Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2176 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
skafiskafsnjak wrote:Sve osim BHTelecoma, Imteca, Domoda i takvih vam je varanje drzave i neplacanje poreza. Kesom jeftinije... cak i ako odjednom, karticom, i tad je skuplje...valjda tad mora zavesti tamo negdje .

pa normalno
ovako donese mate u kesi iz sirokog oni plate njemu kešom kupac njima i pospreme razliku u dzep, a sta je prodato, nista, jer nema nikakvog traga o prodaji osim "pisane" garancije
Ma realno, jebe mi se za drzavu... nista ni ona meni ne daje. Ali vise je problem u "garanciji" ... da imalo bolju garanciju daju, kupovao bih
kloniran

#2177 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:
skafiskafsnjak wrote:Sve osim BHTelecoma, Imteca, Domoda i takvih vam je varanje drzave i neplacanje poreza. Kesom jeftinije... cak i ako odjednom, karticom, i tad je skuplje...valjda tad mora zavesti tamo negdje .

pa normalno
ovako donese mate u kesi iz sirokog oni plate njemu kešom kupac njima i pospreme razliku u dzep, a sta je prodato, nista, jer nema nikakvog traga o prodaji osim "pisane" garancije
Ma realno, jebe mi se za drzavu... nista ni ona meni ne daje. Ali vise je problem u "garanciji" ... da imalo bolju garanciju daju, kupovao bih
pa ne daje, samo uzima :D

kod nas je vecina tih garancija okaci macku o rep
jedino ako uzmes od ovlastenog
skafiskafsnjak

#2178 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:

O tome ti pricam ... da ove piljare ponude imalo ozbiljniju garanciju , kupovao bih kod njih telefone. Ovako, ako nemam pare za nov, radije cu polovan sa vazecom garancijom (originalnom).
kloniran

#2179 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:

O tome ti pricam ... da ove piljare ponude imalo ozbiljniju garanciju , kupovao bih kod njih telefone. Ovako, ako nemam pare za nov, radije cu polovan sa vazecom garancijom (originalnom).
ja radije kineza :mrgreen:
evo moja no name kineska kanta i nakon dvije godine drzi bateriju 2 dana
a kolege na poslu vec poceli telefone koristiti ko fixne :lol:

sad sam se nameracio na xiaomi al zakasnih na snizenja pa sad 30 $ skuplji nego prije 2 - 3 mjeseca
skafiskafsnjak

#2180 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:

ja radije kineza :mrgreen:
evo moja no name kineska kanta i nakon dvije godine drzi bateriju 2 dana
a kolege na poslu vec poceli telefone koristiti ko fixne :lol:

sad sam se nameracio na xiaomi al zakasnih na snizenja pa sad 30 $ skuplji nego prije 2 - 3 mjeseca
Ne znam...ja nasao s6 edge, bukvalno kao nov - nema packe. Plus mi nedavno u servisu zamjenili displej i otisak. Ekstra :)
kloniran

#2181 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

to je van mog budzeta :mrgreen:
skafiskafsnjak

#2182 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:to je van mog budzeta :mrgreen:
A jbg...prodao stari za 300...dodao 280 i eto ga. Lik jeftinije prodao jer je displej imao problem. Hah ja odnio u servis, zamjenili :D
Azrail

#2183 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Azrail »

Azrail wrote:Je li ko od vas imao problema sa mikrofonom i kako je to riješio? Vidim da je to čest problem na dosta Xiaomi telefona.

U mom slučaju je Redmi 3S sa Global Stable ROM 8.1.1.0(MALMIDI). Počelo se dešavati prije sedmicu dana, a do tada je 4 mjeseca radilo sve super.

Mikrofon ne radi u normalnom telefonskom pozivu, radi na viberu, sound recorderu...

Probao sam foru sa kamerom da se snima u portrait mode, factory reset, reboot, soundabout, deaktiviranje ok google... Još samo možda da flashujem

Ako još neko bude imao ovaj problem ja sam ga riješio tako što sam flashao eu rom.
zlo zlo

#2184 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

geekmanijak wrote:Koja je fora sa ovim PROCOMP, imaju neke lude cijene pa mi nije jasno ovo nikako, kad ih pitam jel dobijem račun-samo promjenu temu, a kad ih pitam jel moze na rate, kaze 30% skuplja cijena, ne kontam, ili je ovo isto šverc kao kod UNIVERZALNO ?
najvjerojatnije, ali im je garancija puno bolja, barem na papiru, regularna je, nema gluposti da je cijeli fon potrošni dijelovi itd, barem na papiru , nije mi još trebala na javi, nadam se i da neće.
lugonja

#2185 Re: Xiaomi mobiteli

Post by lugonja »

jarobot

#2186 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

lugonja wrote:Recenzija Xiaomi Mi6

http://www.smartphonehrvatska.com/2017/ ... aomi-mi-6/

Image
"Sprijeda je 8 MP selfie kamera, koja snima 1080p video. Ne podržava nikakav oblik bljeskalice pa je po noći neupotrebljiva.
Što se kvalitete fotografija i videa tiče, u uvjetima idealnog osvjetljenja, mane mu baš i nećete naći osim možda nešto slabijeg dinamičkog raspona u odnosu na kameru Galaxya S8. U usporedbi s s njime, kamera Mi 6-ice se ne može baš mjeriti ni u snimanju u uvjetima slabijeg osvjetljenja, gdje je i dalje dosta šuma, zrnatosti i manjka detalja.
Da su ti noćni uratci nešto bolji, ukupni dojam bi bio kudikamo pozitivniji."
Ovo gore je citat , znači opet ne znaju napraviti software za kameru ....
-nedefinirana zaštita stakla srijeda i straga
-nije vodotporan kao konkurencija

prilično je skup u EU 450 eura...znači kod nas bi sa carinom i porezom izašao oko 600 eura bez ikakve garancije...
Bogami i ovaj Xiaomi počeo derati guzove...
diablobih

#2187 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Dati 900 maraka u idealnim uslovima, sto se kod nas ne moze nikako, za mobitel koji ne nudi nista je smijesno :D
exampLe.

#2188 Re: Xiaomi mobiteli

Post by exampLe. »

To je taj dilejin jeftini Xiaomi. :lol:
jahac96

#2189 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

ako neko hoce Xiaomi Redmi note 3 pro 3/32 i 16mp kamera, nek mi se javi, dajem ga za male pare odlicno ocuvan i koristen 3mjeseca
Sve tip top odlican mobitel samo sada hocu neki bolji xiaomi ili lenovo
lugonja

#2190 Re: Xiaomi mobiteli

Post by lugonja »

kupi s8 za duple pare
imat ćeš dvije godine garancije

Image
Image
exampLe.

#2191 Re: Xiaomi mobiteli

Post by exampLe. »

A sta, ovdje das 9 glava i koliko imas garancije, i kakva je to garancija ako je uopste i imas?

Iphone 7 je sad nov 1300KM i imas godinu dana internacionalne garancije, kad se pokvari odneses ga u Mekline i ako se desi da se ne moze popraviti dobijes nov uredjaj.

Sta dobijes sa Xiaomiem od 9 glava?

Napijes se, ispadne ti telefon, pukne ti ekran/ode maticna i sl. Iphone odneses na servis i napravis, Xiaomi uzmes i bacis u kantu zajedno sa tih 900-1000KM koje si dao za njega. :lol:
pirpa

#2192 Re: Xiaomi mobiteli

Post by pirpa »

lugonja

#2193 Re: Xiaomi mobiteli

Post by lugonja »

exampLe. wrote:A sta, ovdje das 9 glava i koliko imas garancije, i kakva je to garancija ako je uopste i imas?

Iphone 7 je sad nov 1300KM i imas godinu dana internacionalne garancije, kad se pokvari odneses ga u Mekline i ako se desi da se ne moze popraviti dobijes nov uredjaj.

Napijes se, ispadne ti telefon, pukne ti ekran/ode maticna i sl. Iphone odneses na servis i napravis, Xiaomi uzmes i bacis u kantu zajedno sa tih 900-1000KM koje si dao za njega. :lol:
nije nego kupim drugi a taj imam za dijelova
a sve za iste pare kolko je Ajfun, polupo si lončiće nigdje nema 7 ice za 1300
nov je 1800
https://mekline.ba/shop/iphone-7-32gb/
Mega Man X

#2194 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Mega Man X »

Dileja nauči da smanjuješ slike jer očito veze nemaš..
exampLe.

#2195 Re: Xiaomi mobiteli

Post by exampLe. »

lugonja wrote:
exampLe. wrote:A sta, ovdje das 9 glava i koliko imas garancije, i kakva je to garancija ako je uopste i imas?

nov je 1800
Strucnjak, 1800KM je u Meklineu, u svim ostalim radnjama je 1300KM (32GB).

Internacionalna garancija vazi gdje god da ga kupis.
Ja da u Univerzalnom uzmem Iphone 7 za 1300KM mogu ga odnijeti u Mekline na popravku.

Obrazuj se sine moj dragi, mojne se prosipat tako. :lol:
probook

#2196 Re: Xiaomi mobiteli

Post by probook »

exampLe. wrote:
lugonja wrote:

nov je 1800

Ja da u Univerzalnom uzmem Iphone 7 za 1300KM mogu ga odnijeti u Mekline na popravku.

A prije nego sto iphone odneses u servis odvrti antutu test bez toga nista :lol:
lugonja

#2197 Re: Xiaomi mobiteli

Post by lugonja »

exampLe. wrote:
lugonja wrote:

nov je 1800

eto ti si jedini pametan a svi oni koji kupe.kod OVLAŠTENOG prodavca su budale
skafiskafsnjak

#2198 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Dileja is back 8-)
:gunjastajl:
diablobih

#2199 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

To za ovlastene samo vrijedi za androide, ne vrijedi za apple. Apple proizvod gdje god da kupis, mozes provjeriti koliko ima garancije i eto.
skafiskafsnjak

#2200 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

diablobih wrote:To za ovlastene samo vrijedi za androide, ne vrijedi za apple. Apple proizvod gdje god da kupis, mozes provjeriti koliko ima garancije i eto.
osim ako kupis kopiju ....

ne raspravljaj se s njim nabodi gaaaa nabodiii gaaaa
Post Reply