Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Fudo387

#2176 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Danguba wrote:Dzaba se ba palite. Niti ce referenduma niti rata biti ali prestaniti siriti defetizam i pricati ''ja se jednom zajeb'o''. Ko ti je kriv? Ja nizacim ne zalim. Odrapio sam svoje sto sam trebao. Napatio se kao i vecina. Nista nisam duzan domovini niti sam trazio od nje ista a nisam ni dobio. Opet se snalazio kako znam i umijem.

Sa druge strane, otisli ljudi pa neka su. Sta me briga pod kojim okolnostima su otisli? Zao mi samo onih koji su na silu morali napustiti svoju kucu ili onih koji su iz logora direktno transportovani vani. Ne trebaju oni nista da pisu ''ja bi sutra''. Nemoj pisati nego budi spreman doci ili ne kaki.

Prestanite vise u isti kos stavljati sve dijasporce. U toj igri samo vam frustracije izbijaju i zal za propustenim prilikama u zivotu...

...referenduma nema, rata nece biti a i da bude, niko te ne pita ''hoces li ili neces''. I u proslom ratu na kraju su svi morali uzeti ucesce ovako ili onako pa i oni pacifisti ispred skupstine...a i autobusi krajisnika(iz dijaspore) su dolazili prilikom oslobadjanja krajine.
Ovo je sve tacno. I slazem se u potpunosti. Ja dijasporu, u sustini, ni ne napadam. Jeste da me pravo nerviraju kad dodju onih 10-15 dana na ljetni odmor, s ponasanjem "ja dos'o, ko je k'o ja", i "sta mi imas pricat', sve znam 3x bolje", ali - na kraju su oni ispali pametni. Svojom ili roditeljskom zaslugom, nebitno je.

Ni ja nista nisam trazio, a ni ocekivao od drzave. Nista osim - da ovo bude drzava. A ona to nije, i na ovaj nacin nikada nece ni biti. U tome je srz mog licnog problema s Bosnjacima, Srbima i Hrvatima u BiH. Ne ljudima kao ljudima, jer medju svima njima imam odlicnih prijatelja, nego s njihovim nakaradnim i nazadnim politikama, kratkovidoscu, busanjem u prsa iz kojih umjesto AAAAaaaAAaaAAaaaaa izlazi "Bitno je biti...", a da ni sami sebi ne znaju objasniti zasto je to bitno, zbog cega, radi koga? I, ako se slucajno desi da ih se to pita, onda slijede blagi teleci pogledi i mucava obrazlozenja koja slusamo od politicara, kvazi istoricara i jezikoslovaca s BHS predznacima - istorija... vijekovi... ugnjetavani... nacionalna prava...oni su nas ovako i onako... sad mi imamo pravo na ovo i ono...

A sve su to, jednom rijecju - nebuloze. Istorija je kakva jeste, znamo je svi. I davnu, i nedavnu. Ali, da li su nasa djeca rezultat istorije, ili sadasnjosti? Da li svoju djeci treba da drzimo u tim (pra)istorijskim okovima i mitomaniji, ili treba da razmisljamo kako da oni zive bolje od nas, tj. da razmisljamo o buducnosti?
Zapitate li se ikada ovo - da li na planeti postoji i jedna jedina 100% monoetnicka drzava? Odgovor je - ne postoji.
Da li na planeti postoji drzava uredjenja slicnog nasem, koje se naziva demokratskim i sekularnim, ali u kojem glavnu rijec vode 3 main etnicke grupe, dok je svako drugi gradjanin ne drugog, nego desetog reda? Odgovor je - ne postoji.

A ovo nije nikakav defetizam, nego naprosto cinjenicno stanje - ja se nisam borio za ovakvu drzavu. I, iskreno, vrlo su rijetki moji saborci koji ce reci da jesu, mozda ih je svega 4-5%. Ali, ostatak je prilicno ljut, isto kao i ja. Isto kao i PM. I mnogi drugi ovdje, ali i van ovog foruma.

Referendum u PC-ju o danu tog usranog PC-ja...
Ja, i...? Vec 20 godina oni taj dan slave u sklopu svog "svetog januara", i niko se kod Bosnjaka nije sjetio da to pitanje pokrene prije 10-15 godina. Zasto? Zasto bas sad?
Shvatite konacno - Iz istog razloga iz kojeg je prije 2g. pokrenuta akcija "Krst na Zlatistu", prije 4 "Referendum za otcjepljenje PC-ja", 2 ranije je bilo nesto slicno, a 2 prije toga opet nesto slicno...
Cilj svega ovoga je samo i jedino homogenizacija etnickih stada (pa neka se vrijedja na ovo "stado" ko koliko hoce), a sve kako bi isti opet mogli ostati na vlasti na lokalnom nivou naredne 4 godine.
Neki slican scenario ce se odigrati opet 2018, pred opste/opce izbore, tada kako bi isti ostali i na tim novima vlasti jos 4 godine.

I tako nam, u svim tim nebulozama, prodje zadnjih 20 godina zivota. Zar je sve ovo toliko tesko za shvatiti?
Pa postoji veoma jednostavno objasnjenje zasto je to tako.
U ratu kojeg si vodio nisi pobijedio.
Odbranio si puki bioloski opstanak, ali nisi odbranio drzavu.
Dozer

#2177 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:Pa postoji veoma jednostavno objasnjenje zasto je to tako.
Bravo, Fudo.

Pitanje je - zasto nisam/nismo?
Ali, nije ovo tema za te razgovore, a svakako smo ih vec par puta obradili na drugim temama.
Last edited by Dozer on 05/09/2016 16:04, edited 1 time in total.
Skijaš

#2178 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

Dozer wrote: Referendum u PC-ju o danu tog usranog PC-ja...
Ja, i...? Vec 20 godina oni taj dan slave u sklopu svog "svetog januara", i niko se kod Bosnjaka nije sjetio da to pitanje pokrene prije 10-15 godina. Zasto? Zasto bas sad?
To je pitanje trebalo i ranije potegnuti, to što nešto ispravno nije urađeno prije 10 godina ne znači da ne treba biti urađeno ni danas. Nema isteka roka nakon kojeg se diskriminaciju mora tolerisati.
Fudo387

#2179 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote:
Dozer wrote: PM mozda reaguje malo burnije od mene (PTSP, sta li :D ), ali sustinski malo toga fuli. A te provokacije koje vam se upute, zapitajte se zasto vam se upucuju, i ko ih i kako isprovocira.
Zasto bi se zapitali?
Da pokusaju odgonetnuti zasto im neko govori kako im je Raso valj'o jer su nakon Manjace ipak zavrsili u Svedskoj? Pobogu brate, pa ima li tu ikakve granice u valjanju nebuloza?
Zato sto to nije rekao prvi, nego je bio isprovociran onime sto se govorilo njemu. Mislim... :roll:
A PTSP i ako ima - nije izrazajan, tako da to pada u vodu. Samo nema dlake na jeziku, i u tome ja ne vidim nikakav problem. Ako neko "ujeda" na bazi nicega, odna je red i da ga se "ujede" na isti ili slican nacin.
A dobro onda, nista.
Nastavite sa ujedanjem.
tututuuuu

#2180 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

seln wrote: Jesam li negdje napisao da si ljubitelj Covica (treba biti dooobro zatucan, pa biti ljubitelj tog hrsuzbase)?
A to za monolitnost ipak necu uzeti zdravo za gotovo, jer supremciju nisu izmislili Bosnjaci.
Provodi se svuda gdje je jedan narod vecina.

ja ti samo zelim reci sto kod Hrvata nema, odnosno skoro pa nema politickog pluralizma... Bosnjaci su mnogobrojni i mogu si dopustiti taj luksuz, Srbi u RS-u isto tako su uvjerljiva vecina i mogu si dopustiti takav luksuz, Hrvati nisu. I Covic da pojaca tu monolitnost uredno koristi u svoju korist argumente da se ne treba dijeliti jer nas i ovako preglasavaju... Da nije bilo Komsica i sl., ja sam siguran da ni HDZ ne bi bio manje vise jedina politicka opcija. Devedesetka se opasno priblizila i onda kad je krenuo Komsic i sl. pa odgovor na to HNS sve ostale stranke su nestale, ostao je samo Covic.
Fudo387

#2181 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Bravo, Fudo.

Pa ni to nije misterija.
Falilo ti je 200 tenkova, duplo vise haubica, i 30 000 slepera granata.
SOMA

#2182 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by SOMA »

Dozer wrote:
Danguba wrote:Dzaba se ba palite. Niti ce referenduma niti rata biti ali prestaniti siriti defetizam i pricati ''ja se jednom zajeb'o''. Ko ti je kriv? Ja nizacim ne zalim. Odrapio sam svoje sto sam trebao. Napatio se kao i vecina. Nista nisam duzan domovini niti sam trazio od nje ista a nisam ni dobio. Opet se snalazio kako znam i umijem.

Sa druge strane, otisli ljudi pa neka su. Sta me briga pod kojim okolnostima su otisli? Zao mi samo onih koji su na silu morali napustiti svoju kucu ili onih koji su iz logora direktno transportovani vani. Ne trebaju oni nista da pisu ''ja bi sutra''. Nemoj pisati nego budi spreman doci ili ne kaki.

Prestanite vise u isti kos stavljati sve dijasporce. U toj igri samo vam frustracije izbijaju i zal za propustenim prilikama u zivotu...

...referenduma nema, rata nece biti a i da bude, niko te ne pita ''hoces li ili neces''. I u proslom ratu na kraju su svi morali uzeti ucesce ovako ili onako pa i oni pacifisti ispred skupstine...a i autobusi krajisnika(iz dijaspore) su dolazili prilikom oslobadjanja krajine.
Ovo je sve tacno. I slazem se u potpunosti. Ja dijasporu, u sustini, ni ne napadam. Jeste da me pravo nerviraju kad dodju onih 10-15 dana na ljetni odmor, s ponasanjem "ja dos'o, ko je k'o ja", i "sta mi imas pricat', sve znam 3x bolje", ali - na kraju su oni ispali pametni. Svojom ili roditeljskom zaslugom, nebitno je.

Ni ja nista nisam trazio, a ni ocekivao od drzave. Nista osim - da ovo bude drzava. A ona to nije, i na ovaj nacin nikada nece ni biti. U tome je srz mog licnog problema s Bosnjacima, Srbima i Hrvatima u BiH. Ne ljudima kao ljudima, jer medju svima njima imam odlicnih prijatelja, nego s njihovim nakaradnim i nazadnim politikama, kratkovidoscu, busanjem u prsa iz kojih umjesto AAAAaaaAAaaAAaaaaa izlazi "Bitno je biti...", a da ni sami sebi ne znaju objasniti zasto je to bitno, zbog cega, radi koga? I, ako se slucajno desi da ih se to pita, onda slijede blagi teleci pogledi i mucava obrazlozenja koja slusamo od politicara, kvazi istoricara i jezikoslovaca s BHS predznacima - istorija... vijekovi... ugnjetavani... nacionalna prava...oni su nas ovako i onako... sad mi imamo pravo na ovo i ono...
I, interesantno, sve 3 strane imaju identicnu pricu...

A sve su to, jednom rijecju - nebuloze. Istorija je kakva jeste, znamo je svi. I davnu, i nedavnu. Ali, da li su nasa djeca rezultat istorije, ili sadasnjosti? Da li svoju djeci treba da drzimo u tim (pra)istorijskim okovima i mitomaniji, ili treba da razmisljamo kako da oni zive bolje od nas, tj. da razmisljamo o buducnosti?
Zapitate li se ikada ovo - da li na planeti postoji i jedna jedina 100% monoetnicka drzava? Odgovor je - ne postoji.
Da li na planeti postoji drzava uredjenja slicnog nasem, koje se naziva demokratskim i sekularnim, ali u kojem glavnu rijec vode 3 main etnicke grupe, dok je svako drugi gradjanin ne drugog, nego desetog reda? Odgovor je - ne postoji.

A ovo nije nikakav defetizam, nego naprosto cinjenicno stanje - ja se nisam borio za ovakvu drzavu. I, iskreno, vrlo su rijetki moji saborci koji ce reci da jesu, mozda ih je svega 4-5%. Ali, ostatak je prilicno ljut, isto kao i ja. Isto kao i PM. I mnogi drugi ovdje, ali i van ovog foruma.

Referendum u PC-ju o danu tog usranog PC-ja...
Shvatite konacno - Iz istog razloga iz kojeg je prije 2g. pokrenuta akcija "Krst na Zlatistu", prije 4 "Referendum za otcjepljenje PC-ja", 2 ranije je bilo nesto slicno, a 2 prije toga opet nesto slicno...
Cilj svega ovoga je samo i jedino homogenizacija etnickih stada (pa neka se vrijedja na ovo "stado" ko koliko hoce), a sve kako bi isti opet mogli ostati na vlasti na lokalnom nivou naredne 4 godine.
Neki slican scenario ce se odigrati opet 2018, pred opste/opce izbore, tada kako bi isti ostali i na tim novima vlasti jos 4 godine.

I tako nam, u svim tim nebulozama, prodje zadnjih 20 godina zivota. Zar je sve ovo toliko tesko za shvatiti?
Image :thumbup:
Skijaš

#2183 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

Dozer wrote:
Bravo, Fudo.

Zbog odnosa snaga na terenu.

Kako god, kada na sceni imamo pokušaj eliminisanja diskriminacije, to treba podržati. Moguće je da to Dodiku i Bakiru treba zbog izbora, moguće je da se radi o stvarnom sukobu, ali to je sporedna stvar. Protiv diskriminacije trebamo biti po defaultu.
Dozer

#2184 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote:
Bravo, Fudo.

Pa ni to nije misterija.
Nesto se ne sjecam toga u Krajini '95...Ali se sjecam bjezanije ispred nas... Sjecam se i traktorijade na potezu Banja Luka - Srbija... Sjecam se IFOR-ovih transportera, NATO Apacha i prijetnji da se stane... Sjecam se i Alijinih naredbi da se stane... Sjecam se i povratka na skoro pocetne polozaje... Pa i kontranapada oko Kljuca...
Puno toga se ja sjecam, moj Fudara... I zato ni ja, ni meni slicni, nismo bas najpozeljniji ovima na vlasti.
Alfons Kauders

#2185 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Dozer wrote:
Bravo, Fudo.

Kako god, kada na sceni imamo pokušaj eliminisanja diskriminacije, to treba podržati. Moguće je da to Dodiku i Bakiru treba zbog izbora, moguće je da se radi o stvarnom sukobu, ali to je sporedna stvar. Protiv diskriminacije trebamo biti po defaultu.
Zbog odnosa snaga na terenu...

I Alije
Dozer

#2186 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Skijaš wrote:
Dozer wrote:
Bravo, Fudo.

Slazem se.
Hocemo li onda promijeniti Ustav, i umjesto etnickih da kao osnovne vrijednosti stavimo gradjane, kao pojedince, bez obzira na etnicku, vjersku ili nacionalnu pripadnost?
Nesto slicno svim ostalim civilizovanim demokratskim drzavama svijeta...?
Last edited by Dozer on 05/09/2016 16:14, edited 3 times in total.
Banksy

#2187 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Banksy »

Dozer wrote:
mO k3 wrote:
PM72 wrote:Pregledaj temu iz početka pa ćeš vidjeti ko planira nekakve "blickrigove" i bosanske oluje.Sve napaljeni internet ratnici iz dijaspore.A onda pogledaj ko smiruje strasti nakon čega bude proglašen saloncem i izdajnikom.Evo,vidiš ovog iz Ljubljane kako za mene napiše "onaj PM72" kako napadam u čoporu,ko biva ja pašče...
Ma ko ce listati :)
Uglavnom ja nisam :) ... odo ja na vrbas u ribu poz ...
A mog'o bi nekad i zvat u tu ribu na banjaluckom Vrbasu...
:thumbup:
Skijaš

#2188 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote:
Dozer wrote: Bravo, Fudo.

Pa ni to nije misterija.
Nesto se ne sjecam toga u Krajini '95...
Hoćeš reći da je, bez saveznika iz HV-a i Amerikanaca, trebalo pokušati vojno ovladati Banja Lukom ?
Fudo387

#2189 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote:
Pa ni to nije misterija.
Nesto se ne sjecam toga u Krajini '95...Ali se sjecam bjezanije ispred nas... Sjecam se i traktorijade na potezu Banja Luka - Srbija... Sjecam se IFOR-ovih transportera, NATO Apacha i prijetnji da se stane... Sjecam se i Alijinih naredbi da se stane... Sjecam se i povratka na skoro pocetne polozaje... Pa i kontranapada oko Kljuca...
Puno toga se ja sjecam, moj Fudara... I zato ni ja, ni meni slicni, nismo bas najpozeljniji ovima na vlasti.
Svega se toga i ja sjecam, samo sto bih dodao da se sjecam i HV, i njihove artiljerije.
Mogli bi smo ovako u nedogled ali nema smisla.
Za konacnu pobijedu ti je falilo ono sto sam vec naveo.
Last edited by Fudo387 on 05/09/2016 16:18, edited 1 time in total.
Skijaš

#2190 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

Dozer wrote:
Skijaš wrote:
Dozer wrote: Bravo, Fudo.

Slazem se.
Hocemo li onda promijeniti Ustav
Ustavni sud je već odlučio, ne razumijem šta hoćeš da kažeš. Samo treba ispoštovati odluku Ustavnog suda.
Dozer

#2191 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Zasto kratis moje pitanje i izbjegavas odgovor?

Pitanje je - Hocemo li onda promijeniti Ustav, i umjesto etnickih da kao osnovne vrijednosti stavimo gradjane, kao pojedince, bez obzira na etnicku, vjersku ili nacionalnu pripadnost?

Zasto se ne raspise jedan ovakav referendum, s ovakvim pitanjem:
Da li ste za uvodjenje gradjankog umjesto entickog Ustava?
(evo i naslov ze temu s anketom, cisto da vidimo...)
Last edited by Dozer on 05/09/2016 16:30, edited 1 time in total.
seln

#2192 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

tututuuuu wrote:
seln wrote: Jesam li negdje napisao da si ljubitelj Covica (treba biti dooobro zatucan, pa biti ljubitelj tog hrsuzbase)?
A to za monolitnost ipak necu uzeti zdravo za gotovo, jer supremciju nisu izmislili Bosnjaci.
Provodi se svuda gdje je jedan narod vecina.

ja ti samo zelim reci sto kod Hrvata nema, odnosno skoro pa nema politickog pluralizma... Bosnjaci su mnogobrojni i mogu si dopustiti taj luksuz, Srbi u RS-u isto tako su uvjerljiva vecina i mogu si dopustiti takav luksuz, Hrvati nisu. I Covic da pojaca tu monolitnost uredno koristi u svoju korist argumente da se ne treba dijeliti jer nas i ovako preglasavaju... Da nije bilo Komsica i sl., ja sam siguran da ni HDZ ne bi bio manje vise jedina politicka opcija. Devedesetka se opasno priblizila i onda kad je krenuo Komsic i sl. pa odgovor na to HNS sve ostale stranke su nestale, ostao je samo Covic.
hajde, u redu... Komsic nix gut, neka bude..
ali ne smeta li ti to sto Hrvate u RS predstavlja ovaj Hrvat?

Image

Ili su se Hrvati odrekli RS i gledaju sta mogu ugrabiti u Federaciji?
zateznistub

#2193 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

Radim trenutno u firmi čije je sjedište i BL. Kako radim tako i dolazim u kontakt sa rajom koja žive i rade tamo (gluho bilo sve srbi) nikom rat ni na kraj pameti nije... Daj pive jebo politiku i rat...
Fudo387

#2194 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:Zasto kratis moje pitanje i izbjegavas odgovor?

Pitanje je - Hocemo li onda promijeniti Ustav, i umjesto etnickih da kao osnovne vrijednosti stavimo gradjane, kao pojedince, bez obzira na etnicku, vjersku ili nacionalnu pripadnost?
Neces.
Za to ti treba pristanak srpske i hrvatske politicke vrhuske, a to se nece nikad desiti.
Skijaš

#2195 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

Pa ne možemo imati par stotina službenih jezika, mislim, šta sad, dijete u školi koje je državljanin BiH a porijeklom je iz Portugala, mora imati nastavnika portugalskog jezika o državnom trošku ? BiH funkcioniše na temelju ZAVNOBiH-a, i srpska, i hrvatska i bošnjačka.
Skijaš

#2196 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

zateznistub wrote:Radim trenutno u firmi čije je sjedište i BL. Kako radim tako i dolazim u kontakt sa rajom koja žive i rade tamo (gluho bilo sve srbi) nikom rat ni na kraj pameti nije... Daj pive jebo politiku i rat...
Prosječan čovjek ne mrzi, problem su političke elite kojima ni genocid nije stran, a koje bi mogle braneći diskriminaciju nad nesrpskim stanovništvom, izmanipulisati tog prosječnog čovjeka.
Skijaš

#2197 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

Fudo387 wrote:

Neces.
Za to ti treba pristanak srpske i hrvatske politicke vrhuske, a to se nece nikad desiti.
E ako nema Portugalcima, nema ni Bošnjacima ili Hrvatima. :-D
Dozer

#2198 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Skijaš wrote:

Pa ne možemo imati par stotina službenih jezika, mislim, šta sad, dijete u školi koje je državljanin BiH a porijeklom je iz Portugala, mora imati nastavnika portugalskog jezika o državnom trošku ? BiH funkcioniše na temelju ZAVNOBiH-a, i srpska, i hrvatska i bošnjačka.
Bez ljutnje, i uvrede, jer mi to nije namjera, ali - ovo je prilicno blesav odgovor.

I u gradjanskoj drzavi sluzbeni jezici ce biti isti kao i sada. Sta je tu sporno?
Ali, znas sta bi se pocelo mijenjati? Ne bi Bosnjaci, Srbi i Hrvati imali uporiste da sve dijele po tim osnovama.
Da krcme budzete po tim osnovama.
Da se zaposljavaju na drzavne jasle po tim osnovama.
Da u skolama indoktriniraju djecu po tim osnovama.

Znas cemu bi to jos vodilo?
Masakru uposlenika na svim nivoima vlasti, jer vise ne bi trebalo svugdje biti 1 B, 1 S i 1 H. Ode "nacionalni kljuc" u 3 pm...
Samim tim bi se vrlo brzo oslobodila i odredjena sredstva u budzetima, pa bi se, zamisli, mozda i penzije mogle povecati, invalidnine, itd..
A mozda bi se tim parama moglo malo unaprijediti i obrazovanje, zdravstvo, otvoriti koje novo radno mjesto u realnom sektoru, itd.

Mislim da je samo iz ovoga jasno zasto etno-nacionalisti nece(te) gradjanski Ustav, zar ne? :wink:
A mozda je i jasnije zasto se uporno pozivaju na etnicka, alias "nacionalna" prava, i zasto su im potrebna stalna trvenja po tim osnovama ;)
Last edited by Dozer on 05/09/2016 16:42, edited 4 times in total.
Fudo387

#2199 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Skijaš wrote:
Fudo387 wrote:

Neces.
E ako nema Portugalcima, nema ni Bošnjacima ili Hrvatima. :-D
Fudo je Bosanac, i to dupli, pa nekad i ne skontam na prvu sta mi ljudi zele reci,
Jebo ga ja, kakvi sad Portugalci? :cry:
zateznistub

#2200 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

Skijaš wrote:
zateznistub wrote:Radim trenutno u firmi čije je sjedište i BL. Kako radim tako i dolazim u kontakt sa rajom koja žive i rade tamo (gluho bilo sve srbi) nikom rat ni na kraj pameti nije... Daj pive jebo politiku i rat...
Prosječan čovjek ne mrzi, problem su političke elite kojima ni genocid nije stran, a koje bi mogle braneći diskriminaciju nad nesrpskim stanovništvom, izmanipulisati tog prosječnog čovjeka.
Manipulacije i dovode do sukoba. Problem je sto neki ne vide manipulisanje sa svojih strana...
Last edited by zateznistub on 05/09/2016 16:40, edited 1 time in total.
Locked