Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
HAVANA

#2176 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

:twisted: Sto me izradi levat. :lol: Inace im ne izdajem i eskiviram kako znam i umijem...Do sada uspjesno.Kliknem neki dan na zahtjev,vidim nakav ko u onoj doktorskoj kecelji.Nisam ni gledao odakle je.Potvrdim.Dodje neki abubabu...Naravno smetljarnik kad su otisli,rerna ostala upaljena,okrenuli ukrasne fotografije zivotinja nekih na zidovima...a to mi se vec jednom desilo s turcima.Mada turci su gospoda za ove.Meni ga vise nece da 200 eura plati dan. :-) Vidio sam ih u avazu sta i kako rade i ponasaju se...Ma zdraaaao.Turci mogu.Il su pravo fini,kulturni i pismeni...il ovi mladi dodju da se iznapijaju.Al opet ne prave probleme osim sto po 2 vrece flasa od pive izbacimo...
Last edited by HAVANA on 20/07/2017 20:43, edited 1 time in total.
So What!

#2177 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by So What! »

Novi satelitski snimci od 5. jula 2017. pokazuju da su je izgradnja resort naselja oko Sarajeva u punom zamahu.

Almontaza
Image

Sarajevo Dream
Image

Malak Resort
Image

Country Side Resort
Image

Sarajevo Resort, Resort Osenik, Orchid Resort
Image

Tarčin Forest Resort
Image

Golden Hills
Image

Albayraq Resort I, Resort Bare, Ourika Hills
Image
Matzan

#2178 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Naviklo je Sarajevo da bude u okruženju. :)
fakat

#2179 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by fakat »

Matzan wrote:Naviklo je Sarajevo da bude u okruženju. :)
Da, da.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2180 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

ove ce makar biti lako probiti, ako dodje do toga
krofnaa*

#2181 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by krofnaa* »

S jedne strane je dobro, da imamo priliv turista koji trose novac i ostavljaju ga u BiH s druge strane je lose sto su nasi politicari spremni sve rasprodati i dati za arapsku paru. Grade se naselja, vikendice, zgrade itd a ne uzima se u obzir plan, urbanizam, preopterecenost u vodosnadbijevanju, saobracaju i gradskom saobracaju.

Smece koje ostavljaju i bacaju iza sebe, (sto rade i domaci) se moze lahko rijesiti novcanim kaznama. Pisalo se na nekim portalima da su napadali oskudnije obucene zene, u slucaju takvog ponasanja odmah sankcionisati adekvatnim zatvorskim kaznama za fizicki napad jer bi i oni nas u svojoj zemlji fino sankcionisali i javno izbicevali na trgu da neko popije casu pive u Rijadu ili da se neka nasa Hamsa proseta tamo bez marame sa dekolteom. Gdje god da biloko putuje treba istraziti malo i zakone te kulturu te zemlje i ophoditi se sa odredjenom dozom postovanja.

Normalni turisti koji postuju zakone ove zemlje, ne vidim razloga da ikome smetaju, hvala im sto dolaze i ostavljaju svoj zaradjeni novac upravo ovdje.
insomnia78

#2182 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:ove ce makar biti lako probiti, ako dodje do toga
Poslati zene ko Kurdi
HAVANA

#2183 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

U grudnjacima i tangama.
insomnia78

#2184 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Il ih napasti slikama zivotinja :lol:
listopad

#2185 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by listopad »

Jah, "turisti"...

Gdje su ti turisti bili zadnjih dvadesetak godina? I gdje to turisti grade "resorte" i masovno kupuju zemlju? Turisti posjecuju zemlju, noce, kupuju hranu, suvenire itd. Kupuju zemlju i uvlace se tu preko SDA. Nisu oni tu samo da kupuju zemlju nego da vas sve pokupovaju, pa i vase zakone. Oni jedva da postuju zakone u Engleskoj, Francuskoj i Americi, a kamoli u jednoj Bosni. Kada netko pocne pricati o Bosni i njezinim zakonima...
Matzan

#2186 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

listopad wrote:Jah, "turisti"...

Gdje su ti turisti bili zadnjih dvadesetak godina? I gdje to turisti grade "resorte" i masovno kupuju zemlju? Turisti posjecuju zemlju, noce, kupuju hranu, suvenire itd. Kupuju zemlju i uvlace se tu preko SDA. Nisu oni tu samo da kupuju zemlju nego da vas sve pokupovaju, pa i vase zakone. Oni jedva da postuju zakone u Engleskoj, Francuskoj i Americi, a kamoli u jednoj Bosni. Kada netko pocne pricati o Bosni i njezinim zakonima...

Štedili nofce da mogu kupovati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2187 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

dobro ja da nije ko u libiji
Kaligrafija

#2188 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Kaligrafija »

Zavisi koji Arapi, u vecini njihovih zemalja osim serijata se primjenjuju i plemenski obicaji, oni koji su u svojim zemljama imali malo opusteniji rezim, posto su kod njih sve rezimi vecinom, da su zakoni te zemlje malo liberalniji i prilagodjeniji i emancipovaniji u danasnjem vremenu, onda da! Ako dolaze iz ovih rigidnih zemalja, gdje vaze i plemenski obicaji, onda NE, jer suspregnuta osjecanja i obicaji, mogu dovesti do popustanja u skroz drugacijoj sredini, kao sto je nasa, pa bi narodski receno uz velike razlike, mogli imati "pustenog psa s lanca", bez etickih normi na koje smo mi navikli...mozda smo pogana i deformismana demokratija, ali smo demokratija, a za njih cak radikalno liberalni! Kao sto neko rece, turisti dodju, odsjedaju u motelima, hotelima, privatnim smjestajima, razgledaju kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, uzivaju u gastronomiji, odu i na neki muzicki dogadjaj i sl. i onda odu svojoj kuci, ovi se masovno naseljavaju, sto bi itekako trebalo da zabrinjava sve nas, po pitanju demografije, kulture, vjerskih obicaja i na kraju i politicki! U ovakvoj tranziciono-pravno nesigurnoj zemlji kao sto je nasa, jedan bogati arap i uz to ako je i neki "titular" bi se lako izvukao za silovanje, ubistvo ili za neke novcane mutne radnje ili trgovinu ili posjedovanje narkotika! Mozda zvuci kao stereotip, ali mnogo jace zemlje od nase su pokrivale i prikrivale njihove zlocine, sto zbog nekog politickog benefita za buducnost, ucjene ili novca...! Elita, pokriva elitu! Nije da se isto nebi desilo i sa bogatasima iz zapadnih zemalja, ali kod njih ipak postoji neki moralni kompas, zna da nesto ucini ovde, da se to medijski proprati, on je u svojoj zemlji unisten! Kod bogatih arapa je druga stvar, nebi ni znali mediji, jer je cenzura, da znaju nebi objavili, neki klerik bi dobio ukor od nekog veceg i to je to, haj sve ispocetka...!!! Zemlje koje su bile zapadne kolonije, pa makar i na kratko, su promijenili genetski kod tih ljudi...Ne zelim da budem grub, neka dodju, odmore i vide, ali nikakvi resorti, privatne kuce, zabarikadirane i opasane betonskim zidovima, pojedi, popij i razguli i hvala dodjite opet iduce godine...! Eto ovo je samo moje neko subjektivno misljenje, ne generalizujem, ali tako je jbg...
Donnie Smith

#2189 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Donnie Smith »

Treba pitati Adelu Mahmutović šta ona misli :lol:
Innovation

#2190 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Innovation »

Donnie Smith wrote:Treba pitati Adelu Mahmutović šta ona misli :lol:
Image
:oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2191 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Chmoljo »

Lincoln-Burrows wrote:
animals wrote:Dabogda pokupovali svu zemlju Bosnjacku..
zaboli me..
Teško da će Arapi postati većina u bošnjačkom dijelu BiH ali ako oni to jednog dana postanu
vjerojatno će htjeti neku autonomiju prije svega od Srba i Hrvata.
Možda su Arapi probosanski orijentirani ali čisto sumnjam, oni zapišavaju samo za sebe.
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2192 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

insomnia78 wrote:
japin_mutapi wrote:kakve to probleme prave u bosni a koje ne prave u drugim drzavama

konkretno pliz
Cuj kakve.
Image
"Hocu 'nako
-Al' ono je konj
Sta me briga, hocu 'nako"

Jos malo ce da ukinu ove tockove a da uzjasu direktno
:lol:
mali voza na dva kotača ovaj tricikl :lol: vidio ga neki dan

inače zaspo sam na klupi u parku čitajući nešto ( ko kaže da se danas ne može spavati na klupi)
naki arapi pored 3 klupe oni sjeli na travu
ne prave probleme njima samo da je zeleno :D
Sierra club

#2193 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sierra club »

Kaligrafija wrote:! Kao sto neko rece, turisti dodju, odsjedaju u motelima, hotelima, privatnim smjestajima, razgledaju kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, uzivaju u gastronomiji, odu i na neki muzicki dogadjaj i sl. i onda odu svojoj kuci, ovi se masovno naseljavaju, sto bi itekako trebalo da zabrinjava sve nas, po pitanju demografije, kulture, vjerskih obicaja i na kraju i politicki!

U ovakvoj tranziciono-pravno nesigurnoj zemlji kao sto je nasa, jedan bogati arap i uz to ako je i neki "titular" bi se lako izvukao za silovanje, ubistvo ili za neke novcane mutne radnje ili trgovinu ili posjedovanje narkotika! Mozda zvuci kao stereotip, ali mnogo jace zemlje od nase su pokrivale i prikrivale njihove zlocine, sto zbog nekog politickog benefita za buducnost, ucjene ili novca...! Elita, pokriva elitu! Nije da se isto nebi desilo i sa bogatasima iz zapadnih zemalja, ali kod njih ipak postoji neki moralni kompas, zna da nesto ucini ovde, da se to medijski proprati, on je u svojoj zemlji unisten! Kod bogatih arapa je druga stvar, nebi ni znali mediji, jer je cenzura, da znaju nebi objavili, neki klerik bi dobio ukor od nekog veceg i to je to, haj sve ispocetka...!!! Zemlje koje su bile zapadne kolonije, pa makar i na kratko, su promijenili genetski kod tih ljudi...Ne zelim da budem grub,

neka dodju, odmore i vide, ali nikakvi resorti, privatne kuce, zabarikadirane i opasane betonskim zidovima, pojedi, popij i razguli i hvala dodjite opet iduce godine...! Eto ovo je samo moje neko subjektivno misljenje, ne generalizujem, ali tako je jbg...

Prvi dio. Odakle ti ideja da Se oni naseljavaju? Jel ti to rekla srpska Akademija nauka? Za trajni boravak im treba viza. Jesil provjerio koliko ima doseljenika u BiH is tih zemalja? Naravno da nisi. Jer i znaš da to nije tačno.

Drugi dio, ti si protov bogatih i moćnih turista jer mogu nekog ubit ili silovat? Nebi da dolaze nama, bolje da idu u hrvatsku ili englesku? Lol

Treći dio. Ljudi koji grade hotele, resorte, nisu turisti. To su strani investitori. Ti si protiv njih, zato što ti je krivo što bosna snjima napreduje. Ljudi Se zapošljavaju. Vidim kako lijepo BiH napreduje, i mnogima koji nas nevole to stavara velike muke. Samo pati.

A turisti koji dodju i ne prave hotele ili resorte su normalni turisti. Oni popiju, pojedu kupe nešto (suvenir ili kuću ili stan) i odu kući. Možeš i ti u Americi sutra kupit kuću ali poslje 90 dana ti moraš napistit državu. Isto kao i ovi arapi. Ko je od ovih arapa osto u BiH duže nego dozvoljeno? Rijetko ko
listopad

#2194 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by listopad »

Sierra club wrote:Ljudi koji grade hotele, resorte, nisu turisti. To su strani investitori. Ti si protiv njih, zato što ti je krivo što bosna snjima napreduje. Ljudi Se zapošljavaju. Vidim kako lijepo BiH napreduje, i mnogima koji nas nevole to stavara velike muke. Samo pati.
Image
Kejn

#2195 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Kejn »

Ljudi kupuju Manchester City a kamoli neke tamo ćuke oko Ilidže i Olova...
Sierra club

#2196 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sierra club »

^^ I ne samo to, nego će tih arapa sve više dolazit, sve više će kupovat u bosni.

A investitori iz svih krajeva svijeta će ulagat i gradit od hotela do resorta. Kolko Se to naselja gradi, nemogu da vjerujem. Svaka im čast. Ja bi im prodo sve što imam i opet kupio nešto za pola cijene što bi oni platili.
Lincoln-Burrows

#2197 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Lincoln-Burrows »

Sierra club wrote:Ja bi im prodo sve što imam i opet kupio nešto za pola cijene što bi oni platili.
ti si slika i prilika naših ekonoma, zato nam i je ovako.
Sierra club

#2198 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sierra club »

Lincoln-Burrows wrote:
Sierra club wrote:Ja bi im prodo sve što imam i opet kupio nešto za pola cijene što bi oni platili.
ti si slika i prilika naših ekonoma, zato nam i je ovako.
Imam Ja dobru ideju. Ti sa svojom imovinom radi kako hoćeš a Ja sa svojom kako Ja hoću. Svi sretni, zar ne
listopad

#2199 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by listopad »

On bi i mater rodjenu prodo...
Sierra club

#2200 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sierra club »

listopad wrote:On bi i mater rodjenu prodo...
Nebi vjeruj. Samo nekretnine kome god je spreman platit nerealnu cijenu.
Locked