Ma kakvi, jedna stvar sto u Americi funkcionise jeste balans izmedju legislative vlasti, izvrsne i sudske.Chmoljo wrote:sou, koliko vas se smije kladiti na impičment?
Nece to bas tako biti kao sto je Trump pricao.
Ma kakvi, jedna stvar sto u Americi funkcionise jeste balans izmedju legislative vlasti, izvrsne i sudske.Chmoljo wrote:sou, koliko vas se smije kladiti na impičment?

znam da neće. štaviše, u konačnici bi ovo moglo biti dobro, jer od inauguracije počinje se urušavati mitska slika koju je Trump stvorio kod svojih glasača.jefferson wrote:Ma kakvi, jedna stvar sto u Americi funkcionise jeste balans izmedju legislative vlasti, izvrsne i sudske.Chmoljo wrote:sou, koliko vas se smije kladiti na impičment?
Covek je bukvalno sam dobio izbore.Gotovo svi "njegovi" su mu okrenuli ledja.Zato je pobeda jos upecatljivija i svaka mu cast na tome.KB9 wrote:
svaka cast ameriko, konacno dobra odluka
Pa da, sad nece imati crnog tipa da ga okrive za polozaj mjeseca na nebu.Chmoljo wrote:znam da neće. štaviše, u konačnici bi ovo moglo biti dobro, jer od inauguracije počinje se urušavati mitska slika koju je Trump stvorio kod svojih glasača.jefferson wrote:Ma kakvi, jedna stvar sto u Americi funkcionise jeste balans izmedju legislative vlasti, izvrsne i sudske.Chmoljo wrote:sou, koliko vas se smije kladiti na impičment?
A sto mislis da je dobra odluka?KB9 wrote:
Jbg, tip je prije svega biznismen.Chmoljo wrote:
znam da neće. štaviše, u konačnici bi ovo moglo biti dobro, jer od inauguracije počinje se urušavati mitska slika koju je Trump stvorio kod svojih glasača.
nači i da su forumasi isto tako karine kad je prognoziranje u pitanjuKvaziExpert wrote:nači tramp :/

daleko je on od osobe koja bi trebala bit vodja jedne drzave, to je sigurno i ne postoji osoba koja moze tvrdit nesto drugo al ko osoba je milion puta bolji od hilari, dokazan je kroz biznis (da, bili su bankroti al bez odustajanja i neminovne dobre poteze za vracanje na staro), daleko je on od glupog insana i to ce vrijeme pokazatzarko.filip wrote:Covek je bukvalno sam dobio izbore.Gotovo svi "njegovi" su mu okrenuli ledja.Zato je pobeda jos upecatljivija i svaka mu cast na tome.KB9 wrote:
Ne može biti dobro.Chmoljo wrote:
znam da neće. štaviše, u konačnici bi ovo moglo biti dobro, jer od inauguracije počinje se urušavati mitska slika koju je Trump stvorio kod svojih glasača.
+ 1palermo wrote:Ne može biti dobro.Chmoljo wrote:
To bi makar mi ovdje trebali znati. Logika o kojoj ti i Jeferson govorite jednostavno ne pije vode. Ni ovdje, a neće ni u americi.
Nama zapravo ostaje samo da se nadamo da Trump nije tolika budala i da se mi varamo kada ga prosuđujemo.
saim_adka wrote:cemu tolika frka oko toga ko ce pobjediti?
to je totalno nebitno za usa jer predsjednik je obicna marioneta koja samo potpisuje sto joj se stavi na stol.korporacije upravljaju sa usa i jedan trump il clinton su potpuno nebitni, a to su pokazali bush i obama.ako bi se kojim slucajem neko kofrcio od predsjednika ceka ga sudbina skandal - 4 godine mandat - pa i u ubistvo ako bude smetao-smetala.
u ovom slucaju mozes samo povuc paralelu izmedju fikreta i hilari po pitanju zlocinadustaban wrote:Sve je ovo tako prosto.
Ne pobjedjuju Fikret Abdic i Donald Trump zato sto su gromade, vec zato sto su im protukandidati wnago.
I tacka.
KB9 wrote:u svakom slucaju za citav svijet on je sigurno bolja opcija, hilari je ova uzasna amerika od koje ne moze gore, amerika koja zeli svijet i koja zeli tudje sve dok tramp prvenstveno zeli americku ameriku
[emoji106]kowalski1 wrote:upravo. ovdje nismo imali demokrate-republikance, ljevicu-desnicu, liberale-konzerve... već prvi klasni sukob u istoriji američkih izbora- sa jedne strane establišment i manjine, sa druge ovoga što je bila srednja klasa, bijesne i nesretne ljude koje je lako manipulisati.pasha078 wrote: Trump nije republikanac, i ovo nije vrhunac tea party pokreta. Trump je anti teza Tea Party. Ovo je u sustini klasna borba.
Nesto sasvim novo, tek predstoji da vidimo sta.
ovo će sad biti patern i po evropi. vidjećete na svakom ćošku alternative za njemačku i slične grupe. mi ulazimo u novu eru političkih odnosa.