nemoj se razočarati, već su hrđave.
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- tramvajtrojka
#2177 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
https://www.instagram.com/reel/CciO7s1q ... MyMTA2M2Y=PM72 wrote: ↑22/04/2022 14:34Ja šina ne vidim a za dokaze ćemo saznati kad bude vrcanje meda...tramvajtrojka wrote: ↑22/04/2022 13:47
daj dokaze za to prvo si pricao nece biti šina nikako pa kad su došle promjenio si pricu sad trubis o medu i kasikamasta je sljedece kontaktna mreža analogija sa zukvom
![]()
evo šina bolje ti je prije nego sto se krenes brukati barem zbog prijašnjeg staza na forumu ovako sve sto si u prošlosti imao forumskog staza sad unistavas
- BHDragons
#2179 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja kad ovdje uđem i na slične teme samo se iznerviram. Malo mi fali da se omrsim koliko mi neki izvade živac. Strašno ko se sve naziva muslimanom, vjernikom, a podržava zelene koji su sušta suprotnost Islama. Ljudi rade i svaka im čast na tome. Uvijek sam bio umjeren u izjavama u smislu da nisu ni ovi dobri al eto bolji su od sda, sada apsolutno ne mislim to. Ovi su super i samo nek nastave ovako.
- Login77777
#2180 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
@tramvajtrojka
Dosta za danas. Vidis sta mu radis. Samo mu ostalo jos masala da kaze.
Dosta za danas. Vidis sta mu radis. Samo mu ostalo jos masala da kaze.
-
doc.dr.
#2181 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne treba zaboraviti spomenuti i uvođenje prigradske željeznice (Sarajevo - Hadžići - Pazarić i Sarajevo - Ilijaš - Podlugovi) u gradski prevoz. Niko dosad nije imao vizije niti petlje da to uradi, a potez je odličan, bez obzira na botovska ismijavanja tipa "što do Pazarića a ne do Pariza". Pitajte nekog iz Hadžića ili Ilijaša šta misli o ovom potezu. To je historijski pomak. Imali smo prugu, a nismo je koristili...Better Man wrote: ↑22/04/2022 13:02 Kritikovati bilo šta trenutnu vladu KS u vezi rekonstrukcije pruge može samo teški retard i idiot i plaćenik SDA. Ovo je prva Vlada u istoriji KS koja je odlučila modernizovati gradski saobraćaj i to ne kupovinom tramvaja, trolejebusa i autobusa koji su zreli za otpada i presovanja, niti polovnim donacijama iz turske isto tako zrelih za otpada i presovanja, već glanc novim trolejbusima, tramvajima i busevima. I zato ih treba pustiti na miru da to urade. Oni koji su opljačkali KS i uništili Gras, nemaju nikakvo pravo niti morala da bilo ošta i koga kritikuju. Njima je mjesto na doživotnoj robiji.
- agnostic_front
#2182 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovo sigurno nisu sine kakve su prije bile u Sarajevu, ne kontaju to doslje sa Romanije. Ovo je neko pranje para, zna se kakve su prije sine bile. Prije nego su seljaci dosli. Samo potomci starih begovskih porodica i Tvrtka kralja loza zna kakve su sine bile i kakve trebaju biti. Kako ce dosljo i znati bilo sta o sinama, kad su se kod njega do prije 10 godina zaprezna kola koristila za prevoz.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#2183 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
joj price
tacno je sve, mi sarajlijce mrzimo iz dubine dushe dosljOOke, pogtovo ove dovucene da budu SDA biracko tijelo
tacno je sve, mi sarajlijce mrzimo iz dubine dushe dosljOOke, pogtovo ove dovucene da budu SDA biracko tijelo
-
PM72
#2184 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kako i ne bih,položiš sto metara šina i odmah spotovi...Login77777 wrote: ↑22/04/2022 16:53 @tramvajtrojka
Dosta za danas. Vidis sta mu radis. Samo mu ostalo jos masala da kaze.![]()
- Login77777
#2185 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Neko snimi video od par sekundi kako postavlja sine a neko napravi veselje oko nabavke otpada iz turske.PM72 wrote: ↑22/04/2022 18:26Kako i ne bih,položiš sto metara šina i odmah spotovi...Login77777 wrote: ↑22/04/2022 16:53 @tramvajtrojka
Dosta za danas. Vidis sta mu radis. Samo mu ostalo jos masala da kaze.![]()
![]()
A sad namazi majonezu na sendvic, podrigni i na sav glas se deri sdOOOO
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2186 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovi su uradili generacijski projekat za ovo malo vremena na vlasti.
Oni prosli su unistili sto su generacije stvarale.
Oni prosli su unistili sto su generacije stvarale.
- Thorgerson
#2187 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa ljudi shvatate li da smo od kmecanja i dovlacenja starudija i sklopocija, otpada, smeca dosli do novih tramvaja, nove pruge i novih trola. Novih linija za trole, za tramvaje, voz za prigradska naselja.
Dakle, ko god bilo sta kaze protiv ovoga je jednostavno sda bot. Drugoga nema. To nek je jasno.
A sad nastavite.
P.s. a bot je zato jer je Steta trn u oku zelenim. To znam iz insajderskih izvora. I sve rade da mu naStete koliko god mogu.
Otuda i ovi clanci, tajni ugovori i ostale gluposti.
Jer nova pruga, tramvaji planirano je da dodje nekad oko izbora. A trole i prije.
Ja bih volio vidjeti tu lobanju koja ce nakon toga glasati za zelene.
Dakle, ko god bilo sta kaze protiv ovoga je jednostavno sda bot. Drugoga nema. To nek je jasno.
A sad nastavite.
P.s. a bot je zato jer je Steta trn u oku zelenim. To znam iz insajderskih izvora. I sve rade da mu naStete koliko god mogu.
Jer nova pruga, tramvaji planirano je da dodje nekad oko izbora. A trole i prije.
- Tvrtko II Kotromanić
#2188 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
generalno ovo botovanje je klasika neka recimo za ocekivati u izbornoj godini, tresu se gace SDA u KS definitivno dzaba sva seljacka ponasanja u skupstini
ali evo, uz ramazan, ne mogu (iako smo svi svjedoci ovih godina) da se nacudim kolicini licemjerstva
trazi se dlaka u jajetu za svaki dan i svaki cenat nove pruge, hajde eto i neka, a vamo se pizdavo suti na fule poput tunela Hranjen, mahinacije i lopovluke oko izgradnje autoputa itd itd itd
dobro mi ista imamo u ovoj drzavi, uz UZP i genocidne dusmane a i ove balijske domace izdajnike
sanjarim da neka programska koalicija ala trojka uspije, iako su tu bas minimalne sanse, uzme vlast na federalnom nivou, zamislite koliko bi se miliona odjednom naslo za raznorazne projekte uhhhh
ali eto, mogu mastati ako nista
ali evo, uz ramazan, ne mogu (iako smo svi svjedoci ovih godina) da se nacudim kolicini licemjerstva
trazi se dlaka u jajetu za svaki dan i svaki cenat nove pruge, hajde eto i neka, a vamo se pizdavo suti na fule poput tunela Hranjen, mahinacije i lopovluke oko izgradnje autoputa itd itd itd
dobro mi ista imamo u ovoj drzavi, uz UZP i genocidne dusmane a i ove balijske domace izdajnike
sanjarim da neka programska koalicija ala trojka uspije, iako su tu bas minimalne sanse, uzme vlast na federalnom nivou, zamislite koliko bi se miliona odjednom naslo za raznorazne projekte uhhhh
ali eto, mogu mastati ako nista
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2189 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa nema nigdje tramvaja van KSTvrtko II Kotromanić wrote: ↑23/04/2022 00:00 generalno ovo botovanje je klasika neka recimo za ocekivati u izbornoj godini, tresu se gace SDA u KS definitivno dzaba sva seljacka ponasanja u skupstini
sanjarim da neka programska koalicija ala trojka uspije, iako su tu bas minimalne sanse, uzme vlast na federalnom nivou, zamislite koliko bi se miliona odjednom naslo za raznorazne projekte uhhhh![]()
ali eto, mogu mastati ako nista![]()
-
made_in_sarajevo
#2190 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ali ja nikako da shvatim da u 2022 vjerujes hayatu bakiru, zahiragicu, a ne svojim ocima. Imas google, odes, prosetas, vidis na licu mjesta sta se radi i koliko se radi. Ono dodje ovdje i ubi pricom kako se ne radi nista, a ljudi zategli beton pa sad kad su dosle sine sastav na sastav dosao haman pa perfektno. Odes na google ukucas tramvaji pa vidis ko su, sta su, ukucas trolejbusi pa vidis, iscitas malo ali jok, mi finansiramo lukasenka
, steta se udruzio sa ebrd da finansira rusiju
Inace nek nisu od turaka ni saraf kupili, samo radi toga imaju pravo biti na vlasti jos 10 godina
Trojka dosad sve sto je uradila je vidljivo golim okom i ono dodje da nas ubjedjuje kako to nije istina
Neko je pitao za raskrnsicu, evo slika iz opstine gdje dobijena dozvola

Inace nek nisu od turaka ni saraf kupili, samo radi toga imaju pravo biti na vlasti jos 10 godina
Trojka dosad sve sto je uradila je vidljivo golim okom i ono dodje da nas ubjedjuje kako to nije istina

-
The BEN10
#2191 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tačno. I to je veliki problem.MUNAFIK wrote: ↑22/04/2022 13:56 Ovi pisanje Hayata i drugih medija i iznosenje laži nije za stanovnike Sarajeva, mi ovdje u Sa vidimo da nema nikakvih katastrofa i vidimo da nema uzasa i kolapsa ALI zato imamo ljude iz Zenice, Kaknja, Tešnja i svih drugih gradova, sela i zaseoka koji gledaju Hayat i citaju nekakve portale i svebšto znaju je to što im Hayat pokaže.
Ti ljudi stvarno vjeruju da je u Sarajevu katastrofa i da se sve raspada radi 1 godine vlade trojke.
Pa meni se tako jave neki poznanici i slicno... Ljudi se pitaju kako mi ovdje prezivljavamo.
-
mirza_15
#2192 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
made_in_sarajevo wrote: ↑23/04/2022 08:42
![]()
- Laplace
#2193 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve je to džabe kad nisu razvukli kolo u narodnim nošnjama.Thorgerson wrote: ↑22/04/2022 23:07 Pa ljudi shvatate li da smo od kmecanja i dovlacenja starudija i sklopocija, otpada, smeca dosli do novih tramvaja, nove pruge i novih trola. Novih linija za trole, za tramvaje, voz za prigradska naselja.
A sad nastavite.
- Qler
#2194 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nemojte tako, prošla vlada je zvala novinare i napravila događaj od čišćenja tramvaja. Sjećate se da je bilo na svim portalima. Isklofali sjedišta i zvali sve viđenije ljude i bitnije portale da se pohvale 
A bečki tramvaj, onaj crveni, creme de la creme, state of the art tehnologija. To je trebalo doziviti a ne nove ko naivci da kupujemo.
A bečki tramvaj, onaj crveni, creme de la creme, state of the art tehnologija. To je trebalo doziviti a ne nove ko naivci da kupujemo.
- Ateista
#2195 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ko je glasao do sad za SDA i sad ce, jedan dio moze NIP uzeti ali vecinom su to interesi i nedostatak inteligencije, pa im je bitnije da neko brani drzavu, jer je bakir objasnio da to moze samo SDA. Ja se vise nadam da ce ovo izvuci iz kuce vise neglasaca, to bi trebao biti glavni cilj.Thorgerson wrote: ↑22/04/2022 23:07 Pa ljudi shvatate li da smo od kmecanja i dovlacenja starudija i sklopocija, otpada, smeca dosli do novih tramvaja, nove pruge i novih trola. Novih linija za trole, za tramvaje, voz za prigradska naselja.
A sad nastavite.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2196 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Duzi redovi pred ambasadama nego pred birackim mjestima govore sasvim dovoljno.
- saibaba
#2197 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ako cemo pricati realno. Rekonstrukcija tramvajske pruge je dogovorena za vrijeme Nenadicevog mandata.Ateista wrote: ↑23/04/2022 11:22Ko je glasao do sad za SDA i sad ce, jedan dio moze NIP uzeti ali vecinom su to interesi i nedostatak inteligencije, pa im je bitnije da neko brani drzavu, jer je bakir objasnio da to moze samo SDA. Ja se vise nadam da ce ovo izvuci iz kuce vise neglasaca, to bi trebao biti glavni cilj.Thorgerson wrote: ↑22/04/2022 23:07 Pa ljudi shvatate li da smo od kmecanja i dovlacenja starudija i sklopocija, otpada, smeca dosli do novih tramvaja, nove pruge i novih trola. Novih linija za trole, za tramvaje, voz za prigradska naselja.
A sad nastavite.
Koje su nove linije uvedene ? Novo je da je uveden novi vozni red za voz za pazaric i podlugove. Ta pruga je ranije rekonstruisana a vozove je kupio ublehas Brankovic prije petnaestak godina. Ali zato junacki nema nista od prve transferzale, a ako cemo realno nema nista ni od Štetinih obecanja o troli za vogoscu i tramvaju za hrasnicu. Sad ko fol daju jedan drugome neke urbanistiticke dozvole i prave se neki 3D modeli kako bi se stekao dojam da se nesto kao radi oko toga.. ma mislim ubleharenja kao i do sada ....Uglavnom sva aktivnost vlade se svela na to kako su stigle šine ... Bar nas je forto popustio sa onim bajkama kako je bila jednom "mlada kantonalna vlada" koja radi do sabaha i u kojoj caruje drugarstvo..
-
NediM17
#2198 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja ne vidim da se išta radi na terenu vezano za raskrsnicu kod Bulevara.
-
made_in_sarajevo
#2199 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma ja ovo ustvari sve sda i radi ali forto im kupi kajmaksaibaba wrote: ↑23/04/2022 14:17Ako cemo pricati realno. Rekonstrukcija tramvajske pruge je dogovorena za vrijeme Nenadicevog mandata.Ateista wrote: ↑23/04/2022 11:22
Ko je glasao do sad za SDA i sad ce, jedan dio moze NIP uzeti ali vecinom su to interesi i nedostatak inteligencije, pa im je bitnije da neko brani drzavu, jer je bakir objasnio da to moze samo SDA. Ja se vise nadam da ce ovo izvuci iz kuce vise neglasaca, to bi trebao biti glavni cilj.
Koje su nove linije uvedene ? Novo je da je uveden novi vozni red za voz za pazaric i podlugove. Ta pruga je ranije rekonstruisana a vozove je kupio ublehas Brankovic prije petnaestak godina. Ali zato junacki nema nista od prve transferzale, a ako cemo realno nema nista ni od Štetinih obecanja o troli za vogoscu i tramvaju za hrasnicu. Sad ko fol daju jedan drugome neke urbanistiticke dozvole i prave se neki 3D modeli kako bi se stekao dojam da se nesto kao radi oko toga.. ma mislim ubleharenja kao i do sada ....Uglavnom sva aktivnost vlade se svela na to kako su stigle šine ... Bar nas je forto popustio sa onim bajkama kako je bila jednom "mlada kantonalna vlada" koja radi do sabaha i u kojoj caruje drugarstvo..
@NediM17 kad zavrse sve slojeve lako im je trotoar skinuti, pomjeriti za iskljucne trake. Prvo je bilo da su odustali koliko sam shvatio teren ih malo jebe radi nagiba izmedju traka prema ilidzi i gradu ali su na kraju uganjali sve to, skontali i dobijena je dozvola da ide.
- tramvajtrojka
#2200 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
1. rekonstrukciju pruge je pokrenula vlada sestorke sa istim ministrom na čelu kad je zatrazio finansiranje od ebrda, Nenadić sta je uradio to je da su dali pola miliona maraka gradjevinskoj kompaniji zeljo i ok bau za rekonstrukciju na MD-u koja se raspala za mjesec danasaibaba wrote: ↑23/04/2022 14:17Ako cemo pricati realno. Rekonstrukcija tramvajske pruge je dogovorena za vrijeme Nenadicevog mandata.Ateista wrote: ↑23/04/2022 11:22
Ko je glasao do sad za SDA i sad ce, jedan dio moze NIP uzeti ali vecinom su to interesi i nedostatak inteligencije, pa im je bitnije da neko brani drzavu, jer je bakir objasnio da to moze samo SDA. Ja se vise nadam da ce ovo izvuci iz kuce vise neglasaca, to bi trebao biti glavni cilj.
2. izgradnja pruge za hrasnicu
https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice ... d=19652856
evo ebrd tendera za izgradnju za dvadeset dana cemo znati ko je dobio posai
3. uvodjenje linija voza cuj samo uveden u vozni red neko je morao oraganizovati vozove , nova stajalista, cijene karata, uvezanost kupona sve sto 30 godina tvoja opcija nije bila u stanju
4.trola za vogoscu dobijena je urbanisticka saglasnost za igradnju u opcini centar sad se ceka jos opcina vogosca do tada ce nove trole ici do Šipa
5. ubleha ti nabavka novih 35 trola i 20 tramvaja da su nas bogdo gadjali tim ublehama stalno gdje bi nam dns kraj bio
6. 3d po kojem se sprdas je organizirao Stadler da pokaze kakav ce personalizirani tramvaj za Sarajevo izgledati vas je domet ionako tursko smece staro 50 godina od tramvaja sa naljepnicom konya saraybosna
ovo su sve istinite stvari a vas zuc i jad je bas jadan u najmanju ruku da ne zelite dobro gradjanima i ovom gradu