+1wewa wrote:+1kluz franjo wrote:Ni meni se ne sviđaju grantovi, ali mi se sviđa ideja sistemske podrške filmskoj industriji i pratećim profesijama.Prpa.ba wrote: Ono sto mogu podrzati je olaksavanje dozvola, besplatno "vadjenje papira" potrebnih za snimanje i produkciju, povrat dijela placenog poreza. Dakle, autori filmova neka prvo potrose novac koji su sami obezbjedili na produkciju, a onda u roku par mjeseci mogu od Kantona dobiti povrat dijela poreza na dohodak, PDV-a i slicno. Nesto poput priznanja troskova, 10% do 20%
Može li kompromis?
Usvajanje propisa o ubrzanom osnivanju i likvidaciji tzv. SPV (special purpose vehicle) firmi za produkciju filma.
Participacija/povrat svih kantonalnih taksi, ograničeni povrat dijela poreza na dohodak, PDV-a i slično
Priznavanje/ povrat dijela troškova...
A da se ukupno izdvajanje podigne na 3 miliona, od čega bi dio finansirala Turistička zajednica KS?![]()
sistemski pristup i transparentnost trosenja javnih prihoda, pa cemo svi lakse probavljati vijesti o olaksicama i grantovima.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- kmirsad
#2176 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Thorgerson
#2177 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jebote ljudi vam evo i kazu na misle potrositi, pa da se vidi, da se o tome raspravi. Jok ne valja ni to.
SDA vas do jucer nista nije ni pitala, niti je sta govorila. Niti smo pojma imali sta se desava. Dijelili milione sakom i kapom. Jednom slucajno izletio spisak onih umjetnika i to je to. Ali se nista nije desilo.
SDA vas do jucer nista nije ni pitala, niti je sta govorila. Niti smo pojma imali sta se desava. Dijelili milione sakom i kapom. Jednom slucajno izletio spisak onih umjetnika i to je to. Ali se nista nije desilo.
- drug_profi
#2179 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
najgore ceste popravise. SDA ih nije ni gledala sa obrazlozenjem da ce se jednom nekad raditi potpuna rekonstrukcija, pa ko biva stede....
I tako 20 godina.
I tako 20 godina.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#2180 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ponovno ministar steta odradi dobar posao. sve pohvale. 
- cyprus
#2181 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja vala Šefika sreto redovno na Vilsonovom sve dok nije posto precjednikJThomas wrote:taman ćeš nekoga od "etabliranih" vidjeti uopšte da hoda ulicom. iz auta, u auto, policija, obezbjeđenje, ograda, vip, zadnji ulaz...
- drug_profi
#2182 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Moram priznati da sam malo ili nimalo ocekivao od ovog Stete. Samo manje sam vjerovao u DF ministre.
Medjutim Steta, svaka cast.
Medjutim Steta, svaka cast.
-
kluz franjo
#2183 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo mog slučaja (a fer je priznati i sopstvenu grešku u procjeni.)
Nadam se da će i sljedeća Vlada KS biti bolja od ove, barem u mjeri koliko je ova za sada bolja od prethodne.
Jer nije na građanima da neku Vladu vole ili mrze, već da je stalno tjeraju na bolji rad.
Ja sam do sada sve u svemu i ispod crte ipak pozitivno iznenađen. A najpozitivnije iznenađenje su mi SDP ministri.kluz franjo » 14 Dec 2018, 18:39
Kvalitativno posmatrano čini mi se da je najbliži opis ove vlade - tehnokratska.
Uz male izuzetke, niko se od ponuđenih kandidata nije do sada stručno isticao u oblastima za koje su kandidovani.
"Umjetnički dojam"
Ovaj sastav vlade KS je u cjelini kvalitetniji od onog kojeg smo imali priliku gledati u zadnjih 4 godine i sigurno je bolji od nekog novog SDA sastava - što i nije teško postići. Sa druge strane, ozbiljno sumnjam u idejni kapacitet ove Vlade i u njenu sposobnost da zaustavi destruktivne trendove u kantonu.
Nadam se da će i sljedeća Vlada KS biti bolja od ove, barem u mjeri koliko je ova za sada bolja od prethodne.
Jer nije na građanima da neku Vladu vole ili mrze, već da je stalno tjeraju na bolji rad.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2184 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam zašto nekoga čudi to što momak radi dobro
Ono što znam za njega, to je da je imao trnovit put, od običnog radnika do direktora ogromne firme poput Konzuma.
I sad se treba ibretiti što zna organizovati jedno ministarstvo. Kritika njega se zasnivala na poluidiotskom šprdanju sa njegovim prezimenom. I to je to.
I da, čovjek je kriv za propast Agrokora.
Jebote, sanirane ulice koje su godinama bile katastrofalne. Halida Kajtaza će sada uštediti milione ljudima koji su svakodnevno uništavali auta tamo.
Trolejbusi novi. Kad se išta novo kupilo u grasu?
Ono što mi je posebno drago, to što se priča o kontrolnom centru i adaptivnoj svjetlosnoj signalizaciji. Zeleni uhljupi su nas sveli na bombajsku saobraćajnu kulturu, jednostavno jer ih je bolio kurac.
Ne kontam kako im iko može glas dati a da nema direktne koristi od njih.
Ono što znam za njega, to je da je imao trnovit put, od običnog radnika do direktora ogromne firme poput Konzuma.
I sad se treba ibretiti što zna organizovati jedno ministarstvo. Kritika njega se zasnivala na poluidiotskom šprdanju sa njegovim prezimenom. I to je to.
I da, čovjek je kriv za propast Agrokora.
Jebote, sanirane ulice koje su godinama bile katastrofalne. Halida Kajtaza će sada uštediti milione ljudima koji su svakodnevno uništavali auta tamo.
Trolejbusi novi. Kad se išta novo kupilo u grasu?
Ono što mi je posebno drago, to što se priča o kontrolnom centru i adaptivnoj svjetlosnoj signalizaciji. Zeleni uhljupi su nas sveli na bombajsku saobraćajnu kulturu, jednostavno jer ih je bolio kurac.
Ne kontam kako im iko može glas dati a da nema direktne koristi od njih.
-
julisiz es grant
#2185 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vaaau, asfaltirali ulicu...za 20 godina ništa nije asfaltirano...vaaau.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2186 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
kako već napisah, ništa osim kreveljenja.
mogao si još kakvu pošalicu obzirom da se preziva Šteta, a ministar saobraćaja. kontaš? saobraćaj, udesi, ŠTETE na autima i tako to.
ha ha ha.
mogao si još kakvu pošalicu obzirom da se preziva Šteta, a ministar saobraćaja. kontaš? saobraćaj, udesi, ŠTETE na autima i tako to.
ha ha ha.
- MaksprotivMarksa
#2187 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dobar je Steta, on ce kermite tek da isfurundza ako opstane vlada, nema krpljenja rupa 3 dana pred izbore, Steta je po njih veca, l o l, humor !
- drug_profi
#2188 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A DF i SBB mnistri, ne znaš jesu li živi uopšte.... Zdravstvo toliko čezne za nekim promjenama, ali jok. Nemoj se Sjebiji zahaterit.
- JThomas
#2189 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
kad je asfaltirana ne znam, ali ovom konkretnom ulicom se bar deceniju vozilo k'o da je reli. završićemo mi sve to zajedno, završiće investitor zgrada kad milkos utušimo i proguramo regulacioni plan.
- wewa
#2190 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bice i to u narednom mandatudrug_profi wrote:A DF i SBB mnistri, ne znaš jesu li živi uopšte.... Zdravstvo toliko čezne za nekim promjenama, ali jok. Nemoj se Sjebiji zahaterit.
- dobar osjecaj
#2191 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja navikla čim izađem iz zgrade da uspostavljam ravnotežu, skačem i poskakujem preko svih rupa i deformacija nastalih još iz doba okupacije Grbavice. Ne znam da li se pokušavala sačuvati uspomena na sve strahote koje su se tu dešavale u ratu. Za sebe mogu reći da sam se svakodnevno osjećala kao da je još rat.julisiz es grant wrote:Vaaau, asfaltirali ulicu...za 20 godina ništa nije asfaltirano...vaaau.
Otkako su detaljno podigli svu propalu masu, napravili i zapravo donijeli šahtove, nasuli sve potrebne slojeve materijala i predivni novi asfalt, tačno mi se čini da mi otimaju sjećanja na rat. Stvarno nije trebalo.
- madner
#2192 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bolje od ocekivanog, veliki plus za SDP.
-
zamisljen
#2193 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
forto svako jutro ide pjeske na posao... ministrica pravde ne koristi službeno vozilo i vozača...ali bolji su ovi iz sda jer zaposle po sedam vozaca i sedam sekretaricawewa wrote:Forto svako jutro pjeske vodi djecu u vrtic, onako dotjeran u odijelu
- studiorum_tuzlaensis
#2194 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
to oni da te podsjete kako je bilo i da je važno da se ne pucadobar osjecaj wrote:Ja navikla čim izađem iz zgrade da uspostavljam ravnotežu, skačem i poskakujem preko svih rupa i deformacija nastalih još iz doba okupacije Grbavice. Ne znam da li se pokušavala sačuvati uspomena na sve strahote koje su se tu dešavale u ratu. Za sebe mogu reći da sam se svakodnevno osjećala kao da je još rat.julisiz es grant wrote:Vaaau, asfaltirali ulicu...za 20 godina ništa nije asfaltirano...vaaau.
Otkako su detaljno podigli svu propalu masu, napravili i zapravo donijeli šahtove, nasuli sve potrebne slojeve materijala i predivni novi asfalt, tačno mi se čini da mi otimaju sjećanja na rat. Stvarno nije trebalo.
Bravo za Vladu
-
zamisljen
#2195 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
slažem semalakh wrote:ma kakva šestorke druže. tri ministra i to adnan šteta, srđan mandić i lejla brčić, i naravno premijer forto, koji dobro rade i doista se trude i daju sve od sebe. sve ostalo je u gram za bivšim ministrima iz sda. konaković to sve samo vješto koristi i stvara sebi prostor u medijima, a svi znamo, što je više prisutan u medijima, popularnost raste.kmirsad wrote:Nema toga... niko više nije budala. Svi znaju da je to rezultat timskog rada šestorke.
- Prpa.ba
#2196 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zna li neko od forumasa pozadinu ovolikog forsiranja projekta "Tehnoloski park Sip"? Sve IT firme imaju rijeseno stambeno pitanje, poslovnih prostora i viska u gradu, sama lokacija nepristupacna javnim prevozom i na magistrali sa najvecim guzvama u kantonu? 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2197 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa IT se siri konstantno. Danas imas prostor, za tri mjeseca mozes dovesti jos duplo ljudi i gdje ces?
Guzve ima, ali ako je radno vrijeme od 8 do 16h, nije ništa veća gužva nego u drugim dijelovima grada.
Guzve ima, ali ako je radno vrijeme od 8 do 16h, nije ništa veća gužva nego u drugim dijelovima grada.
-
hizo ramidovic
#2198 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
kad vam poprave put nevalja vam jerbo vam brisu sijecanja a kad nepoprave nevalja vam jer morete past
kobi vama ugodijo....
kobi vama ugodijo....
- madner
#2199 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo je stari projekt koji je propao zbog uslova koje je tadasnja vlada postavljala firmama, koji su se svodili na to da oni budu glavni sa privatnim parama.Prpa.ba wrote:Zna li neko od forumasa pozadinu ovolikog forsiranja projekta "Tehnoloski park Sip"? Sve IT firme imaju rijeseno stambeno pitanje, poslovnih prostora i viska u gradu, sama lokacija nepristupacna javnim prevozom i na magistrali sa najvecim guzvama u kantonu?
Sto se tice same ideje, cilj je doci do puno vise ljudi koji rade u sektoru. Nema boljeg a realnijeg trenutno u Sa.
- Prpa.ba
#2200 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U statistikama i papirima ne vidim neku dramaticnu ekspanziju IT sektora, u sustini sektor stagnira. Srednja neto plata na nivou prosjecne plate u FBiH, broj zaposlenih tu negdje iz godine u godinu, po izvjestajima samo preljevanje radne snage iz jedne u drugu kompaniju. Kako ko zavrsi fakultet, tako neko od starijih ode vani, u principu mnogo atraktivnija mjera bi bila povrat dijela poreza i kreditno sufinansiranje skolovanja nego par zgrada, ali hajde neka bude, kad se milioni vec trose.