Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#2176 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Point. wrote:
Korisničkoime wrote:Ne znam ali selektor se najvise prozivao zbog Memisevica, Vrancica i doduse nekad prije Prevljaka. Sada su sva trojica na spisku i likovi izvuku nekog skoro 30-to godisnjaka koji igra u Srbiji kako bi prozivali. Ono zaista.
S Hajrovicem ni meni nije jasno pogotovo u vrijeme kada je igrao i pruzao dobre partije u LE ali selektor koga god je najavio da ce zvati i zvao je, Gojak naprimjer, sada Memisevic, tako da ce vjerovatno i Hajrovic dobiti priliku.
To stručnjaci izvuku neko ime iz naftalina jer su već nakon 2-2 sa Grčkom mudro došli do zaključka da je Robi ubleha.

Ono, daj Memiševića, a gdje je Vrančić a i onaj Prevljak gdje je on i kad ih pozove onda a gdje je neki 30-godišnji anonimus iz Srbijanske lige, da je i njega zvao bilo bi e hej ima jedan iz federalne lige, u formi frajer dao 30 golova za FK Igman gdje je on. Još se nije rodio koji je forumašu ugodio.
Mozda za tebe prvi strelac srpske lige jeste anonimus ali ko imalo prati fudbal taj anonimus je trenutno klasa za Bajica,Zakarica,Prevljaka.Al dobro zuti je tako odlucio i nadam se da ce ga Ivica Osim posaditi pred sebe i objasniti neke stvari da se ne blamiramo naredne dvije utakmice kao onu sa grcima.Sreca pa grcima falilo pola tima
Point.

#2177 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Naravno da je anonimus, niko za njega nije znao prije 10 mjeseci a nemoj mi reći da si gledao svaku utakmicu Radničkog iz Niša. Ne biraju se igrači u reprezentaciju prvenstveno po formi, u tom slučaju Džeko ne bi ni dobio poziv recimo jer je u očajnoj formi.
spree

#2178 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by spree »

Samo malkice treba mozak ukljuciti i eto odgovora. Ne mogu se porediti razlicite pozicije. Napadača haj da kazem imamo i ne treba nam neki matorac koji svakako nece dobiti priliku, a recimo iz iste lige nam treba krilo jer bas nemamo previše solucija na toj poziciji. Svakako robi te igrace najviše mijenja, jer bi trebalo da stalno pice gore dole, tj. da se najviše potroše.
Meni odavno nije bio bolji spisak.
luckylaka

#2179 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Point. wrote:Naravno da je anonimus, niko za njega nije znao prije 10 mjeseci a nemoj mi reći da si gledao svaku utakmicu Radničkog iz Niša. Ne biraju se igrači u reprezentaciju prvenstveno po formi, u tom slučaju Džeko ne bi ni dobio poziv recimo jer je u očajnoj formi.
Bogam ti si zalutao ovdje. :D Ne trebam gledati utakmice da bih znao da je covjek u formi sta ti je bolan.Pa za pola navijaca anonimusi su i Civic,Kovacevic,Saric,Piric,Todorovic,Loncar... pa ih ljudi ne kritikuju.Cuj mu logike ,,niko za njega nije znao do prije 10 mjesec" :-D pa ni za jednog igraca se nije culo dok nije poceo igrati.Dzeku stavljati u istu recenicu sa svim ovim novo pozvanim amaterima je ponizenje za Edina
AmiĐa_Idriz

#2180 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Point. wrote:Daj nemojte se kačiti opet na igrače koji neće dobiti ni minute na travnjaku.
:thumbup:
Korisničkoime

#2181 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:Ne znam ali selektor se najvise prozivao zbog Memisevica, Vrancica i doduse nekad prije Prevljaka. Sada su sva trojica na spisku i likovi izvuku nekog skoro 30-to godisnjaka koji igra u Srbiji kako bi prozivali. Ono zaista.
S Hajrovicem ni meni nije jasno pogotovo u vrijeme kada je igrao i pruzao dobre partije u LE ali selektor koga god je najavio da ce zvati i zvao je, Gojak naprimjer, sada Memisevic, tako da ce vjerovatno i Hajrovic dobiti priliku.
Da pratis malo bolje bilo bi ti sigurno jasnije zasto se pozivaju podobni a ne sposobni.Sto neko napisa u situaciji kada nam treba svaki igrac da je u imalo boljoj formi za naredne dvije utakmice zuti ide gledati Dzeku i Mireta :lol: igrace koji mogu nositi jos po jednog na ledjima i igrati za reprezentaciju.O formi ostalih vjerovatno procita na portalima.Ocito je da menadjeri dobro rade svoj posao
Ti od ere Safeta Susica na temama vezanim za reprezentaciju nisi ozbiljno shvacen, trala baba lan da joj prodje dan.
Samo je jedan jedini menadzer preko kojeg se upada u redove repke samo sto mu prezime nepase sa prezimenom sadasnjeg selektora za razliku od nekih prijasnjih.
Cuj podobni pa kojeg je to sposobnog izostavio, osim Hajrovica stim da mu sadasnja minutaza u klubu ne ide u prilog za razliku od prije 6 mjeseci. Izvuci nekog iz trece lige Uzbekistana kojeg si nasao preko Transfermarkta pa dreci ko sto dreci u prazno kao i do sada.
Covjece ti si ovdje predlagao tinejdzere iz omladinskih pogona evropskih klubova koji nemaju ni jednog dana profi fudbala u nogama za poziv ni manje ni vise u A reprezentaciju i jos nakon toga imas nesto za reci.
Ja sam selektoru takodjer zamjerao Memisevica jer nam je odbrana problem, barem ja smatram jer vecina ce izvuci statistiku iz Lige nacija kao protuargument, al evo kao sto je selektor i najavio covjek dobi poziv.
Pored toga da pratis kao sto tvrdis uvidio bi da nama ne treba sidras poput Dzeke jer ce Dzeko iovako ionako igrati 90 min jer i u ocajnoj formi je bolji za klasu od bilo kojeg napadaca kojeg mozes pronaci nama treba krilnih napadaca pogotovo ako ima negdje lijevi krilni napadac u ligi 5 tada mozemo ozbiljno da pricamo, desni bek takodjer ako neko nekog iz lige 5 zna tada mozemo ozbiljno pricati o promasaju selektora ovako je sve prica samo da bi se nesto pisalo.
Korisničkoime

#2182 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Point. wrote:Naravno da je anonimus, niko za njega nije znao prije 10 mjeseci a nemoj mi reći da si gledao svaku utakmicu Radničkog iz Niša. Ne biraju se igrači u reprezentaciju prvenstveno po formi, u tom slučaju Džeko ne bi ni dobio poziv recimo jer je u očajnoj formi.
Bogam ti si zalutao ovdje. :D Ne trebam gledati utakmice da bih znao da je covjek u formi sta ti je bolan.Pa za pola navijaca anonimusi su i Civic,Kovacevic,Saric,Piric,Todorovic,Loncar... pa ih ljudi ne kritikuju.Cuj mu logike ,,niko za njega nije znao do prije 10 mjesec" :-D pa ni za jednog igraca se nije culo dok nije poceo igrati.Dzeku stavljati u istu recenicu sa svim ovim novo pozvanim amaterima je ponizenje za Edina
Samo sto je ovaj proigrao u 29 godini na period od do sada 6 mjeseci i eto ga spasitelj reperezentacije. Ponavljam daj mi lijevog krilnog napadaca makar iz prvih 7 liga evrope ne moraju biti lige 5 onda cemo da pricamo ovako idi gledaj mozda ima neki 15-to godisnjak u omladinskom pogonu Padaborna ili 33-to godisnjak iz Cukaspora da o njemu mozes pisati slijedecih par sedimica.
luckylaka

#2183 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:
luckylaka wrote:
Da pratis malo bolje bilo bi ti sigurno jasnije zasto se pozivaju podobni a ne sposobni.Sto neko napisa u situaciji kada nam treba svaki igrac da je u imalo boljoj formi za naredne dvije utakmice zuti ide gledati Dzeku i Mireta :lol: igrace koji mogu nositi jos po jednog na ledjima i igrati za reprezentaciju.O formi ostalih vjerovatno procita na portalima.Ocito je da menadjeri dobro rade svoj posao
Ti od ere Safeta Susica na temama vezanim za reprezentaciju nisi ozbiljno shvacen, trala baba lan da joj prodje dan.
Samo je jedan jedini menadzer preko kojeg se upada u redove repke samo sto mu prezime nepase sa prezimenom sadasnjeg selektora za razliku od nekih prijasnjih.
Cuj podobni pa kojeg je to sposobnog izostavio, osim Hajrovica stim da mu sadasnja minutaza u klubu ne ide u prilog za razliku od prije 6 mjeseci. Izvuci nekog iz trece lige Uzbekistana kojeg si nasao preko Transfermarkta pa dreci ko sto dreci u prazno kao i do sada.
Covjece ti si ovdje predlagao tinejdzere iz omladinskih pogona evropskih klubova koji nemaju ni jednog dana profi fudbala u nogama za poziv ni manje ni vise u A reprezentaciju i jos nakon toga imas nesto za reci.
Ja sam selektoru takodjer zamjerao Memisevica jer nam je odbrana problem, barem ja smatram jer vecina ce izvuci statistiku iz Lige nacija kao protuargument, al evo kao sto je selektor i najavio covjek dobi poziv.
Pored toga da pratis kao sto tvrdis uvidio bi da nama ne treba sidras poput Dzeke jer ce Dzeko iovako ionako igrati 90 min jer i u ocajnoj formi je bolji za klasu od bilo kojeg napadaca kojeg mozes pronaci nama treba krilnih napadaca pogotovo ako ima negdje lijevi krilni napadac u ligi 5 tada mozemo ozbiljno da pricamo, desni bek takodjer ako neko nekog iz lige 5 zna tada mozemo ozbiljno pricati o promasaju selektora ovako je sve prica samo da bi se nesto pisalo.
Lupas bezze.Koga sam ja to zvao iz omladinskog pogona,Dzeko sidras :lol: ,koji je to iz trece lige Uzbekistana prozvan.A da nam treba igraca to je svima jasno ali to je valjda zadatak za Robija ...ili nije.Znaci priznajes da je ovaj proigrao u cemu je problem.I opet Robi je taj koji je placen da trazi igrace a ne forumasi.Mi mozemo predlagati 24 sata ali zuti to ne cuje
Last edited by luckylaka on 21/05/2019 03:07, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#2184 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Point. wrote:
To stručnjaci izvuku neko ime iz naftalina jer su već nakon 2-2 sa Grčkom mudro došli do zaključka da je Robi ubleha.

Ono, daj Memiševića, a gdje je Vrančić a i onaj Prevljak gdje je on i kad ih pozove onda a gdje je neki 30-godišnji anonimus iz Srbijanske lige, da je i njega zvao bilo bi e hej ima jedan iz federalne lige, u formi frajer dao 30 golova za FK Igman gdje je on. Još se nije rodio koji je forumašu ugodio.
Ma ono protiv Grcke je bio pad sistema, jedino da je Prosinecki imao mogucnost da zamjeni 8-9 igraca odjednom onda bi se nesto i postiglo, sve nakon iskljucenja Pjanica ide na dusu igracima a ne selektoru, imas utakmicu i dobijes gol i crveni i stanes da igras. Nema tog trenera na dunjaluku koji moze tada da nesto napravi kada 90% igraca udje voda u usi. Tada su na potezu igraci poput Dzeke da ako kako mogu na terenu dozovu igrace ali ni to nije islo te veceri.
Ma jedno je kad bi trener imao koga zvati a ne zove makar da proba, imali smo jednog takvog drugo je kada je ispucao 99,9% ozbiljnih kandidata.
Korisničkoime

#2185 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Lupas bezze.Koga sam ja to zvao iz omladinskog pogona,Dzeko sidras :lol: ,koji je to iz trece lige Uzbekistana prozvan.A da nam treba igraca to je svima jasno ali to je valjda zadatak za Robija ...ili nije
De se pravi lud, vrati se malo unazda osvjezi sjecanje koga si predlagao.
Jok eto Dzeko krilo, lagan i brz na tananim nogicama samo tako se obrusava u kazneni prostor, mani prazne daj mi krilnog napadaca ako ga imas, lijevog po mogucnosti i ako moze iz neke spacne lige ili desnog beka. Imas nekog il nemas, upuceni.
luckylaka

#2186 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:
Lupas bezze.Koga sam ja to zvao iz omladinskog pogona,Dzeko sidras :lol: ,koji je to iz trece lige Uzbekistana prozvan.A da nam treba igraca to je svima jasno ali to je valjda zadatak za Robija ...ili nije
Jok eto Dzeko krilo, lagan i brz na tananim nogicama samo tako se obrusava u kazneni prostor, mani prazne daj mi krilnog napadaca ako ga imas, lijevog po mogucnosti i ako moze iz neke spacne lige ili desnog beka. Imas nekog il nemas, upuceni.
Tebi bas treba nacrtati .Pisi koga sam predlagao ne petljaj .Od zutog trazi pojacanja za to je selektor.Dzeku slabo pratis nemas pojma o njemu
Point.

#2187 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

luckylaka wrote:
Ti pred svaki spisak se ufatiš jednog igrača ko pijan plota i udraš. Prošli spisak je bilo gdje je Vrančić, eh sad kad je pozvan onda si našao nekog drugog. Ljudi ti bolan govore šta ćeš od nekog 30-godišnjaka koji ima jednu dobru sezonu u poluamaterskoj ligi poput srbijanske koji neće vidjeti minute na terenu a ti se praviš ko da si izmislio toplu vodu.

Ti misliš da je reprezentacija pijaca gdje može 190 igrača proći kroz nju bazirano samo na formi. Ne biraju selektori igrače kroz statistiku transfermarkta.
P.Starck

#2188 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

Point. wrote:
luckylaka wrote:
Ti pred svaki spisak se ufatiš jednog igrača ko pijan plota i udraš. Prošli spisak je bilo gdje je Vrančić, eh sad kad je pozvan onda si našao nekog drugog. Ljudi ti bolan govore šta ćeš od nekog 30-godišnjaka koji ima jednu dobru sezonu u poluamaterskoj ligi poput srbijanske koji neće vidjeti minute na terenu a ti se praviš ko da si izmislio toplu vodu.

Ti misliš da je reprezentacija pijaca gdje može 190 igrača proći kroz nju bazirano samo na formi. Ne biraju selektori igrače kroz statistiku transfermarkta.
Halo mahalac, zaustavi se malo. Ne igra se fudbal od samo od dana kada ga ti ili ja pratimo.
Ja sam poredio na ovom forumu i upravo na ovoj temi anonimusa Haskića sa još većim anonimusom u to vrijeme, googlaj Salavatore Scillacci!
Treba li nam napadač koji daje golove? Treba i nije samo nama nego svakoj hebenoj reprezentaciji i timu na svijetu. Da golaman daje golove, mjesto bi mu bilo u napadu.
I dosta sa šupljim i ispraznim branjenjem neodbranjivog. Rečenice smislene i bazirane na činjenicama nisi napisao, osim šuplje ublehe tipa "Ne biraju selektori igrače kroz statistiku transfermarkta". A kako biraju, na večeri sa Džekom i Pjanićem u Rimu? Na kafi sa Sabahudinom? Bacaju grah? Gledaju videokasete? Pusti šuplje priče i ispraznih floskula.
Da amerikanici kojim slučajem gotive ovaj sport, vidio bi šta je statistika i kako se vrednuju igrači. Tj. kako se isključivo vrednuju igrači.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2189 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Nek ga nije zvao, nema potrebe.
Bajić je u ovom momentu dovoljna zamjena za nedaj Bože Edinu.
Meni samo nije jasno ko je brojao Zakarića u napadače :-)
Na stranu što ga nije trebao zvati ovaj put.
Point.

#2190 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

P.Starck wrote: Halo mahalac, zaustavi se malo. Ne igra se fudbal od samo od dana kada ga ti ili ja pratimo.
Ja sam poredio na ovom forumu i upravo na ovoj temi anonimusa Haskića sa još većim anonimusom u to vrijeme, googlaj Salavatore Scillacci!
Treba li nam napadač koji daje golove? Treba i nije samo nama nego svakoj hebenoj reprezentaciji i timu na svijetu. Da golaman daje golove, mjesto bi mu bilo u napadu.
I dosta sa šupljim i ispraznim branjenjem neodbranjivog. Rečenice smislene i bazirane na činjenicama nisi napisao, osim šuplje ublehe tipa "Ne biraju selektori igrače kroz statistiku transfermarkta". A kako biraju, na večeri sa Džekom i Pjanićem u Rimu? Na kafi sa Sabahudinom? Bacaju grah? Gledaju videokasete? Pusti šuplje priče i ispraznih floskula.
Da amerikanici kojim slučajem gotive ovaj sport, vidio bi šta je statistika i kako se vrednuju igrači. Tj. kako se isključivo vrednuju igrači.
Jarane, ostavi se fudbala nije ovo za tebe, iskreno.

Mora da ti je Haskić rod čim ga ovoliko hvališ. Bolan ne bio, jedno je davati golove levatima iz Mačve, Borac Čačak i Sartid Smederevo a drugo je kad te čuvaju Bonucci, Chiellini i Romagnoli. Hoćeš igrača koji zabija golove? Imamo gs već, zove se Edin Džeko. Sasvim je dovoljno on i zamjena mu Bajić, koji solidno igra u vicešampionu Turske.

Fudbal nije samo suha statistika. Imaš niz primjera gdje se igrači ne uklapaju u kolektiv kao što je reprezentacija i koji zabijaju u klubovima ali nisu dio reprezentacije. Benzema, Icardi samo iz novije istorije. Imaš Giuseppe Signoria, koji je tri puta bio najbolji strijelac Serie A pa je jedva nakupuo 20 i kusur nastupa za repku.

Veze ti nemaš, a to dokazuješ ovim zalaganjem jednog igrača na zalasku karijere, koji nikad ništa nije uradio u dosadašnjoj karijeri i koji je plesao jedno ljeto u žlj ligi poput srbijanske. Reprezentacija nije vašar kroz koju prolazi 100 igrača kroz kvalifikacije. Mislim, može biti ali to je neozbiljna reprezentacija.
luckylaka

#2191 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote:

Ti vise ne znas ni sto pises.Sta ce nam 30-0 godisnji strijelac a zoves 30-0 godisnjeg Vrancica, :-) :-) Pa ne odredjuje transfermarket formu igraca o cemu ti zivota ti.Koliko je tebi godina.Kaze sta ce pozivati igrace koji ce sjediti na klupi.Dosta od tebe za danas.Ili .Mozes li reci razliku izmedju,,srbijanske poluamatrske lige- ili koreanske.
Last edited by luckylaka on 21/05/2019 13:22, edited 1 time in total.
luckylaka

#2192 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:
Cekam odgovor na ovo pitanje pa da se banujem sam
Altsa

#2193 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Altsa »

prosinecki je zovnuo ono sto imamo na raspolaganju.
luckylaka

#2194 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Altsa wrote:prosinecki je zovnuo ono sto imamo na raspolaganju.
Mozda .Malo Robi,malo savez,malo menadjeri i eto ti spiska
Mustang1

#2195 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Meni se cini da se samo jedna osoba ovdje protivi trenutnom spisku :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2196 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Da je Haskića pozvao, sve bi bilo u redu...
luckylaka

#2197 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:Da je Haskića pozvao, sve bi bilo u redu...
Pa Haskica nije pozvao i opet je sve u redu.Sta ti nije jasno oko toga.Ovo je forum i vodi se normalna rasprava oko izbora igraca.
luckylaka

#2198 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Mustang1 wrote:Meni se cini da se samo jedna osoba ovdje protivi trenutnom spisku :D
Ti imenuj tu jednu a ja cu ti tu dodati jos najmanje tri.I da.Uvijek je bilo nezadovoljnih nakon objave spiska.Nista cudno.
Last edited by luckylaka on 21/05/2019 13:51, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2199 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:
Pa Haskica nije pozvao i opet je sve u redu.Sta ti nije jasno oko toga.Ovo je forum i vodi se normalna rasprava oko izbora igraca.
Kako je u redu kad se proziva :?
Sve mi je jasno, neka rasprave :thumbup:
luckylaka

#2200 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:
luckylaka wrote:
Kako je u redu kad se proziva :?
Sve mi je jasno, neka rasprave :thumbup:
Pa sta je cudno ako se neko proziva...ne vrijedja se,ne pljuje se,cak mi sto se prozivamo veoma dobro se slazemo na nekim drugim temama.Eto kao ti si zadovoljan izborom igraca.
Locked