Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#2176 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

Ne da on, ni streit da usvoje :zoka:
MorningStar

#2177 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Velkoski wrote: 16/08/2021 20:51 Dakle, jasno i glasno diskriminišeš sve one koji nisu strejt. Tako reci :mrgreen:
Prije ce biti da ih priroda diskriminise :sad: inace bi dvije lezbejke ili homoseksualca mogli da sami dobiju potomstvo bez da idu traze od drzave da im dadne jedno "viska" ili traze trecu osobu (opet to dijete nije produkt njihove "ljubavi")
moonca

#2178 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

:-D . jeste li vi/ mi produkt ljubavi..
Dozer

#2179 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Bloo wrote: 16/08/2021 20:42 @Dozer

Postoji slucaj para,oboje imaju Daunov sindrom,planiraju da se vjencaju i imaju dijete.
Drzava im ne brani brak.
Problem je u razmnozavanju.
Njihovi advokati tvrde da oni imaju pravo na "bodily integrity".
Male su sanse za uspjesnu trudnocu, ali postoji. Sanse da dijete takoder ima sindrom su velike. Oni mogu imati dijete prirodnim putem.

Kako bi ti rijesio ovo?
Prisilna sterilizacija?
Pustio im da osnuju porodicu?
Mislim da je glupo uopste pricati o ovome. Koliko je meni poznato, ljudi s Downom imaju zivotni vijek od max. 35 godina.

Mislim da zakon ne tretira radjanje djece izmedju dvoje takvih ljudi, zbog stvari koje si vec nabrojala, ali i zbpg toga sto su ogromne sanse da to dijete ostane siroce kao vrlo mlado.

Nema tu rjesenja, a pogotovo ga ja ne bih nametao. Logicno je da ljudi s tim sindromom ne bi trebali imati djecu, ali o tome odlucuju oni..

Ne znam kakve veze Down ima s LGBT usvajanjem djece....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2180 Re: Povorka ponosa

Post by Velkoski »

MorningStar wrote: 16/08/2021 20:54
Velkoski wrote: 16/08/2021 20:51 Dakle, jasno i glasno diskriminišeš sve one koji nisu strejt. Tako reci :mrgreen:
Prije ce biti da ih priroda diskriminise :sad: inace bi dvije lezbejke ili homoseksualca mogli da sami dobiju potomstvo bez da idu traze od drzave da im dadne jedno "viska" ili traze trecu osobu (opet to dijete nije produkt njihove "ljubavi")
Mnoga djeca nisu produkt ljubavi ionako tako da hu kerz

A priroda diskriminiše po mnogim pitanjima, inače bih ja danas bio kao Cristiano Ronaldo, ali nisam :sad: :mrgreen:
ultima_palabra

#2181 Re: Povorka ponosa

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote: 16/08/2021 20:48 Hebo majku...kao da komuniciram s retardiranim ljudima..... Hajmo ovako....

L par - Ako mogu sebi roditi, neka radjaju. Nije prirodno da dijete ima dvije majke ( a mozda ce jednu zvati "tata", u skladu s njihovom mesjusobnom podjelom uloga), ali posto ga sebi mogu roditi, to im niko ne moze i ne smihe zabraniti. Usvajanje ne.

G par - Ne mogu sebi roditi, i tu je kraj price. Usvajanje ne jer je neprirodno da dijete ima dva oca. A mozda, kao i kod L, jednog bude zvao "mama", u skladu s njihovim ulogama...

B par - Sve zavisno od kombinacije, a vazi sve isto kao i za L i G.

T par, ili bilo koja kombinacija - sve isto kao i za L i G.

Hetero par - jedina prirodna varijanta koja moze i treba moci usvojiti dijete ako iz nekog razloga ne mogu imati vlastito, i ako ispunjavaju sve ostale zakonom propisane uslove.

Nijedqn istospolni par ne ispunjava osnovni prirodni uslov, a to je postojanje majke i oca.

Hajmo sad opet debilna pitanja....
ICSI je recimo jako prirodan... uzme se jedan jedini spermij i mikro iglom se zabada u jaje, ne znam sta ima prirodnije od toga :lol:
belfy

#2182 Re: Povorka ponosa

Post by belfy »

S4mpion wrote: 16/08/2021 00:40
Hakiz wrote: 15/08/2021 23:51

Ne treba ni povorka podržati njega.

Ta EU kojoj težimo podržava povorke, pa to znači da biramo između Elvedina i EU

Ja znam šta će biti moj izbor, a svako neka za sebe izabere.
Pa zašto se onda perete od učesnika povorke koji u centru Berlina, pred djecom, hodaju goli do kože, bez ijedne krpice na sebi?

Ako prihvatate, onda prihvatate, zašto bježite od tih slučajeva, ako ste već tako liberalni?
iz istog razloga zbog kojeg se ti peres da nisi terorista i islamski radikalista koji zeli da ovakve kamenuje i/ili vjesa.
MorningStar

#2183 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Velkoski wrote: 16/08/2021 20:56
MorningStar wrote: 16/08/2021 20:54

Mnoga djeca nisu produkt ljubavi ionako tako da hu kerz

A priroda diskriminiše po mnogim pitanjima, inače bih ja danas bio kao Cristiano Ronaldo, ali nisam :sad: :mrgreen:
Pa zali se u opstinu i trazi svoje pravo da budes kao cristiano, to je otprilike zamisao lgbt i trazenja njihovih prava :mrgreen:
MorningStar

#2184 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

ultima_palabra wrote: 16/08/2021 20:57
Dozer wrote: 16/08/2021 20:48 Hebo majku...kao da komuniciram s retardiranim ljudima..... Hajmo ovako....

L par - Ako mogu sebi roditi, neka radjaju. Nije prirodno da dijete ima dvije majke ( a mozda ce jednu zvati "tata", u skladu s njihovom mesjusobnom podjelom uloga), ali posto ga sebi mogu roditi, to im niko ne moze i ne smihe zabraniti. Usvajanje ne.

G par - Ne mogu sebi roditi, i tu je kraj price. Usvajanje ne jer je neprirodno da dijete ima dva oca. A mozda, kao i kod L, jednog bude zvao "mama", u skladu s njihovim ulogama...

B par - Sve zavisno od kombinacije, a vazi sve isto kao i za L i G.

T par, ili bilo koja kombinacija - sve isto kao i za L i G.

Hetero par - jedina prirodna varijanta koja moze i treba moci usvojiti dijete ako iz nekog razloga ne mogu imati vlastito, i ako ispunjavaju sve ostale zakonom propisane uslove.

Nijedqn istospolni par ne ispunjava osnovni prirodni uslov, a to je postojanje majke i oca.

Hajmo sad opet debilna pitanja....
ICSI je recimo jako prirodan... uzme se jedan jedini spermij i mikro iglom se zabada u jaje, ne znam sta ima prirodnije od toga :lol:
Cij spermatozoid se uzme u slucaju lezbijskog para i cije jaje u slucaju gay para :mrgreen:
Dozer

#2185 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Netacno. Neka ih, neka zive svoje zivote, neka se vjencacaju, jebu ko s kim i kako hoce, radjaju sebi djecu (ko moze), ali usvajanje tudje djece ne.

Sta je tu diskriminacija?
Razmislja li iko o tom djetetu kada odraste...? Dodje u skolu i shvati da mu drugovi i drugarice imaju mamu i tatu, a on/a ima dvije mame ili dva oca...?

Ima li igdje djeteta u toj vasoj "nediskriminatornoj" prici?
moonca

#2186 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

LGBT. nije prioritet, usvajanje djece.. ali da, sve ostalo, sto je vezano za novac; nasljedstvo, osiguranje, placanje poreza itd...
ultima_palabra

#2187 Re: Povorka ponosa

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:01
Netacno. Neka ih, neka zive svoje zivote, neka se vjencacaju, jebu ko s kim i kako hoce, radjaju sebi djecu (ko moze), ali usvajanje tudje djece ne.

Razmislja li iko o tom djetetu kada odraste...? Dodje u skolu i shvati da mu drugovi i drugarice imaju mamu i tatu, a on/a ima dvije mame ili dva oca...?

Sta ako hetero par ima dijete i majka umre... onda otac skonta da ga privlace muskarci i vjenca se sa jednim. Ti bi tom ocu oduzeo dijete?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2188 Re: Povorka ponosa

Post by Velkoski »

Pogrešna adresa, nisam ti ja nešto turboprogresivan po tom pitanju. :D

Samo ne vidim razlog da napuštena djeca nemaju bilo kakav dom jer ih je neki strejt ljudski otpad napustio.
Jesi li ti išao u školu? Djeca traže bilo koji razlog da maltretiraju nekog drugog, to bi bio samo jedan u nizu razloga. Razmišljaš li ti kako je djeci u domu na Bjelavama? Otiđi, pogledaj ih...
e__

#2189 Re: Povorka ponosa

Post by e__ »

MorningStar wrote: 16/08/2021 20:58
Pa zali se u opstinu i trazi svoje pravo da budes kao cristiano, to je otprilike zamisao lgbt i trazenja njihovih prava :mrgreen:
Jasta… sigurno nije do toga sto hoce da zivi normalno, bez razmisljanja hoce li ju neko gledati manje vrijednom, ili vrijedjati radi seksualne orijentacije. Ako ne objasnite ljudima da je sasvim moguce da imate emotivnu ili seksualnu atrakciju prema istom spolu. Kako ce te onda imati bilo kakav suzivot?! Sto ce biti sakriveno? Radi cega? Niti se ima cega stidjeti, niti je abnormalno. Ne vidim da iko trazi prinudnu kastraciju silovatelja i pedofila. Ili da se oni necega stide… jok. Nego, eto… “pederi traze neka prava”.
Dozer

#2190 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

ultima_palabra wrote: 16/08/2021 21:02

Sta ako hetero par ima dijete i majka umre... onda otac skonta da ga privlace muskarci i vjenca se sa jednim. Ti bi tom ocu oduzeo dijete?
E ba... potezete imbecilno glupe primjere. Ne. To je njegovo dijete, koje je on napravio i odgajao. On mu je bioloski roditelj.

Imam prijateljicu koja je bila udana, rodila dijete, muz umro nakon 12-13 godina, i ona je danas sa svojom curom. Ja...i?
ultima_palabra

#2191 Re: Povorka ponosa

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:05
ultima_palabra wrote: 16/08/2021 21:02

E ba... potezete imbecilno glupe primjere. Ne. To je njegovo dijete, koje je on napravio i odgajao. On mu je bioloski roditelj.

Imam prijateljicu koja je bila udana, rpdila dijete, muz umro i ona je danas sa svojom curom. Ja...i?
Pa ta dva primjera imaju dvojicu tata odnosno dvije mame. To je po tvojoj prici neprirodno jer ce ih djeca zajebavati i drzava duradi nesto.
Dozer

#2192 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Velkoski wrote: 16/08/2021 21:02 Pogrešna adresa, nisam ti ja nešto turboprogresivan po tom pitanju. :D

Samo ne vidim razlog da napuštena djeca nemaju bilo kakav dom jer ih je neki strejt ljudski otpad napustio.
Jesi li ti išao u školu? Djeca traže bilo koji razlog da maltretiraju nekog drugog, to bi bio samo jedan u nizu razloga. Razmišljaš li ti kako je djeci u domu na Bjelavama? Otiđi, pogledaj ih...
Na Bjelavama bio jedno 200x, uglavnom da odnesem stvari, klopu, igracke.... Ti?
belfy

#2193 Re: Povorka ponosa

Post by belfy »

spinel_ wrote: 16/08/2021 13:36 Ne skrecem ja nista. Valjda se gledaju prioriteti u drzavi.
Toliko obespravljenih, nezaposlenih ili ako su zaposleni ih robovlasnik ugnjetava ali jok najvise su ovi ugrozeni jer ne mogu nemoral propagirati na javnim mjestima, pred djecom itd..
Tek kad budemo uredjeni barem kao deseti dio Svicarske onda necu imati nista protiv paradiranja. Iako ponavljam, oni paradiraju jer iz objesti ne znaju sta ce vise.
naravno da ne skreces. ti samo nisi svjestan sta pricas.

znaci, na temi o LGBT koji izlaze i prave protest za ostvarivanje svojih prava ti pitas zasto ne protestvuju za rudare, nezaposlene ili obespravljene radnike (iako je moguce da su i sami dio tih skupina)!? mogao si dodati i nacionalne manjine i njihova prava... :-)

ljudi se organizovali i prave paradu/protest protiv onoga sta im smeta. nisu oni krivi drugima koji se ne organizuju na isti nacin i ne naprave isti protest, a nemaju nikakve krivice povodom nezaposlenih, ugnjetavanih zaposlenih, niti rudara. nisu oni uskratili strajk istima, nego drzava.

da bi se postigao uredjen sistem i drugi trebaju stisnuti muda i traziti nacine za organizovanje protesta za sta se bore. osudjivati one koji to rade na ustrb onih koji to ne rade je, u najmanju ruku, suludo.

nego, ja bih volio cuti, jesi ti ikada protestvovao za bilo sta?
moonca

#2194 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:05 Imam prijateljicu koja je bila udana, rodila dijete, muz umro nakon 12-13 godina, i ona je danas sa svojom curom. Ja...i?
Mogu li sad usvojiti jos jedno dijete?
MorningStar

#2195 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

e__ wrote: 16/08/2021 21:04
MorningStar wrote: 16/08/2021 20:58
Jasta… sigurno nije do toga sto hoce da zivi normalno, bez razmisljanja hoce li ju neko gledati manje vrijednom, ili vrijedjati radi seksualne orijentacije. Ako ne objasnite ljudima da je sasvim moguce da imate emotivnu ili seksualnu atrakciju prema istom spolu. Kako ce te onda imati bilo kakav suzivot?! Sto ce biti sakriveno? Radi cega? Niti se ima cega stidjeti, niti je abnormalno. Ne vidim da iko trazi prinudnu kastraciju silovatelja i pedofila. Ili da se oni necega stide… jok. Nego, eto… “pederi traze neka prava”.
Kome nije jasno to za seksualnu atrakciju ? Niko ni ne tvrdi drugacije pa normalno da homoseksualce itd privlace osobe istog spola itd. Al ne mozes smatrati ja imam pravo na djecu jer ... Eto imam pravo i sad hocu da mi date jedno dijete. Hocu i ja da sam prvak u deadliftu pa ne ide - kome da se obratim za to pravo ?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2196 Re: Povorka ponosa

Post by Velkoski »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:08
Velkoski wrote: 16/08/2021 21:02 Pogrešna adresa, nisam ti ja nešto turboprogresivan po tom pitanju. :D

Na Bjelavama bio jedno 200x, uglavnom da odnesem stvari, klopu, igracke.... Ti?
I ti bi ih ostavio gore umjesto da imaju dvoje ljudi koji ih vole? Više govori o tebi. Bok
Bloo
Globalna šefica

#2197 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Zar ti ne vidis problem?
Dijetu ce se objasniti jos od malih nogu da ima vise vrsta porodica. Djeca u skoli (vecina) ne nadolaze sami na rasizam, ksenofobiju, homofobiju...Ako on u kuci cuje rijeci peder, lezbaca, crncuga, zenturaca, kozojeb, UZPovac, balija, cetnik, ustasa...to ce i usvojiti.

ti bi znaci zbog "dobrobiti" dijeteta, da ga zastitis od drustva koje je ksenofobno (neka, ne sva) jednostavno ga pustilo da zivi u domu.

Zasto ne raditi na edukaciji, prvenstveno roditelja?

Ovdje cec ulazimo u domen fantastike. :mrgreen:
Dozer

#2198 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

moonca wrote: 16/08/2021 21:08
Dozer wrote: 16/08/2021 21:05 Imam prijateljicu koja je bila udana, rodila dijete, muz umro nakon 12-13 godina, i ona je danas sa svojom curom. Ja...i?
Sto se mene tice - ne. A ni ne zele.
moonca

#2199 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:12
moonca wrote: 16/08/2021 21:08

Sto se mene tice - ne. A ni ne zele.
Dobro... jasno..
Bloo
Globalna šefica

#2200 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Molim te informisi dijete o neprirodnosti njihove zajednice :D
I kako dijete zove tu drugu? Momak moje mame? Cura moje mame? Intimna prijateljica? Teta? :lol:
KAd se vjencaju mozda babo? Ili ce i nju zvati mama :D
Post Reply