Trenirao sa Connoisseur Karlindale cooper wrote:Velikodušan si i...imaš dobre živce.Hakiz wrote:Ja donosim vino.
A pozvaću i SaraFinu i CPT-a.
Da se družimo.
Tu školu ko prođe, sve ostalo mu je lako.
Trenirao sa Connoisseur Karlindale cooper wrote:Velikodušan si i...imaš dobre živce.Hakiz wrote:Ja donosim vino.
Da se družimo.
Koliko.kvadrata....CPT wrote:Za ilustraciju kako bi prosao sa 2000€:
500 gr (1 lb.) of boneless chicken breast CHF 12
Monthly rent for 85 m2 (900 Sqft) furnished accommodation in NORMAL area CHF 2,054
1 pair of jeans (Levis 501 or similar) CHF 117
Monthly ticket public transport CHF 80
Short visit to private Doctor (15 minutes) CHF 106
1 beer in neighbourhood pub (500ml or 1pt.) CHF 7
1 package of Marlboro cigarettes CHF 8
sa zenom i djecom znaci bar 2x vecinu troskova....
Ima u Konzumu piletina na akcijiCPT wrote:Za ilustraciju kako bi prosao sa 2000€:
Monthly rent for 85 m2 (900 Sqft) furnished accommodation in NORMAL area CHF 2,054
samo ako ima halal certifikatHakiz wrote:Ja donosim vino.
Da se družimo.
Hakiz wrote:Trenirao sa Connoisseur Karlindale cooper wrote:Velikodušan si i...imaš dobre živce.Hakiz wrote:Ja donosim vino.
Da se družimo.
Ja sam migrante vidio puno prije Cazina. Zasto se neki ponasate kao da je ova kriza pocela u BiH ili 2018? Sve drzave na Balkanu i EU su vidjela migrante prije BiH. To valjda znas? Generalno mi je svejedno koga ce Cazinjani primiti ili nece, trebali bi. Zbog sebe skoro koliko i zbog tih ljudi. Kad dodju na vlast fasisti i oni ce odhebati iz EU. Pola Cazina svakako na crno radi u EU... A ostali traze nacin da to rade. Al mogu neki spakovati vecinu obitelji u EU (ala Sej Ramic) a onda u parkicu guslati o Boricima. Fuj.belfy wrote:sa poslom nema veze, ali koliko te se dotice sto se predlaze naravno da ima. sutra i ti mozes predloziti da se smjesti milion imigranata u Cazin, jer ti to neces ni osjetiti, ali ce Cazinjane ubjedjivati da je to ok. isto kao sto Sara ovdje potice nesto sto nju nece nikako dodirivati.
opet, i to je u redu, mislim takvi prijedlozi koji ne okrznu tvoju guzicu, ali onda moras biti spreman da cujes misljenje i onih cije guzice to osjete. jel tako?
Sjetio sam se Karlinke....sa sjetom.Hakiz wrote:Trenirao sa Connoisseur Karlindale cooper wrote:Velikodušan si i...imaš dobre živce.Hakiz wrote:Ja donosim vino.
Da se družimo.
zasto se stalno ponavlja ako se ima stan ili kuca u vlasnistvu? pa lakse je i u Becu zivjeti ako je stan ili kuca u tvom vlasnistvu. kakav je to argument?SaraFina wrote:dale cooper wrote:
Dvije osobe. A koliko je istih takvih godinama na birou? Koliko je onih sa SSS u istoj situaciji?
Ali eto, ti znaš dvoje takvih i misliš da je to standard.
Pa gdje sam ja rekla da u BiH svi tako žive. Jasno sam ti postavila primanja 1. I 2. I situacije... I tvrdila da se u BiH za manje novca obzirom na manje troškove života (da ne govorim o nekom stančiću i kući u vlasništvu) može bolje živjeti nego vani sa mnogo više novca. I kvalitetnije.
Gore ti pise... Imas link... tabela... Izbaberi grad, kvadrate, sve sto zelis... Znaci od bajnih 45 kvadrata.Bloo wrote:Koliko.kvadrata....CPT wrote:Za ilustraciju kako bi prosao sa 2000€:
Ne kupujes farmerke svkai mjesec.
Jarane, ti kao da niko.od nas nije zivio vani.
ja imam kucu u BIH, a nisam imao u EU... sto znaci da u BIH nisam trebao placati par hiljada kredit ili rentubelfy wrote:zasto se stalno ponavlja ako se ima stan ili kuca u vlasnistvu? pa lakse je i u Becu zivjeti ako je stan ili kuca u tvom vlasnistvu. kakav je to argument?SaraFina wrote:dale cooper wrote:
Dvije osobe. A koliko je istih takvih godinama na birou? Koliko je onih sa SSS u istoj situaciji?
Ali eto, ti znaš dvoje takvih i misliš da je to standard.
Pa gdje sam ja rekla da u BiH svi tako žive. Jasno sam ti postavila primanja 1. I 2. I situacije... I tvrdila da se u BiH za manje novca obzirom na manje troškove života (da ne govorim o nekom stančiću i kući u vlasništvu) može bolje živjeti nego vani sa mnogo više novca. I kvalitetnije.
CPT wrote:
ja imam kucu u BIH, a nisam imao u EU... sto znaci da u BIH nisam trebao placati par hiljada kredit ili rentu
cak i da moras, puno je manji trosak, jasnije?
Ja jaro, ti imas kucu/stan ovdje a on nema tamo. Ali ima zato vamo, znaci mora duple rezije placatbeni-bu-man wrote:Bas mi vas zao, trebal vam marki poslat preko WU-a, svakako nam je laksi zivot a imamo ih viska
Boli me kurac sto nema i sto moratriconja wrote:Ja jaro, ti imas kucu/stan ovdje a on nema tamo. Ali ima zato vamo, znaci mora duple rezije placatbeni-bu-man wrote:Bas mi vas zao, trebal vam marki poslat preko WU-a, svakako nam je laksi zivot a imamo ih viska
fulas poentu. nisam ja nigdje pitao kada si ti vidio migrante, nego nesto sasvim drugo.CPT wrote:Ja sam migrante vidio puno prije Cazina. Zasto se neki ponasate kao da je ova kriza pocela u BiH ili 2018? Sve drzave na Balkanu i EU su vidjela migrante prije BiH. To valjda znas? Generalno mi je svejedno koga ce Cazinjani primiti ili nece, trebali bi. Zbog sebe skoro koliko i zbog tih ljudi. Kad dodju na vlast fasisti i oni ce odhebati iz EU. Pola Cazina svakako na crno radi u EU... A ostali traze nacin da to rade. Al mogu neki spakovati vecinu obitelji u EU (ala Sej Ramic) a onda u parkicu guslati o Boricima. Fuj.belfy wrote:sa poslom nema veze, ali koliko te se dotice sto se predlaze naravno da ima. sutra i ti mozes predloziti da se smjesti milion imigranata u Cazin, jer ti to neces ni osjetiti, ali ce Cazinjane ubjedjivati da je to ok. isto kao sto Sara ovdje potice nesto sto nju nece nikako dodirivati.
opet, i to je u redu, mislim takvi prijedlozi koji ne okrznu tvoju guzicu, ali onda moras biti spreman da cujes misljenje i onih cije guzice to osjete. jel tako?
ti si kucu u BiH imao jer je barem jedna generacija prije tebe zivjela u toj BiH pa si naslijedio ili si na zapadu mogao ostvariti finansijska sredstva da kupis istu ovdje gdje je standard mnogo puta manji.CPT wrote:ja imam kucu u BIH, a nisam imao u EU... sto znaci da u BIH nisam trebao placati par hiljada kredit ili rentubelfy wrote:zasto se stalno ponavlja ako se ima stan ili kuca u vlasnistvu? pa lakse je i u Becu zivjeti ako je stan ili kuca u tvom vlasnistvu. kakav je to argument?SaraFina wrote: Pa gdje sam ja rekla da u BiH svi tako žive. Jasno sam ti postavila primanja 1. I 2. I situacije... I tvrdila da se u BiH za manje novca obzirom na manje troškove života (da ne govorim o nekom stančiću i kući u vlasništvu) može bolje živjeti nego vani sa mnogo više novca. I kvalitetnije.
cak i da moras, puno je manji trosak, jasnije?
Baš tako. Ali to odmah ganja stanove u velegradovima, pa kuknjava kako je skupo.animals wrote: Mozes I u Burgelandu kucu sa okucnicom kupiti za
50 tisuca eura.. Ali kvaka je da je kupis u Becu..
to moze samo elita..
U Waikiki-u ja platio 17KM na akciji doduse nisu Levis al et imam viska para pa mogu sadaku dijaspori poslat pa nek dodturi za LeviskeBloo wrote:On Leviske kupuje![]()
Jarane u Primarku u Londonu za te pare se.mozes tri put obuci.
U Becu takode.
Opet ti ponavljam, neki od nas su bili vani.
Aha... sad fulam poentu? Znaci kod nas NIJE bilo migranta iako je bilo puno vise? Da nismo imali neke druge ljude?belfy wrote:sada, posto si ti u EU prva generacija pitanje je da li ces svome djetetu ostaviti nekretninu, a finansijska sredstva da kupis istu kao prva generacija gore - jako tesko. jel tako?
Po treci put pisem... U tabeli stoji LEVIS. TI mozes ako zelis hodati i kupacem kostimu. To je tabela sa troskovima po citavoj EU. U proslom postu si zapela za kvadrate stana, a sad za LEVIS?Bloo wrote:On Leviske kupuje![]()
Jarane u Primarku u Londonu za te pare se.mozes tri put obuci.
U Becu takode.
Opet ti ponavljam, neki od nas su bili vani.