mali jomu wrote:Morningenzi, cevapi sredjeni, sutra rano samo se izvade i na rostilj........ coffee sokici limunici.![]()

Piiiiiis
mali jomu wrote:Morningenzi, cevapi sredjeni, sutra rano samo se izvade i na rostilj........ coffee sokici limunici.![]()

_BataZiv_0809 wrote:Niposto. Prilika je u svakom smislu da ti se zanebesa, necu o detaljima da ne bi bila Zvizovstina.ćiribiribela wrote:
Ne propustaj priliku, dvije godine prolete. Sretno!![]()
Sad kad sam se malo razabrao, vidim da i ako (kad) pristanem, necu bas odmah ni ici tamo. Bice dovoljno vremena da se organizujem
![]()
ćiri gdje je ovoćiribiribela wrote:
Piiiiiis
Lijepe su ti ranojutarnje slike sto objavljujes na instaćiribiribela wrote:
A za roditelje tu je uvijek video call, na pocetku teme si mi govorio "nije to to" ali je close enough.
Negdje na zapadukloniran wrote:ćiribiribela wrote:
ćiri gdje je ovo
e jesi puno reklaćiribiribela wrote:Negdje na zapadukloniran wrote:ćiribiribela wrote:
ćiri gdje je ovo![]()
@bato, hvala.
Düsseldorfkloniran wrote: vidim i ja to, zašadno sunce ljepse sija
Ovo je brutoAmirBaa wrote:https://www.klix.ba/biznis/posao/bugari ... /180224026 "Najveća minimalna plata registrovana je u Luksemburgu 1.999 eura mjesečno, zatim u Irskoj 1.614 eura, Holandiji 1.578 eura, Belgiji 1.563 eura, te Njemačkoj i Francuskoj 1.498 eura mjesečno. " i onda kaze onaj parking mu skup u holandiji![]()
![]()
bosnjo bi europsku platu a cijene svega kao u BiH
Ovo je bruto[/quote]insomnia78 wrote:AmirBaa wrote:https://www.klix.ba/biznis/posao/bugari ... /180224026 "Najveća minimalna plata registrovana je u Luksemburgu 1.999 eura mjesečno, zatim u Irskoj 1.614 eura, Holandiji 1.578 eura, Belgiji 1.563 eura, te Njemačkoj i Francuskoj 1.498 eura mjesečno. " i onda kaze onaj parking mu skup u holandiji![]()
![]()
Pa šta ako je i bruto, opet ni u jednoj od navedenih zemalja minimalna plata nije ispod 2000 KM.Rizvan wrote:Ovo je brutoinsomnia78 wrote:AmirBaa wrote:https://www.klix.ba/biznis/posao/bugari ... /180224026 "Najveća minimalna plata registrovana je u Luksemburgu 1.999 eura mjesečno, zatim u Irskoj 1.614 eura, Holandiji 1.578 eura, Belgiji 1.563 eura, te Njemačkoj i Francuskoj 1.498 eura mjesečno. " i onda kaze onaj parking mu skup u holandiji![]()
![]()
ima li jos jedno mjesto slobodno tamoćiribiribela wrote:Düsseldorfkloniran wrote: vidim i ja to, zašadno sunce ljepse sija
Blizu posla imam jedan Mc oko $12 ali ko ti radi u mcmoonca wrote:U Njemackoj radnik u Mcd - ima navodno satnicu 6 eura u Americi je oko 8 dollara.
Nije mi mrsko napisati, po ko zna koji put na ovu temuinsomnia78 wrote:Pa kolko su cijene bog vam pamet dao. Ja skoro te dvije hiljade dam samo za stanovanje
Kad se sjetim Altstadt-a, sta se je mrke pive pocugalo tamoćiribiribela wrote:Düsseldorfkloniran wrote: vidim i ja to, zašadno sunce ljepse sija
Neko mora poceti , no iznenadjujem se da vidjam u Starbucksu osobe i preko 40 god starosti, pocetna je mislim oko $9 i tempo rada je prilicno zestok.detroit-mercy wrote:Blizu posla imam jedan Mc oko $12 ali ko ti radi u mcmoonca wrote:U Njemackoj radnik u Mcd - ima navodno satnicu 6 eura u Americi je oko 8 dollara.i tinejdzeri
U BiH je proječna plata oko 850 KM.insomnia78 wrote: Pa kolko su cijene bog vam pamet dao. Ja skoro te dvije hiljade dam samo za stanovanje
detroit-mercy wrote:Kad se sjetim Altstadt-a, sta se je mrke pive pocugalo tamoćiribiribela wrote:Düsseldorfkloniran wrote: vidim i ja to, zašadno sunce ljepse sija

Pusti trolera, on ne diskutuje on provocira i kontrira jer mu je to na neki izopacen nacin dusevna hrana.Hakiz wrote:U BiH je proječna plata oko 850 KM.insomnia78 wrote: Pa kolko su cijene bog vam pamet dao. Ja skoro te dvije hiljade dam samo za stanovanje
Kirija (renta) za stan od 50 kvadrata neka je 300 i režije (struja, voda plin itd) je oko 300, to je dakle oko 80 % prosječne plate. 20 % ti ostane za hranu i sve ostalo. Pazi, prosječna, ne minimalna, minimalna je oko 400 KM.
Koliki su troškovi 50 kvadrata stan plus režije u odnosu na prosječnu platu i u odnosu na minimalnu u Francuskoj? 85%, 95%, 100%, 120%?