- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- House
#2177 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
eno sad' 20%
đe nestade onih 3% matere ti?
-
Pilaw_Pavlaka
#2178 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa dokazali ste sami sebi da ste u geo politickim govnima. Da niste nebi isli u Moskvu po zastarijele migove nego bi bili u dobrim odnosima sa svim komsijama. Sa dodikom SAD ne govori. NATO pakt je vas Srbiju bombardovao ne zato sto ste bili u losim odnosima sa nama i Albancima nego zato sto ste uvijek bili Ruski pijun na balkanu. To ti je alfa i omega balkanske geo politike. Sa svih strana ste okruzeni neprijateljima a vi drzite vojne parade nekih miliacajaca.klavirdžija wrote:
1) Tako je bilo do Vučićevog dolaska. CG bila na sigurnom putu u EU i NATO, sada su i njih dobrano u brige uvalili. Njihova pravoslavna crkva je malo jača od one bosanske i hrvatske, u tome da makar formalno postoji.![]()
2) Da ne pokušavaš reći da će Albanija krenuti u nekakav rat sa Srbijom? I to oko nekakve Bosne??Oni su se sa Srbima razgraničili, upitne su te četiri opštine koje Vučić traži i to je to.
3) Bošnjaci stiješnjeni u 20ak posto BiH, Turska na ime "ljubavi" zavrnula svoje i već se povlači. Uostalom, od priče o novom prodoru na zapad su spali na to da razmišljaju kakvu će im zvrčku Kurdi (opet) smjestiti, i kako gulenovce optužiti za to. Zemlja problem sama po sebi, najjasnije su se pokazali u prošlom ratu, kad je stvarno trebalo.
4) Ta NDH Hrvatska je članica EU i NATO, što je i nama i Srbijancima mislena imenica, iako su oni puno, puno bliže EU nego mi.
Ne znam šta misliš da si ovim dokazao, jer tema svakako nije sranje u Ruandi, ni u Srbiji, nego u BiH.
Vidi... 1991. niti jedan Bosnjak se nije nadao da cemo imati Sarajevo i sve druge velike gradove pod nasom kontrolom.To je iz te perspektive izgledalo skoro pa nemoguce. Cijelovitu BiH sa njezinom policijom i Amerikancima koji ce biti Bog i batina u BiH. Sve to sada imamo. Imamo cak i ustavni sud kroz koje SAD gradi mic po mic unitarnu BiH. Opet, ne zato sto je nama, Hrvatima, Albancima ili Turcima to interes nego sto je Amerikancima to interes. A interes im je zato sto se zna ko je ciji igrac na balkanu. Mi Americki i Turski a vi Ruski.
Vi to sve vrlo dobro znate i zato ste nervozni. I ne malo nervozni nego puno nervozni. Upravo je ovo historijski trenutak po Srbiju. A ovaj hladni rat koji tek pocinje vec izcrtava ko ce tu biti veliki gubitnik.
- klavirdžija
#2179 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Toliko si smislen da si se nafurao da pričaš s Vučićem.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa dokazali ste sami sebi da ste u geo politickim govnima. Da niste nebi isli u Moskvu po zastarijele migove nego bi bili u dobrim odnosima sa svim komsijama. Sa dodikom SAD ne govori. NATO pakt je vas Srbiju bombardovao ne zato sto ste bili u losim odnosima sa nama i Albancima nego zato sto ste uvijek bili Ruski pijun na balkanu. To ti je alfa i omega balkanske geo politike. Sa svih strana ste okruzeni neprijateljima a vi drzite vojne parade nekih miliacajaca.klavirdžija wrote:
1) Tako je bilo do Vučićevog dolaska. CG bila na sigurnom putu u EU i NATO, sada su i njih dobrano u brige uvalili. Njihova pravoslavna crkva je malo jača od one bosanske i hrvatske, u tome da makar formalno postoji.![]()
2) Da ne pokušavaš reći da će Albanija krenuti u nekakav rat sa Srbijom? I to oko nekakve Bosne??Oni su se sa Srbima razgraničili, upitne su te četiri opštine koje Vučić traži i to je to.
3) Bošnjaci stiješnjeni u 20ak posto BiH, Turska na ime "ljubavi" zavrnula svoje i već se povlači. Uostalom, od priče o novom prodoru na zapad su spali na to da razmišljaju kakvu će im zvrčku Kurdi (opet) smjestiti, i kako gulenovce optužiti za to. Zemlja problem sama po sebi, najjasnije su se pokazali u prošlom ratu, kad je stvarno trebalo.
4) Ta NDH Hrvatska je članica EU i NATO, što je i nama i Srbijancima mislena imenica, iako su oni puno, puno bliže EU nego mi.
Ne znam šta misliš da si ovim dokazao, jer tema svakako nije sranje u Ruandi, ni u Srbiji, nego u BiH.
Vidi... 1991. niti jedan Bosnjak se nije nadao da cemo imati Sarajevo i sve druge velike gradove pod nasom kontrolom.To je iz te perspektive izgledalo skoro pa nemoguce. Cijelovitu BiH sa njezinom policijom i Amerikancima koji ce biti Bog i batina u BiH. Sve to sada imamo. Imamo cak i ustavni sud kroz koje SAD gradi mic po mic unitarnu BiH. Opet, ne zato sto je nama, Hrvatima, Albancima ili Turcima to interes nego sto je Amerikancima to interes. A interes im je zato sto se zna ko je ciji igrac na balkanu. Mi Americki i Turski a vi Ruski.
Vi to sve vrlo dobro znate i zato ste nervozni. I ne malo nervozni nego puno nervozni. Upravo je ovo historijski trenutak po Srbiju. A ovaj hladni rat koji tek pocinje vec izcrtava ko ce tu biti veliki gubitnik.
Ovo gore su činjenice. Srbija nije na vrhuncu moći, ali je od istog bila još dalje kad je napravila pokolje i po Hrvatskoj i BiH i na Kosovu. Ovoga puta im pokolji ne bi ni trebali, jer su svoje glavne vojne ciljeve, izuzevši kritično Brčko, davno i ispunili i prebacili. Razumiješ li toliko?
Amerikanci na Balkanu nemaju prijatelje i neprijatelje, nego saveznike i protivnike. Onoga momenta kada im Bošnjaci postanu protivnik i/ili manje bitan saveznik od Hrvata i Srba (a sa ovim kratkopantalonastim i Bakirovim režimlijama smo već na dobrom putu), BiH se raspada.
-
Pilaw_Pavlaka
#2180 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
To je tacno. Samo i u tom slucaju ne bez rata. Samo sto Srbi imaju mozda jos 10 godina da nesto ucine. Posle toga je BiH unitarn drzava sa Bosnjacima sa ogromnom apsolutnom vecinom. Sta ce se desiti u buducnosti to niko nezna. Znamo samo da u zadnjih 25 godina Amerikanci imaju Albance, Bosnjake i Hrvate kao saveznike na balkanu a Srbe kao neprijatelje.klavirdžija wrote:
Amerikanci na Balkanu nemaju prijatelje i neprijatelje, nego saveznike i protivnike. Onoga momenta kada im Bošnjaci postanu protivnik i/ili manje bitan saveznik od Hrvata i Srba (a sa ovim kratkopantalonastim i Bakirovim režimlijama smo već na dobrom putu), BiH se raspada.
- klavirdžija
#2181 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Srbe kao neprijatelje do prije X godina. Ono što ne vidiš je da i Vučić igra igru uvrijeđene mlade sa NATO-om, zato mu i ne odgovara kada sa Mile malo "zaigra" i zabrza u BiH. Sutra bi Vučić potpisao pristupanje Srbije NATO paktu, ali za dobru cijenu koju pokušava iznuditi.Pilaw_Pavlaka wrote:To je tacno. Samo i u tom slucaju ne bez rata. Samo sto Srbi imaju mozda jos 10 godina da nesto ucine. Posle toga je BiH unitarn drzava sa Bosnjacima sa ogromnom apsolutnom vecinom. Sta ce se desiti u buducnosti to niko nezna. Znamo samo da u zadnjih 25 godina Amerikanci imaju Albance, Bosnjake i Hrvate kao saveznike na balkanu a Srbe kao neprijatelje.klavirdžija wrote:
-
Pilaw_Pavlaka
#2182 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
To ni u ludilu nije tacno. Vucic i Nikolic su se opredijelili za Rusiju. Cim ti je Putin na vojnoj paradi i cim je Rusija ta koja te naoruzava znaci da si njihov saveznik. Tu uopste i nema dileme. Apsolutno 0%.klavirdžija wrote:
Srbe kao neprijatelje do prije X godina. Ono što ne vidiš je da i Vučić igra igru uvrijeđene mlade sa NATO-om, zato mu i ne odgovara kada sa Mile malo "zaigra" i zabrza u BiH. Sutra bi Vučić potpisao pristupanje Srbije NATO paktu, ali za dobru cijenu koju pokušava iznuditi.
- klavirdžija
#2183 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kao Tito onomad što se još čvršće opredjelio za Staljina.Pilaw_Pavlaka wrote:To ni u ludilu nije tacno. Vucic i Nikolic su se opredijelili za Rusiju. Cim ti je Putin na vojnoj paradi i cim je Rusija ta koja te naoruzava znaci da si njihov saveznik. Tu uopste i nema dileme. Apsolutno 0%.klavirdžija wrote:
Srbe kao neprijatelje do prije X godina. Ono što ne vidiš je da i Vučić igra igru uvrijeđene mlade sa NATO-om, zato mu i ne odgovara kada sa Mile malo "zaigra" i zabrza u BiH. Sutra bi Vučić potpisao pristupanje Srbije NATO paktu, ali za dobru cijenu koju pokušava iznuditi.
Treba napraviti i razliku između Vučića i Tome Grobara, ovaj potonji je ćetalj za slave i prikupljanje glasova, Vučić je mnogo, mnogo namazaniji.
- GeeTnT
#2184 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Obojica su djikani...klavirdžija wrote:Kao Tito onomad što se još čvršće opredjelio za Staljina.Pilaw_Pavlaka wrote:To ni u ludilu nije tacno. Vucic i Nikolic su se opredijelili za Rusiju. Cim ti je Putin na vojnoj paradi i cim je Rusija ta koja te naoruzava znaci da si njihov saveznik. Tu uopste i nema dileme. Apsolutno 0%.klavirdžija wrote:
Srbe kao neprijatelje do prije X godina. Ono što ne vidiš je da i Vučić igra igru uvrijeđene mlade sa NATO-om, zato mu i ne odgovara kada sa Mile malo "zaigra" i zabrza u BiH. Sutra bi Vučić potpisao pristupanje Srbije NATO paktu, ali za dobru cijenu koju pokušava iznuditi.Za dobru cijenu bi i Vučić napravio svoju 1948 u roku odmah.
Treba napraviti i razliku između Vučića i Tome Grobara, ovaj potonji je ćetalj za slave i prikupljanje glasova, Vučić je mnogo, mnogo namazaniji.
-
Pilaw_Pavlaka
#2185 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vucic nije namaz. On zeli da djeluje kao da je namazan. Stao je otvoreno na stranu Rusije. Otvoreniji nije mogao biti. To moze samo budala uraditi imajuci uvidu situaciju u svijetu i geo-politicki polozaj srpksog naroda. Zato Bosnjaci i Albanci i Hrvati trljaju ruke. Hrvatska se pogotovo osjeca jakom i tu iskazuje na pomalo i neukusan nacin.klavirdžija wrote:
Kao Tito onomad što se još čvršće opredjelio za Staljina.Za dobru cijenu bi i Vučić napravio svoju 1948 u roku odmah.
Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.
Lik je glup ko kurac. No da nam Bog dadne zdravlja i dug zivot i Nikolicu i Vucicu i Dodiku. A jos bi bolje bilo da Seselj dodje na vlast. Jedino to je jos bolja varijanta.
https://www.youtube.com/watch?v=-0CmRslXhq0
- klavirdžija
#2186 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Išao bi i ja golfom dvicom po njih ako treba, ljudi ih dali dobro jeftino.Pilaw_Pavlaka wrote: Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.![]()
-
Pilaw_Pavlaka
#2187 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ljudi ih dali dzaba. Svojoj braci i strategijskom savezniku.klavirdžija wrote:Išao bi i ja golfom dvicom po njih ako treba, ljudi ih dali dobro jeftino.Pilaw_Pavlaka wrote: Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.![]()
- mO k3
#2188 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Znaci sve je u redu , čim su se ovoliko raspizdili 
Kmeeeeeee
Kmeeeeeee
- klavirdžija
#2189 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ima tu sigurno zakljoljica sa održavanjem, ali samo si dokazao da je učinio odličnu stvar za svoju zemlju.Pilaw_Pavlaka wrote:Ljudi ih dali dzaba. Svojoj braci i strategijskom savezniku.klavirdžija wrote:Išao bi i ja golfom dvicom po njih ako treba, ljudi ih dali dobro jeftino.Pilaw_Pavlaka wrote: Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.![]()
- General War
#2190 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Tamam su korisni ko i tvoj golf dvojkaklavirdžija wrote:Išao bi i ja golfom dvicom po njih ako treba, ljudi ih dali dobro jeftino.Pilaw_Pavlaka wrote: Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.![]()
200 meliona dolara moraju potrosti da bi bili nalik na nesto
-
peepeep
#2191 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
kriza kriza e pa šta je
ako je kriza nije rat
ne boji se ko se nakro
hajku al nije
(puk'o sam)
ako je kriza nije rat
ne boji se ko se nakro
hajku al nije
(puk'o sam)
-
Pilaw_Pavlaka
#2192 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Cini on odlicne stvari za BiH. Bakir je nesposoban politicar. Ali zato mi Bosnjaci imamo Vucica i Dodika.klavirdžija wrote: Ima tu sigurno zakljoljica sa održavanjem, ali samo si dokazao da je učinio odličnu stvar za svoju zemlju.
- klavirdžija
#2193 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne vjerujem da je baš toliko, ali da su im pukli cijene oko održavanja, garant jesu.General War wrote:Tamam su korisni ko i tvoj golf dvojkaklavirdžija wrote:Išao bi i ja golfom dvicom po njih ako treba, ljudi ih dali dobro jeftino.Pilaw_Pavlaka wrote: Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.![]()
![]()
- GeeTnT
#2194 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
..jel u cijeni i obuka za picqostog da ga "zaturira" pred izbore?General War wrote:Tamam su korisni ko i tvoj golf dvojkaklavirdžija wrote:Išao bi i ja golfom dvicom po njih ako treba, ljudi ih dali dobro jeftino.Pilaw_Pavlaka wrote: Vucic je isao licno po MIG-ove u Rusiju.![]()
![]()
- GeeTnT
#2195 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
..i forum.Pilaw_Pavlaka wrote:Cini on odlicne stvari za BiH. Bakir je nesposoban politicar. Ali zato mi Bosnjaci imamo Vucica i Dodika.klavirdžija wrote: Ima tu sigurno zakljoljica sa održavanjem, ali samo si dokazao da je učinio odličnu stvar za svoju zemlju.
- General War
#2196 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
da ti prevedem, neko ti da dvojku golfa ali pod uslovom da trebas ga napucat na standard golfa 5klavirdžija wrote:Ne vjerujem da je baš toliko, ali da su im pukli cijene oko održavanja, garant jesu.General War wrote: Tamam su korisni ko i tvoj golf dvojka![]()
- Sanjarko
#2197 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Uzo F. Abdic, tak kazu.House wrote:eno sad' 20%đe nestade onih 3% matere ti?
Samo nije 2 deset nego 18, a f. abdic uzo 5.
Bicemo gaza kak je krenulo.
- GeeTnT
#2198 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vizionar 1985 wrote:Uzo F. Abdic, tak kazu.House wrote:eno sad' 20%đe nestade onih 3% matere ti?
Samo nije 2 deset nego 18, a f. abdic uzo 5.
Bicemo gaza kak je krenulo.

Kazu da se kod Covica moze ostatak nastaniti...
- Kejn
#2199 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Koliko ovaj Klavirdžija može srat', pukla kanalizaciona cijev na Mahmutovcu...
-
Samprotivsviju
#2200 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Trebamo se naoruzati dobro, zajebi ti to...evo i Hrvati i Srbi vode svoj hladni rat...sa trenutnim s odnosom snaga, ako i ukoliko kojim slucajem izbije rat...nas nema nigdje
Zato za pocetak, poceti razvijati vojnu industriju...evo lijep primjer Igman Konjic...ljudi na promet od 45 miliona prave 9 miliona dobiti...zajebi ti sve, bih je prije rata sa razlogom bila namjenjena za tesku industriju...samo sto mi od toga bjezimo ko djavo od krsta...mislim ima tu i do toga da trebaju velika investiranja
Zato za pocetak, poceti razvijati vojnu industriju...evo lijep primjer Igman Konjic...ljudi na promet od 45 miliona prave 9 miliona dobiti...zajebi ti sve, bih je prije rata sa razlogom bila namjenjena za tesku industriju...samo sto mi od toga bjezimo ko djavo od krsta...mislim ima tu i do toga da trebaju velika investiranja