Citajuci tvoj zakljucak jedino sta se moze zakljuciti je da ti pojma nemas sta si procitao.Novak20 wrote:Ovo je smiješno i licemjerno. Pa Komšić je vlast koja je bošnjačkim glasovima na izborima došla u poziciju da radi blokadu koja je opet dovela do ovog besmisla kojega danas imamo. Što ako se SNSD ipak instalira u VM pa za tri godine izgubi na izborima ? Hoće li pustiti pobjednike na izborima ili će smisliti sličnu foru da doživotno ostanu na vlasti ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /191104029
Komšić je prije dvije godine znao što je cilj revizije tužbe pa je kao pravi opozicionar i privjesak (i svi drugi u miljeu bošnjačke politike) spremno dao potporu gazdi Bakiru i podijelio odgovornost za unaprijed promašen posao. Sada kao ruži druge što napadaju Bakira.Potom je govorio o problemu neformiranja vlasti, naglasivši da sve gubi smisao ako nema vlasti.
"Čemu nam služe onda izbori. Ovdje je ključno hoćemo li poštovati zakone i odluke koje smo ranije donijeli. Ako ćemo svake četiri godine preispitivati zakone i ranije odluke, onda je sve upitno. Formiranje vlasti je zapelo na poštivanju zakona i odluka Predsjedništva. Ne tražimo ništa nenormalno. Tražimo od mandatara da poštuje ranije donesene odluke o MAP-u i ANP-u. Ako ćemo sve preispitivati onda ništa nema smisla", smatra Komšić.
Istakao je međutim da s obzirom na aktuečne političke prilike Predsjedništvo naše države ipak radi.
"Predsjedništvo radi, radimo korektno s obzirom na političke odnose. Ustavne nadležnosti se poštuju. Dodik je malo više u Banjoj Luci nego u Sarajevu. Trebao bi češće biti u Sarajevu", dodao je.
Na kraju se osvrnuo i na posljednje kritike koje su prije svega upućene iz SDP-a Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA povodom priznanja da je znao da agent BiH u Hagu nema legitimitet da podnese reviziju tužbe, ali se ipak upustio u taj proces.
"Svi koji napadaju Bakira javno svi su se javili u Vijećnici da mu daju podršku. Svi smo sve znali. Ja jedini nisam izašao za govornicu da tada pričam. Mnogi su licemjerni danas", zaključuje Komšić.
U međuvremenu, oglasio je Željko Komšić, koji kaže da je Bakir Izetbegović već donio odluku o reviziji tužbe, pa mu nije jasno zbog čega je zvao političare na savjetovanje u Vijećnicu.Željko Komšić se jedini obratio novinarima i kazao kako je „Bakir Izetbegović donio odluku pokretanju revizije tužbe BiH protiv Srbije, ali sve nas je sazvao kako bi podijelio teret odgovornosti“.
Željko Komšić - Komšo
- BHCluster
#2176 Re: Željko Komšić - Komšo
-
Novak20
#2177 Re: Željko Komšić - Komšo
Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.BHCluster wrote:
Citajuci tvoj zakljucak jedino sta se moze zakljuciti je da ti pojma nemas sta si procitao.
Ja iz pročitanog zaključujem da je Komšić Bakirova pudlica i sredstvo za udaranje političkih gloginja. Nebitno da li se one zovu Mile, Dragan ili Nermin.
- mO k3
#2178 Re: Željko Komšić - Komšo
Svako ima danas svoju pudlicuNovak20 wrote:Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.BHCluster wrote:
Citajuci tvoj zakljucak jedino sta se moze zakljuciti je da ti pojma nemas sta si procitao.
Ja iz pročitanog zaključujem da je Komšić Bakirova pudlica i sredstvo za udaranje političkih gloginja. Nebitno da li se one zovu Mile, Dragan ili Nermin.
- BHCluster
#2179 Re: Željko Komšić - Komšo
mO k3 wrote:Svako ima danas svoju pudlicuNovak20 wrote:Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.BHCluster wrote:
Ja iz pročitanog zaključujem da je Komšić Bakirova pudlica i sredstvo za udaranje političkih gloginja. Nebitno da li se one zovu Mile, Dragan ili Nermin.bakir Željka , Mile Dragana ....
- Maraschino
#2180 Re: Željko Komšić - Komšo
...Dragan Bozu...mO k3 wrote:Svako ima danas svoju pudlicuNovak20 wrote:Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.BHCluster wrote:
Ja iz pročitanog zaključujem da je Komšić Bakirova pudlica i sredstvo za udaranje političkih gloginja. Nebitno da li se one zovu Mile, Dragan ili Nermin.bakir Željka , Mile Dragana ....
- mO k3
#2181 Re: Željko Komšić - Komšo
Ja hafisa , hafis novaka .... samo novaka nema svoj pudlicu 
-
Novak20
#2182 Re: Željko Komšić - Komšo
mO k3 wrote:Ja hafisa , hafis novaka .... samo novaka nema svoj pudlicu
Pa ti si mi najomiljenija pudlica. Volim tvoje papagajsko kevtanje sa sigurne daljine.
- BHCluster
#2183 Re: Željko Komšić - Komšo
mO k3 wrote:Ja hafisa , hafis novaka .... samo novaka nema svoj pudlicu
-
Haman2
#2184 Re: Željko Komšić - Komšo
KOMŠIĆ OSUDIO IZJAVU SULEJMANA UGLJANINA: "Ne treba slijediti lošu praksu naših susjeda"!
Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je danas da neće da se miješa u unutrašnje stvari Republike Srbije i drugih susjednih zemalja, komentarišući izjave koje je proteklog vikenda u Sarajevu dao Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka.
Komšić je ocijenio da se ne treba voditi praksom susjeda.
''Ne trebamo se voditi praksom naših susjeda i mješati se u unutrašnje stvari drugih država. Relevantno je kako funkcionišu sistemi i države. Neću da radim ono što rade naši susjedi i miješaju se u unutrašnje stvari BiH. Kada ovdje znamo praviti problem u vezi sa miješanjem Hrvatske i diktiranju tempa o izbornom zakonu i uređenju Bosne i Hercegovine ili kad to radi Srbija - onda galamimo, s pravom. Nemojte da mi to isto radimo i dajemo argumentaciju susjedima da i oni kažu - i vi to isto radite'', poručio je Komšić.
Potom je dodao da je ''Srbija zemlja Sulejmana Ugljanina''.
''Neću da se petljam u odnose u drugoj državi. Sulejman Ugljanin je državljanin Republike Srbije, tamo je njegova zemlja'', dodao je on.
-Definiranje Sandžaka kao zasebnog teritorijalnog političkog entiteta sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću predstavlja minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku, izjavio je jučer u Sarajevu Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.
Ugljanin je to poručio na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelekrualaca Krug 99, gdje je kao uvodničar govorio o temi "Autonomija Sandžaka - šta je to i zašto?".
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/132 ... sjeda.html
- mO k3
#2185 Re: Željko Komšić - Komšo
Novak20 wrote:mO k3 wrote:Ja hafisa , hafis novaka .... samo novaka nema svoj pudlicu![]()
Pa ti si mi najomiljenija pudlica. Volim tvoje papagajsko kevtanje sa sigurne daljine.
Nisi shvatio ti nemaš pudlicu
-
hAZNADAR
#2186 Re: Željko Komšić - Komšo
To kada se predrasude, prezir,... prema Bosnjacima pokusavaju jeftino opravdati - biva samoodbrana.pemanapemani wrote:
Bošnjaci su odnos prema Bosancima preuzeli od Srba i Hrvata, koji su taj proces završili 1992. i 1994., a Bošnjaci ga počeli 2013. Uostalom, mi Bosanci smo statistička greška i vjerovatno nas neće ni biti za desetak godina, tako da nismo uopće relevantni za bilo šta.
Bosnjaci su velikom vecinom i Bosanci a vi crveni luzeri nastavite od sebe praviti maltene i nadrasu.
Multietnicnost, gradjanska opcija,... nisu tapija klix Bosanaca
Last edited by hAZNADAR on 04/11/2019 16:51, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#2187 Re: Željko Komšić - Komšo
Misli Bakir sigurno da je planeta Zemlja okrugla. Da li je onda bakirova pudlica svako ko se slaze sa tim? Slazem se da je Bakir zlo ali SDP-ovcima je odavno i dijagnoza. Pardon - urbanim SDP-ovcima uglavnom iz rajvosa posto se smatraju klasom i u odnosu na ruralne crvene.Novak20 wrote:Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.BHCluster wrote:
Kako se god na forumu proglasava svako SDA botom ko odudara od uobicajenih SDP-ovskih zabluda, titoizma, jugonostalgije, - tako isti mentalni sklop i za jednog Zeljka moze reci da je bakirova pudlica.
Onda kada je Zeljko rekao da se ne nasjeda na Yutelovske zablude - tada je mnogima postao maltene mladomusliman.
-
pemanapemani
#2188 Re: Željko Komšić - Komšo
Bolje i to, nego jugoslovenski kompleksas koji ponjavama od tekstova zeli nadoknaditi cinjenicu da je u najboljim godinama pobjegao i ostavio domovinu na cjedilu.hAZNADAR wrote:To kada se predrasude, prezir,... prema Bosnjacima pokusavaju jeftino opravdati - biva samoodbrana.pemanapemani wrote:
Bošnjaci su odnos prema Bosancima preuzeli od Srba i Hrvata, koji su taj proces završili 1992. i 1994., a Bošnjaci ga počeli 2013. Uostalom, mi Bosanci smo statistička greška i vjerovatno nas neće ni biti za desetak godina, tako da nismo uopće relevantni za bilo šta.![]()
Bosnjaci su velikom vecinom i Bosanci a vi crveni luzeri nastavite od sebe praviti maltene i nadrasu.
U rodnoj Banja Luci cetnicka zlocinacka dzamahirija, a ono pod uticajem jugoslovenskih kompleksa proganja Bosance po forumu.
-
Novak20
#2189 Re: Željko Komšić - Komšo
Nije problem kada Bakir misli da je zemlja okrugla nego kada se za 140 tisuća KM Bakir kladi da je zemlja ravna ploča. Naravno da je pudlica svatko tko tu Bakirovu okladu podrži vlastitim obrazom i našim parama. Kada bi SDA i Bakir s nekim od drugih bošnjačkih ili građanskih političara podijelio sličnu odgovornost ? Nikad.hAZNADAR wrote:Misli Bakir sigurno da je planeta Zemlja okrugla. Da li je onda bakirova pudlica svako ko se slaze sa tim? Slazem se da je Bakir zlo ali SDP-ovcima je odavno i dijagnoza. Pardon - urbanim SDP-ovcima uglavnom iz rajvosa posto se smatraju klasom i u odnosu na ruralne crvene.Novak20 wrote:
Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.
Ja iz pročitanog zaključujem da je Komšić Bakirova pudlica i sredstvo za udaranje političkih gloginja. Nebitno da li se one zovu Mile, Dragan ili Nermin.![]()
Kako se god na forumu proglasava svako SDA botom ko odudara od uobicajenih SDP-ovskih zabluda, titoizma, jugonostalgije, - tako isti mentalni sklop i za jednog Zeljka moze reci da je bakirova pudlica.
Onda kada je Zeljko rekao da se ne nasjeda na Yutelovske zablude - tada je mnogima postao maltene mladomusliman.Jer politicki nepismeni i zadojeni drugacije i neznaju.
Druga stvar, Komšić je, sudeći po slikama u kabinetu jedan od malobrojnih titoista. Jugonostalgiju i antifašistički sentiment koristi da bi sebi i propaloj preletačkoj stranci priskrbio glasove. U stvarnosti, uhljeb i nehljeb koji na račun SDA godinama razvaljuje ljevicu sa kojom odavno nema ništa osim deklarativnog izjašnjavanja kroz hrpu fraza. On je primjer zlouporabe tuđih nostalgičarskih zabluda.
Što uopće radi Ž.K. i DF zadnjih godinu dana osim što u ime SDA blokira uspostavu izvršne vlasti i dijela zakonodavne ? Donošenje zakona i odluka po njemu može da čeka jer ništa nije važnije od NATO i ANP koji će riješiti sve naše probleme. NATO i ANP svakako nisu prioriteti onih koji iseljavaju iz države, pa ni onih koji u njoj ostaju. Tim prije što se to pitanje držalo 11 godina pod tepihom.
Većina u BiH jeste politički nepismena ali i politički nepismen čovjek može da vidi na čiji mlin ide voda, tko je nosi i ko ima koristi od ove paralize države.
- spreca
#2190 Re: Željko Komšić - Komšo
Od kud vam to da je Komsic Bakirova pudlica?Bakirova pudlica je Dzaferbeg....kako god vi mislili ipak Komsic ima svoj stav i naravno da ce se sloziti sa svima gdje im se ideje podudaraju i ne vidim u tome nista soprno
- spreca
#2191 Re: Željko Komšić - Komšo
U pravu si ...zbog Tite Kolinda u djetinjstvu je imala samo jednu vrstu jogurta i zivjela je za zeljeznom zavjesom studirajuci u AmeriKi ali zato slavi Antisu koji Dalmaciju dade 'talijanima a Tito to sve vrati i jos neke djelove IstreNovak20 wrote:
Nije problem kada Bakir misli da je zemlja okrugla nego kada se za 140 tisuća KM Bakir kladi da je zemlja ravna ploča. Naravno da je pudlica svatko tko tu Bakirovu okladu podrži vlastitim obrazom i našim parama. Kada bi SDA i Bakir s nekim od drugih bošnjačkih ili građanskih političara podijelio sličnu odgovornost ? Nikad.
Druga stvar, Komšić je, sudeći po slikama u kabinetu jedan od malobrojnih titoista. Jugonostalgiju i antifašistički sentiment koristi da bi sebi i propaloj preletačkoj stranci priskrbio glasove. U stvarnosti, uhljeb i nehljeb koji na račun SDA godinama razvaljuje ljevicu sa kojom odavno nema ništa osim deklarativnog izjašnjavanja kroz hrpu fraza. On je primjer zlouporabe tuđih nostalgičarskih zabluda.
Što uopće radi Ž.K. i DF zadnjih godinu dana osim što u ime SDA blokira uspostavu izvršne vlasti i dijela zakonodavne ? Donošenje zakona i odluka po njemu može da čeka jer ništa nije važnije od NATO i ANP koji će riješiti sve naše probleme. NATO i ANP svakako nisu prioriteti onih koji iseljavaju iz države, pa ni onih koji u njoj ostaju. Tim prije što se to pitanje držalo 11 godina pod tepihom.
Većina u BiH jeste politički nepismena ali i politički nepismen čovjek može da vidi na čiji mlin ide voda, tko je nosi i ko ima koristi od ove paralize države.
- JThomas
#2192 Re: Željko Komšić - Komšo
pudlice ne treba vrijeđati poređenjem jer životinje ne mogu lagati. bakir sam kaže trebali smo reći - a ovaj ide korak dalje i kaže svi smo znali...
- BHCluster
#2193 Re: Željko Komšić - Komšo
Kad vam NATO put nije vazan sto se ne usvoji ANP i kraj price? A da Dodikove pudlice, sta drugo i ocekivati.
-
Novak20
#2194 Re: Željko Komšić - Komšo
@ spreca.
Tebi se KGK priviđa u svakoj temi i postu. Da nisi zagorio u Rusiji ?
- spreca
#2195 Re: Željko Komšić - Komšo
Nije da je nebiNovak20 wrote:@ spreca.
- spreca
#2196 Re: Željko Komšić - Komšo
Ja sam sebe prisilio da gledam ovo njegovo sranje na N1JThomas wrote:pudlice ne treba vrijeđati poređenjem jer životinje ne mogu lagati. bakir sam kaže trebali smo reći - a ovaj ide korak dalje i kaže svi smo znali...
-
pemanapemani
#2197 Re: Željko Komšić - Komšo
JThomas wrote:pudlice ne treba vrijeđati poređenjem jer životinje ne mogu lagati. bakir sam kaže trebali smo reći - a ovaj ide korak dalje i kaže svi smo znali...
I jos kaze da su licemjeri oni koji prozivaju Bakira.
Mora da je Bake uletio da zena ima za kruh, mlijeko i pilku za djacku uzinu.
Samo da Komso vise ne cmizdri na tv.
-
hAZNADAR
#2198 Re: Željko Komšić - Komšo
Ovdje si ti spomenuo Jugu a ne ja. Kritikujem klix Bosanstvo a ti spominjes jugoslovenstvo - sto ce reci,...pemanapemani wrote:Bolje i to, nego jugoslovenski kompleksas koji ponjavama od tekstova zeli nadoknaditi cinjenicu da je u najboljim godinama pobjegao i ostavio domovinu na cjedilu.hAZNADAR wrote:To kada se predrasude, prezir,... prema Bosnjacima pokusavaju jeftino opravdati - biva samoodbrana.pemanapemani wrote:
Bošnjaci su odnos prema Bosancima preuzeli od Srba i Hrvata, koji su taj proces završili 1992. i 1994., a Bošnjaci ga počeli 2013. Uostalom, mi Bosanci smo statistička greška i vjerovatno nas neće ni biti za desetak godina, tako da nismo uopće relevantni za bilo šta.![]()
U rodnoj Banja Luci cetnicka zlocinacka dzamahirija, a ono pod uticajem jugoslovenskih kompleksa proganja Bosance po forumu.
Ja barem nijedan narod, naciju, vjeru,.... ne mrzim. Mogu ponekad ismijavati klix Bosanstvo. I tu je mozda i bolje za tebe da sam razgulio van - jer kako velis da su Bosnjaci nastavili prema vama ono sto su vam Srbi i Hrvati radili 92-ge. Pa eto jedan zlocinac manje.
Koje dijagnoze,... kada sam vidio u notification da si mi odgovorio - pomislio garant ce mi spomenuti ili bosnjacki fasizam ili dijasporu - i nisam se puno prevario.
-
hAZNADAR
#2199 Re: Željko Komšić - Komšo
Ma mozes na taj nacin "dokazati" bilo sta. Komsic ne prezire Bosnjake, islam,.... normalan covjek koji ustvari nijedan narod, vjeru,... ne prezire. U politici je do sada suradjivao sa svakim sto je skroz normalno svgdje u svijetu. Ovdje drama, padanje u trans,... ako ne bjezi od stranke sa kojom je svako primoran barem u nekim segmentima saradjivati.Novak20 wrote:Nije problem kada Bakir misli da je zemlja okrugla nego kada se za 140 tisuća KM Bakir kladi da je zemlja ravna ploča. Naravno da je pudlica svatko tko tu Bakirovu okladu podrži vlastitim obrazom i našim parama. Kada bi SDA i Bakir s nekim od drugih bošnjačkih ili građanskih političara podijelio sličnu odgovornost ? Nikad.hAZNADAR wrote:Misli Bakir sigurno da je planeta Zemlja okrugla. Da li je onda bakirova pudlica svako ko se slaze sa tim? Slazem se da je Bakir zlo ali SDP-ovcima je odavno i dijagnoza. Pardon - urbanim SDP-ovcima uglavnom iz rajvosa posto se smatraju klasom i u odnosu na ruralne crvene.Novak20 wrote:
Imaš pravo da zaključuješ što hoćeš. Možeš to i da napišeš.
Ja iz pročitanog zaključujem da je Komšić Bakirova pudlica i sredstvo za udaranje političkih gloginja. Nebitno da li se one zovu Mile, Dragan ili Nermin.![]()
Onda kada je Zeljko rekao da se ne nasjeda na Yutelovske zablude - tada je mnogima postao maltene mladomusliman.Jer politicki nepismeni i zadojeni drugacije i neznaju.
Slobodna Bosna eto postade SDA glasilo, Komsic postade SDA pudlica,...
A domaca tkzv ljevica u velikoj mjeri - prvenstveno SDP jeste politicki nepismena i puna zabluda. To je politika i ideologija koju nijedna socijaldemokratija u svijetu nema i prije pase desnici. Umjesto da se poput hrvatske ljevice bazira na demokratskoj tradiciji i osnovama - pokusava oziviti standarde propale diktature. Prezire Bosnjstvo a racuna na bosnjacke glasove?
Zeljko je stoput normalniji ljevicar i tolerantniji i pismeniji,... od cijele crvene sarajevske bulimente. Nije on nicija pudlica,... samo ne mora praviti budalu od sebe kao SDP i furati neke glupe i stetne principe.
-
pemanapemani
#2200 Re: Željko Komšić - Komšo
Standardno se praviš budala.hAZNADAR wrote:
Ovdje si ti spomenuo Jugu a ne ja. Kritikujem klix Bosanstvo a ti spominjes jugoslovenstvo - sto ce reci,...![]()
Ja barem nijedan narod, naciju, vjeru,.... ne mrzim. Mogu ponekad ismijavati klix Bosanstvo. I tu je mozda i bolje za tebe da sam razgulio van - jer kako velis da su Bosnjaci nastavili prema vama ono sto su vam Srbi i Hrvati radili 92-ge. Pa eto jedan zlocinac manje.![]()
Koje dijagnoze,... kada sam vidio u notification da si mi odgovorio - pomislio garant ce mi spomenuti ili bosnjacki fasizam ili dijasporu - i nisam se puno prevario.
Jesu li Srbi početkom 90-ih ukinuli prefiks bosanski iz svega i svačega? Jesu.
Jesu li se Hrvati sredinom 90-ih odrekli ljiljana i svega za što ima veze sa državom BiH? Jesu.
Jesu li Bošnjaci pokrenuli propagandnu mašineriju protiv bosanstva tokom popisa 2013.? Jesu.
Ti stalno porediš Bosance sa famoznim Jugoslavenima.
Po vlastitom priznanju, ti si bio Jugoslaven dok te nije pozvalo da ideš na Okučane. Da te nije pozvalo, možda bi i danas bio Jugoslaven. Međutim, ti si se prepao, zbrisao i ostavio domovinu na cjedilu.
Onda nas godinama učiš kako se trebamo ponašati, naravno, virtuelno. Ne pada ti na pamet da se vratiš i na vlastitom primjeru pokažeš kako to funkcioniše moderna ljevica, za koju se predstavljaš kao stručnjak.
P.S. Ovo bošnjački fašizam nije vrijedno komentarisanja. Druge optužiš da Bošnjake nazivaju fašistima da bi prikrio to što si se prapao četnika i brisnuo.