
Image
Alemaa, ja mislim da kod tvojih obrva nije bio problem gornji dio i da njega nisi trebala dirati vec doljni dio malo u korijenu stanjiti i dati im malo vise u duzini a smanjiti njihovu zaobljenost.
Michun

#2189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alemaa wrote:
Michun wrote:Evo da objavim za one koje kupuju on line, maskara Laura Mercier http://www.lauramercier.com/store/shop/ ... prod150014 stigla, jutros Haplicirana.
Fino se maze, ne prave se grudvice i moze se par slojeva nabaciti a da se ne petljaju trepuse. Kad sam je otvorila tek mislila sam da je suha, medjutim prevarih se. Jedina mana po meni je sto nije ona blackest black, znate ona crna sto se sjaji nego je deep black.
Dobila sam uz ovu i neku mini LM ali drugi tip pa cu i tu sutra samu nabaciti i javiti kakva je.
Michun jesi je narucila drito njihove stranice ili? S kojih ti stranica narucujes pored cheapsmellsa i ebay-a. Ja sam nasla ovu..i predobre su cijene..medjutim shipping im je preskup..Ja izabrala svasta..al ssipakkk postarina :-) :x
http://www.fragrancedirect.co.uk/cosmet ... cosmetics/
Ne dostavljaju nazalost, sa ebay sam narucila.
Ja samo ebay picim.
A koja ti je maskara bila, izlazi mi puno prozvoda kad kliknem na link.
VenomousV

#2190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

kinderlada wrote:A hajde please i tu drugu kutiju :D

Ja necu moci zaspati od znatizelje :-)

Bolje da je nisi ni spomenula da imas..

nemam kutiju, kutija ne postoji, ovo sve je san :lol: :lol: :lol:
bez_ideje

#2191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

@alema-meni su se svakako svidjale tvoje obrve,a dobro ti je ovo ispalo.....Samo nemoj se sad zanijeti...posto znam po sebi,svako malo trcat da stricnes nesto :mrgreen: :skoljka:
Imam isto ovo oriflejmovo cudo za obrve......meni je dobro
*mima*

#2192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

oho...vid aleme mangupa :D ....obrve na srednjoj sliKi su dobre :thumbup:
Zelena Carapa

#2193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Danas sam totalno down, dajte mi neku ideju za trosenje para :-)
Ma.Le.Na

#2194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Zelena Carapa wrote:Danas sam totalno down, dajte mi neku ideju za trosenje para :-)
najbolje ti je pomoci nekome...kupi porciju cevapa i odnesi nekoj nani ili dedi..
kupi slatkisa i odnesi nekoj djeci
Zelena Carapa

#2195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Ma.Le.Na wrote:
Zelena Carapa wrote:Danas sam totalno down, dajte mi neku ideju za trosenje para :-)
najbolje ti je pomoci nekome...kupi porciju cevapa i odnesi nekoj nani ili dedi..
Hvala, jako dobar savjet...imam 15 min da izletim s posla pa mi je to neizvodivo. :(

U PMSu sam, u stresnoj situaciji na poslu a DM mi je blizu a i CM pa sam zato pitala na ovom PDF. :)
Samozivo znam :wink:
Ma.Le.Na

#2196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Zelena Carapa wrote:
Ma.Le.Na wrote:
Hvala, jako dobar savjet...imam 15 min da izletim s posla pa mi je to neizvodivo. :(

U PMSu sam, u stresnoj situaciji na poslu a DM mi je blizu a i CM pa sam zato pitala na ovom PDF. :)
Samozivo znam :wink:
nije do tebe...tek poslije skontah na kojem je podforumu :-)
jbg zajebala se :D
al istina...mene to nekako najbolje "digne"...daleko od toga..bas daleko...da sam neki altruista
swirl

#2197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Otvorio se novi CM na mjestu gdje je bilo kino Radnik, slajpek u ruke i idi tamo :D
Zelena Carapa

#2198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

babyline wrote:
kupi meni nesto :D
hehe, ponovih se ja...u ovakvim naletima obicno pogrijesim pa mozda te nesto i zapadne :D

Jednom prilikom u 7 dana kupih dva ista karmina a ni jedan ne nosim :lol:
BJB

#2199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Nisam nikad probala nista Collistar, a bas me zanima kakvi su im proizvodi. I kakav je ovaj Shiseido, je l' plaho skup? Izvoli :D , recenziju hocu :D
:lol: :lol: :lol: Sad fino uslikaj ono sto si preskocila, pa cu ja biti dobra i uslikati ostatak mog arsenala :D

Ne znam, al' men' se cini da ti fali ArtDeco sjena :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zezam se, kolekcija ti je :mrgreen: :thumbup: za deset
BJB

#2200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Sutra kad svjetlost bude dobra. :D
Ja danas isprobala onaj Rich Treatment n10 sto sam mislila da je promasaj..NIje uopste.. :D Fino prijanja, i prekriva, nije nesto "razmaziv" kao onaj koji sam imala prije, al' mu je rok do 2013, nije do toga..Helem sa onom podlogom od Giordanija je sasvim dobar.
Post Reply