Ilegalni migranti u BiH
- Kaligrafija
#2176 Re: Migranti
Ima li Pakistanaca i Indijaca, da rade u "Crvenom taxiju"...!? Ako nema nista ne brinite...! 
- O'zone
- Globalni moderator
#2177 Re: Migranti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-salak ... /180525037
Danas sam upratio tri grupe od 5 do 7 migranata na relaciji od aerodroma do Alipašinog odnosno opštine Novi Grad.
Danas sam upratio tri grupe od 5 do 7 migranata na relaciji od aerodroma do Alipašinog odnosno opštine Novi Grad.
- SmokingMan
#2178 Re: Migranti
Neku noć sam ih vidio u A fazi kod šetalitša dok sam trčao. 
- Logovan
#2179 Re: Migranti
Ima ih i na autobuskoj stanici. 
-
daddy-kool
- Maraschino
#2181 Re: Migranti
Dobri ljudi u teska vremena.
http://mojusk.ba/kladuski-humanitarac-a ... migranata/
Kladuški humanitarac Asim Latić već četiri mjeseca hrani dnevno 600 migranata
- Connaisseur Karlin
#2182 Re: Migranti
Maraschino wrote:Dobri ljudi u teska vremena.
ma nije njima lakomali jomu wrote:realna do boli wrote: Pomagati ljudima samo na osnovu njihovog vjerskog opredjeljenja je licemjerje. Ili pomozi ili suti.
Danas sam bio sa nekim migrantima, pricali i tako, to su sve uplaseni ljudi...... raja se malo sali snjima a oni..... sta ce,
-
EliasVeskot
#2183 Re: Migranti
Izbjegli smo 92 druge iz jednog dijela BIH u drugi , sve planinama, trajalo je 16mj sve to skupa. Dodjes negdje, prime te, ostanes mjesec dva I dalje,moja msjka htjela kod sestre po svaku cijenu jer joj je ona jedina ostala. znam koliko su roditelji ludi kad treba sacuvati djecu, imala sam 10 godina, sestra 6, prepjesacili smo Grebak (12 sati hoda, zima), pretrcavali pistu...ovako mi se cini nenormalno I ludo, ali nije bilo izbora, jos je plan bio da nastavimo za Hr kod tatinih...U tim momentima ne razmisljas hoces li poginuti, jednostavno ides, gol I bos ko zivi zid, ali nema nazad! Strasno I traumaticno iskustvo I kad gledam ove migrante, place svaki put, iskreno, voljela bih da ostanu te porodice s malom djecom, bilo gdje jer vise nisu u ratu, ali oni ce ici do kraja kako su zacrtali taman kad bi svi stradali. To je ziva sila koje se boje svi od EU do USA, I kojima smo mi savrsena tampon zona.
Igrom sudbine, clan porodice dolazi iz jedne od tih zona. Iako radi u "drzavnoj" firmi, nije neka bogata porodica, moze se pohvaliti da imaju I mobitele I sve ostalo 10x bolje od vas koji pricate da su divljaci I da "gledaju mobitele po tramvaju" , njima pare nisu vazne koliko red I pravna drzava.
Igrom sudbine, clan porodice dolazi iz jedne od tih zona. Iako radi u "drzavnoj" firmi, nije neka bogata porodica, moze se pohvaliti da imaju I mobitele I sve ostalo 10x bolje od vas koji pricate da su divljaci I da "gledaju mobitele po tramvaju" , njima pare nisu vazne koliko red I pravna drzava.
-
Bodkin
- CPT
#2186 Re: Migranti
a tucnjava je u BiH nesto jako novo ili zanimljivo...
- CPT
#2187 Re: Migranti
jok... u pravcu Njemacke idu (kao i Bosanci) zbog klimeinsomnia78 wrote:Vazna im pravna drzava?
- insomnia78
#2188 Re: Migranti
Idu radi socijale. Pravna drzava postoji sirom evrope a ni ne puca
- stakasa
#2189 Re: Migranti
Pa normalno je da ce se pobit. Stave na jedno mjesto hrpu isfrustriranih ljudi koji nemaju nista zajednicko, na kraju bi se pobilo i dvjesto random Amerikanaca da ih zakljucas mjesec u Salakovac a na zemlju im pala atomska bomba, ne mogu nazad
- vjesticanametli
#2190 Re: Migranti
Dobro je da su strazara nakantali 
- muha_sa
#2191 Re: Migranti
BEZ POVRIJEĐENIH
Izbjeglički centar Salakovac: MUP HNK je preuveličao incident, nije bilo tučnjave
Piše: R. D./Klix.ba
prije 18m
0 8
Izbjeglički centar Salakovac: MUP HNK je preuveličao incident, nije bilo tučnjave
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon što je jutros MUP HNK saopćio da je u incidentu koji se u petak zbio u Izbjegličkom centru Sakakovac povrijeđena jedna osoba, uslijedio je demanti nadležnih.
Edin Denjo, voditelj Centra u Salakovcu, za Klix.ba je kazao kako je stvar preuveličana te kako se nije desilo ništa od navedenog.
"U petak je bila jedna prijetnja koja je odmah otklonjena. Nije se desio nikakav incident, na vrijeme smo reagovali i sve spriječili. Priče o napadima i povrijeđenima koje čitam, ja to stvarno ne znam", demantovao je Denjo jutrošnje izjave iz MUP-a Hercegovačko-neretvanog kantona.
Denjo kaže kako su svi uposlenici na usluzi ljudima smještenim u Centru te kako nema problema te vrste.
"Centar je tu da pomogne ljudima u nevolji i svi su oni prezadovoljni uslugom", zaključio je Edin Denjo.
Podsjećamo, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je saopćio da je u petak u napadu migranta povrijeđen stražar.
Broj smještenih migranata u Salakovcu je u stalnom opadanju, službene evidencije kažu da ih je trenutno 126.
Piše: R. D./Klix.ba
prije 18m
0 8
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon što je jutros MUP HNK saopćio da je u incidentu koji se u petak zbio u Izbjegličkom centru Sakakovac povrijeđena jedna osoba, uslijedio je demanti nadležnih.
Edin Denjo, voditelj Centra u Salakovcu, za Klix.ba je kazao kako je stvar preuveličana te kako se nije desilo ništa od navedenog.
"U petak je bila jedna prijetnja koja je odmah otklonjena. Nije se desio nikakav incident, na vrijeme smo reagovali i sve spriječili. Priče o napadima i povrijeđenima koje čitam, ja to stvarno ne znam", demantovao je Denjo jutrošnje izjave iz MUP-a Hercegovačko-neretvanog kantona.
Denjo kaže kako su svi uposlenici na usluzi ljudima smještenim u Centru te kako nema problema te vrste.
"Centar je tu da pomogne ljudima u nevolji i svi su oni prezadovoljni uslugom", zaključio je Edin Denjo.
Podsjećamo, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je saopćio da je u petak u napadu migranta povrijeđen stražar.
Broj smještenih migranata u Salakovcu je u stalnom opadanju, službene evidencije kažu da ih je trenutno 126.
- CPT
#2192 Re: Migranti
jasta, pravni sistem prijateljske Madjarske in DE je isti... pogotovo za izbjegliceinsomnia78 wrote:Idu radi socijale. Pravna drzava postoji sirom evrope a ni ne puca
Bosanci su isli u DE, CH, SWE... zbog? u Sloveniji se eto, pucalo
- seln
#2193 Re: Migranti
Naravno.insomnia78 wrote:Vazna im pravna drzava?
Zar nisi i ti iz istog razloga zapalio za Francusku?
- insomnia78
#2194 Re: Migranti
Jok. Ja zbog para.seln wrote:Naravno.insomnia78 wrote:Vazna im pravna drzava?
Mislis da su imigranti isto pravno tretirani ko domicilni?
- CPT
#2195 Re: Migranti
insomnia78 wrote:Jok. Ja zbog para.seln wrote:Naravno.insomnia78 wrote:Vazna im pravna drzava?
pa kazes da hoce... ili da te citiram "Pravna drzava postoji sirom evrope"
- insomnia78
#2196 Re: Migranti
Ne lozi se bzvz. Hocu rec da se njegov prvi susret sa pravom zavrsava deportacijom
- seln
#2197 Re: Migranti
Ne mislim. Mislis da je Francuska trebala tebe tretirati isto kao i ove nove imigrante? Ako ne mislis, zasto?insomnia78 wrote:Jok. Ja zbog para.seln wrote:Naravno.insomnia78 wrote:Vazna im pravna drzava?
- insomnia78
#2198 Re: Migranti
Nadam se da je to bilo retoricko pitanje
- seln
#2199 Re: Migranti
Ne's vjerovat, nije...insomnia78 wrote:Nadam se da je to bilo retoricko pitanje
bojim se da cu morati insistirati na odgovoru.
Po cemu si ti bolji od njih? Visa rasa? "Prava" vjera? Maternji jezik francuski?
Po karakteru sigurno nisi, sudeci po postovima.
- insomnia78
#2200 Re: Migranti
Po tome sto nisam protivzakonito usao u zemlju?
Da ne spominjem to da Francuska na mene nije potrosila ni euro s obzirom da od pocetka radim, placam porez...
Da ne spominjem to da Francuska na mene nije potrosila ni euro s obzirom da od pocetka radim, placam porez...