Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hakiz

#2176 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

dale cooper wrote:
Hakiz wrote:Ja donosim vino.

A pozvaću i SaraFinu i CPT-a.

Da se družimo.
Velikodušan si i...imaš dobre živce. :mrgreen:
Trenirao sa Connoisseur Karlin :evil:

Tu školu ko prođe, sve ostalo mu je lako.
Last edited by Hakiz on 27/11/2018 17:28, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#2177 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

CPT wrote:Za ilustraciju kako bi prosao sa 2000€:

500 gr (1 lb.) of boneless chicken breast CHF 12
Monthly rent for 85 m2 (900 Sqft) furnished accommodation in NORMAL area CHF 2,054
1 pair of jeans (Levis 501 or similar) CHF 117
Monthly ticket public transport CHF 80
Short visit to private Doctor (15 minutes) CHF 106
1 beer in neighbourhood pub (500ml or 1pt.) CHF 7
1 package of Marlboro cigarettes CHF 8

sa zenom i djecom znaci bar 2x vecinu troskova.... :wink:
Koliko.kvadrata....
Ne kupujes farmerke svkai mjesec.

Jarane, ti kao da niko.od nas nije zivio vani.
beni-bu-man

#2178 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Monthly rent for 85 m2 (900 Sqft) furnished accommodation in NORMAL area CHF 2,054

Ima u Konzumu piletina na akciji :mrgreen:

koliko je sad CHF/EUR
beni-bu-man

#2179 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Da se družimo.
samo ako ima halal certifikat :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#2180 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:
dale cooper wrote:

Da se družimo.

:lol:
CPT

#2181 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

belfy wrote:sa poslom nema veze, ali koliko te se dotice sto se predlaze naravno da ima. sutra i ti mozes predloziti da se smjesti milion imigranata u Cazin, jer ti to neces ni osjetiti, ali ce Cazinjane ubjedjivati da je to ok. isto kao sto Sara ovdje potice nesto sto nju nece nikako dodirivati.

opet, i to je u redu, mislim takvi prijedlozi koji ne okrznu tvoju guzicu, ali onda moras biti spreman da cujes misljenje i onih cije guzice to osjete. jel tako?
Ja sam migrante vidio puno prije Cazina. Zasto se neki ponasate kao da je ova kriza pocela u BiH ili 2018? Sve drzave na Balkanu i EU su vidjela migrante prije BiH. To valjda znas? Generalno mi je svejedno koga ce Cazinjani primiti ili nece, trebali bi. Zbog sebe skoro koliko i zbog tih ljudi. Kad dodju na vlast fasisti i oni ce odhebati iz EU. Pola Cazina svakako na crno radi u EU... A ostali traze nacin da to rade. Al mogu neki spakovati vecinu obitelji u EU (ala Sej Ramic) a onda u parkicu guslati o Boricima. Fuj.
Last edited by CPT on 27/11/2018 17:32, edited 1 time in total.
dale cooper

#2182 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

Hakiz wrote:
dale cooper wrote:

Da se družimo.

Sjetio sam se Karlinke....sa sjetom. :D
belfy

#2183 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by belfy »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
Dvije osobe. A koliko je istih takvih godinama na birou? Koliko je onih sa SSS u istoj situaciji?

Ali eto, ti znaš dvoje takvih i misliš da je to standard. :roll:

Pa gdje sam ja rekla da u BiH svi tako žive. Jasno sam ti postavila primanja 1. I 2. I situacije... I tvrdila da se u BiH za manje novca obzirom na manje troškove života (da ne govorim o nekom stančiću i kući u vlasništvu) može bolje živjeti nego vani sa mnogo više novca. I kvalitetnije.
zasto se stalno ponavlja ako se ima stan ili kuca u vlasnistvu? pa lakse je i u Becu zivjeti ako je stan ili kuca u tvom vlasnistvu. kakav je to argument?
CPT

#2184 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:

Koliko.kvadrata....
Ne kupujes farmerke svkai mjesec.

Jarane, ti kao da niko.od nas nije zivio vani.
Gore ti pise... Imas link... tabela... Izbaberi grad, kvadrate, sve sto zelis... Znaci od bajnih 45 kvadrata.

Monthly rent for a 45 m2 (480 Sqft) furnished studio in NORMAL area CHF 1,133 (€1,001)

od 2000€ ti ostane koliko za sve ostalo?
CPT

#2185 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

belfy wrote:
SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
Dvije osobe. A koliko je istih takvih godinama na birou? Koliko je onih sa SSS u istoj situaciji?

Ali eto, ti znaš dvoje takvih i misliš da je to standard. :roll:

Pa gdje sam ja rekla da u BiH svi tako žive. Jasno sam ti postavila primanja 1. I 2. I situacije... I tvrdila da se u BiH za manje novca obzirom na manje troškove života (da ne govorim o nekom stančiću i kući u vlasništvu) može bolje živjeti nego vani sa mnogo više novca. I kvalitetnije.
zasto se stalno ponavlja ako se ima stan ili kuca u vlasnistvu? pa lakse je i u Becu zivjeti ako je stan ili kuca u tvom vlasnistvu. kakav je to argument?
ja imam kucu u BIH, a nisam imao u EU... sto znaci da u BIH nisam trebao placati par hiljada kredit ili rentu

cak i da moras, puno je manji trosak, jasnije?
triconja

#2186 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Dajte ljudi postavite se malo u dijasoorske kalose, tesko je njima radit sljakerske poslove 12 sati a u sebi plakat za bosnom a bogami tesko je i nama radit po osam sati i na kafi nedje citat njihove zalopojke.

Teska je muka dijasporska :lol:
triconja

#2187 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Kolko se ovaj cpt bavi pitanjem migranata i kolko volontira trebalo bi da otvorimo kakav racun da mu se pripomogne :lol:
beni-bu-man

#2188 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bas mi vas zao, trebal vam marki poslat preko WU-a, svakako nam je laksi zivot a imamo ih viska :bih:
animals

#2189 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

8-)
CPT wrote:
ja imam kucu u BIH, a nisam imao u EU... sto znaci da u BIH nisam trebao placati par hiljada kredit ili rentu

Mozes I u Burgelandu kucu sa okucnicom kupiti za
50 tisuca eura.. Ali kvaka je da je kupis u Becu..
to moze samo elita..
MarlboroGold

#2190 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Dijaspora počela kukati od kako je bitcoin krenuo nizbrdo... :D
triconja

#2191 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:Bas mi vas zao, trebal vam marki poslat preko WU-a, svakako nam je laksi zivot a imamo ih viska :bih:
Ja jaro, ti imas kucu/stan ovdje a on nema tamo. Ali ima zato vamo, znaci mora duple rezije placat :(
beni-bu-man

#2192 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:Bas mi vas zao, trebal vam marki poslat preko WU-a, svakako nam je laksi zivot a imamo ih viska :bih:
Ja jaro, ti imas kucu/stan ovdje a on nema tamo. Ali ima zato vamo, znaci mora duple rezije placat :(
Boli me kurac sto nema i sto mora
belfy

#2193 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by belfy »

CPT wrote:
belfy wrote:sa poslom nema veze, ali koliko te se dotice sto se predlaze naravno da ima. sutra i ti mozes predloziti da se smjesti milion imigranata u Cazin, jer ti to neces ni osjetiti, ali ce Cazinjane ubjedjivati da je to ok. isto kao sto Sara ovdje potice nesto sto nju nece nikako dodirivati.

opet, i to je u redu, mislim takvi prijedlozi koji ne okrznu tvoju guzicu, ali onda moras biti spreman da cujes misljenje i onih cije guzice to osjete. jel tako?
Ja sam migrante vidio puno prije Cazina. Zasto se neki ponasate kao da je ova kriza pocela u BiH ili 2018? Sve drzave na Balkanu i EU su vidjela migrante prije BiH. To valjda znas? Generalno mi je svejedno koga ce Cazinjani primiti ili nece, trebali bi. Zbog sebe skoro koliko i zbog tih ljudi. Kad dodju na vlast fasisti i oni ce odhebati iz EU. Pola Cazina svakako na crno radi u EU... A ostali traze nacin da to rade. Al mogu neki spakovati vecinu obitelji u EU (ala Sej Ramic) a onda u parkicu guslati o Boricima. Fuj.
fulas poentu. nisam ja nigdje pitao kada si ti vidio migrante, nego nesto sasvim drugo.
CPT wrote:
belfy wrote:
SaraFina wrote: Pa gdje sam ja rekla da u BiH svi tako žive. Jasno sam ti postavila primanja 1. I 2. I situacije... I tvrdila da se u BiH za manje novca obzirom na manje troškove života (da ne govorim o nekom stančiću i kući u vlasništvu) može bolje živjeti nego vani sa mnogo više novca. I kvalitetnije.

ti si kucu u BiH imao jer je barem jedna generacija prije tebe zivjela u toj BiH pa si naslijedio ili si na zapadu mogao ostvariti finansijska sredstva da kupis istu ovdje gdje je standard mnogo puta manji.

sada, posto si ti u EU prva generacija pitanje je da li ces svome djetetu ostaviti nekretninu, a finansijska sredstva da kupis istu kao prva generacija gore - jako tesko. jel tako?

EDIT: a sto se ti javljas stalno da odgovaras umjesto SaraFine? ono...samo primjetim...
Last edited by belfy on 27/11/2018 17:54, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#2194 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

animals wrote: Mozes I u Burgelandu kucu sa okucnicom kupiti za
50 tisuca eura.. Ali kvaka je da je kupis u Becu..
to moze samo elita..
Baš tako. Ali to odmah ganja stanove u velegradovima, pa kuknjava kako je skupo.
Kad smo ja i mnogi moji drugovi otišli tamo gledali smo da to bude do 50 km od posla u nekom manjem mjestu. Niko nije otišao odmah u grad.
Sjećam se da sam do fabrike u Karlsruhe-u putovao 30km od kuće u selu za koju sam plaćao kiriju... da sam tražio u gradu ogulili bi me.
Bloo
Globalna šefica

#2195 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

On Leviske kupuje :mrgreen:
Jarane u Primarku u Londonu za te pare se.mozes tri put obuci.
U Becu takode.

Opet ti ponavljam, neki od nas su bili vani.
MarlboroGold

#2196 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Ma CPT trolla kao inače. Vječni kontraš. Treba ga ignorisati.
beni-bu-man

#2197 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:On Leviske kupuje :mrgreen:
U Becu takode.

U Waikiki-u ja platio 17KM na akciji doduse nisu Levis al et imam viska para pa mogu sadaku dijaspori poslat pa nek dodturi za Leviske :bih:
CPT

#2198 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

belfy wrote:sada, posto si ti u EU prva generacija pitanje je da li ces svome djetetu ostaviti nekretninu, a finansijska sredstva da kupis istu kao prva generacija gore - jako tesko. jel tako?
Aha... sad fulam poentu? Znaci kod nas NIJE bilo migranta iako je bilo puno vise? Da nismo imali neke druge ljude?

Kako si kucu dobio, sasvim je svjedno... imao si je tj. imao si puno manji trosak. Kad odes negdje nego pljunuti 1000€ svaki mjesec. A mozes i zakreditirati sebe, zenu i djecu za iducih 30 godina.

Hoces skontati sad ili da u tabeli to prezentiram?
CPT

#2199 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:On Leviske kupuje :mrgreen:
U Becu takode.

Po treci put pisem... U tabeli stoji LEVIS. TI mozes ako zelis hodati i kupacem kostimu. To je tabela sa troskovima po citavoj EU. U proslom postu si zapela za kvadrate stana, a sad za LEVIS?

Znaci kliknes na grad (koji zelis)... provjeris stroskove (koje zelis)... saberes i skontas koliko ti ostane od 2000€. Mali stan, veliki stan, LEVIS, kupaci kostim, auto, vlak, avion, ...

Moze?
triconja

#2200 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Nidje u svijetu nea ko u bosni da mores za godinu ozidat kucu na dva sprata ili stan u centru uzet bez ikakvih kredita :lol:
Locked