Zanima me zasto Sipa nista ne poduzima a sigurno prate ovaj forum ??Ommadawn wrote:Jeste. Imas ga i u filmu "Banjalucki geto".mO k3 wrote:
jeli to taj junacina?
Uuu al je ovdje prop´o.
Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
- mO k3
#2176 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
-
julisiz es grant
#2177 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa šta Sipa ima s tim? Ratnim zločinima se bavi Tužilaštvo BiH. Oni ako ga optuže, tada može biti uhapšen.
- Ommadawn
#2178 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ejs...mO k3 wrote:Zanima me zasto Sipa nista ne poduzima a sigurno prate ovaj forum ??Ommadawn wrote:Jeste. Imas ga i u filmu "Banjalucki geto".mO k3 wrote:
jeli to taj junacina?
Uuu al je ovdje prop´o.
Dok ga prvo uhapse, pa pritvore, pa onda sud, pa trazenje dokaza, pa svjedoci, a u medjuvremenu ispadne mitska licnost i heroj-hajduk a la Mladic, Draza, Karadzic, Lukic...
-
sumirprimus
#2179 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
i ovaj supcic problem?
zato mi drzave nemamo
zato mi drzave nemamo
- bingov buraz
#2180 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Sa Starčevice? Mislim da jeste.Ommadawn wrote:Moguce je da je i on. Bosko je vozio i nosio nekakav spisak koga trebaju da vode.bingov buraz wrote:Uvijek sam mislio da je Goran zvani Gavrin vođa te ekipe.
Ne sjecam se tacno ali mislim da je i Pedja Bodiroza bio sastavni dio te ekipe.
- Maraschino
#2181 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Gledam covjeka(koji nije tema) i nesto razmisljam, sretnes ga negdje(tvornica, magacin, auto mehanicar...), stupis snjim u neku komunikaciju, odes preko puta na pice i nista ti ne odaje da pored tebe sjedi zlocinac, manijak, ubica...nego neki covjek pred penziju.
-
sumirprimus
#2182 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
to se meni desilo, u stvari bio sam svjedok takvog jednog susreta.
- Maraschino
#2183 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
E vidis, neces vjerovati da sam par puta sjedio sa Drazenom Erdemovicem.sumirprimus wrote:to se meni desilo, u stvari bio sam svjedok takvog jednog susreta.
- Ommadawn
#2184 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne znam odakle je bio. Negdje sam cak i nasao listu te cijele posade Crvenog Kombija.bingov buraz wrote:Sa Starčevice? Mislim da jeste.Ommadawn wrote:Moguce je da je i on. Bosko je vozio i nosio nekakav spisak koga trebaju da vode.bingov buraz wrote:Uvijek sam mislio da je Goran zvani Gavrin vođa te ekipe.
Ne sjecam se tacno ali mislim da je i Pedja Bodiroza bio sastavni dio te ekipe.
- Ommadawn
#2185 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ih ovakvih ti je u BL koliko hoces.Maraschino wrote:
Gledam covjeka(koji nije tema) i nesto razmisljam, sretnes ga negdje(tvornica, magacin, auto mehanicar...), stupis snjim u neku komunikaciju, odes preko puta na pice i nista ti ne odaje da pored tebe sjedi zlocinac, manijak, ubica...nego neki covjek pred penziju.
Komsija, zgrada do moje - kad je trijezan, vece pizde od njega se ne moze naci. Kad popije, hoda kao da je cijeli svijet njegov, redovno maltretirao zenu i djecu, komsije ne znam koliko puta su intervenirale pa na kraju vise i odustali.
Ali za vrijeme rata - kada taj prodje ulicom, sklanjali su se svi. Koji se komsija sa njim zamjerio prije rata - u ratu se pokajao. Sta je radio na ratistu - ne smijem ni pomisliti.
- LBVIEW
#2186 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Cudi me kako se nije javio onaj "Husein" da ustvrdi "nije sve kao sto se prica" i sl .
Sto se ovog cetnika tice, ako vec zakona ocigledno nema, sta je sa onima koje je ovaj majmun tukao u ratu, kako niko smrada ne posalje na bolovanje, pa makar i platio.
Sto se ovog cetnika tice, ako vec zakona ocigledno nema, sta je sa onima koje je ovaj majmun tukao u ratu, kako niko smrada ne posalje na bolovanje, pa makar i platio.
- mO k3
#2187 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ljetos moj nastavnik a moram reci da je bio malo vise i popio pozvao me kod sebe kuci ,malo malo mi srbi smo najveci pa ukoci , malo pa malo nama su namjetnuli rat pa ukoci , pokazuje mi neke knjige srpska istorija ponese ga pa se sjeti da sam bosnjo ...Ommadawn wrote:Ih ovakvih ti je u BL koliko hoces.Maraschino wrote:
Komsija, zgrada do moje - kad je trijezan, vece pizde od njega se ne moze naci. Kad popije, hoda kao da je cijeli svijet njegov, redovno maltretirao zenu i djecu, komsije ne znam koliko puta su intervenirale pa na kraju vise i odustali.
Ali za vrijeme rata - kada taj prodje ulicom, sklanjali su se svi. Koji se komsija sa njim zamjerio prije rata - u ratu se pokajao. Sta je radio na ratistu - ne smijem ni pomisliti.
- mO k3
#2188 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
mislim da ti ljudi zele svoj mir , pazi ja znam da je tri kuce dalje nas komsija opljackao kucu nam , ali necu radi mir nista da mu kazem , mislim u sebi ako ima boga kaznit ce teLBVIEW wrote:Cudi me kako se nije javio onaj "Husein" da ustvrdi "nije sve kao sto se prica" i sl .![]()
- LBVIEW
#2189 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne znam, tesko se postaviti u situaciju drugoga, samo da te neko," na pravdi Boga", strpa u kombi, polomi ti kosti, a ti ga, nakon par godina, vidis i ne ucinis nista, je malo cudno. Pogotovo ako zivis vani, dakle van dosega majmuna, te imas dovoljno novca da mu priredis voznju zivota.mO k3 wrote:mislim da ti ljudi zele svoj mir , pazi ja znam da je tri kuce dalje nas komsija opljackao kucu nam , ali necu radi mir nista da mu kazem , mislim u sebi ako ima boga kaznit ce teLBVIEW wrote:Cudi me kako se nije javio onaj "Husein" da ustvrdi "nije sve kao sto se prica" i sl .![]()
- banjaluka078
#2190 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ah, Vuksan...pamtimo ga u komšiluku...nisam znala da je postao "funkcioner".
Majmun koji je bio zadužen za bacanje kašikara pod prozore po mom naselju je išao u školu sa mnom. Kad sam ga jednom upitala o tome, sav se iznenadio, kao "pa što se nisi javila da je tvoja kuća da preskočim?". Džaba kretenu objašnjavati da je trebao "preskočiti" sve naše kuće.
Sin doktora Vukića je takođe sa mnom išao u školu, stalno se nešto snebivao i mrmljao kako mu je glupo to što stari govori i radi, da bi tek par godina poslije rata postao pravi hardcore nacionalista, ono baš zadrt, gori od starog.
Nedavno je zbog sumnje za ratne zločine uhapšen čovjek u čijoj kući sam bila valjda "milion" puta, opet otac nekog koga znam, totalno regularnih momaka s kojima sam bezbroj puta pričala o politici i dešavanjima (upravo smo se upoznali devedesetih kad su ljudi inače okretali glavu od mene) i koji nikad nisu "iskakali", jer ja brzo prekidam kontakte s ljudima koji pokažu te neke ispade udesno - neko ko je bio sasvim "normalan" i kao član društva i porodice i jako prijazan i ljubazan prema svima nama koji smo ulazili u tu kuću, a baš nas je svakakvih bilo, čak su mu žena i snaha druge vjere. Ono kad klikaš na vijest, pa gledaš sliku, pa trljaš oči...
Tako da da, nikad ne znaš s kim imaš posla.
Majmun koji je bio zadužen za bacanje kašikara pod prozore po mom naselju je išao u školu sa mnom. Kad sam ga jednom upitala o tome, sav se iznenadio, kao "pa što se nisi javila da je tvoja kuća da preskočim?". Džaba kretenu objašnjavati da je trebao "preskočiti" sve naše kuće.
Sin doktora Vukića je takođe sa mnom išao u školu, stalno se nešto snebivao i mrmljao kako mu je glupo to što stari govori i radi, da bi tek par godina poslije rata postao pravi hardcore nacionalista, ono baš zadrt, gori od starog.
Nedavno je zbog sumnje za ratne zločine uhapšen čovjek u čijoj kući sam bila valjda "milion" puta, opet otac nekog koga znam, totalno regularnih momaka s kojima sam bezbroj puta pričala o politici i dešavanjima (upravo smo se upoznali devedesetih kad su ljudi inače okretali glavu od mene) i koji nikad nisu "iskakali", jer ja brzo prekidam kontakte s ljudima koji pokažu te neke ispade udesno - neko ko je bio sasvim "normalan" i kao član društva i porodice i jako prijazan i ljubazan prema svima nama koji smo ulazili u tu kuću, a baš nas je svakakvih bilo, čak su mu žena i snaha druge vjere. Ono kad klikaš na vijest, pa gledaš sliku, pa trljaš oči...
Tako da da, nikad ne znaš s kim imaš posla.
-
Neregistrirani
#2191 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... mic/320958
Davor Dragičević, Muriz Memić i njihov advokat Ifet Feraget održali su danas sastanak u zgradi Delegacije Europske unije sa specijalnim predstavnikom Europske unije za BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom i ambasadorima zemalja članica EU u BiH.
Uoči sastanka, advokat Feraget je istaknuo kako je u pitanju izuzetno važan susret i kako je izuzetno važno da se ambasadorima prezentira problem nepostojanja vladavine prava u BiH, kao i izostanak reakcije VSTV-a.
Sastanku, kojim je predsjedavao Wigemark, prisustvovali su predstavnici svih zemalja Europske unije. Očevi su dobili podršku svih predstavnika zemalja Europske unije, a ambasador Hrvatske istaknuo je kako "nije više bitno šta će uraditi očevi, nego šta će uraditi Europska unija po ovom pitanju." Sastanak je umjesto predviđenih 45 minuta trajao sat i pol.
"U ovoj zemlji se konačno mora uspostaviti vladavina prava koje nema. Imali smo vremena da uđemo u detalje oba slučaja i odgovorili smo na sve ono što je bitno. Obećali su veliku podršku, a mi smo odgovorili na sva pitanja ambasadora. Na redu je VSTV i kompletno pravosuđe kako bi se utvrdilo, ne samo ko su ubice, nego i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su doveli do zloupotrebe položaja i trošenja vremena ovih očeva i budžetskog novca", rekao je Feraget.
"Davor i ja smo rekli da nećemo odustati i vidite da nećemo. Sada je na redu VSTV da kažu šta su uradili. Mi smo ukratko iznijeli hronološki događaj šta se dešavalo. Prvi potez je da će pozvati Milana Tegeltiju (predsjednika VSTV, op.a.) i VSTV. Hvala ambasadoru Hrvatske za to", rekao je Muriz Memić i još jednom ponovio optužbe na račun glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, te istaknuo da ga je tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio na razgovor, ali da ništa nije uradio kako bi se slučaj riješio.
"Ovo je prekretnica u historiji BiH. Dva mala čovjeka i jedan mali advokat. Idemo do kraja. Oprosta i zaborava nema. Darko ilić, Dragan Lukač, Želimir Lepir, Darko Ćulum, Dalibor Vrećo, Vlada RS, svi su se ogriješili na moje dijete. Ne garantujemo naše poteze ako ne dobijemo pravdu. Istinu znamo, hoćemo pravdu. Da svi zločinci budu procesuirani. Sve će biti prečešljano. Nemojte se za nas brinuti. Stigli smo dovde, a imamo još deset nivoa vlasti", rekao je Dragičević.
Feraget je još istaknuo da je ukazano na konkretne propuste u slačaju okružnih i kantonalnih nivoa pravosuđa, te da se nadaju kako će slučajeve preuzeti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.
Podsjećamo, David Dragičević iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio od obiteljske kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne rasprave i proteste. Članovi njegoveobitelji i prijatelji tvrde da je ubijen, a nadležne institucije navode da u njegovoj smrti nema kaznenog djela. Njegov otac Davor Dragičević podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.
S druge strane, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, sami su se prijavili policiji i rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću te da je tako Dženan stradao. Poslije su na sudu rekli kako nisu krivi, a porodica Dženana Memića tvrdi da je mladić ubijen te da nije stradao zbog saobraćajne nesreće.
-
Novosti
#2192 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... tlFjRc&m=1
Na Vaskovićevu nesreću se javila majka jednog dječaka te rekla kako je to njen sin s drugarima koji nije ni poznavao Davida.
Eto dokaz da Vasković radi samo da bi prodao priču tj. da bi zaradio kakvu paru.
Na Vaskovićevu nesreću se javila majka jednog dječaka te rekla kako je to njen sin s drugarima koji nije ni poznavao Davida.
Eto dokaz da Vasković radi samo da bi prodao priču tj. da bi zaradio kakvu paru.
-
Banja Luka
#2193 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
E ako to nije dokaz, nije nista... ne kazem da je taj momak u bilo sta umijesan, ali ne ocekujes valjda da dodje kuci i kaze, mama ja sam ubio Davida??? Ali eto, ako mama kaze da ga ne poznaje, onda ga ne poznaje...Novosti wrote:https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... tlFjRc&m=1
- SaraFina
#2195 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Uhapsiše i Davora i Suzanu. Očigledno novogodišnje slavlje na drugi način se ne bi moglo održati. Ogradjuju trg krajine.
-
Neregistrirani
#2196 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Specijala na trgu. Privođenja. Davor u hitnoj.
Fuj! Fuuuuuuuj!
Fuj! Fuuuuuuuj!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2197 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Šta je problem, nekad je tako Tito hapsio kriminalce, lopove, sjecikese....ono kad prolazi nekom čaršijom, preventivno ih pohapsi i poslije pustiSaraFina wrote:Uhapsiše i Davora i Suzanu. Očigledno novogodišnje slavlje na drugi način se ne bi moglo održati. Ogradjuju trg krajine.
Tako i PreCjednik s narodom, šta ono ima protestvovati, potreban je mir kako bi se donijele neke važne odluke (recimo: za koliko povećati budžet RS, a sve kako bi se više narodu pomagalo
- SaraFina
#2198 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Fakat je lik umislio da je u rangu Tite. Neće ovo na dobro. Dabogda.Tomahawk11 wrote:Šta je problem, nekad je tako Tito hapsio kriminalce, lopove, sjecikese....ono kad prolazi nekom čaršijom, preventivno ih pohapsi i poslije pustiSaraFina wrote:Uhapsiše i Davora i Suzanu. Očigledno novogodišnje slavlje na drugi način se ne bi moglo održati. Ogradjuju trg krajine.![]()
Tako i PreCjednik s narodom, šta ono ima protestvovati, potreban je mir kako bi se donijele neke važne odluke (recimo: za koliko povećati budžet RS, a sve kako bi se više narodu pomagalo), kako bi se Nova godina dočekala bez nepotrebnog stresa i nervoze.