Referendum(i) u RS-u

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2176 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

daddy-kool wrote:
Ako već želite da se otcjepite mislite li da nešto možete uraditi po tom pitanju, ili je upitanju standrdna priča "čekamo da se geopolitičke prilike poklope". Da li se možete zamisliti u BiH i kako - a ako da zašto onda ne raditi u tom smjeru? Šta zapravo Srbi u RS hoće, gdje se vide za 50, 100 godina?
sad na stranu ovaj neinteligentni provokator u diskusiji, ali i oni rade na tome. Ljube skute Srbiji. Odu i do Putina, Srbija se naoruzava, srbuju gore nego devetesetih. I Hrvatska se naoruzava. Sta za to vrijeme rade Bosnjaci? Prvi u njih mindera, a ostali naricu za mrtvim Titom i Yugoslavijom i nekakvim «sretnim vremenima» par, nepar i redukcije struje. Sa takvom politikom i tim mentalitetom, pasivnoscu i uzdanjem u Boziju volju i Inzca oni ce za 50 godina ostvariti svoj cilj.
junior3

#2177 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

palermo wrote:
junior3 wrote: Aha pa odma napišeš tako, ja sam mislio samo na Bosnu, opet su Srbi malo bolje prošli od Bošnjaka.
A ovi računaj sve đuture.
hoćeš da kažeš vi više pobili....pa jeste,vidiš da to niko pametan ne spori....

al nije mi nikako jasno što tražite revanš
Neću to da kažem. Ipak imamo pola Bosne, gdje bošnje slabo šta smiju.
Prođe ponekad neka svadba, ali ne staju, samo piče. :mrgreen:
stari grad Visegrad

#2178 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

Supervizor za Distrikt Brčko, Bruce G. Berton, odgovorio je danas na pismo gradonačelnika Brčkog Ante Domića kojim se tražila saglasnost supervizora za održavanje referenduma RS na teritoriji Brčko Distrikta BiH za građane koji imaju državljanstvo Republike Srpske.
„Visoki predstavnik je jasno rekao da je odluka o održavanju referenduma u vezi sa danom RS neustavna i da je suprotna odluci Ustavnog suda BiH. Ja sam stoga odlučio da ne dam svoju saglasnost za održavanje referenduma RS na teritoriji Distrikta Brčko,“ izjavio je supervizor Berton u odgovoru gradonačelniku Brčkog Domiću.

U saopštenju se navodi da nalog supervizora donesen 2007. godine propisuje da se referendumi na teritoriji Distrikta Brčko mogu održavati isključivo uz prethodnu saglasnost supervizora za Brčko Distrikt u pisanoj formi, te da se provode isključivo pod uslovima koje odobri supervizor za Brčko Distrikt. Svrha ove mjere je da se osigura da su referendumi koji se održavaju u Distriktu u skladu sa domaćim i međunarodnim zakonima, a posebno sa Opštim okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini.

Prije tri dana američki diplomat Bruce Berton, zamjenik Visokog predstavnika za BiH, istakao je kako je pozivanje građana RS na referendum kako to radi vlast predvođena Miloradom Dodikom upravo kršenje Daytona, jer su odluke Ustavnog suda BiH tim sporazumom definirane kao konačne i obvezujuće za sve.
Nema referenduma u Brckom, sto je bilo ocekivano.
Last edited by stari grad Visegrad on 19/08/2016 22:26, edited 1 time in total.
junior3

#2179 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

KatarinaKosaca wrote:
sad na stranu ovaj neinteligentni provokator u diskusiji, ali i oni rade na tome. Ljube skute Srbiji. Odu i do Putina, Srbija se naoruzava, srbuju gore nego devetesetih. I Hrvatska se naoruzava. Sta za to vrijeme rade Bosnjaci? Prvi u njih mindera, a ostali naricu za mrtvim Titom i Yugoslavijom i nekakvim «sretnim vremenima» par, nepar i redukcije struje. Sa takvom politikom i tim mentalitetom, pasivnoscu i uzdanjem u Boziju volju i Inzca oni ce za 50 godina ostvariti svoj cilj.
Pa mislim stvarno ja nikoga nisam uvrijedio a vi tako, u srce me pogađa. :mrgreen:
arzuhal

#2180 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Kako ba nema Bosne? Kad pitaš Srbina iz BiH, koji viče da je iz Republike Srpske, "a đe ti je to?", on kaže: Pa u Bosni! :lol: :thumbup:
palermo

#2181 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

junior3 wrote: Neću to da kažem. Ipak imamo pola Bosne, gdje bošnje slabo šta smiju.
čuj ne'š da kažeš...pa eno ti vođa već zakazao utamicu ...a ti neš da kažeš, de ne zajebaji....

pola Bosne imate, i opet vam vođa zakazuje utakmicu i još stavi vas kao polog....junački, i od vas i od vođe vamliga
Fudo387

#2182 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Fudo387 »

junior3 wrote:Nemam ja šta priznavati nisam ja nikakve zločine činio.
Ali si se spreman narugati, na sve te zlocine tebi je sasvim normalno napisati, ko vas jebe, popusili ste.
A da te neko uhvati za taj zgoljavi vrat, zvekne samar, istog bi momenta cmizdrio kako si ugrozen jer si Srbin, a ne olos.
I sav uplakan i spisan izasao na naslovnoj strani kurira.
junior3

#2183 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

palermo wrote:
junior3 wrote: Neću to da kažem. Ipak imamo pola Bosne, gdje bošnje slabo šta smiju.
čuj ne'š da kažeš...pa eno ti vođa već zakazao utamicu ...a ti neš da kažeš, de ne zajebaji....

pola Bosne imate, i opet vam vođa zakazuje utakmicu i još stavi vas kao polog....junački, i od vas i od vođe vamliga
Jaro ti znaš nešto što ja ne znam. :mrgreen:
desni

#2184 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by desni »

junior3 wrote:Ne znam kako samo možete dozvoliti da vam se u Bosni pjeva "ovo je Srbija".
Ipak je vas preko 50 posto. :lol: :lol: :lol:
I vas je preko 80 posto u Srbiji pa vam pjevaju ovakve pjesme :lol: :lol:
      HAVANA

#2185 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by HAVANA »

Treba ic na novi zeland..
      junior3

#2186 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

Fudo387 wrote:
      junior3 wrote:Nemam ja šta priznavati nisam ja nikakve zločine činio.
      Ali si se spreman narugati, na sve te zlocine tebi je sasvim normalno napisati, ko vas jebe, popusili ste.
      A da te neko uhvati za taj zgoljavi vrat, zvekne samar, istog bi momenta cmizdrio kako si ugrozen jer si Srbin, a ne olos.
      I sav uplakan i spisan izasao na naslovnoj strani kurira.
      Kad sam rekao popušili više mislio sam na vojsku, 10 hiljada više nije šala, manji korpus.

Eh da je baremm žgoljav. Prećero sam sa kilažom već pomalo smeta, srrća pa sam visok. :mrgreen:
      palermo

#2187 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

junior3 wrote: Jaro ti znaš nešto što ja ne znam. :mrgreen:
      jadan ne bio zar već nisi u trenažnom procesu za utakmicu.......bogami ja bih se spremio.....ovaj put i mi igramo u kopačkama
      junior3

#2188 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

desni wrote: I vas je preko 80 posto u Srbiji pa vam pjevaju ovakve pjesme :lol: :lol:
      Nemam ti ja neke veze sa Srbijom, ali đe će vam pjevati ovo je Srbija, stvarno đubrad. :mrgreen:
      junior3

#2189 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

palermo wrote:
      junior3 wrote: Jaro ti znaš nešto što ja ne znam. :mrgreen:
      jadan ne bio zar već nisi u trenažnom procesu za utakmicu.......bogami ja bih se spremio.....ovaj put i mi igramo u kopačkama
      Lako je meni za mene.
      Šta ćeš ti jadan bio kad ti neko da kašikaru sa trenutnim upaljačem pa se sam rokneš. :-)
      bubi_mama

#2190 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bubi_mama »

HAVANA wrote:Treba ic na novi zeland..
      :thumbup: masinica i ovce, rahatluk
      Danguba

#2191 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

junior3 wrote:
      palermo wrote:

Jaro ti znaš nešto što ja ne znam. :mrgreen:
      Ti kada saznas mnogi su pregazili mutnu vodu. :D

...i reci im da se ne igraju metaforicki. :D
      Danguba

#2192 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Da se ubijes od dosade. :D
      KatarinaKosaca
      Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2193 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Danguba wrote:
      Da se ubijes od dosade. :D
      :mrgreen:
      junior3

#2194 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

Danguba wrote:

Ma ođe gdje sam ja smo najjači. :mrgreen:
      Danguba

#2195 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

junior3 wrote:
      Danguba wrote:

Ma ođe gdje sam ja smo najjači. :mrgreen:
      Reko bi coek da zivis u Sekovicima. Sve 'eroj do 'eroja. :D
      Paul F.

#2196 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

junior3 wrote: Razumijem ja da si nervozan ipak ste popušili više i ja bih vjerovatno bio da je obrnuto. :mrgreen:
      Naši civili jesu nagrabusili mnoogo,mnoogo više. I ti se time ponosiš. Vojni gubici su tu negdje.
      Fudo387

#2197 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Fudo387 »

junior3 wrote:Kad sam rekao popušili više mislio sam na vojsku, 10 hiljada više nije šala, manji korpus.
      Ne sumnjam da to puno znaci potomcima onih 20 i kusur hiljada sto su odrasli bez oceva.
      Boli tebe qrac za njima.
      Vjerovatno imas plan da isto sranje opet gledas iz logistike.
      junior3

#2198 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

Paul F. wrote:
      junior3 wrote: Razumijem ja da si nervozan ipak ste popušili više i ja bih vjerovatno bio da je obrnuto. :mrgreen:
      Naši civili jesu nagrabusili mnoogo,mnoogo više. I ti se time ponosiš. Vojni gubici su tu negdje.
      Već sam gore napisao da mislim na vojsku.
      Vojni gubici nisu tu negdje 10 hiljada je velika cifra.
      daddy-kool

#2199 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

KatarinaKosaca wrote: ... ali i oni rade na tome. Ljube skute Srbiji. Odu i do Putina, Srbija se naoruzava, srbuju gore nego devetesetih. I Hrvatska se naoruzava.
      Ma ima tu svakakvih poteza, svakako da dosta naroda još uvijek žudi da ostvari cilj iz rata kako bi žrtve, zločini i stradanja imali smisla. Ko to ne može da izdrži ili ko je u prilici, iseli se u Srbiju, a iz Srbije u razvijeni svijet. Koketiraju sa Rusima, ali koliko sam ja upratio jedino pravo zaziru od Amerikanaca od kojih su poraženi nekoliko puta. Valjda sad čekaju da im USA da zeleno svjetlo. A vrijeme prolazi. A opet je to haman lakše nego se okrenuti BiH, koliko treba biti jak i hrabar pa reći da je onaj rat bio zaludan? Možda je lakše opet ratovati, nego to sebi priznati?

Što se tiče naoružavanja Srbije (više je medijska galama) to ima smisla ukoliko Srbija planira otvoreno napasti BiH - to nisu smjeli 92-95 uraditi pa ne vidim da su sada u nekoj boljoj poziciji.
      junior3

#2200 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by junior3 »

Fudo387 wrote:
      junior3 wrote:Kad sam rekao popušili više mislio sam na vojsku, 10 hiljada više nije šala, manji korpus.
      Ne sumnjam da to puno znaci potomcima onih 20 i kusur hiljada sto su odrasli bez oceva.
      Boli tebe qrac za njima.
      Vjerovatno imas plan da isto sranje opet gledas iz logistike.
      Borim se ja itekako za te potomke i nastaviću i ne izmišljaj bezveze.
      Bolje logistika neg kuvar k'o ti. :lol:

I smiri se ba srčka će te opaliti. :lol:
      Locked